Ajutati-ma sa ma bucur!
Raspunsuri - Pagina 2
Tonnia spune:
Ba eu nu cred ca trebuie sa faci nimic, nici sa-i chemi sa te ajute, nimic. Ce-i asa de greu de acceptat ca n-ai chef?
Dar de ce sa vina cheful mancand daca n-ai chef? Si de ce sa nu inteleaga minunatii prieteni un mesaj asa de clar? N-as putea sa ma supar daca prietena mea si-ar dori sa stea singura in pijama de ziua ei.
E problema ta ca nu stii sa spui nu! Si a lor ca nu accepta! E asa de romaneasca chestia asta...
Asa ca macar sa iasa bine, distractie placuta!
La multi ani!!!
petaluda spune:
La multi ani!
Cred ca defapt si tie iti face defapt un pic placere sa iti serbezi ziua, pentru-ca altfel le spuneai clar ca nu se poate. Cred mai degraba ca te-a dernajat ca nu au tinut cont de dorinta ta.
Sunt sigura ca pana la urma te vei distra si nu vei regreta ca ti-ai serbat ziua. Oricum la asemenea evenimente ce conteaza este ca v-ati adunat cu totii si va distrati impreuna, nu mancarea in sine. Cel mult sa ai ceva de rontait si un pahar de ciocnit, ceva non-alcoolic si eventual un tortulet daca si la celelalte petreceri iti suflai lumanarile.
Ca pe de alta parte daca le asterni o masa bogata ma gandesc ca prietenii carora le-ai spus ca nu iti serbezi ziua din motive financiare s-ar putea sa creada ca ai invocat acest motiv doar ca sa scapi de ei, ca nu vroiai sa ii chemi sau cine stie ce.
Petrecere frumoasa, si nu iti face griji, cei care tin la tine tin si fara masa bogata!
Qamar spune:
stai putin ca nu inteleg; vrei sa iti tii ziua sau nu?
a. vrei, dar nu sti cum o sa te descurci cu copiii, banii, pregatirile; fetele ti-au dat niste idei/sugestii f bune mai sus, le poti pune in aplicare
b. nu vrei. punct. nu e niciodata prea tarziu sa contramandezi o petrecere, mai ales daca e la tine acasa, de ziua ta, cand tu iti doresti sa faci altceva.
Daca sunt prieteni atat de buni incat sa se ofere sa cumpere pizza la un chef auto-initiat, vor intelege ca tu, de ziua ta,cu un copil bolnav (sanatate multa!),fara masina, cu cheltuielile deja planuite, nu vrei. Ce atata filosofie?
a, la multi ani
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Motionless, I stay and go: I am a pause
dianocica spune:
fomalhauti, eu zic ca 'problemele'tale (vezi, le pun in ghilimele, ca nu-i dracul asa negru ) vin din faptul ca tu nu ai discutat cu una din prietenele tale serios, din suflet. nu cred ca e vina lor ca nu iti fac surpriza. daca ati fi stat amandoua de taina, tu te-ai fi deschis, i-ai fi spus ce te doare, sigur una ar fi fost de ajuns sa ii convinga pe restul ca nu e cazul, anul asta nu se face...dar fiindca lucrurile nu au stat asa, problema nu a fost discutata, poate ei se gandesc ca esti totusi intr-o pasa mai proasta si ai nevoie de un pic de ridicat moralul, exact ceea ce incearca sa faca. sa iti explice ca ei te iubesc oricum si vor sa iti fie alaturi. primeste asta, asa cum ti se ofera.
sau, daca bb e tot bolnavior, suna o prietena, spune-i ca NU SE POATE pt ca bb e bolnav si gata. c
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
Fomalhauti spune:
Am avut o zi...D-aia cu varsaturi, diaree si iar varsaturi....Si m-am tot gandit ca tot ce-mi lipseste este o petrecere. Dar, ce sa zic, asta mi se putea intampla si daca invitam oamenii de buna-voie.
Am citit tot ce mi-ati scris. In legatura cu diferitele moduri in care m-as putea organiza...Cred ca sunt "din mileniul trecut" cum imi tot reaminteste adolescenta mea (si eu ii spun ca imi pare rau dar si ea e din mileniul trecut). Adica eu cred ca exista niste reguli, chiar si intre prieteni (asa cum exista si fata de copii si intre soti - indiferent cat de apropiata ti-ar fi o persoana, exista niste reguli). Printre altele, daca te duci la ziua cuiva, te duci cu un cadou. E de neconceput sa te duci fara, nu-i asa? Tot asa, o gazda sarbatorita trebuie sa se pregateasca. Cu ceva cat de cat festiv si consistent. Nu neaparat scump sau complicat. Dar nu o prajitura si un suc (o dulceata si o cafea, ca in "mileniul trecut"). Trebuie sa fie un tort si ceva de mancare (nu ciorba si tocana...).
In sfarsit, treaba asta s-a rezolvat. Prietenul meu patron de fast-food imi face pana maine gustari asezate pe platouri si tort. ("Dar stii, salata nu ti-o pot pune decat intr-o caserola." "Atunci din caserola se vor servi...")
Ceea ce nu s-a rezolvat este curatenia in casa...si starea mea psihica.
De fapt, este vorba despre un singur cuplu cu care nu am reusit sa ma inteleg, numai unii mi-au spus hotarat ca ei vin oricum si aduc/comanda tot ce trebuie. Sunt convinsa ca au avut intentie buna, s-au gandit ca eu nu-mi permit dar vreau sa-mi serbez ziua. In general, sunt niste oameni...foarte hotarati. Prietena mea i-a salvat acum doi ani viata mamei mele ducand-o la spital atunci cand eu nu am reusit sa o conving. Eu am plecat de la mama si i-am povestit prietenei ca este groaznic de bolnava si refuza sa mearga la spital. Si ea mi-a spus: "Da-mi numarul mamei tale." si dupa o jumatate de ora cand am sunat-o s-o intreb ce a vorbit cu mama, mi-a spus: "Sunt in masina, ma duc s-o iau pe mama ta, s-o duc la spital." Asta ca sa nu indrazneasca cineva sa mi-i critice.
Cei mai multi dintre cei invitati nu stiu nimic de discutie (si sper sa nu afle). Prietena careia i-am spus pe strada ca nu am bani probabil crede ca pur si simplu m-am razgandit...
Mai este si prima prietena cu care am vorbit, cea care era initial implicata in "aranjament". Ea m-a inteles cand i-am explicat, mai ales ca era la curent cu planurile mele de vacanta (si cunostea si alte planuri de vacanta pe care mi le facusem de-a lungul timpului si stia ca unele nu mi-au iesit din motive financiare). Dar apoi am sunat-o sa-i spun ca o astept fiindca pe ceilalti nu am reusit sa-i conving sa nu vina. Si mi-a zis ca nu prea ii mai vine sa vina fiindca stie ca nu-mi face placere. Am sunat-o si azi, sa-i spun sa vina, dar nu am putut s-o mint ca, dintr-o data, mor de placere sa fac petrecerea. Asa ca mi-a repetat ca nu s-a suparat, ea m-a inteles, dar acum s-o inteleg si eu pe ea, se mai gandeste.
Pana la urma nu pot decat sa va multumesc pentru raspunsuri si sa-mi urez, cum mi-ati urat si voi, distractie placuta. Uite, as face o promisiune...Daca maine micul meu se simte mai bine (adica macar sa nu mai verse si sa manance cat de cat..) promit sa ma distrez...
redai spune:
Fomalhauti macar pe tine te-au anuntat ca vin vineri. la mine intr-o ora era plica casa si nu stiam de unde au aparut rude prieteni....Pana la urma chiar m-am bucurat ca nu m-au uitat.Noroc ca aveam niste mezeluri in casa, am facut niste platoruri, bautura ( e plin barul tot timpul) si am mai facut repede o friptura care nu a mancat-o nimeni. Copilul (6 luni) imi era cu febra,dart cum am mai zis, a fost o surpriza placuta. Gandeste-te cum ar fi sa nu te caute? In pimul an ai sufla usurata, al doilea an iar. al treilea ti-ar lipsi ceva si urmatorul an te-ai intreba cu ce ai gresit.
Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad
" target="_blank">varsta David
Pucku spune:
Gandeste-te cum ar fi sa nu te caute? In pimul an ai sufla usurata, al doilea an iar. al treilea ti-ar lipsi ceva si urmatorul an te-ai intreba cu ce ai gresit.
vezi eu prieteni din astia am, sau prieteni...frumos spus ca nu sunt prieteni.....asa ca as prefera cu riscul de a intra in datorii sa am casa plina de prietenii.....e sigur ca Bb bolnav nu e ideal dar spune-le ca daca vrei sa-tzi faca un cadou atunci intr-o zi din saptamana sa-tzi faca un rv la massaje, spa, coafor, manichiura+ si ei sa stea cu copii si sa te ajute la curatenie
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Lemoni spune:
La multi ani si de la mine, cred ca ai prieteni minunati.
Eu am hotarit la fel ca si tine anul acesta sa numai imi sarbatoresc ziua cu familia si prieteni , mi se pare atita stres cand eu de fapt trebuie sa fiu ceea mai fericita apoi stai drepti toata seara ca ei sa se simta de milioane .Sti ce e ziua mea sunt multumita sa ma duca al meu la un restaurant si sa ma sarbatoreasca sau sa plec intr-un concediu pt ca eu sa fiu fericita.Iar petrecere o putem face oricand cu orice alta ocazie , deja am anuntat toata lumea si multi imi dau dreptate.Nu stiu daca scap la ziua de casatorie ca tocmai fac 20 de ani , dar sper sa fiu intr-un
Honeymoon atunci.
Distractie placuta si sanatate maxima la copil.