Politia moravurilor (Arabia Saudita)
Raspunsuri - Pagina 10
lilanda spune:
dodo, din cite imi amintesc, eu am inchis acel topic, tocmai pentru ca o luase vulgar pe aratura. Nu mai tin minte daca Amina a fost vinovata de asta, insa tin minte sigur ca nu a fost doar o singura persoana. In plus am intrebat-o pe hannen daca doreste ca acest topic sa fie redeschis si mi-a comunicat pe PM ca nu...Imi pare rau, daca ai fost dezamagita
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by lilanda
dodo, din cite imi amintesc, eu am inchis acel topic, tocmai pentru ca o luase vulgar pe aratura. Nu mai tin minte daca Amina a fost vinovata de asta, insa tin minte sigur ca nu a fost doar o singura persoana. In plus am intrebat-o pe hannen daca doreste ca acest topic sa fie redeschis si mi-a comunicat pe PM ca nu...Imi pare rau, daca ai fost dezamagita
"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol
Pacat, pentru ca pe acel topic s-au scris si multe lucruri interesante, in special pentru persoanele interesate sa afle mai multe lucruri despre islam.
Dar dupa cum intotdeauna exista schimburi de replici mai dure, in special pe temele legate de religie, si acolo au existat.
Criss si Alex (11.05.2003)
shaimaa spune:
Originally posted by Amina_Marina
Mesaj Rasist? Scrie in koran felul cum a cucerit Mohammed Mekka si Meddina, a luat sclavi, copila aisha de 9 ani s.a.m.d.
Cu musulmanii poti discuta calm doar daca esti de acord cu ei , daca le ceri argumente,.... Eu dupa cum am spus de la inceput am acceptat sa discut cu cine doreste sa-si completeze cunostintele despre islam atat cat pot eu ca musulmana sa raspund.Tu nu ai cerut argumente si nici nu am eu nevoie sa fii de acord cu mine,tu ai sarit sa ma jignesti pe mine ca musulmana caci jignind Profetul(saws)mai jignit pe mine Cine te-a intrebat pe tine de greselile Profetului(saws)de ai dat acel raspuns?Cine esti tu sa stii daca El a gresit si cum a gresit? Eu am fost jignita de Shaima pentru ca am spus ce rele a facut Mohammed, asta pe un ....
quote:Amina,esti lipsita de bun simt si prost crescuta si nu ai nici cea mai vaga cunostinta despre islam sau despre Profet(swas).Ce cauti tu aici in acest subiect daca esti pe dinafara?
In ce calitate acesta userita isi aroga exclusivitate?( retoric) Eu nu mi-am arogat nimic,eu doar vorbeam despre cu totul altceva(acoperirea femeii in islam si notiunea de bataie)asta pentru a arata celor ce nu stiu prea multe despre aceste subiecte Daca tu ai fost pe afara de ce discutam eu si ai sarit sa jignesti Profetul islamului eu ce pot sa spun tie ca interlocutoare a mea decat ceea ce ti-am spus pentru ca nu ai dat dovada de nici o buna crestere aici atat timp cat TU ai atacat si jignit iar eu nu am facut decat sa-ti spun parerea mea despre tine.Daca eu ca amica a ta ,in timp ca tu-mi vorbesti de cineva drag tie,din familia ta poate si eu incep sa-l jignesc(mincinos,dictator)ma crezi bine crescuta?Tu esti cea care ai depasit limita bunului simt nu eu.Si daca nu-ti placea subiectul sau te considera-i destul de informata cu propria ta parere de ce te-ai bagat?E cert ca nu ai nici un fel de cunostinte despre islam,si poate nu vei intelege niciodata daca ai inima inchisa.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by shaimaa
Mesaj Rasist? Scrie in koran felul cum a cucerit Mohammed Mekka si Meddina, a luat sclavi, copila aisha de 9 ani s.a.m.d.
Cu musulmanii poti discuta calm doar daca esti de acord cu ei , daca le ceri argumente,.... Eu dupa cum am spus de la inceput am acceptat sa discut cu cine doreste sa-si completeze cunostintele despre islam atat cat pot eu ca musulmana sa raspund.Tu nu ai cerut argumente si nici nu am eu nevoie sa fii de acord cu mine,tu ai sarit sa ma jignesti pe mine ca musulmana caci jignind Profetul(saws)mai jignit pe mine Cine te-a intrebat pe tine de greselile Profetului(saws)de ai dat acel raspuns?Cine esti tu sa stii daca El a gresit si cum a gresit? Eu am fost jignita de Shaima pentru ca am spus ce rele a facut Mohammed, asta pe un ....
quote:Amina,esti lipsita de bun simt si prost crescuta si nu ai nici cea mai vaga cunostinta despre islam sau despre Profet(swas).Ce cauti tu aici in acest subiect daca esti pe dinafara?
In ce calitate acesta userita isi aroga exclusivitate?( retoric) Eu nu mi-am arogat nimic,eu doar vorbeam despre cu totul altceva(acoperirea femeii in islam si notiunea de bataie)asta pentru a arata celor ce nu stiu prea multe despre aceste subiecte Daca tu ai fost pe afara de ce discutam eu si ai sarit sa jignesti Profetul islamului eu ce pot sa spun tie ca interlocutoare a mea decat ceea ce ti-am spus pentru ca nu ai dat dovada de nici o buna crestere aici atat timp cat TU ai atacat si jignit iar eu nu am facut decat sa-ti spun parerea mea despre tine.Daca eu ca amica a ta ,in timp ca tu-mi vorbesti de cineva drag tie,din familia ta poate si eu incep sa-l jignesc(mincinos,dictator)ma crezi bine crescuta?Tu esti cea care ai depasit limita bunului simt nu eu.Si daca nu-ti placea subiectul sau te considera-i destul de informata cu propria ta parere de ce te-ai bagat?E cert ca nu ai nici un fel de cunostinte despre islam,si poate nu vei intelege niciodata daca ai inima inchisa.
Nu cred ca meritai avertismentul.
Criss si Alex (11.05.2003)
inaioana spune:
Vad ca toata lumea vrea neaparat sa se ajunga la ZZ...
Ortansa, asa cum tu esti poate gresit inteleasa, poate la randul tau intelegi gresit pe altii. Ideea nu era ca nu exista casatorii aranjate in spatiul islamic, ci ca asta nu este o cerinta religioasa specifica, oamenii se pot casatori si"nearanjat" fara sa incalce reguli religioase.
Acuma..un anumit grad de "aranjament" poate fi suspectat in masura in care femeia trebuie sa aiba un tutore musulman (barbat) care sa ii reprezinte interesele in contractul de casatorie. Dar asta este oarecum comparabil cu casatoriile crestine, cu amendamentul ca nu e vorba de nici un contract.
Uite ce se spune despre casatoria islamica pe un site de profil:
Cand se face o casatorie, femeia are dreptul la urmatoarele lucruri :
1- Zestrea este obligatorie (zestre se ofera de catre sot) . Nu poate nici un barbat sa spuna viitoarei sotii ca nu-i da nimic. Nici ea nu are voie sa refuze zestrea.
Zestra consta in : Bani sau masina sau casa sau .... orice lucru pe care femeia poate sa-l foloseasca in scop material. Nu este o limita de suma sau de valoare . Intelegerea se face intre viitorul sot si tutorele viitoarei neveste, care trebuie sa exprime dorinta acesteia.
2- Tutorele :Nu se ia in considerare un act de casatorie intocmit fara acordul tutorelui.Tutorele poate fi tatal fetei, sau fratele ei , sau unchiul ei, sau bunicul ei , sau fiul ei. Daca nu are pe nimeni poate sa aleaga pe orice barbat in care are incredere ca sa-i fie tutore . Insa , daca fata este musulmanca si familia ei are alta credinta atunci trebuie sa aleaga un musulman ca sa ia locul "nasului" .. In mod normal acesta este "imamul" sau "oricine care face casatoria".
3- Martorii : La intocmirea actului de casatorie , trebuie sa fie prezenti doi martori musulmani credinciosi; adica dintre cei ce nu beau, nu fura , nu fac nimic din ceea ce este interzis in Islam, si implinesc Islamul; adica se roaga, tin post, platesc dania, etc. In caz contrar, marturia nu este acceptata.
Daca aceste trei sunt indeplinite atunci casatoria este corecta din punct de vedere islamic.
Conditiile pe care mireasa le poate pune la intocmirea actului de casatorie:
1- Are dreptul sa aiba decizia divortului in mana ei. Adica in caz de divort [doamne fereste] sau barbatul pronunta divortul ,sau femeia . Lucru ce trebuie precizat in actul de casatorie.
2- Fata are dreptul sa puna conditia ca nu este de acord ca sotul ei sa-si ia alte neveste .Si daca aceasta conditie este prezenta in actul de casatorie sotul este obligat sa o respecte. www.rasarit.com/vb/showthread.php?t=42&highlight=femeia islam" target="_blank">Sursa
Din cate stiu eu, o femeie care se recasatoreste poate pune si alte (oricare) conditii/clauze in contractul de casatorie.Poate e voie chiar de la prima...nu stiu. Rog musulmancele sa ma corecteze daca e gresit.
Si nu va spun cat de absurd mi se pare ca in Romania noastra foarte occidentala, nu este legal nici un fel de asemenea contract (prenuptial). Cred ca nimeni nu isi face iluzii ca aceasta lege nu este in realitate de "extractie" religioasa si crestina. Desi traim intr-un stat "foarte" laic.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
petaluda spune:
Vroiam sa va recomand o carte daca vreti sa stiti cum vad femeile din aceste tari purtarea impusa a valului, venirea la putere a statul islamic, cum s-a ajuns la asta desi la inceput altele erau intentiile... Cartea se numeste " Persepolis " scrisa de Marjane Satrapi iar ecranizarea ei a primit premiul juriului in 2007 la Cannes. Actiunea se petrece in Iran. V-o recomand din inima.
valentinag spune:
Inaioana,femeia musulmana poata stipula in contract ca nu este de acord ca sotul sa-ti ia alte sotii,dar nimeni nu-l poate impiedica pe el sa-si ia!Este impotriva islamului asta,Allah a permis barbatilor sa-si ia mai multe sotii,in anumite conditii.Ea poate prevede in contract ca are dreptul sa-si revizuiasca casatoria,nu poate sa interzica nimic!
"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita
batool67 spune:
S-a adus in discutie la un moment dat faptul ca din Coran reiese ca barbatul musulman isi poate bate sotia. Am promis ca va aduc o dovada din care se deduce contrariul. Va rog cititi FOARTE ATENT acest text!
By : Edip Yuksel
"Verse 4:34 of the Quran orders believers to beat their wives; so, Islam is a male dominant religion." Many of us have heard this criticism from Christians, atheists, agnostics, etc. Personally, every time I read 4:34, I felt that something was wrong. How does God, the Most Wise order us to beat our women? What kind of solution is that? It is in contrast to the verses in which God describes marriage:
"Among His signs is that He created for you spouses from among yourselves, in order to have tranquility and contentment with each other. He places in your heart love and care towards your spouses. In this, there are signs for people who think." (30:21)
Obviously, this mixed messages have bothered many contemporary translators of the Quran. To avoid the moral and intellectual problems, they tried to soften the word "beat" when they translate the verse 4:34. For instance, Yusuf Ali uses a merciful parentheses after "beat" to save women:
". . . As to those women on whose part you fear disloyalty and ill-conduct, admonish them (first), (next), refuse to share their beds, (and last) beat them (lightly). . ." (4:34)
Many tried to "beat" around the bush to "beat" the problem generated by the "beat" of 4:34.
When I finished the Turkish translation (1991), this verse was on the top of my orange list to study carefully. Whenever I encounter a problem regarding the understanding of a Quranic verse, I remember 20:114 and pray accordingly: "Most Exalted is God, the only true King. Do not rush into (understanding) the Quran before it is revealed to you, an say, 'My Lord, increase my knowledge.'"
Almost all of the translations have mistranslated the four key words or terms of this particular verse. These are: "Qawwamune," "Faddallallahu ba'dahum ala ba'd," "Nushuzehunne," and "Fadribuhunne." In our late book, "Errors in Turkish Translations" (Istanbul, 1992) we have discussed the real meaning of these words and the motivation and reasons for mistranslating them. Here, we will focus on the last word, "Fadribuhunne."
A Famous Multi-Meaning Word
The problem comes from the word "Idribuhunne" which we used to translate as "beat them". The root of this word is "DaRaBa". If you look at any Arabic dictionary you will find a long list of meanings ascribed to this word. That list is one of the longest list in whole Arabic dictionary. It can be said that "DaRaBa" is the number-one multi-meaning word in Arabic. It has so many different meanings, we can find numerous different meanings ascribed to it in the Quran.
To travel, to get out: 3:156; 4:101; 38:44; 73:20; 2:273
To strike: 2:60,73; 7:160; 8:12; 20:77; 24:31; 26:63; 37:93; 47:4
To beat: 8:50; 47:27
To set up: 43:58; 57:13
To give (examples): 14:24,45; 16:75,76,112; 18:32,45; 24:35; 30:28,58; 36:78; 39:27,29; 43:17; 59:21; 66:10,11
To take away, to ignore: 43:5
To condemn: 2:61
To seal, to draw over: 18:11
To cover: 24:31
To explain: 13:17
As you see, in Quran alone we can witness the verb "DaRaBa" having at least ten different meanings. "DaRaBa" has also other meanings which are not mentioned in the Quran. For example, in the Arabic language, you do not print money--you "DaRaBa" money, you do not multiply numbers--you "DaRaBa" numbers, you do not cease the work--you "DaRaBa" the work. In Turkish we have many verbs similar to DaRaBa, such as "tutmak", "calmak", "vurmak" etc. In English we have two verbs which are almost equivalent to "DaRaBa". These are "strike" and "beat".
Webster's Dictionary gives fourteen meanings to the verb "strike": hit (against); ignite; (of snake) bite; (of plants) (cause to) take root; attack; hook (fish); sound (time) as bell in clock etc.; affect; arrive at, come upon; enter mind of; discover (gold, oil etc.); dismantle, remove; make (coin); cease work as protest or to make demands. The same dictionary gives eight meanings to the verb "beat": strike repeatedly; overcome; surpass; stir vigorously with striking action; flap (wings); make, wear (path); throb; sail against wind.
In the beginning of this article (underlined) I deliberately used "beat" in three different meanings in a single statement just to show the variety of meanings in a single word. In English, when we order someone to "beat it" we mean "get out". Similarly in Arabic, when we order someone with the commend form of "DaRaBa", that is "iDRiB", we mean "get out".
How Can We Find The Appropriate Meaning
When we encounter a multi-meaning word, we select the proper meaning according to the context, forms, and common sense. For instance, if we had have translated "DaRaBa" in 13:17 as "beat" instead of "explain", the meaning would be ridiculous:
. . . God thus beats the truth and falsehood." (13:17)
Another example of mistranslation of "DaRaBa" can be found in the translation of 38:44. All the translations (except Dr. Khalifa's translation) inject a male-made story to justify their silly translation. Here is how Yusuf Ali translates the verse about Job:
"And take in the hand a little grass, and strike therewith: and break not (the oath)."
Yusuf Ali, in the footnote narrates the traditional story: "He (Job) must have said in his haste to the woman that he would beat her: he is asked now to correct her with only a wisp of grass, to show that he was gentle and humble as well as patient and constant."
However, without injecting this story, we can translate it as the following:
"Now, you shall travel the land to fulfill your pledge (that is to deliver the message)." We found him steadfast. What a good servant! He was a submitter. (38:44)
Let's turn back to 4:34
Additionally, the word "Nushuz" which is generally translated as "opposition" has another meaning which can be translated as degrees of disloyalty ranging from flirtation to sexual liaison. If we study 4:34 carefully we will find a clue that leads us to translate that word as "flirting or cheating" or "extramarital affair" (Any word or words that reflect the range of disloyalty in marriage). The clue is the phrase before "Nushuz" as reads: ". . . and observe God's commandments, even when alone in their privacy." This phrase emphasizes the importance of loyalty in marriage life.
Furthermore, the same word "Nushuz" is used in 4:128, but it is used to describe the misbehavior of husbands not wives as was in 4:34. So, the traditional translation of "Nushuz", that is, "opposition" will not fit here. In vertical relations, "opposition" cannot be a double-edged behavior. So, translators try to avoid this contradiction by ascribing just the opposite meaning of "opposition", i.e., "oppression" in verse 4:128. However, the meaning of "Nushuz" as "disloyalty" is appropriate for both cases described in 4:34 and 4:128.
A Coherent Understanding
When we read 4:34 we should not understand "idribuhunne" as "beat those women". We must remember that this word has many meanings. God gives us three ways of dealing with extra-marital-affair. In the beginning stage of such misbehavior husband should start from giving advice. If it does not work and she goes further and commit a proven adultery, that time husband has the right to strike them out (4:34 & 65:1).
Let's present our suggestion for the translation of verse 4:34
"Men traditionally take care of women, since God has endowed each of them with certain qualities and men spend from their financial resources. The righteous women are obedient (to God) and during the absence (of their husband) they honor them according to God's commandment. As for those women whom you are experiencing a fear of disloyalty from, you shall first advice them, then (if they continue) you may desert them in bed, then you may strike them out. If they obey you then don't transgress against them. God is Most High, Supreme." (4:34).
Beating women who are cheating is not an ultimate solution; but "striking them out" from your house is the best solution. And it is fair too.
http://www.quran-islam.org/228.html
Amina_Marina spune:
quote:
Originally posted by shaimaa
In ce calitate acesta userita isi aroga exclusivitate?( retoric) Eu nu mi-am arogat nimic,eu doar vorbeam despre cu totul altceva(acoperirea femeii in islam si notiunea de bataie)asta pentru a arata celor ce nu stiu prea multe despre aceste subiecte Daca tu ai fost pe afara de ce discutam eu si ai sarit sa jignesti Profetul islamului eu ce pot sa spun tie ca interlocutoare a mea decat ceea ce ti-am spus pentru ca nu ai dat dovada de nici o buna crestere aici atat timp cat TU ai atacat si jignit iar eu nu am facut decat sa-ti spun parerea mea despre tine.Daca eu ca amica a ta ,in timp ca tu-mi vorbesti de cineva drag tie,din familia ta poate si eu incep sa-l jignesc(mincinos,dictator)ma crezi bine crescuta?
Am zis eu ceva de familia ta( mama, tata, sora , unchi sau copiii tai ?)persoane reale ma refer, pe care le pipai, mirosi, simti etc.In regulament asta scrie, daca nu s-a modificat ceva de alaltaieri pina azi.
Tu esti cea care ai depasit limita bunului simt nu eu.Si daca nu-ti placea subiectul sau te considera-i destul de informata cu propria ta parere de ce te-ai bagat?E cert ca nu ai nici un fel de cunostinte despre islam,si poate nu vei intelege niciodata daca ai inima inchisa.
Dumnezau ne-a lasat si creiere pe care sa le folosim , cit putem de mult, pentru tine sunt doar decor , cred.
Au! Doamneee! Eu credeam ca s-a terminat dar vad ca continui.
1)Fi-miu, cu toate ca are 6 ani dar nu a fost nevoie niciodata sa-i explic de doua ori , vad ca tie , da. Hai s-o luam babeste, plus ca Moderatorii ti-au explicat de 99999, 99 de ori, ca a critica/explora/macina un cult, nu jingnesti si adeptii lui. Pina acu` , nimeni nu s-a intors din Rai sa ne spuna ca a vorbit cu Dumnezeu sau ca intr-adevar exista rai,deocamdata, nu avem certitudinea ca Dumnezeu a angajat pe cineva ( Isus. Mohammed) sa vorbesca in numele lui. Tu ai ales sa fii islamica , nu te^a obligat nimeni, deci, suporta consecintele asa cum le suporta si crestinii, iudaicii, buddhisti , hindusii etc. eroic si cu capul sus, chiar si ateii uneori, cica-s considerati pagani.
In orice pe lumea asta exista pro si contra/critici, dure sau mai putin dure , nu doar in religie.
Pentru oamenii normali, religia este importanta dar nu si vitala.
Concluzia;
Acestea este un site de Oameni Normali.
Scuzele mele pentru offtopic.
quote:
Pacat, pentru ca pe acel topic s-au scris si multe lucruri interesante, in special pentru persoanele interesate sa afle mai multe lucruri despre islam
De la un adept infocat al unei religii, indiferent care, afli doar lucrurile frumoase, partea inmiresmata , nu si cea care pute.
ache spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Inaioana,femeia musulmana poata stipula in contract ca nu este de acord ca sotul sa-ti ia alte sotii,dar nimeni nu-l poate impiedica pe el sa-si ia!Este impotriva islamului asta,Allah a permis barbatilor sa-si ia mai multe sotii,in anumite conditii.Ea poate prevede in contract ca are dreptul sa-si revizuiasca casatoria,nu poate sa interzica nimic!
"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita
Adevarat! Asata a fost si conditia mea cand m-am casasatorit spre amuzamentul imamului. Mi-a explicat ca nu-i pot interzice eu sotului ce D-zeu ii da voie, adica pana la 4 neveste simultan si in anumite conditii, dar nici o amanata. Si atunci a trecut in contract ca este obligat (prin conditie contractuala) sa ma anunte inainte de a-si lua alta nevasta , altfel casatoria (a2-a) se considera nula. Il astept ...
anca
24+ bb Adam