Mamici de mai-iunie 2008 (37)
Raspunsuri - Pagina 16
Getutza81 spune:
Buna seara !
Vad ca cam putina activitate in weekend pe aici... Miha, cred ca am uitat sati raspund, tu esti din Timisoara, nu ? pai sa stii ca miar face placere sa ne intalnim, dar numai cu conditia sa ma anunti tu cand va fi babyexpo ca eu nu stiu cand e acolo in Timisoara... si unde, blabla, la ce ora...nu mai retin cine imi spunea, cine e din timisoare, imi cer scuze dc am confundat...
Fetele burticile, cu placere la toate, dar Daria ar merita mai mult multumirile si pupicii ca ea mia dat link-ul...
Doloress, asa e cu lumina, eu cel putin simt o sete nebuna dupa lumina si nu ma simt bine fara, nu stiu care e faza, dar asta e clar... si la soacra mea, in hol unde stam cel mai mult nu e geam, are la balcon in sufragerie dar e acoperit tot si in casa totul e ori maro ori negru ori un galbui murdar... deci totul e inchis la culoare... si nu stii ce urat imi e sa merg acolo, imi vine sa spaerg peretii sa intre lumina...
Fetele, azi era cat peaci sa fac o cursa via Viena... mam mai gandit cu faza cu cumparaturile de acolo si miam dat seama ca poate mam cam pripit, ar fi destul de dificil de dus la capat, caci ca sa imi trimiteti bani sa va cumpar ce vreti, cine ar avea incredere ??? numai ce ne cunoastem de aici, si eu ca sa cumpar ce vreti si apoi sa imi platiti, risc eu ca nu am siguranta ca odata ce am cumparat mai le vreti, si apoi de unde atatia bani ca sa iau eu de la mine... deci e cam nasoala treaba pentru toti... ce sa zic, daca aveti idei mai bune, eu cu placere vas ajuta, dar in ziua de azi, nu prea mai ai incredere in oameni, stiti si voi cum e... nu am dreptate ? nu e vorba de increderea mea in cineva, ci de increderea altuia in mine, eu de felul meu sunt muuuult prea credula... in fata mea cam toata lumea e nevinovata pana la proba contrarie, dar cateodata atunci e prea tarziu... Va dati seama ca acum cand veneam acasa mam gandit la chestia asta, mie nici numi trecuse prin cap cum sa fac... Eu oricum, luna asta pana cel tarziu la jumatea lunii viitoare o sa merg incolo, deci dc cineva are o idee despre cum sa facem sa nu iasa nimeni in pierdere, astept sugestii, iar dc nu intereseaza pe nimeni, nici o suparare, gestul conteaza, eu vreau doar sa ajut... acum cred ca va pupacesc, si mai intru maine, ca vad ca nu prea e activitate... weekend placut sa aveti...
Geta
30+
, iubitoare de 
eu si cristi
Nunta de Vis !
burtica cu bebica de Geta si Cristi
Getutza81 spune:
Simona, mia mai trecut, azi am umblat mult, sunt treaza de pe la 4 dimineata, am dormit mai mult asa iepureste ca bebe mic avea ora de gimnastica.. apoi am plecat cu Cristi la lucru, si la soacramea, am zis ca fac pizza la ea... si acolo am iesit la piata si la alimentara de 2 ori astfel incat acum ma doare pulpa piciorului drept, cred ca am facut ferbra musculara.... apoi am mers pe la maicamea si apoi acasa... am ajuns acum la 8 seara...
Cine mai zicea de linia aia de la buric??? si a mea vine in sus... culmea... si eu tot mam mai uitat si am zis ca mi se pare, dar chiar e in sus pana inspre sani, ce chestie... si eu sunt mandra de burtica mea, si eu crezusem ca o sa fiu plina de vergeturi, umflata, cu fata grasa, cu picioare umflate, etc, toata lumea te facea sa crezi ca sa fii gravida esti urata, dar mie chiar nu mi se pare... doar mersul e mai ciudat, asta da.. nici nu e chiar asa de rau, ma topesc toata cand bebe mai se joaca de numa desi uneori e chiar dureros cum ma loveste, eu doar zambesc ca tolomaca si ma topesc toata de dragul lui... deabea astept si eu sai vad ochisorii dulci cum se uita la mine cu toata dragostea lui de bebe mic si cum suge cu gurita aia mica, o sai mananc funduletul ala mic care miroase a laptic, cu pliurile lui mici de pe picioruse si manute si degetelele alea minuscule care au atata putere cand iti strange un deget si nuti mai da drumul, atunci cred ca nici nu ai putea sa simti mai multa dragoste niciodata pentru nimeni, si iti trece orice suparare si parca vezi rezolvare la orice problema.... atat de mici si depind in totalitate de noi... gata, nu mai zic ca nu mai rezist... era sa fac infarct mai inainte, roletele sunt lasate jos, si dintro data un zgomot puternic, un dobitoc probabil, asa mam speriat ca mia venit sa plang, inima nici nu mia mai batut... nu inteleg cum pot fi unii oameni asa sa faca dinastea... hai ca am plecat, va las, ma duc sa stau cu cristi ca face baie, sa nu fiu singura ca acuma chiar mie frica, firar al naibii, o sami fie frica toata noaptea acuma din cauza dobitocului.. va pup, somnic usor !
Geta
30+
, iubitoare de 
eu si cristi
Nunta de Vis !
burtica cu bebica de Geta si Cristi
simonacip spune:
Neata felele
Miss Parker, frumoasa semnificatie a numelui, mi-am amintit ca am citit-o si eu la un moment dat, dar probabil ca n-am retinut-o pt ca nu ma gindeam ca ii voi pune Matei pana in final...
Doloresste inteleg perfect cu iarna, si eu o cam urasc dupa ce trec sarbatorile.Nu mai are nici un sens dupa...Daca stai in Canada trebuie sa fii mare iubitor al sporturilor d eiarna, altfel innebunesti...
Fetele, linia negra se duce de jos pana sus cum spuneti voi...La mine acum nu este deloc ...
David (10 nov 2004) si
Simona
29+ 
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
cleo78 spune:
niatsa burtici, lasa ca se termina iarna in curand. Cat mai poate fi frig? Doar nu pana la Pashti :) deja ziua se mareshte, se lumineaza mai devreme, au iesit ghioceii, zambile si ele- dar alea de sera, vine si 1-8 martie...
eu nu am avut astampar: am spalat geamurile+ caloriferul si pus perdeaua - si uite asha camera lui bb arata a camera frumoasa. O sa cumpar doar draperie cu desene pt bb, mai mata, sa poata dormi si ziua, sau macar dimineatsa mai mult (ash vrea una cu buburuze + animalutse). In rest.. azi sper sa il tarai pe tati in carfour/cora sa luam patut, saltelutsa, si primele noastre biberoane. Va dati seama ca sunt f. emotionata.
Analizele imi ies in continuare proaste. Nu la fel de proaste, dar sunt putin peste grafice... am mai fo la un dr - generalist, care a zis ca undeva e o infectie latenta, el banuie rinichii+e-coli, si m-a pus sa fac iar urocultura si sange -hemato. Daca iese si urocultura asta sterila... o sa fie funny. Eu nu am nici un simptom: in afara de usoarele crizele de astm, ce apar uneori noaptea, si care le tratez cu spray... nu am niciun simptom de infectie: nu febra, nu dureri, nu amigdale, nu usturime la pishu, am o forma de zile mari. Chiar m-a certat medicul, ca de la consultatie io am sarit din pat (cica sa nu ma mai comport ca sportiva ca alta data :D ) dar daca nu ma doare nik ... de ce sa ma comport ca o bolnava?
Mai nou, eu mai citesc si forumul de martie-aprilie, unde au inceput nashterile. Cand ma uit ca fetele nasc in sapt 36-37 ... deja ma sperie. AMR f.f.putin!!! si mie ecografele imi zic ca e sarcina un pic mai grabita, bine, noi banuiam si ovulatia mai devreme.
29+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
aimee79 spune:
Salutare burtici!
Cam liniste pe aici...era si caul dupa atata activitate. Sper ca aveti un wnd frumos. Eu am revenit ieri de la bunica si aseara au venit nasii pe la noi(sunt cei mai buni prieteni)am stat la taclale si bunatati pana tarziu si am mai vb cu nasa de bebei ca au si ei o mogaldeata de 7 luni. Acum ne pregatim sa mergem la o matusica la masa si abia astept ca a facut salata beuf.
Simonacip: nasoala treaba cu dr.noua ca e asa de rece...sper sa va imprieteniti pana vine bebe si sper ca totul sa fie ok pt voi. Eu vreau sa nasc natural si ma bate gandul chiar fara epidurala. Nu imi e frica de durere deloc doar imi fac griji pentru bebe si vreau ca totul sa fie ok pt el. Pe 28 ma duc la control la dr. mea si atunci voi discuta cu ea mai multe detalii. Ai dreptate ca e mai bine sa nasc cu ea aici, e un om deosebit, foarte apropiata de mine si care iubeste foarte mult copiii si face tot ce poate sa fie totul ok.Am vb cu alte fete care au nascut cu ea si toate au fost super multumite plus ca abia accepta sa-i dai bani, adica se vede ca ii place meseria ei. Nasol e insa spitalul...adica mie mi se pare foarte intunecat, vb. Getutei, cand ajung pe acolo imi vine sa sparg peretii sa intre lumina. In fine, sper sa fie totul ok.
Andree27,
si noi ne-am gandit ca daca bebe vine la sfarsitul lui aprilie sa mergem prin august cu el la mare.
Voi ce parere veti fetelor?
MissParker,imi pare rau sa aud ca esti racita...am fost si eu de cateva ori.Multa sanatate si tie si lui bebe.Sa te faci bine sa poti sa faci fata umblatului prin bazar saptamana viitoare.
Doloress, sa stii ca si eu am avut problema cu pulsul in ureche, dar eu am pulsul cam mare (am un tensiometru cu care imi luam tensiunea sa vad daca nu am luat-o razna)De obicei seara cand ma asezam in pat mi se intampla . Eu imi astupam urechile, dar degeaba se auzea si mai tare...silly me
. Vad ca acum nu se mai intampla decat foarte rar. Sper sa iti treaca si tie.
Apropos de linia nera si la mine e de jos pana intre sani asa ca nu iti face griji, e normal
.
Cleo78, eeee abia asteptam primavara...cu bebei
, dar parca nu mai e sa vina. Imi pare rau ca nu iti ies bine analizele, sper sa fie totul in regula pana la urma. Si mie mi-e teama ca o sa nasc mai devreme...am asa un stres....
Pupici la toate fetele si sa aveti un wnd linistit!
29+
Luca
Alexandra
SilviaPop spune:
Buna fetele!
In primul rand am citit din urma si am vz ca aveam o burtica noua: mi_bebelina. A scris doar 2 mesaje daci pana nu scrie 10 nu vedem in timp real ce zice.
Mi_Bebelina, scrie rpd 10 mesaje si spune-ne si datele tale sa te trecem pe listutza( cine se pricepe ca eu nu). Oricum, bine ai venit si sarcina usoara
Acum sa va spun ce am experimentat eu ca m-am cam speriat..
Ieri m-a mancat undeva si am fost in vizita( eu sunt cea cu cerclaj si condamnata la pat pt ca am contractii), n-am stat mult dar cand am venit acasa ma durea burta jos, simteam asa ca o presiune, niste intzepaturi si am pus aparatul cu care ascult sunetele din burtica sa vedem ce face bb. Mereu ii "prindeam" inimioara prin zona ombilicului dar ieri o auzem jos de tot. M-am ingrijorat ca mi-a "cazut" burta dupa numai 3 ore de plimbare, si alea cu masina si apoi stat pe scaun, asa ca m-am intins. Spre seara, surpriza
bb tzopaia sus de tot, aproape de coaste
. Nu ma asteptam sa am uterul asa de mare, de jos pana la coaste, burta mea arata ca o picatura de apa, e mai mare si lasata sub ombilic. In fine, ..m-am culcat si pe la 4 am program la toaleta. Cand vin inapoi in pat bb incepe gimnastica, dar unde credeti? Jos de tot, langa osul pubian
. M-am speriat rau de tot. Ce sa caute atat de jos? de la varsta asta? Am incercat sa-l mangai, sa-l imping in sus cu mana, nimic. El avea niste treaba pe acolo si nu s-a linistit pana nu a terminat-o. Astazi numai in pat am stat si il simt prin zona ombilicului..
Tare mi-e frica sa nu iasa asa devreme ca e tare micutz, of, sunt asa speriata. A mai simtit careva dintre voi asa ceva?
Getutza, starea pe care o ai e de la schimbarile hormonale. Nu tb sa ai un motiv sa te simti blue. Dar daca te iei cu treaba, cu supararile sau bucuriile, invingi hormonii :)

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
gabitzam spune:
Acum am vazut si eu mesajele mamicii noi. Mi_Bebelina, scrie-ne mai multe mesaje ca sa scapi de moderare
Si daca vrei pe listuta spune-mi macar data probabila a nasterii.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
cadina spune:
Simonica, iti dau o formulare pentru cererea sal care sa constranga nitel, sper sa te ajute:
CERERE
In atentia a Directorului General si departamentului Resurse Umane
Subsemnata .............., angajata in cadrul firmei S.C. ............, solicit a-mi aproba plata unui salariu de baza suplimentar pentru nastere copil, conform urmatoarelor prevederi legale:
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare :
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil”
Art. 3. 3) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.
Art. 2. - (1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile patronilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca.- termenul patron desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;
- termenul unitate desemneaza regiile autonome, companiile nationale, societatile comerciale, alte organizatii cu scop lucrativ, institutiile publice, asociatiile de orice fel si organele de stat.
Codul Muncii
Art.238 (1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
(2) Contractele individuale de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca.
(3) La incheierea contractului colectiv de munca prevederile legale referitoare la drepturile salariatilor au un caracter minimal.
Art 239:Prevederile contractului colectiv de munca produc efecte pentru toti salariatii, indiferent de data angajarii sau de afilierea lor la o organizatie sindicala.
Art. 241. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
d) pentru toti salariatii încadrati la toti angajatorii din tară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel national.
Legea 130/1996 privind Contractul Colectiv de Munca
Art. 11.(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara , in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
Art. 8.(2) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
Art. 24.(1) Clauzele cuprinse in contractele colective de munca negociate cu incalcarea prevederilor art. 8 sunt lovite de nulitate
In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit pe baza caruia se bazeaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.
cadina spune:
Alysh ai grija de tine si stai cumintica. Si eu ma duc pe 20 la dr si cam am emotii, sper sa fie ok colul meu. In alta ordine de idei, trece-ma si pe mine cu o confirmare pentru duminica.
MissParker - ai grija de tine, foloseste produse naturale/homeopate pentru raceala si multe, multe citrice.
Simonica, sper sa te ajute noul format pe ti l-am sugerat, in lupta cu cei de la resurse umane. Nu renunta, este dreptul tau. Si eu am emotii la anal de secretie, am facut-o sapt trecuta si pe marti astept rezultatul. Tinem pumnii sa fie bine la tine, n-are cum sa fie altfel.
Silvia si eu il simt pe bebe ori sub coaste ori jos, dar ma gandesc ca trebuie sa fie lungut, ca doar are in jur de 30 de cm daca nu si mai mult. Nu te ingrijora ca-l simti jos, or fi piciorusele p-acolo, asa cred.
Pe 20 ma duc la dr, sper sa fie totul ok. Oricum am mari emotii, nu mi-am mai vazut bebelusul de o luna si doua saptamani si mor de dorul lui... Burtica nu a mai crescut in cm, dar s-a intins spre coaste (din cauza uterului care a crescut).
Oricum, desi nu am burtica foarte mare, am luat destul de multe kg.. 17... si nu prea ma simt confortabil, mai ales noaptea la somn.
Btw, ce tipuri de carucioare sunt mai proaste calitativ...? Am inteles ca manerul trebuie sa fie reversibil si sa fie solid dar usor. Dar exista marci anume de care sa ne ferim...?
Diana79 spune:
Buna fetelor, venim si noi cu vesti. Vineri am fost la doctor si pt ca burtica mea este mica(toata lumea zice ca arata a 4-5 luni nu aproape 7) doctora mi-a facut ecografie si bebelina e bine. Are 1.300 kg ceea ce e in norme. M-am linistit. Problema ar fi ca am lipsa de fier, si am inceput sa iau de azi, fapt care nu prea imi place pt ca fierul provoaca constipatie. Dar asta e.
de kg am luat 6 pana acum, eu zic ca-i bine, sa vedem de acum incolo, deja am inceput sa merg acum la 2 sapt la medic, se apropie marele moment incet-incet.
Revin mai tarziu daca ma lasa Nicole la calculator.
Toate cele bune, sper sa citesc din urma ca am cateva pagini restante.
29+
Alysia Maria si
de
Nicole Evelyn(13 Iunie 2006)