Ajutati-ma sa ma bucur!
O fi bine, o fi rau sa ajungi sa ai prieteni virtuali, sa te plangi unor oameni pe care nu i-ai vazut niciodata? Nu stiu...Dar iata ca eu am ajuns sa va cer voua ajutorul fiindca prietenii carora le-am explicat nu m-au inteles si celorlalti nu mai pot sa le explic...
Dar iata povestea....
De ani, de multi ani, mi-am serbat an de an ziua de nastere. Era un moment asteptat de mine si, se pare, de multi altii (suna bine, iata incep sa ma bucur...). Invitam multa lume, de cateva ori am facut chiar doua petreceri fiindca nu incapeau toti in casa.
Anul acesta insa...Ei, bine, poate e gresit sa spun "n-am bani", asa mi-a spus una din prietene. Am fost plecata la Disneyland in vacanta copiilor. M-am intors cu datorii, hotarata sa le platesc cat mai repede si...sa fac altele pentru mers la vara la mare. Si am decis ca anul acesta nu imi voi serba ziua, din motive de bani (dar iata ca acum vad inca niste motive: nu am ajutor la menaj, sunt la cura de slabire...acum ma enervez.) Decisesem acest lucru inainte de a pleca in vacanta. Cu doua-trei saptamani inainte m-am intalnit cu o prietena pe strada. Ne grabeam amandoua si am vorbit putin si apoi mi-a spus: "Pa, ne vedem de ziua ta." Si i-am zis: "Ma tem ca anul asta nu-mi serbez ziua." "Nu-ti serbezi ziua!? Cum sa nu-ti serbezi ziua? De ce?" "Pai, n-am bani." "Ei, asta-i buna! Cum sa n-ai bani?!".....Cand m-am intors din vacanta am gasit un mail scris de un prieten cu doua zile inainte de ziua mea: "La multi ani! Cand ne vedem?" Apoi am primit telefoane de felicitare...Si o prietena mi-a spus: "Eu ti-am luat cadoul, cand venim?" "Abia am ajuns...Nu week-end-ul asta..." "Bine, dar sa stii ca eu am cadoul..." Azi am primit un telefon de la o alta prietena ca s-a intalnit cu sotul prietenei cu cadoul si au decis sa vina vineri la mine. Aceasta prietena stia ca nu am bani si mi-a spus: "Sa nu te pregatesti cu nimic. Uite, de fapt, sa comanzi pizza si noi platim." Pur si simplu mi-a venit sa plang. Nu vreau sa plateasca altcineva masa de ziua mea, mi se pare umilitor. Nu sunt saraca, pur si simplu anul asta am alte prioritati. Intai am zis "bine", hotarata insa sa pregatesc tot ce...TREBUIE (fiindca asta a fost si acum este sentimentul: TREBUIE). Apoi am sunat-o si i-am explicat: si ea si prietenii ceilalti sunt oricand bine-veniti la mine, chiar cu mancarea personala (s-a mai intamplat), dar nu de ziua mea sau cu ocazia zilei mele. Prietena mea a acceptat, nu inainte de a-mi spune ca ei ma iubesc, poate eu nu ii mai iubesc, ca m-am schimbat, ca eu nu-mi faceam asemenea probleme. Apoi i-am sunat pe ceilalti prieteni, ei, bine, ei nu au mai acceptat. Pur si simplu au tinut-o pe-a lor, ca ei vin vineri, ca ei platesc tot si eu "nu trebuie sa ma deranjez cu nimic".
Nu vreau sa nu ma deranjez. Nu m-as simti bine. Asa ca am invitat azi pentru vineri si restul..."formatiei". Copilul e un pic bolnav, nu doream sa-l scot din casa decat cat mergem la gradinita sa-l luam pe celalalt. De fapt, acum e mai bine, dar preferam sa-l duc in parc. Maine va trebui sa-l duc la posta, sa stau la coada, sa-mi iau banii de CIC fiindca nu am alti bani. Tot maine va trebui sa incerc sa discut cu un prieten care are un fast-food sa vedem daca ma poate ajuta cu tot ce trebuie in asa un interval scurt. Tot maine va trebui sa fac curat in casa. Ah, masina e la reparat.
Si tin de trei zile cu succes o cura de slabire (succesul consta in faptul ca am reusit sa nu mananc mai mult decat mi-am propus).
Acum nu mai pot da inapoi (dar nu am putut nici mai devreme). Va rog, ajutati-ma sa ma bucur, spuneti-mi ce prieteni minunati am, care vor neaparat sa-mi serbeze ziua....
Si nu ma bucur deloc, deloc ca TREBUIE sa-mi serbez ziua.
Raspunsuri
alba spune:
Neamtzul are o vorba:
Doar sa murim TREBUIE in rest nu trebuie nimica. Dar acum se pare ca e prea tirziu...
Eu zic sa-i anunti cu ocazia asta pe toti prietenii tai, ca la anul nu iti vei mai serba ziua,asa ca sa aiba timp un an de zile sa se obisnuiasca cu ideea.
Iti doresc sa ai o zi relaxata si fara stres. Si da eu in locul tau as comanda o pizza si gata .
Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
Porumbita spune:
esti carcotasa... :)
si da, ai prieteni minuntati...
ziua ti-o poti serba si fara sa sa faci comanda la fast food si sa te inglodezi in datorii....
PS la multi ani anticipat!!
Sheannamp spune:
Acum nu vreau sa te supar mai mult decat esti dar niste prieteni mai cu tact nu ti-ar fi spus in fatza ca platesc ei ci, mai degraba, ti-ar fi organizat o petrecere surpriza.......
Oricum, din povestirea ta am inteles ca ai multi prieteni care se simt tare bine la petrecerile date de tine si..tin si la tine.
Eu, una, nu as da petrecerea.
daca vor sa vine neanuntati (cu tot cu cadouri binenteles) si tu sa ai o sampanie si un fursec, poate si un tortulet rapid (tocmai am aflat eu una care pare si ieftina si usor de facut), atunci da, cu atat mai bine, te convingi si tu de cine tine la tine cu adevarat, adevarat...
Acum, sa nu-mi sariti in cap, e parerea mea......
In alta ordien de idei, La multi ani, sanatate si Dumnezeu sa iti indeplineasca dorintele!
A si sa mai stai p-aci pe DC ca ne place de tine (si fara petreceri....
DarkBendis spune:
La multi ani, Fomalhauti!
E grozav ca ai prieteni care tin la tine... dar poate ar fi fost frumos sa-ti respecte hotararea de "anul asta nu fac chef" (fara sa fie nevoie de dat motive ca pentru asta sau alta). Poate v-ati fi putut intalni in oras la un suc "festiv"....io stiu?
Eh, asta este. Ce vreau sa-ti zic... saptamana viitoare e ziua sotului meu, iar sambata vin amicii la noi. Aici petrecerile de genul asta (deci nu invitatii la cina sau pranz) se fac altfel: de mancare - saratele, chips-uri, alune... deci minimul de efort, eventual o prajitura (eu le iau pe toate de la supermarket), ceva bautura sa fie (la noi este, din fericire, noi nu suntem mari bautori si soacra-mea mereu ne aduce vin din Franta, iar cumnata-mea recent mutata in Olanda ne-a cadorisit cu toata colectia ei de sticloante). In plus, pe aici musafirii de obicei aduc cu ei o sticla-doua de "ceva", deci de fiecare data cand am facut chef ne-am trezit cu mai multa bautura decat am avut la inceput :). Avem grija sa fie cateva sticle de ne-alcoolice (cola si cola light si limonada) - si gata. Muzica si voie buna... o seara pentrecuta cu prietenii nu trebuie sa costa tare mult. Nu asta e scopul, nu? Eh, asa e pe la noi...dar e o idee care poate ar merge si in cazul tau.
Eu iti urez sa te bucuri de ziua ta de nastere. Ai o familie atat de frumoasa si... niste prieteni care, desi nu au prea mult tact, tin mult la tine.
Dark Bendis
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Donia spune:
Sunt convinsa ca o sa vina si momentul in care o sa te bucuri si o sa te simti chiar bine cu prietenii la ziua ta, dar acum iti dau dreptate si te inteleg tare bine. Pe cand locuiam in Romania mi-am contramandat o data petrecerea de ziua de nastere pentru ca se intamplase ceva care ma afectase si numai de petrecere nu aveam chef. Oricum, era vorba doar de familie, dar o familie destul de numeroasa. Au inteles sau nu... nu stiu, nu mi-am auzit vorbe, dar eu m-am simtit bine stiind ca macar de ziua mea pot sa fac ceea ce imi cade bine.
Si nu de mult timp mi-am serbat din nou ziua de anstere si anul asta am ales sa nu invit pe nimeni, ci sa merg doar eu cu sotul si copiii la restaurant. Suntem obositi, avem o perioada stresanta si mi-am dorit liniste si... imbuibare:)), fara curatenie, fara gatit, fara spalat vase, etc. Si a fost tare bine.
Tie ti s-a fortat putin mana, dar in final sunt sigura ca o sa te simti bine printre prieteni si n-o sa regreti nimic. Probabil ca o sa te ajute putin si cadourile...:)))
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Fomalhauti spune:
Of, multumesc...Sper sa ma simt bine...Dar...Am scris ca bebe a fost bolnavior. A avut doua zile febra cu diaree urata. Si a stat tot timpul molesit la mine in brate. Ieri s-a simtit mai bine, a fost mai vioi, si caca a fost mai...frumos. Dar dimineata s-a trezit si a varsat si acum zace la mine in brate. Poate e si obosit, dar el adoarme in casa numai la san si n-as vrea sa-i dau, macar o ora-doua. Si ma uit in jur, si vad ce mizerie s-a facut...Nici nu stiu cu ce sa incep. Si chiar nu pot face curatenie cu bebe in brate.
Apoi...Eu sunt o persoana cheltuitoare. Dar acum aveam un plan. Scris pe hartie. Cat sa pun de-o parte ca sa merg la mare. Sigur, o petrecere nu afecteaza o excursie la mare, e vorba de sume foarte diferite. Dar nu-mi place..."abaterea". Pana la urma e exact ca la cura de slabire - daca incepi cu "o data nu conteaza" pana la urma se duce de rapa tot, desi teoretic e adevarat ca o abatere nu conteaza.
Teoretic as putea sa dau alune, saratele si chipsuri (vin avem in casa), dar atunci prietenii care au zis ca vor sa comande pizza chiar o vor face....Si chiar nu stiu cum fac cumparaturile. Sotul meu a zis ca suna in dimineata asta sa intrebe daca este gata masina. Dar asta inseamna ca diseara, cand iese de la servici, se duce sa o ia. Si cumparaturi...cand? Solutia ramane cu comandatul, dar trebuie sa comand ceva inainte de a veni musafirii, nu cand sunt ei aici, altfel va fi spectacol cu platitul....Sincer, la un moment dat m-am gandit sa comand pizza si, daca e spectacol, daca prietenul nostru insista cu platitul, sa-l las (el a zis ca plateste stiind ca suntem trei familii, dar noi suntem vreo sase acum), sa se invete minte. Vrea sa plateasca, sa plateasca. Doar ca am sentimentul ca asta ma va face sa ma simt groaznic.
Delidana spune:
Daca ai prieteni care tin asa de mult la tine si se ofera sa vina cu mincare, pizza, etc., de ce nu le explici situatia si nu le ceri sa te ajute? Poate 2-3 prietene ar putea veni cu tine la cumparaturi, una sa stea cu copilul cit faci curat, alta sa te ajute sa aranjezi prin casa in ziua petrecerii. Nu e nici o rusine sa ceri ajutor cind nu mai poti, mai ales ca ei s-au "invitat" cumva la tine. Si nici nu cred ca ar refuza sa te ajute.
www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
DOR spune:
" La Multi Ani!", cu sanatate si numai bucurii,sa te bucuri din plin de frumoasa ta familie.
Eu cred ca ai mare nevoie de odihna, oboseala isi spune cuvantul si,pur si simplu, nu ai chef de ziua ta, nu te bucuri de venirea ei.
Este minunat, insa, ca ai atatia prieteni...iar faptul ca nu ai chef de petrecere e un indiciu ca va fi o petrecere pe cinste.
E firesc sa te simti asa avand copilul bolnav si atatea sarcini gospodaresti, poate doresti doar o zi pentru tine, in care sa te odihnesti si sa o lalai toata ziua.
Distractie placuta alaturi de cei dragi, esti inconjurata de dragoste si asta conteaza cel mai mult!
P.S.:Sanatate micutului bolnavior!
oana_s spune:
La multi ani! - in primul rand
Da, ai prieteni minunati :)
Da, lasa-i sa vina si sa cumpere ce vor ei, nu te stresa.
Daca tin la tine si vor sa fie cu tine, nu va conta ca tu vei fi "nepregatita" cu n-spe feluri de mancare, sau cu casa bec.
Enjoy si nu te mai gandi la atatea lucruri.
Oana si Mara 11.08.2004
ni-na spune:
Subscriu.Cheama-le in ajutor.Ele se joaca cu gazele mici,tu iti vopsesti parul,faci o baie luuunga si te epilezi in tihna.E si acesta un cadou.
Pot aranja masa,pot sa te ajute la curatenie daca iti sunt prietene adevarate.Intr-un an am fost la un curs si am ajuns la ziua fiului meu dupa sosirea prietenilor,insa totul era ok....s-au descurcat sa adune jucariile,sa aseze o masa si sa imprastie farfurii.........