Politia moravurilor (Arabia Saudita)
Raspunsuri - Pagina 6
monixy spune:
cred ca toata lumea e de acord ca orice atentat la integritatea fizica a unei persoane este un comportament nociv , ca urmare , orice perscriptii ideologice (religioase sau politice) de acest fel , sunt natural respinse de oamenii obisnuiti . fapte comise in numele unor principii "de la Dumnezeu" , fara a considera omul mai presus de orice idee , conduc la abuzuri cum a fost cel prezentat pe clipurile de la acest topic , cum a fost cazul Tanacu , si nu mai pomenesc de "razboiul sfant" .
ideea e ca e bine sa fii credincios , nu fanatic , ca pana la urma orice religie , prin definitie isi aroga o superioritate asupra celorlalte , iar in loc sa serveasca unui scop de armonizare a vietii , in genere , determina dimpotriva un razboi impotriva ei.
batool67 spune:
Si iar am luat/o de la capat cu discutii sterile. Ce ma indigna e ca unele fete nemusulmane vin si dau lectii despre islam. Am citit in aceste 6 pagini o idee care s/a repetat pana la saturatie,,femeia musulmana nu isi poate alege sotul,,. De ce e neaparat nevoie sa generalizam? Va asigur ca i se permite sa isi aleaga sotul si unele merg mai departe, uneori isi aleg si amantii. Asa ca nu e cazul sa generalizati. De n ori s/a repetat ca nici macar legislatia AS nu e islamica, dar unele dintre voi o tin una si buna. E cazul sa luati in considerare ceea ce spunem , noi musulmanele de pe acest forum ptr ca noi stim foarte bine despre ce vorbim. S/a adus in discutie un verset din care toata lumea intelege ca musulmanul isi poate bate sotia. Acest verset este explicat foarte clar de catre Profetul Muhammad,si voi reveni cu o postare detaliata despre acest lucru.
batool67 spune:
quote:
Originally posted by Amina_Marinaquote:
Daca legile lui Dumnezeu ar fi respectate intocmai,n-am avea de ce ne teme,insa cind mintea omului intervine(dictaturi,forta,...)rezultatul este dezastruos.
revin
Aici ai dreptate, asa a facut si Mohammed, profetul vostru, a mintit lumea ca-i vorbeste Dumnezeu si a intarat in forta folosind sabia in Mekka si Meddina, el insusi a fost un dictator.
Amina pana aici!!!!, nu iti permit sa afirmi asta despre Profetul Muhammad, nu ai dreptul sa lezezi sentimentele noastre religioase!!! Citeste despre islam si Profetul Muhammad si dupa aceea sa vii si sa iti dai cu parerea. Eu sunt musulmana si nu iti permit sa il insulti pe Profet. Te rog sa ai decenta si sa iti pastrezi parerile ptr tine.Cine esti tu de iti permiti sa il faci impostor si mincinos pe Profet?????
shaimaa spune:
Amina,esti lipsita de bun simt si prost crescuta si nu ai nici cea mai vaga cunostinta despre islam sau despre Profet(swas).Ce cauti tu aici in acest subiect daca esti pe dinafara?Eu ma retrag acum pt ca nu are rost sa mai continui si mai ales ca am specificat de la inceput ca vreau sa discut in limitele decentei si completez informatiile celor care isi doresc asta nu am intrat pe acest subiect sa jignesc sau sa fiu jignita.
Ortansa spune:
quote:
Originally posted by batool67
Va asigur ca i se permite sa isi aleaga sotul si unele merg mai departe, uneori isi aleg si amantii.
Esti ceea ce iti doresti sa fii....
????cum adica?
I've gt you under my skin
susur spune:
Mamici, eu sunt crestina casatorita cu un musulman si vreau sa va spun ca nu port batic pe cap si nu-s batuta si nu ma duce la moschee cu forta si nu ma trezeste de zece ori pe noapte sa fac rugaciunea.Pacat ca musulmanii au un asa rau renume, nu stiu de ce , poate din cauza ca noi nu suntem destul de toleranti , nu vrem sa privim mai departe de curtea noastra.
liliana csaki spune:
Shaimaa, iti sugerez sa re/citesti regulamentul si-n consecinta, pe viitor sa incerci sa-ti controlezi modul de exprimare.
Multumesc,
shaimaa spune:
Am recitit regulamentul,de curiozitate intreb,a primit si Amina avertisment pentru mesaj rasist?Multumesc
dodo spune:
quote:
Originally posted by liliana csaki
Shaimaa, iti sugerez sa re/citesti regulamentul si-n consecinta, pe viitor sa incerci sa-ti controlezi modul de exprimare.
Multumesc,
Pozele noastre
Poze noi
poze nou-noute
Liliana, nu vedem ce-a scris Shaimaa, insa am vazut cu toatele ce-a scris Amina, care nu e la prima abatere cu astfel de injurii si..voila, scapa si de data asta basma curata..Ce-o sa se intimple acum? O sa inchideti subiectul cum s-a intimplat si cu cel la care Amina a improscat cu mizerii forumul in general si pe unele forumistein special? Poate o sa apuc ziua sa vad ca dati avertismente fara partinire. Eu sint optimista..
Situatia drepturilor femeii nu se va schimba din pacate mult timp de-acum incolo, deoarece politicul da tonul, nu numai din interior, in spetza dinastiile domnitoare dictatoriale, ci si din exterior, interesele geopolitice in zona Peninsulei si in general in Orientul Mijlociu sint de a mentine populatia la un nivel cit mai scazut de educatie, lucru care se rasfringe si asupra relatiilor interumane, religia a fost modul cel mai sigur de a mentine situatia de fapt, oamenii asculta in general de ceea ce spune clericul la predica, prin urmare, daca acel cleric are "ordin" de imblinzire a eventualilor "rebeli", o va face cu usurinta, rastalmacind cuvintele Quran-ului astfel incit sa-i serveasca interesele, putini ar fi aceia care i-ar atrage atentia imam-ului ca greseste. E cam ca in zonele rurale din RO, unde popa, invatatorul si primarul au cel mai mare credit si "manevreaza" populatia conform propriilor interese, insuflate incet-incet si oamenilor, astfel incit acestora sa li se para ca sint propriile idei si dorinte..Politicul e din pacate o otrava care a patruns peste tot si victimele colaterale nu intirzie sa apara, cum bine a punctat Capcaunul mai devreme.
Edit: acum vad ce a scris Shaimaa, facind abstractie de cuvintele "prost-crescuta", fata are dreptate sa se revolte, voi ati eliminat-o pe Maryam si pt. cuvinte mai putin defaimatoare..
shaimaa spune:
Multumesc dodo pt intelegere,si ca o explicatie daca ar trebui sa dau cuiva,am folosit acele cuvinte atribuindu-le Aminei deoarece eu cand am acceptat sa discut pe acest forum am facut-o amical,ca intre prietene,nu am facut nici o comparatie intre o religie sau alta ,intre Quran sau orice alta carte religioasa,am incercat doar sa explic din punctul meu de vedere ca musulmana nascuta si care am studiat religie si am locuit in multe tari printre care si Romania unde am petrecut multi ani din viata si am cunoscut multe persoane care au dorit sa afle informatii despre islam pastrand limitele decentei si nu atribuind injurii sau acuzatii.Daca ea ca interlocutoare a mea sa dovedit a fii asa cum eu i-am zis,asta nu e vina mea.De unde s-a informat ea despre viata Profetului(swas)si stie ea cum a dus el razboaie si al cui dictator a fost?Sa atribui unui Profet denumirea de dictator este dovada de rasism si ura de cea mai joasa speta.