Mamici de iulie august 2008 (34)
Raspunsuri - Pagina 12
M&M spune:
Ce frumos ninge!!!!!
Cristina 13+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
Chuny spune:
Narcisa, cu mine 4 timisorence!
Camy, parintii tai ce spun despre situatia voastra? Poate te pot sfatui bine.
Sibylle saptamana 22
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir
marimar spune:
Buna fetelor,
In primul rind vreau sa-i spun lui Nati ca am sa ma rog ca totul sa fie bine cu bebe. Intr-adevar, ar trebui sa faci inca un ecograf si sa mergi si la alt doctor pentru inca o opinie. Incearca sa gindesti cit poti de pozitiv !
despre nastere, Narcisa are dreptate, nasterea are un secret si este de fapt un act divin, e un act de creatie miraculos . E imposibil sa nu-ti fie frica pt ca intervine frica de necunoscut dar e important sa ai incredere in corpul tau caci asta ii este menirea: sa dea nastere ! E important sa fii informata si sa ai suport in jurul tau in acele momente, de aceea sotul ar trebui lasat sa participe la nastere fara doar si poate, doar simpla sa prezenta iti da curaj caci il simti aproape prin mingierile si cuvintele de incurajare si sinteti o echipa.
La prima nastere vroiam cezariana si , daca eram in RO cred ca o faceam. Dar eram in NZ si acolo nu se face la cerere...asa ca a trebuit sa-mi ascult moasa, sa invat sa am incredere in ea si sa ma informez cit mai mult. Moasa care mi-a urmarit sarcina pe tot parcursul ei si cu care am si nascut ( in NZ asta e sistemul, ai o echipa de 2 moase care lucreaza impreuna si cu care si nasti, moasele sint cu training special de 3 ani, un fel de facultate) , deci moasa mea, m-a invatat cum sa incerc sa-mi controlez durerea si cum sa respir cit mai calm, e important sa nu te impotrivesti durerii ci sa te lasi in voia ei ca si cind ar veni un val si te-ar lua, incearca sa-ti imaginezi ceva cit mai placut si sa respiri si sa expiri ca si cind ai scoate aerul cu incetinitorul: eu mi-am imaginat ca sint la mare, pe plaja si ma bat valurile pe mal...
Primul copil a venit dupa un travaliu de 20 de ore din care prima parte a fost acasa, plimbindu-ma, gatind, uitindu-ma la filme apoi la spital unde am cerut epidurala. Am nascut natural, fara forceps ori altceva un copilas de 4,650 grame de si moasa s-a mirat ! Dar a durat aproape 2 ore sa-l imping !! Am avut 2 cusaturi. Sotul a fost tot timpul, non stop cu mine, desi are oroare de singe si spitale, in final a fost si mindru sa taie el cordonul ombilical. Eram bineinteles sleita de puteri la sfirsit asa ca el a intrat cu mine si sa ma ajute sa fac dus, inainte de a ma duce in salon.
A doua nastere a fost pe jumatate de lunga, cam 12 ore si la fel, prima parte acasa pina contractiile au devenit regulate si dese, la spital am ajuns cu dilatatie 7 si in 3 ore a venit si fetita noastra de 3,700 gr si fara nici o cusatura, doar o ruptura mica care s-a vindecat repede si nici n-am simtit-o vreo secunda.
Acum ma simt tare curajoasa si as incerca o nastere in apa !
fericita , 17 sap cu bebe 3
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
MissJJ spune:
Camy . Sper sa reusiti sa gasiti solutia cea mai buna pt voi.
Uff eu am asa o stare nasoala, nu stiu de la ce o stare din aia de leguma umblatoare. De unde a fost si la noi soare cateva zile de au dat narcisele acuma iar e rece destul de intunecat noaptea chiar ingheata si dim e promoroaca. Unde umbla primavara aia?
Fata mea a dormit f bine trei ore acuma la pranz si am stat si eu intinsa si am mai avut grija de mancare, acuma mancarea e gata mai naspa ca am avut o tona de spalat vase oale tigai etc si acuma in chiuveta stau la inmuiat vreo cateva cam vreo 10 de fapt biberoane. Ma striga da ma fac ca nu aud macar le-am pus la inmuiat.
Uff si vine si weekendul, cum Flo munceste maine sper sa am chef de dim si s afac curat in casa iar asternuturi haine aspirat praf etc, da na trebuie, abia astept sa renovam sufrageria sa nu mai fie carpeta asta neorocita pe jos sa fie laminat sa pot curata mai usor, uff sper cand venim din irlanda sa incepem curatenia sa varuim sa punem laminatul sa facem si sus la etaj holul si podele din baie sa fie gata odata sa ramana numai bucataria.
Vreau sa vina si primavara asta odata sa putem iesi in gradina sa tund iarba sa pot taia copaceii si boscheteii sa asezam umbrela si masa sa putem sta la aer afara.
Uhh ce stare naspa am, sper ca nu va suparati ca bat campii aici.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2
Dianami spune:
Fetelor, multumesc pt. PM-uri, am primit o gramada . Sunteti dragute.
Carissma, multumesc! Te astept cu mielul de Pasti.
Didi, succes in cautari! Si eu simteam la fel pana de curand, de vreo 2 saptamani se vede ca sunt graviduta.
Marimar, cred ca o sa fie asa frumos cu 3 prichindei...ce varste au ceilalti?
Diana 18+ si Iulia (15.07.2005)
ankalaura spune:
NATI - nu pot sa cred Abia astept vesti noi si tinem pumnii, ca totul o sa fie bine, ai sa vezi
SUN - carutul sa intinde perfect, e de la 0 luni
CAZA - asta ma gandisem si eu, sa iti muti contractul pe vreo firma, tre' sa ai tu un cunoscut o ruda ceva... Informeaza-te bine. Nu e simplu sa obtii concediu de risc maternal. COlega mea nu a obtinut, si chiar are probleme cu sarcina.
Ce oameni!
Si la mine a inceput circul, sau poate asa vad eu. S-a gandit sefa mea ca ar fi momentul pentru niste deplasari prin tara, la sedii, rand pe rand Ca avem de recrutat niste oameni pe care ar trebui sa ii vad si eu. Si asta inseamna Timisoara, Cluj, Iasi.... Si i-am zis, nu e mai bine sa vina oamenii aia la BUc si intr-o zi sa ii vad pe toti, in loc sa facem atata drum si timp consumat cu 5 deplasari??? Iata ca nu Sunt convinsa ca face intentionat. Deplasarile sunt pentru weekend Nu stiu ce voi face. NU MA DUC! Imi bag medical, fac ceva... O sa ma penalizeze pe obiective, in martie, sigur M-a penalizat si in decembrie, desi nu cred ca ma penaliza daca nu stia ca sunt gravida.... Ca nu avea de ce...
Ce oameni!
JJOVANA - nu am fost la maternitate la Elias. Doar la pediatrie am fost cu Eliza. In rest, merg la cabinetul privat, ca asa imi permite programul. Nu imi fac mari griji cu "puscaria" - sper sa nu stau mult in spital. Un plus pentru mine - nasa noastra e asistenta in spital, asa ca ma va ajuta mult. Am rugat-o deja sa afle despre "cotatii"
BUBU - cunosc sentimentul cu gandurile negre. Mai, noi suntem aiurea! O sa avem cei mai grozavi copii din lume!!!
Mi-am mai amintit ceva
Azi am fost la injectie. De obicei mergeam seara, dar am zis sa incerc sa ajung in timpul zilei ca sa nu ma apuce noaptea.
Ce credeti ca imi zice sefa mea??? Ca imi schimba o sedinta, asa ca imi schimb si eu planul cu injectia. Cand aude de injectie, ce imi zice credeti??? Ca de ce nu o intreb pe tanti Geta, femeia de serviciu de la noi, ca crede ea ca a fost asistenta, si sa imi faca ea injectia!!! Si ca unde trebuie sa ajung? Aproape? Ii zic ca departe, in MIlitari. Cica mai bine sa ma duc cu metroul ca fac mai putin.
Ma...
1. nu aveam nevoie de nici un sfat
2. daca aveam nevoie de un sfat, nu era de la ea
3. tanti Geta ESTE femeia de serviciu!!! Putea sa fie si ministrul sanatatii acu 5 ani!!! Si tot nu imi pasa!
4. daca am masina la usa, si e a mea, si pe banii si benzina mea circul, ce aia a ma-sii vrea??? Sa merg gravida cu metroul, sa imi amintesc cum e sa nu iti cedeze nimeni locul??
Ea, in mod sigur, ar fi vrut sa nu plec. De obicei nu plec nici 5 minute de la program. Sa se duca ea sa ii faca tanti Geta injectii!!!
Ce m-am enervat! De-aia cred ca asta cu "turul prin tara" este tot intentionat
Ce oameni!
Daca ea n-are barbat si viata personala, sa se duca ea prin tara in weekend, sa faca turul!!!
Anca 20+
monalac spune:
MARIMAR,cum te simti dupa amniocenteza?cand iti vine rezultatul?si mai ales,de ce ai facut o?ti a iesit prost tt sau ti ai facut direct amnio?
ANKA,nasol cu sefa..iar asta cu trimiterea in deplasari,mi se pare aberant rau..pai si nu i ai zis ca fiind insarcinata,nu ai voie sa calatoresti pe distante lungi si mai ales asa des?cum naiba de i a trecut prin cap sa trimita o femeie insarcinata in luna a 6 a la calatorii prin tara?eu i as zice ca am vb cu dr si nu mi a dat voie sa calatoresc.ii spui ca n ai chef sa ti pui sarcina in pericol si gata..ce poate sa ti faca?ce idioata...
ce bine e acasa...nu ma freaca nimeni la cap,stau cu cris si chiar daca imi mananca el ficatii,il iert,ca e cocoselul meu mic.azi am iesit putin,dar am observat ca daca merg mult pe jos,ma doare burta si mi se intareste.si ce mi se pare cel mai nasol e sa urc 4 etaje...voi va plangeti ca aveti 50/60kg,dar eu cu 90?stiu,nu e vina voastra,ci doar a mea,dar ziceam asa...si ma ridic de 100 de ori din pat ca ba vrea cris apa,ba vrea pipi,ba vrea nu stiu ce...iar noaptea,e jale,azi noapte m am trezit sa l pun sa faca pipi si de la 3 pana la 7 si ceva n am mai adormit,imi venea sa ma urc pe pereti...
mi a zis sotul ca in buc ninge abundent,la noi deocamdata nu ninge deloc...o sa fie nasol,ca s ar putea ca maine sa i opreasca iar astia de la unitate daca va continua sa ninga si sa ajunga mai tz acasa...
sper sa nu ninga iar ca la inceputul lui ianuarie,ce naiba,de abia s a topit zapada...
ca tot vorbeati despre cum v ati cunoscut sotulsa va spun si eu..,noi suntem impreuna de 7 ani si de 6 ani jumatate suntem casatoriti legal.ne a facut cunostinta fratele lui,care era coleg cu mine la scoala,era primul meu an de invatamant.eu atunci eram implicata intr o relatie care dura de 3 ani si din care voiam sa ies...dar pt ca tineam la tipul respectiv,voiam sa mi gasesc pe cineva care sa mi placa mult,astfel incat sa l pot uita pe celalalt...si aveam destui pretendenti,ca aratam bine,ma imbracam sic si ma ducea si capul..si nici modesta nu eram..dar nu mi placea de niciunul in mod special...nici cu sotul nu a fost dragoste la prima vedere,mi s a parut cam taran,iar eu lui prea slaba..daca ar fi stiut el.....dar pe parcurs s a aprins valvataia intre noi si dupa 2 luni m a cerut de nevasta...
22+cu bebe codrin si mami de cris
Mami de Cris
Poze Cris
oanasm spune:
tocmai am venit din ungaria
..bb e bine bine bine! a crescut...e mare foc deja! are 62mm , diamterul biparietal BPD 25mm iar translucenta nucala 0,8mm Domane ajuta! a zis ca ne vedem peste 4 saptamani sa facen AFPul
..am vrut sa filmam...am dus aparatul..l-am pus pe sot sa filmeze..credeam ca filmeaza...dar la sfarsit..in masina...nu e niciun film..nicio poza...a uitat cascalau sa apese butonu mi-a fost o ciuda..mama mama..m-am si smiorcait un pic..da degeaba......bine ca merg la dr din romania peste 2 saptamani si filemz io!
va pupacesc!!!!
Oana
12+
o noua viata
turturica spune:
nati, am citit ce-ai scris si vroiam sa-ti spun c-o sa ma rog si eu pentru tine. Imi pare rau ca treci prin tot ce treci acum. Ma rog ca totul sa fie o greseala si ca puiutul tau sa fie bine.
14+