Poznasi, dar dragalasi - 01-02.2004(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Hai ca eu monopolizez pe aici . Sa va zic ca Albert are pneumonie. Dupa ce am fost ieri la Grigore Alexandrescu si incompetenta aia de doctorita ( o sa caut si numele3 sa vi-l zic) a zis ca nu are nimic, azi am ajuns la dl.dr.Stanciu , l-a consultat si a zis ca are pneumonie. I-a dat tratament cu Zinat pana vineri si vineri mergem la control la spital. Azi am fost la cabinet dar ne-a chemat la spital in caz ca e nevoie de o radiografie si in caz ca nu raspunde la tratamentul asta.
Nu am avut niciunul asa ceva, nici nu stiu ce anume poate sa fca, ce urmari are ...daca stiti sau ati avut spuneti-mi si mie. Nu stiu de unde a capatat asa ceva, un coleg de-al lui de gradi are acelasi lucru, ma gandesc ca o fi fost pe acolo ceva. Cam asta de la noi.
E oare eficient zinatul asta la pneumonie ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Monica, Zinnat e eficient la pneumonie din cate stiu eu. O sa ii treaca, nu iti face griji. Daca e tratat bine nu ramane cu consecinte, si dr Stanciu din cate am auzit a avut multe cazuri din astea si stie ce face. Probabil este un pneumococ, de aceea ii trebuia Zinnat. De fapt sunt sigura, probabil ca l-a purtat o vreme in nas, asta explica mucii, apoi a coborat. Alex a avut un astfel de pneumococ in primul an de gradi si era mereu mucioasa. A facut doar 2 bronsite, dar nasul e belea, era sa o operam degeaba de polipi. In rare cazuri cred ca astmul e consecinta pneumoniei, dar nu cred ca si in cazul vostru. Daca era asa grav ar fi fost detectata si ieri, ca doar se aude. Alex nu a facut pneumonie, insa am avut eu anul trecut, am tratat cu Augmentin si nu am avut nici o problema. Sanatate multa!

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Multumesc mult Roxana de raspuns. M-ai mai incurajat. Oricum el nu pare grav, nu respira greu, e vesel, nici febra nu mai face, doar ca tuseste. Sper sa trecem cu bine si peste asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Sanatate piticilor!
Eu care va urasem...cele bune in we...Cand am intrat sa citesc parca ma simteam ....hm
Monica in mare Roxana ti-a spus ce trebuie, cu o singura rectificare...bronsitele repatate dau in bronsita astmatiforma si apoi in astm(daca sunt mai mult de 4-5 episoade pe an).Pneumoniile repetate si tratate necorespunzator dau in...tuberculoza sau pe romaneste TBC...bleah....si nu-i cazul vostru.
In ceea ce priveste diagnosticul, as avea ceva retineri: pneumonia se dep[isteaza numai cu radioscopie(mrf nu se mai utilizeaza). Simplu consult din stetoscop...hmmm...depisteaza eventual wheesing-ul produs de bronhii...deci mai mult te duce gandul la brosnsita.Uf....unde esti Darael...ca mai in tema deact tine...noi nu suntem...eventual pe aaoproape din experientele cu copilasii bolnaviociosi(cum am avut-o pe Anduta mica) si din auzite(lucrez in spital de peste 20 de ani si vrei nu vrei te familiarizezi cu cele medicale....)

Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Noi!

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Monica, Matei a avur pneumonie de doua ori.
din raceli tratate cu usorul - vina noastra

s-a facut bine de fiecare data, fara urmari neplacute. urit era cind era bolnav, tusea rau de tot.

pe el tot din stetoscop l-a diagnosticat.

sanatate multa

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Tania si Anca multumesc ! Si Albert tuseste mai ales dimineata, azi noapte a tusit in vreo 2 episoade dupa care s-a linistit, a dormit destul de bine. Febra parca a avut aseara dar putin de tot, nu i-am mai masurat-o ca l-am zapacit cu atatea masuratori , am vazut ca nu ardea tare.Oricum i-am dat si Panadol si i-am facut un masaj cu o lotiune plante ptr. febra si raceli. Stam acasa si in casa , asa ne-a zis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Aoleeeeu Tania, TBC? Asa e, eu am zis de astm si bronsite ca asta au avut ai mei amandoi si asta ma durea, ma gandeam ca asa ar trebui sa fie si la pneumonie, dar nu ca ar fi mai greu. Apropos de pneumonii, am o prietena a carei fetita a facut de 2 pneumonie interstitiala, dr i-a zis ca nici nu se depisteaza la stetoscop, tot cu radio...ceva i-au vazut-o. Insa fetita este sanatoasa si nu au fost probleme.

Ce sa mai zic, vorbeam aseara cu Monica despre faptul ca e posibil sa fie un pneumococ si ne intrebam noi cum putem evalua din faza initiala a bolii daca e cazul de antibiotic sau nu. Mi se pare imposibil, ajungi la dr cu muci, dr trateaza ca pe un nimic (vezi saptamana trecuta cand am fost cu Alex la alt dr decat a noastra si mai sa ne rada in nas, iar acum e ditamai puroiul in nasul ei!) si uite asa ajungi la complicatii. Probabil ar trebui analize, insa la raceli asa dese nu cred ca poti sa ii intepi mereu. Poate exudate, dar si alea dureaza 5 zile. Asa ca nu vad ce ar fi de facut ca sa evitam situatii de genul asta, degenerate din raceli banale.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Ziua buna!

Monica sanatate multa lui Albert!!! Sigur se va face bine. Eu zic ca dr. Stanciu este cu f. multa experienta clinica si stie el ce zice. Probabil ca la exudat vei obtine o prezenta de pneumoococ care a generat totul. Faptul ca i-au curs mucisorii 3 luni nu e de colea. Probabil ca tr. facut de mai mult timp exudatul...

La ultima imbolnavire serioasa a lui Rares, cea de dupa ziua lui, si dr. lui i-a auzit ceva la plamani, dar a zis ca e bronsita. L-a trecut imediat pe klacid si i-a trecut in 5 zile. El are si IgE-ul marit, adica are fond alergic si ne temem de bronsite sa nu dea, Doamne fereste, in astm...
Cu TBC-ul stiu ca boala se face prin infestare cu bacil Koch, nu din raceli... Din pacate chiar am o prietena care are baietelul de 5 ani bolnav de TBC, pe care l-a luat de la un bunic bolnav in forma f. avansata. A fost diagnisticat prin test IDR si apoi cu radiografie pulmonara.

Oricum, cu riscul ca ma repet, noi am fost f. multumiti de tratamentele doctotoritei Chirila. Rares s-a imbolnavit la gradi, dar nu f. rau fata de cum ma speriau altii inainte de a incepe. Noi vrem sa mergem din nou, mai ales ca sunt destul de lungi ca durata. Se bazeaza exclusiv pe remedii homeopate si tincturi din plante. De acum se poate face pregatirea pt. toamna-iarna. Si ei au remedii cu bronhovaxom, dar de concentratii mult mai mici decat vaccinul oral din farmacii. Anul trecut noi am luat asa ceva...

Pupici si sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput

Nu am inteles eu de ce nu avem voie afara mancar un pic? I-ar prinde rau putin soare, ca e asa de cald..Bineinteles ca nu ne deuceam la copii, asa pe langa casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Monica,
nici Matei n-a avut voie afara :(
iar eu, drept sa spun, n-am avut curajul sa fac altfel. dupa primul control, cind a fost ok, i-a dat voie, cite putin si fara sa alerge.
spunea doc ceva de protejat caile respiratorii.
las' ca trec repede 4-5 zile. vara abia incepe

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput