Mamici din Spania (2)
Raspunsuri - Pagina 18
geanina-nica spune:
buenos diasssssss-vai dar chiar pe unde mai umblati,ce mai fcaeti?
noi suntem bine dar cred ca ne chinuie un pic dintisorii in noaptea asta s-a trezit de multe ori saracutul,acum doarme sper sa se odihneasca .
sandrita-din pacate nu stiu sa-ti raspund ca al meu ficior are tata spaniol si nu m-am confruntat cu asa ceva,dar banui, ca trebiue pasapoartele voasrte si libro de familie,si impatronarea.
si intra mai des pe la noi,asa suntem mai multe.
SA-TI TRAIASCA GEMENI CA FRUMOSI MAI SUNT AM VAZUT POZELE.![]()
![]()
SI POVESTESTENE DE TINE.
MARIA_bunica-Noi te primim cu drag la noi in gasca si daca nu esti mamica,ca nu tot timpul povestim de copii,mai povestim si de viata noastra.
de cat timp esti in spania?
ONIX-CE MAI FACI mai ai?te doare burta?
sandrita4444 spune:
OK am sa sun,sper sa nu fie prea compli ,ca nam chef a merg in tara cu copiii ,etc..:)
si inca o chestiuta,ai luat sau stii p cineva care a luat aia 2500 ??adica noi i-am solicitat,si peste 3 luni au zis ca nu nii da pt ca nu aveam doi ani cu acte la data cand s-au nascut copiii.si am auzit ca unii au luat chiar si fara cte..hmm?stii ceva?pupam la voi !!
maria_bunica spune:
GEANINA-NICA multumesc mult pt primire!Eu sunt in Spania de 2 ani si 4 luni!Ma numesc Maria,am 24 de ani,sunt casatorita cu acte in regula dupa,18 august 2007,nunta am facut-o in tara,sunt din Braila iar aici locuiesc in Zaragoza.Sunt camarera....sotul meu e albaņil....nu avem inca copii dar ne dorim mult o fetita.
SANDRITA4444-imi pare rau ca nu iti pot da detalii despre cei 2500 de euro,dar am vazut o data pe cineva care depunea la HACIENDA si nu am auzit functionara de acolo spunand ceva de acesti 2 ani,pt ca si persoana respectiva care completa formularul era tot extranjera!Nu stiu mai multe detalii!
va pup pe toate fetele cu minunile lor!!

Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
geanina-nica spune:
hola-k tal?
NOI am fost ieri la innot si ce bine a fost,am stat toata ziua pe afara cum a fost super!!!!
FETELOR CAM LIPSITI LA APEL
MARIA-cred ca fost frumos la ninta VARA ce ami cea mai frumoasa zi din viata,asa se zice pana cand apar alte zile pline de bucurii,ca de ex,nasterea primului copil sau al-2-lea.....,sa va dea D-Z repede un printisor sau printesa.Sa va putezti bucura de sentimente noi,mai ales tu ca o sa exerimentezi sentimente pe cale nu le cunosti decat in clipa in care incepi sa fi mamaica
SANDRITANo ce rau i-mi pare ca nici aici niu pot sa te ajut eu am nascut in 2006- 3 octombrie,asa ca eu nu beneficiez de bani,dar am inteles ca da pana la urma tre sa va dea voua.intereseaza-te in aiudamento.
o dumineca placuta la tote si multi pupici de la ALVARO 

maria_bunica spune:
HOLA!Ce mai faceti fetelor?Sunteti la plimbare?Noua ne-a dat toate planurile peste cap ploaia asta nesuferita..........asa ca o sa coboram sa cumparam paine,eventual vom bea o cafea intr-un bar si acasa.
GEANINA-a fost foarte frumos la nunta numai ca am avut eu o problema cu,caldura....sunt cam rea de caldura si mai ales in BISERICA,am crezut ca lesin....dar a trecut si de fiecare data cand imi amintesc de acea zi retraiesc emotiile!Intr-adevar,sunt constienta ca vor urma emotii si zile mult mai frumoase in viata noastra!Iar bebele ....poate la anu' ca vrem sa ne cumparam inainte apartament,ca sa avem o siguranta!Nu stiu daca e mai bine asa sau nu dar asa simt eu,iar de moment nici o sansa nici macar accidental pt ca iau anticonceptionale!Am zis prin vara sa le opresc ca sa pot face o pauza de vreo 6 luni si apoi ne apucam de treaba![]()
va pup si aveti grija de minunile voastre!!

Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
maria_bunica spune:
GEANINA-am uitat sa te intreb unde mergeti la inot?Cred ca a fost super...parca te mai relaxezi!!pup..papa
olim spune:
maria bunica, bine ai venit in gasca
eu am luat aia 2500 de euro, dar a trebuit sa am 2 ani lucrati legali inainte sa se nasca alex.Si nu cred sa fie cazuri sa se dea banii fara acte, ca tii da Hacienda, dar nuprea are cum, mai ales ca tu depui o delcaratie pe ptroprie raspundere, si daca declari altceva, e uz de fals, si nu cred ca are curaj nimeni sa o faca.![]()
cat despre certificat eu acuma astept sa il scot, costa 120 de euro, trebuie sa ai certificatele voastre original, libro de familie, pasapoartele in original, certificatul de nastere spaniol, il ieie de la Registro Civil, ala il traduci , il legalizezi si il apostillez,certificatul de casatoarie, toate original, plus 2 copii din fiecare si te duci la consulat cu ele, acolo mai face sotu o declaratie.
mai citesc ce ati scriu si mai vin,
mami si Alex
olim spune:
certificatul trebuie sa il duci la Tribunalul Superior de Justicie sa il apostillezeIn Barcelona nu stiu unde este ca eu sunt din Almeria![]()
geani, ce mai zici, te citesc pe la clujence
restul unde sunteti?
actele pentru cei 2500 de euro se depun la Seguriad Social, adica eu acolo le-am despus, dar mi le-au verificat inainte sa mi le aprobe, mi-a venit o hartie de la Hacienda ca am indeplinit toate condititiile si abia apoi au intrat banii in cont.
mamai si Alex
nicole_es spune:
salutare fetelor
bun venit fetelor noi si scuze celorlalte fete ca nu prea am mai intrat sa va spun cum suntem
deocamdata bine,am primit ieri medicamentele pt colici si am inceput sa-i dau sab simplex.sper sa fie mai bine.
Olim merci mult,dar cum plecase cineva deja in rom,l-am rugat sa-mi aduca mai multe lucruri.

Geany
si pt Alvarito deasemeni si ma bucur mult ca va simtiti bine.Stiu ca tot lipsim de la apel,dar fac si eu ce pot.Problema e ca fica-mea s-a cam invatat in brate si nu prea ma lasa sa fac nimic,iar de cand a facut o luna,parca nici nu mai doarme asa bine,o ora sau o ora jumate si gata,iar o luam de la capat.asta e,s-a desvata ea cand o dau la guarderie.
Sandrita4444,noi tocmai ne ocupam de certificatul de nastere al fetitei noastre si tot la consulatul din Barcelona tre sa mergem.eu am sunat de fff multe ori si nu reuseam niciodata sa vb,asa ca am trimis un mail,unde am lasat numele si nr de telefon(fix si mobil) si imediat m-a sunat o tipa tare draguta care mi-a explicat tot ce trebuie sa fac.ai nevoie de:certificat spaniol,tradus,legalizat si apostillat la Barcelona,libro de familia,pasapoartele parintilor,certificat de casatorie,toate in original plus cate 2 copii.tot de la consulat mi-au dat un nr de tel de la o traducatoare autorizata din Barcelona.Am sunat-o si mi-a dat alt nr de tel de la firma pt care lucreaza,care se ocupa cu tot:traducere,legalizare,apostillare.daca vrei poti trimite actele si prin posta,cum am facut eu,te costa 160 euro toate actele plus 5 euro taxa la posta.nici nu tre sa mergi pana la Barcelona,ci numai cand ai toate actele gata si nici nu mai tre sa ceri ora acum la consulat.daca vrei iti dau si tie nr de la firma respectiva,sunt spanioli si foate seriosi.in 10 zile,aprox,le ai toate rezolvate si te costa mai putini bani si timp.la consulat tre sa platesti 120 euro pt certificat
hai ca plange iubita tre sa plec
NICOLE,MAMI DE ALESSIA LUCIANA(19.02.2008)
http://www.flickr.com/photos/nicole_es/
maria_bunica spune:
HOLA A TODAS!!!
OLIM-multumesc....am intrat mai mult ca m-ai facut curioasa cand m-ai invitat la mamici de spania!La inceput v-am citit pt ca nu vroiam sa navalesc asa pe nepusa masa,mai ales ca voi aveti mai multe subiecte in comun,despre minunile voastre!!Dar de acum voi posta si eu aici.....ca ma simt tare bine aici la voi,doar ca in ultimul timp a fost cam putina miscare pe aici!!!

sa aveti grija de voi