Poznasi, dar dragalasi - 01-02.2004(2)
Raspunsuri - Pagina 9
Roxana_G spune:
Pai ar trebui sa faca asa si cu cei care nu dorm. Am postat si la subiectul cu gradinitele si pare ca lumea sa dea dreptate celor de la gradi, adica sa fortezi copilul sa stea in pat. Poate sunt eu exagerata. Nu stiu ce sa mai cred.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
firutza spune:
Adriana,multumim pentru urari si pentru sfaturi.Cred ca ne+au ajutat sa ne refacem...
Edi e bine,mai tuseste dar rar,mai are si maine din antib.+siropele si gata!Dar saptamana asta nu+l duc la gradi,vreau sa se refaca bine si apoi, are cu cine sa stea...(mama de-abia l-asteapta)vreme de gradi...,slava Domnului, tot mai are!Cat despre imunizare...nu stiu ce sa zic,eram destul de reticenta,se pare insa ca se impune,desi dr.imi zice ca alti copii sunt dezastru ,ca el nu face sau ,ma rog,n+a facut forme urate...dar eu ma intreb cat de urate sa fie,ca pe mine ma ingrozesc astea de le are el!Ori sunt eu truli,mai nevricoasa!
Rox,nici lui Edi nu+i place sa doarma,asa ca noi am cam cedat...avand in vedere ca e mama pensionara si-l poate lua,doarme cu ea!daca n-ar fi avut ,nu stiu cum as fi procedat!Zau are copilul un stres tare cu dormitul la gradi...si-apoi stres de la varsta asta...Dar repet :norocul nostru e mama!Daca va veni o vreme in care sa+si doreasca sa ramana,atunci alta poveste...Daca voi nu aveti alta solutie ,roaga educatoarea sa+i dea ceva de lucru,sa+i citeasca ceva,e greu ...dar poate nu imposibil,merita sa incerci!
Mav,insanatosire grabnica!Sa scape puiul repede de buburuze!De unde s+a pricopsit cu ele?
Eheei,cam atat...am promis si eu de mult timp niste poze cu Edi mare,dar daca eu nu stiu sa manevrez tehnica asta...stau dupa tati!
...dar vine ea si vremea aia!sa ne laudam si noi..ca pe voi v-am vazut pe la petreceri ce mari si frumosi sunteti!La fel ca noi!
Gata,somn bun si sanatate!
Dalia si Edi
anda141 spune:
Rox, nici Albert nu a vut la inceput, era singurul care urla cat il tinea gura si nu vroia sa doarma, Mi-au zis educatoarele ca nu au mai avut asa ceva. Dar s-a obisnuit pana la urma, au insistat sa doarma si acum nu mai are probleme. E destul de greu si pentru ele ca trebuie sa stea cu el sa nu faca galagie si eu zic ca nu e rau nici pentru ei sa doarma la pranz, desi seara abia mi se culca pe la 11.
Acum e bolnav, are febra de sambata , are nasul infundat , ii curge , nu e fost niciodata asa cu asa prioada lunga de febra. Ideea este ca ii dau si un antibiotic- Ospamox, dar se pare ca nu are nici un efect. Dace viroza, insa, nu are efect. Nu am ajuns la medic, pentru ca in weekend nu era dr. mea, si am tot sperat ca o sa scape de febra asta. Sa vedem ce face azi si poate mergem diseara pe undeva cu el. Azi stau acasa cu el. Sper sa- i treaca.
Roxana_G spune:
Multumesc mult de raspunsuri. Maine rdeschid discutia la sedinta cu parintii. Sa vedem ce fac si alti copii. Nu e deloc rau sa doarma, dar daca nu poate, nu poate. Nu vreau sa fie stresata din cauza asta.
Multa sanatate lui Albert! Pacatoase rau virozele astea, sunt forme din ce in ce mai ciudate. Ospamox oricum e un antibiotic foarte slab.
Sanatate multa si lui Edi, mai bine sa stea acasa pana se reface de tot. Si asteptam rabdatoare pozele.
Rox ,
Poze
Roxana_G spune:
La sedinta cu parintii s-a discutat problema parintilor care aduc copiii bolnavi la gradi, banuiesc ca si la voi. In rest despre programa, despre optionale, parteneriate, etc. Au venit la noi cei de la Mindlab (www.mindlab.ro) si vor sa faca un optional. Initial Alex nu s-a aratat incantata de demonstratie, dar cum colegii ei vor merge o voi inscrie. Voi mai aveti prin gradinite?
In alta ordine de idei voiam sa vad cum reactionati cand copiii vorbesc cuvinte nu tocmai frumoase sau ma rog, cuvinte normale dar nepotrivit a fi zise in public. Una din mamici a facut mare caz cum ca fetita ei repeta mereu cuvinte urate, ulterior am aflat despre ce cuvinte este vorba ("putza" si "fund"). Nu mi s-a parut mare tragedie mie personal, sunt cuvinte pe care copiii le aud, sigur e nepotrivit sa le spuna.
Uite aici si niste articole interesante despre educatie si psihologie, fara legatura cu restul povestirilor:
http://www.revista-prichindel.ro/ro/
Rox ,
Poze
anda141 spune:
Roxana , fetita cu pricina este colega cu Albert sau e moda in gradinite? Ca Albert de vreo 2 saptamani o tine intr-una cu "putza". Ii place cum suna. Eu i-am explicat ca nu e frumos, l-am certat dar nu prea intelege. Probabil o sa-i treaca cand se va plictisi , dar iti dai seama ca nu-mi pica prea bine sa zica la cineva asa.
Albert e mai bine acum, nu mai face febra , insa nasul tot infundat e, m-am saturat de nasul asta sforaitor al lui.
ad_risnov spune:
Salve!
Rares povesteste de la gradi cum unii copii vorbesc cu expresii de genul "tarane". "nesimtitule", "tampitule", etc. Cred ca sunt doar cuvintele folosite de parinti in relatiile cu proprii copii si pe care acestia le reproduc cand interactioneaza cu alti copii. Eu am incercat de fiecare data sa-i explic lui Rares care este sesnul adevarat al cuvantului si i-am dat si exemple concrete si corecte de a le folosi: de ex. nesimtit este cineva care arunca hartii pe jos si nu le pune la cosul de gunoi. Da, pot sa-i spun nesimtit!
L-am sfatuit ca atunci cand un copil vorbeste urat sa-i spuna ca el nu se mai joaca cu acel copil si sa plece de langa el. De regula vad ca functioneaza.
Monica, sanatate multa lui Albert!!!
Roxana, eu am vazut materialele de la Mind lab la standurile de la sala Dalles, cu ocazia targurilor de cadouri. Suna interesant ceea ce fac. Cat costa un astfel de optional?
Noi ne pregatim de mini vacanta: de sambata plecam la Campulung, iar de duminica seara vom merge la Azuga unde stam toata saptamana viitoare. Sper sa mai fie zapada pt. cateva lectii de schi...
Pupici tuturor.
buli spune:
hello
mie personal, mi se pare ca Matei stie foarte bine ce cuvinte sint "de spus" sau nu.
mai vine uneori de la gradisi imi zice "azi, baiatul cutare a zis kkciosule" si eu in intreb "tu ce-ai zis?" ... "pai, nimic" ... "foarte bine, sa nu folosesti astfel de cuvinte, nu sint potrivite pentru un baiat politicos". spun asta pentru ca la el e la mare pret sa-i spui ca-i politicos, i se pare cel mai tare compliment
si ii mai spun ca in cazul in care cineva i se adreseaza folosind cuvinte urite sa-i spuna pe loc "te rog sa nu vorbesti in felul asta cu mine. poarta-te frumos si eu voi face la fel".
nu prea sint de acord sa-l indepartez de anumiti copii din motiv de cuvinte colorate.
pe de alta parte, cind se spala la putza, ii spun ca se spala la putza, nu altcumva, la fund, la fel. adica folosim cuvintele respective, dar numai pentru a denumi respectivele parti ale corpului. si altfel cum sa le spun? partea dorsala, sau cum?
daca uneori, f rar, foloseste cuvinte urite pentru a se adresa cuiva este pedepsit (de regula la colt 3-4 minute).
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
anda141 spune:
Anca, uite am asistat odata la o dicutie pe tema cum sa invatam copii despre partile corpului, iar unele perosnae erau de acord si chiar sustineau, ca pe copiii lor ii vor invata exact denumirea medicala , respectiv "spalam penisul, spalam anusul" Mi mi se pare o prostie, dar ca sa iti faci o idee de ce denumiri folosesc altii. Bine, nu mai vorbim de cei care le spun tot felul de denumiri colorate : de ex. "cincin, cocosel ratoi" cineva in parc spunea asta.
buli spune:
hahaha, asta chiar e tare!
bietul copil, iti dai seama ce confuz va fi cind va vedea un cocosel adevarat intre gaini?
iar despre denumirile medicale/stiitifice ... hmm ... ce-ar fi sa-i spunem copilului "homo sapiens"?
eu cred ca un limbaj echilibrat si normal e cel mai bun. era sa zic din dex, dar acum in dex sint trecute toate
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@