Mamici de iulie-august 2008 (33)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Sa revenim insa la treburile noastre...
In primul rand , LA MULTI ANI SILVIUTA!!! Multe realizari, bucurii,impliniri , sarcina usoara si bebe sanatos, cuminte si destept!!!
Camy, poate ar fi mai bine sa ii faci o vizita sotului tau, daca ti-a cumparat si bilet. Uneori cu orgoliul nu rezolvi nimic..Parerea mea...
Madina, multa sanatate!!! E tare rau sa fii racit...
Flo, bafta la eco!!! Asteptam vesti bune.
Mada, haioasa Arriana!!! Cred ca o va iubi tare mult pe surioara sa.
Sun, multumesc. Ma bucur ca totul este bine cu bebelina.
Atb, bine ai revenit!!!Felicitari pentru sesiunea trecuta cu bine. Te admir ca ai fost in satre sa inveti, eu una nu mai pot memora nimic in ultima vreme...
[Nati, haioase doamnele cu care te-ai intalnit in oras...
Carisma, bine ai venit!!! Saecina usoara si bebe sanatos. Cred ca ai gresit DPN... nu are cum sa fie 4.10.2008.
Mona
, bine ca totul este ok cu bebe. Dar la ce doctor ai fost ieri la eco??? Las ca si nota 6 e nota buna..Bine ca ai trecut examenul. Oricum te admir ca ai puterea sa faci si a doua facultate.

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

13+, cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Buna dimineata fetelor! si bun venit Carissma la odiseea noastra. (Nu scriu eu asa des dar tot simt ca apartin de grupul asta grozav si imi place la nebunie sa citesc ce sriu fetele)

Mi-ati facut pofta cu povestile nasterii si m-am gandit sa va povestesc cum a fost si la mine prima nastere. Dupa ceva contractii dureroase pe la 5 luni tratate cu no-spa si un col care a fost mereu cam scurt ajunsesem sa ma rog sa ajung cu bine la 35 de saptamani (asa mi-a spus dr mea ca, fiind fetita, incepand cu 35 de sapt se poate naste in conditii bune), daca am trecut de 35 am zis ca macar 37, apoi 38. De-atunci am reusit sa ma relaxez si sa zic "ei, de-acum e ok, fie cand o vrea ea!" Si n-a vrut la 38, nici la39, nici la 40, de ajunsesem sa ma plang sotului ca fata asta vrea sa stea in burta pana la majorat Deja mergeam la control de 2 oripe saptamana. Si, la 40 de sapt si 5 zile imi spune dr la control ca sunt in pre-travaliu si ca in curand o sa nasc. Eu am facut o fata mirata pt ca, in afara de o usoara durere de mijloc nu simteam nimic, dar m-am gandit ca stie ea ce stie. Asa ca ma trimite acasa cu sfatul sa beau o stecluta cu ulei de ricin si cu siguranta ca ne vom auzi mai spre seara. Zis si facut.
Dupa tratamentul cu uleiul stau si eu linistita si incep sa simt cum mi se intareste burtica la intervale regulate dar fara sa ma doara aproape deloc asa ca stau cuminte acasa ca am eu o presimtire ca nu sunt astea durerile nasterii. Am uitata sa mentionez ca inca de la primele vizite la dr am optat pt nastere normala cu epidurala in conditiile in care ma stiu f slaba la durere. Pe mine si de la crampe prin burta ma ia cu lesin si imi era teama sa nu mi se faca rau si sa nu pot coopera la nastere si, Doamne-fereste, sa pateasca ceva bebe. De la o vreme vad insa ca se repeta contractiile cam la 5 min si ma gandesc totusi sa o sun pe dr. Era cam 7 seara si dr ma sfatuieste sa merg la spital si sa o sun dupa control.
Zis si facut. La camera de garda mi se spune ca travaliul a inceput, dilataie 1. Ametitor. O sun pe dr mea care imi spune sa ma internez si imi comunica ce moasa e de garda, urmand ca ea sa ii dea instructiunile necesare direct acesteia. Dupa vizita la garderoba si intrarea in tinuta standard de camasa de noapte cu floricele mov sunt condusa spre sala de nasteri. Era un salon cu vreo 6 paturi in care se mai aflau 2 gravidute ce urmau sa nasca si o proaspata mamica. Eu n-aveam nimic Moasa m-a trimite sa mai vorbesc putin cu sotul pe hol pt ca urma sa imi faca o injectie care o sa ma si ameteasca si trebuia sa stau in pat. asa am facut, eram foarte asculatatoare. Pe la 10 imi face injectia cu pricina si, nu mai stiu dupa cat timp, au inceput contractiile. Nu erau frumoase, dureau tare pt rezistenta mea la durere asa ca de la o vreme am inceput sa o caut pe moasa sa-mi verifice dilatatia pt epidurala. prima oara n-a fost destul, ufffff, mai aveam de asteptat. A doua oara spre fericirea mea si-a dat acordul sa il cheme pe anestezist (dupa cum a marturisit ea mai tarziu nu aveam decat vreo 3 dilatatie dar eram cam disperata de durere) Cred ca era in jur de ora 1 cand mi-a facut epidurala si ce bine a fost dupa aceea Nu mai simteam nici o durere asa ca... am adormit vreo 2 ore. Mai greu a fost pt sot care de pe hol auzea urlete de durere si credea ca sunt eu, asta pana a rugat o asistenta sa se intereseze si a aflat ca eu dorm linistita. Pe la 3 m-am trezit din somn pt ca incepeam sa simt din nou contractiile, din ce in ce mai tare asa ca am trimis dupa moasa sa cer inca o doza de anestezic (Stiu ca intreba cineva cum e cu epidurala. E un tub foarte subtire pe care il introduc in coloana si prin care injucteaza anestezicul. Eu nu l-am simtit deloc si am dormit fara probleme pe spate) Vine moasa si ma controleaza si imi spune ca n-ar fi bine sa imi mai faca anestezie pt ca sunt deja la dilatatie maxima si urmeaza sa nasc. In conditiile astea si la gandul ca o sa-mi vad curand puiutul am fost si eu de acord. Intre timp ma pune sa o sun pe dr mea sa o cheme la spital pt nastere. Din acest moment parca timpul s-a condensat. Stiu ca imi cronometram contractiile si erau la 3 minute si le simteam din ce in ce mai dureroase. Mai stiu ca am fost usurata cand a ajuns dr mea la spital si i-am multumit in gand pt ca m-am putut baza pe ea sa vina in miez de noapte sa ma asiste. Apoi m-au suit pe masa de nasteri si acolo am tipat o data de durere iar dr mi-a spus sa nu-mi mai consum energia pe tipat pt ca am nevoie de ea ca sa imping si, pt ca vroiam sa imping cat mai repede am ascultat-o si muscam din camasa de noapte cand venea cate o contractie. Apa mi-a rupt-o acolo pe masa si nu am simtit nimic. La fel si la epiziotomie. Imi mai amintesc ca am impins de vreo 5 ori si..... gata. A aparut minunea noastra, rotunjoara si cu un plans ragusit pe care n-o sa-l uit niciodata. Era ora 4:45 si eu radiam de fericire. Nu-mi venea sa cred ca am nascut. Nu am simtit nici cand a iesit placenta , doar intepaturi cand m-a cusut dar care s-au rezolvat cu anestezie locala. Cand m-au scos din acea sala si m-au mutat in salon sotul meu era pe hol. O vazuse deja pe zuzlina noastra si acum ma privea pe mine de parca eram eroul lui. Atunci am simtit ca am infaptuit cel mai maret lucru pt noi si familia noastra si parca am prins aripi cu toata slabiciunea pe care o simteam in trup. Imi au lacrimile si acum cand imi amintesc. Dupa 2 ore mi-a fost adusa bebelina la san si ne uitam amandoi la ea si ne simteam ca si cand Dumnezeu ne-a dat dreptul la propria noastra minune. Au trecut 2 ani jumate de atunci si acest sentiment e la fel de puternic.
Cam asta a fost povestea nasterii Anei. Nimic deosebit sau iesit din comun si totusi unic, cum e fiecare nastere.

Trimit repede mesajul pt ca daca il recitesc s-ar putea sa fiu nemultumita si sa ma razgandesc.

Cami15s+ si ANA (17.08.2005)

poze Ana
varsta Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Monica, superba melodia!!!
Nati, bafta !!! Poate azi aflati ce sex are bebe...

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

13+, cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carissma spune:

Cristina 26asa e am gresit DPN-ul. E 04.08.2008!
Boti f frumos! Multumim mami de Garga!
La multi ani de Valentine's Day tuturor!
Eu am primit un body pt bb pe care scrie: "Eu si tati o iubim pe mami!"
Truli Luli f frumoasa poveste! Mi-au dat lacrimile desi sunt la birou! E adevarat ca fiecare nastere e unica in felul ei dar ai povestit cu atata emotie...
Eu sunt ingrozita (inca) de ideea nasterii. Sper ca in urmatoarele 4 luni sa-mi treaca... Ma ingrozesc conditiile din spital, nasterea in sine, statisticile care sustin ca la primul copil travaliul e peste 14 h... Deocamdata inclin spre cezariana dar nu stiu daca nu o sa ma razgandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Mona, 430 roni a costat eco morfologica? Chiar vroiam sa va intreb cat mai costa, sa-mi fac calculele.
Azi vin rezultatele la dublu test. L-am facut pana la urma. Sper sa nu fie dezastruoase.

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Fetelor, asa m-au emotionat povestile nasterilor voastre! Eu nu pot spune ca abia astept sa nasc, imi place sa fiu insarcinata, imi place cum descopar chestii noi in fiecare zi, mai nou garga se oftica cand vine si Ozzy la burtica sa toarca si el la caldura si-l bumbaceste

Nici nu mi-am facut vreun plan pentru nastere, m-oi hotari eu mai aproape de termen. Stai intai sa-mi creasca si mie macar o burtika cat de mica, ca io tot plata sunt. Mi-a ajuns uteru' deasupra buricului si io tot balerina.

Cristina, nu lasa lucrurile asa c bitestul, flocaie-i, fa un pic de agitatie, e o greseala grava ce au facut ei si nu trebuie iertati. Tu ai platit, ei trebuie sa remedieze. Eu as cere si compensatii (adica TT gratis, asa, ca m-am consumat nervos cu ei!)

Carissma, bine ai venit! Un bebelon sanatos si papacios iti doresc!

Monica si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza 18+ posibil ?

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Neatza burtoaselor. Ati vazut ca io si Camy am spart gheata la intalneala. Restu cand ne vedem?
Sarumana inca odata pt urari de bun venit pt putzulica noastra.
Sun io, io vreau incuscreala. Promit sa fac un Fat Frumos ca sa fie demn de fii-ta
Fetele sa stiti ca nici lu bb meu nu-i place cand stranut. Se rasuceste brusc, si mi se pare normal ca doar se incordeaza tare burta si probabil se sperie. Crek e valabil la orice incordare brusca de abdomen, inclusiv la ras. Dar asta nu inseamna ca-i face rau, ci doar se nelinisteste.
Ca tot ziceati de muzica tare. Am uitat sa va zic ca tanti care tine cursu de mamici e audiolog si ne-a zis cam cum stau treburile cu zgomotele. Bb suporta bine pana la 30 decibeli. Ori in cluburi si la concerte sunt abia de la 50 in sus. Ceea ce inseamna ca bb se agita tare si nu-i face bine. Asa ca ar fi bine sa evitati cluburile si locurile zgomotoase pana se naste daca vreti un copilas calm si linistit. E valabil si cu muzica pe care i-o puneti. Sa fie ceva soft, fara inflexiuni prea mari de ritm sau note. Aaa si cik evitati manelele ca nu le place Io am gasit pe net muzica pt mamici si bebici.
Mada si io sunt disperata dupa desperate housewives. Am vazut tot ce-a aparut pana acum. de abia astept sa apara un episod nou.
Fetele care e diferenta intre epidurala si rahi? Ca am inteles ca amandoua se fac in coloana.
Diseara ma duc iar la curs si va aduc informatii noi. Asa park facem cursu impreuna

bujo 18+ cu
album de nunta
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

LA MULTI ANI DE ZIUA INDRAGOSTITILOR!!! - pentru cele care cred in sarbatoarea asta. Eu nu pot sa spun ca ma numar printre ele.

Monalac felicitari pt examen, bine ca ai mai scapat de unul. Eco morfo a costat asa de mult? Eu am intrebat cand m-am programat si o sa fie cam 200 lei, dar e la Iasi - ca sa vezi cata diferenta.

Camy pus si eu sunt de parere ca ar fi bine sa mergi la sotul tau - trebuie sa va vedeti si sa discutati- si dupa cum povestesti tu mie mi se pare ca el nu vrea sa divortati, a spus acele cuvinte la nervi. Oricum nu cred ca ai ce pierde daca te duci - nici chiar mandria ta, pt ca el a facut practic primul pas spre reconciliere. Asa ca go for it!!! Mult succes!

Carissma bine ai venit, sa dea DD sa fii sanatoasa si tu si BB mic! Cred ca e ceva gresit la DPN-ul tau.

Bujo eu n-am apucat sa te felicit pt caruciorul albastru - sa fie sanatos, sa creasca mare si sa te bucuri de el! Bravo tie ca te-ai intalnit cu Camy ca sa o ajuti sa treaca peste impasul in casnicie!

Dupa cum va povesteam ieri am inceput programul intensiv de kinetoterapie si masaj! Aseara a fost prima sedinta. Voi merge de 3 ori pe sapatamana, lunea, miercurea si joia. Mi-a placut f mult - am inceput cu exercitii pt postura corecta a umerilor, gatului, coloanei, ex de respiratie corecta, si apoi putin stretching pt musculatura mainilor si a picioarelor - toate fiind adaptate pt . Super tare! Eu sunt cam intepenita, nu am facut niciodata sport, nici macar la scoala (aveam scutire) - asa ca nu am nici o treaba cu mobilitatea. Plus ca am si problema cu durerea de spate in partea de jos a coloanei - am inteles ca se cheama lordoza afectiunea mea. In fine, cand m-am intins pe jos i-am spus instructoarei ca acolo raman, nu ma mai pot misca si trebuie sa ma rostogolesc pe o parte ca sa ma pot ridica. S-a cam speriat saraca. Anyway, sedinta s-a incheiat cu un super masaj de relaxare, dupa care m-am simtit tare bine! Abia astept sa merg si diseara!

Anna 17+ cu Maria
AMR 23
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Mi-au venit rezultatele pe fax. Scrie risc scazut, deci e de bine. Fetele care ati facut bitest mai faceti si TT?

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Ceau fetelor
Eu m-am trezit cu o durere puternica de burta, am crezut ca-i de la vezica, dar nu, am luat un no-spa, nu mai este asa puternica durerea dar totusi ma doare, si a trecut o ora. Cand merg ma doare mai tare. A patit cineva asa, sunt speriata, sper sa fie totul in regula cu bebele.

17+
poze
bebele meu
vio

Mergi la inceput