Mamici de Martie-Aprilie 2008!!(95)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

FELICITARI SIMONETTE!!!
BUN VENIT PE LUME YANNIS, PUI DE OM SCUMP, BAIETELUL NR 1 AL ODISEEI RANDUNICILOR! URSITOARELE SA-TI ADUCA TOT NOROCUL DIN LUME PE CARE MAMICA TA TI-L DORESTE SI NICI UN NOR SA NU-TI UMBREASCA VIATA!!

Naty
mamica Iuliei Elena
DOAMNE, ADU-O ACASA SANATOASA PE MINUNEA MEA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Si acum fetelor, ca sa aveti maine ce citi, prima parte a povestii nasterii Iuliei (ma rog, sa vedem cum incape in pagina...) Urmarea maine, cand voi fi in stare sa ma adun-deja ma doare rau spatele de la statul la calculator si-s tare obosita.
NASTEREA IULIEI - I
29 ianuarie, seara
Maine trebuie sa merg la control. Dupa usurarea de a fi implinit 30 de saptamani, incep sa fiu ingrijorata. Picioarele mi s-au umflat cumplit, respir parca tot mai greu si nu-mi da pace o puternica durere de ficat. Toate sunt semne ce, o stiu prea bine, prevestesc teribila complicatie a hipertensiunii de sarcina, preeclampsia. Imi sun doctorita si ii spun, indemnata si de sot care se sperie rau de cat de umflata sunt brusc. Hotararea e clara, imi fac bagajelul si ma interneaza pt supraveghere. Cum de la Stela aflu ca e liber patul meu, din care ii fusesem vecina nu demult, ii comunic asta doctoritei care zice, perfect, acolo mergi.
Urmeaza o noapte de cosmar, nu pot dormi; ma sufoc literalmente; ficatul ma doare ingrozitor. Urinez putin. Picioarele ma dor. A doua zi dimineata este imposibil sa incalt orice, plec in masina cu ghetele desfacute. La camera de garda mi se ia tensiunea: 170/110. Enorm! Sotul ma instaleaza si bucuria de a o revedea pe Stela imi atenueaza un timp starea de rau teribil pe care o am. Apoi vine rezultatul analizelor; PROASTE! Trombocite scazute, transaminaze mari, urina un dezastru. Nu numai ca am preeclampsie dar ma indrept vertiginos catre sindromul HELLP, adica...complicatia complicatiei. O adevarata furtuna a organismului in care, in interval de ore, ficatul si rinichii cedeaza iar celulele sangelui sunt distruse in vase; asta daca nu se scoate copilul, singura solutie cunoscuta. Sindromul HELLP apare in 0,6% din sarcini iar in Statele Unite mortalitatea e de 70%. Fara indoiala, stiam toate astea, caci citisem recent...
Sunt luata pe sus si dusa la sala de nasteri, pentru monitorizarea batailor fetale. Acolo voi astepta mai multe ore, cat timp e nevoie pentru a-si face efectul dexametazona injectata in ideea maturizarii plamanilor Iuliei. Bataile sunt normale. Si stau si i le ascult, pe fondul urletelor nu uneia, ci mai multor femei care nasc alaturi. Sunt si mai multi medici. Le vorbesc femeilor frumos, nu mizerabil cum auzisem in studentie la alt spital. Dar totul e ca intr-o lume paralela. Eu plang fara oprire; stiu ce mari sunt sansele sa mor, mi-e frica desi nu am sentimentul mortii apropiate, dar nu ma gandesc decat la Iulia, nu ma intereseaza decat faptul ca Iulia e mica, e prea mica, daca nu rezista?? Am suferit atat toata sarcina asta pentru ca mi-am dorit-o mai mult decat orice pe lume, nu se poate sa o pierd!! Sunt dusa la ecografie, la dr Albu, in principal ca sa-mi masoare IR-urile, ca semn eventual de suferinta fetala. Omul acesta, mult injurat pe forumuri pt ca e ursuz si taciturn, dupa ce i se explica ce am si-mi simte f bine teama, face ecografie morfologica completa si conchide: copilul e perfect dezvoltat pentru varsta, il estimeaza la 1400 g greutate, daca starea mea permite, mai bine sa se astepte pana a doua zi ca sa-si faca efectul injectiile cu dexametazona.
Ma intorc la sala de nasteri. Mi se repeta analizele. De la dexametazona, glicemia mea sare in aer; restul se agraveaza progresiv. Vine anestezistul de garda. Vorbeste frumos,ca de la coleg la coleg; il intreb ce fel de anestezie voi face si raspunde ferm: generala. Ma bosumflu, dar explicatia e clara: de la acest HELLP, e risc mare sa sangerez in maduva daca fac rahi. Ma resemnez, nu voi fi constienta, nu ii voi auzi primul tipat asa cum am visat...Orele trec. Sotul meu apare, vorbim un pic, imi zambeste si ma incurajeaza. Habar n-am ca a vorbit cu mama doctoritei mele, conferentiara, care a ramas in spital pt operatie preluand cazul, care i-a explicat clar tot, inclusiv riscul mare ca eu sa mor; habar n-am ca prof Bogdan Marinescu insusi, pe care-l tot vedeam plimbandu-se, ramasese pana la solutionarea cazului; si habar n-aveam ca laboratorul a lucrat peste program pentru analizele mele. Eu doar, inghetata, spuneam de mii de ori “Tatal nostru”, Rugaciunea inimii si “Inger, ingerasul meu”, aproape mecanic.
Sunt dusa in reanimare, imbracata intr-o camasa de spital si apoi relativ repede dusa in sala de operatii, intinsa pe masa si rasa pubian (uitasera). Anestezistul imi spune ca va face o anestezie blanda, pentru a proteja fetita. Vad seringa indreptandu-se spre mana mea: “Ce imi faceti?” “Tiopental. Veti adormi in cateva zeci de secunde”, mi se raspunde. Apoi simt si spun: “Am o senzatie ciudata in gat”-si GATA. Apoi deschid cateva secunde ochii cand mai multi, printre care recunosc chipul zambitor al doctoritei mele, ma iau si ma muta de pe masa pe o targa; si adorm iar. Si ma trezesc auzind vocea sotului meu, in reanimare, tinandu-ma de mana. Il intreb imediat daca fetita e bine. Imi spune ca e bine si ca a avut Apgar 9 si a tipat tare. Mai stiu ca ma plang ca ma doare, desi pungile de gheata de pe burta imi fac tare bine si ca apare anestezistul caruia ii pun multe intrebari medicale-nu-mi amintesc nimic, apoi el insa mi-a spus ca eram f coerenta. Si adorm din nou o vreme, in dureri crunte.
-va urma-

Naty
mamica Iuliei Elena
DOAMNE, ADU-O ACASA SANATOASA PE MINUNEA MEA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

SANDA FELICITARI SI RECUPERARE GRABNICA! BB SA FIE MANCACIOS SI DORMICIOS!

De emotzie nu-mi gasesc cuvintele...ce sentimente tulburatoare...

BRAVO SANDA! SA-TI TRAIASCA FLACAII SI SA FII FERICITA ALATURI DE EI!

INTREGUL STOL...cred ca ne putem retrage linistite dupa o zii intreaga de emotii!

pozici
bb2
burticutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns varuna spune:

Bine ai venit bebe Yannis !!!!Felicitari Simonette, sa fiti sanatosi si sa va bucurati de intreaga familie.

Fetelor putem merge la culcare !!!

Ana 33+ cu Mara Sofia
Marutza si restul...copiilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory3maz spune:

FELICITARI, SIMONETTE, PENTRU EROISM!

BINE AI VENIT PE LUME, YANNIS! SA FII BINECUVANTAT CU NOROC, FRUMUSETE, INTELIGENTA SI SUFLET CALD! SA FII IUBIT SI OCROTIT DE PARINTII TAI!

Cory, mamik de Larisik (6 ani) si de Alexandru-Constantin
Varsta "chiriasului":
http://bd.lilypie.com/1KFFp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

IUHUUU! BRAVO SIMONETTE! BINE AI VENIT YANNIS!
SIMO, RECUPERARE RAPIDA SI MULT, MULT LAPTIC PT. GRASUNEL! FELICITARI!

Oana 29+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

YEEEEEEEEE..TRAIASCA YANNIS! FELICITARI MAMICO!!!!SA VA TRAIASCA VOINICUL!AI SCAPAT!
BINE AI VENIT RANDUNOI - VECIN CU TEODORA MEA!!

Ma,da s-a lasat ceva asteptat!Saraca simonette,prin ce o mai fi trecut,saraca! Bine ca s-a terminat CU BINE!

Stela 29+Teodora Traseul in burtica
Pozici
"In sfarsit, suntem si noi voinice de luna a 7 a. Doamne ajuta sa ajungem in luna a 9 a!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

off naty dupa msg-ul tau sincer am ramas fara cuvinte....nu pot spune decat:
'esti o mamica demna de admirat,puternica si invingatoare...felicitari...'...nu stiu cum poti sa mai traiesti inca o data acele momente grele...d-zeu sa va apere de rele si sa fiti sanatoase si fericite

rami26 + 31 sapt

http://community.webshots.com/photo/2088884470102998389jKqgQp

bebicul_meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Asaaaa am mai cetit din urma.
Alice, m-a infiorat povestea ta! Este crunt sa te simti atat de rau si sa fii tratat in acel hal! Las, ca DD a impartit bile albe si negre fiecacre pe masura! sper ca cicatricea asta sa o poti da uitarii cat de curand.
Bb sper sa reziste! O sa iasa calit :)
Cristina, tare utile sfaturile tale cu cainele. Voi aplica si eu ce se poate la Motanski
Doinita, am admirat cu Motanski albumul de Jinksy, a trebuit sa ii dau explicatii lui Mota ca de ce el n-are asa multe jucarii ca J M-a inteles pana la urma... el are jucariile lui pe alese cand iese afara de unu singur.
Si pe mine ma intere articol despe pisi si bb, o sa citesc la mail...
Adriuta, o sa mai negocieze cu dr eventual randunoiul daca o mai fi ceva, in momentul nasterii cand sper sa ii inmoi cu tipetele mele . Deocamdata am reusit sa smulg acceptul ca o sa ma lase sa stau intr-o cada cu apa inainte. Cred ca la voi daca ai merge la o clinica privata cu atatea pretentii cum e asta, ti-ar sufla si in...
Brrr cum ziceaitu de fetele alea care asteptau sa nasca...
Cris, despre aplecat... ce sa zic, ma doare de capiez, acu vad ca nu se mai oprete durerea de sciatic +bazin nici noaptea, dar in acelasi timp nu are cine sa imi faca treburile astea marunte, si in plus mi-e si frica sa imi pierd chiar de tot conditia fizica, caci mi-e teama ca n-o sa pot sa il imping pe bb afara
Cory, sanatate maxima Larisei! Si tie putere sa ii faci fatza
Roxana, prin ce ai trecut!!! Sa ne fereasca Dumnezeu de asa experienta! Bine ca s-a terminat cu bine...

MaryLou ce m-a distrat faza cu pizza! Succes la Ikea, si vezi sa nu te fure peisajul prea mult pe acolo, ca la mine s-a terminat cu contractii incursiunea...
Succese maxime cu teava! inundatiile de apartament sunt unul din cosmarele vietii mele!

Mihutza, tare frumos acolo la Phoenix! Si tare sexos burticu
Nicol, eu am luat 13 kile! Si la un control trecut, dr mi-a zis ca e prea mult :( de aceea incepusem sa ma ingrjorez. Dar iete ca am franat procesul.
La trebile "jenante" de care ziceai tu... N-am nici o treaba. Pur si simplu ma gandesc ca personalul de acolo vede dinastea zilnic. Asa ca eu de ce sa ma jenez...

Olgutz, iti doresc sa treaca repede astea 10 zile. Deci medicii totusi nu considera la termen nascutul la 36sapt...

Simo, iti dai seama ca nu pot sa il impiedic pe bb yanis sa isi incerce norocul la nora-mea Iulia, dar sa cugete bine, ca Sasha, chiar daca va fi cu 2 luni mai mic, totusi iese din 2 parinti de 1.85 metri
Ioana, arata super mobila! Poate o mai pozezi si cu stikere...
Multumim pt munca depusa cu cap. nou!

Luny, cred ca Motanski m-ar ura de moarte daca l-as tunde...

Stela, felicitari pt nota 10, dar mai ales ca n-ai avut evenimente neplacute!!

Naty, m-a impresionat mesajul tau. Inca odata bine ai venit!
Vera, esti mami puterea a 2-a :) Felicitari si bafta in continuare!

Livi, tu ma intrebai daca nu roate Mota lalelele?? nu si-ar permite asa ceva! cel mult se mai apropie de iarba mea de grau, dar e prudent, ca ma ratzoiesc la el. Nu interactioneaza prea tare cu obiectele din casa, ca el vine de multe ori obosit dupa alergatura de afara.

Yannis bine ai venit printre noi! Sa ai o viatza frumoasa, plina cu toate cele bune! Simonette felicitari!

Motanski ma tot trage de maneca sa ii salut din partea lui pe Jinksy, pe Cleo, pe Motanul cel negru si frumos pe care nu mai stie cum il cheama, le Luna, pe Leeloo si pe toate celelalte animale. INCLUSIV PE CUTZI!
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Naty, nu mai am cuvinte...singurul pe care pot sa-l scot...chapeau bas!

esti o luptatoare...

Acum te rog frumos..lasa cititul si du-te si te odihneste! O noapte linistita i-ti doresc!

pozici
bb2
burticutza

Mergi la inceput