retete cu paste

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by adamalex

Ciao
Sint Alex, pe form am dat reteta sosului ce se chiama Ragù
este indicat la spaghette.
Iti dau una mai simpla cu rosii proaspate ce eu fac des vara:
cam 500 g de rossi decojite si frulate,
un catel de usturoi, o ciapa, sare, piper, si busuioc

Pune in tigaie cam 3 linguri de ulei de pasline, curata usturoiul
si strusestel apasind cu mina pe el si punel in ulei, cind incepe
sa se friga, nu il arde, pune imediat rosiile frulate, pune sare,
piper, si o jumatate de lingurita de zahar, laso sa fiarba cam 15-20 de minute, daca se ingroasa pune putina apa calda de la oala ce ai puso intre timp pe foc ca sa fierbi spaghete. Atenzie nu pune sare in apa, sarea in apa o pui 1 minut inainte de a baga spaghettele la fiert. Cam cind este gata sosul, calculeaza ca spaghetele se coc in cam 7-8 minute depinde de masura spaghettelor(eu folosesc n°3). Le scoti in strecuratoare.
Inainte de a opri focul la sos rupe cu mina 6-7 foi de busuioc si
ameste sosul, ial imediat de pe foc ca daca continua coacerea nu se simte parfumul busuioculi. Abia strecurate spaghettele punele
un sos si amesteca sint gata de servit. Este indicat sa se manince fara parmezan dar cui ii place poata sa puna si parmezan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

postat initial de lilach


Paste cu sos de frisca si ciuperci

Ingredinte:
2 linguri unt
1 catel usturoi
150 gr. ciuperci taiate
1 cutie frisca 200 gr. (care se poate si fierbe)
sare
piper
nucsoara
500 gr pasta care a fost fiarta de dinainte,
ceapa verde( numai partea verde]


Mod de preparare:
Se topeste untul intr-un vas se adauga usturoi, ciuperci si se fierbe pina se evapora apa pe care o lasa ciupercile. Se adauga frisca, sare, piper, nucsoara se fierbe pina cind sosul este legat. Sosul se toarna peste paste.

Mod de servire:
Se serveste cu ceapa verde taiata marunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de scarmanus


pasticio

Ai nevoie insa de un fel de macaroane lungi ca spaghetele, insa mai groase si goale pe dinauntru. Cred ca le gasesti in Germania.
Asadar:
-carne tocata de orice (eu folosesc de pui), rumenita in ulei in care ai prajit ceapa taiata marunt si usturoi pisat. Asezonezi cu oregano, sare, piper, si o lasi pe foc pana scade un pic zeama.
-fierbi macaroanele al dente si le pui la stors
-faci un sos bechamel astfel: 1 l lapte se fierbe cu 4 linguri faina si un pic de sare pana se ingroasa. Ai grija sa mesteci continuu. Se ia de pe foc si se adauga 3 oua intregi frecand vartos.

Se cladeste pasticio intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei sau unt astfel: un rand de macaroane insirate daca poti paralel si in lung, sa arate bine cand tai, apoi besamel (peste care unii pudreaza un pic de scortisoara, e f. bun si asa), un strat de carne. Termini cu macaroane, besamel si presari parmezan deaupra. Se da la cuptor pana se rumeneste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de scarmanus

LASAGNA

-1 pachet lasagna
-500 g carne toccata
-o ceapa marisoara taiata marunt
-un catel mare de usturoi pisat
-3 rosii bine coapte taiate cuburi
-1/2 pahar de vin alb sec
-200 g branza fetta taiata cuburi mici
-sare, piper, menta uscata maruntita, busuioc uscat maruntit
-branza parmezan sau halloumi pentru presarat deasupra

Sos béchamel:
-100 g unt
-100 g faina
-1 l lapte

Instrunctiuni:

In putin ulei se rumeneste ceapa si usturoiul, se adauga carnea pana si se albeste, apoi se adauga rosiile, sarea, piperul si vinul si se lasa la foc mic 30 de minute. Apoi se adauga branza, menta si busuiocul si se ia de pe foc, adaugand cateva linguri de sos béchamel.
Separat, intr-o oala mare se pune apa, sare si un pic de ulei iar cand fierbe se pun foile de lasagna cate 3-4 odata pentru 4 minute, pana se inmoaie. Le transferati in strecuratoare si claditi lasagna astfel: intr-un vas termorezistent de preferinta dreptunghiular uns cu ulei, un strat de lasagna (aveti grija ca foile sa nu se suprapuna), un rand de carne si un rand de béchamel, apoi iar lasagna, carne si béchamel pana se termina materialul. Aveti grija sa terminati cu un strat de lasagna si apoi béchamel pe care ati presarat parmesan sau branza halloumi.
Bagati la cuptor la 180 de grade pentry 30 de minute, cand se rumeneste.

Sosul béchamel:
Topiti untul intr-o cratita. Inlaturati de pe foc si puneti faina, amestecant intruna. Puneti vasul pe foc si adaugati treptata laptele. Amestecati continuu pana se ingroasa sosul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de adelaP


Fettucine Alfredo

Ingrediente:
-450g fettucine(pot fi inlocuite cu alte paste)
-250ml smantana(havy cream)
-25g unt
-50g branza Parmezan rasa+putin extra pentru decorat
-sare+piper dupa gust
-putina nuca de mare pulbere(cam cat iei intre doua degete)

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Intre timp se face sosul din unt si smantana la foc moale, pana da un clocot.(Eu mai pun si putin usturoi maruntit, e mai gustos) Se adauga restul ingredientelor, se mai tine putin la foc sa mai dea doua clocote. Se serveste cald impreuna cu pastele si putina branza presarata peste.

Optional se pot adauga in sos:
-branza Romano
-oregano, cimbru(basil)
-ciuperci
-bucatele de pui leftover
-branza Mozzarella deasupra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de dadi


lasagna

1 pachet de paste lasagna (Barrila)
SOS:
1 l lapte
2 linguri faina
1 lingura unt
COMPOZITIE:
3 piepti de pui dezosati
3 linguri de sos de rosii
condimente
SUPLIMENTAR:
cascaval ras (cam o farfurie de ciorbita)

Se pune laptele la fiert cu faina si untul si se mesteca continuu pana se face un sos nici gros, nici subtire.

Se toaca pieptul de pui , se condimenteaza (piper, oregano, sare)si se pune in tigaie fara ulei la calit cu sosul de rosii.

Se aseaza in tava patrata:
sos
paste lasagna
carnita
cascaval
sos
samd trebuie sa se termine cu paste peste care se mai pune putin cascaval

Se pune la cuptor si se tin cam 1/2 ora. Se verifica cu furculita daca s-au inmuiat pastele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de mini


lasagna

Ingrediente: foi de lasagne (trebuie sa vezi daca foile de aluat sunt pe jumatate fierte. Daca da, procedezi cum scrie in reteta urmãtoare. Daca nu, trebuie sa le fierbi, probabil scrie pe pachet cat si cum). Sosul cu carne: 1 ceapa, 1 cutie (500 g) cu rosii in bulion, 2-3 linguri bulion, 1-2 catei de usturoi, 700 g carne tocata, vegeta, sare, piper, oregano, cimbru. Sos Bechamel: 4 linguri margarina, 1 dl faina, 1 l lapte, sare, piper, cascaval ras.
Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute.
Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca foile de aluat absorb mult lichid.
Se unge o forma cu unt. Se pun: sos bechamel, placi de lasagna, sos bechamel plus sos de carne. Se repeta. Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se presara cascaval ras. Se coace la 225 0 C circa 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de iulia cm


Lasagne italiana (preparare 35 minute, coacere 45 minute, calorii 760/bucata, ingrediente pt. 8 bucati)
600 g spanac congelat
60g faina
100g unt
600ml lapte
sare, piper, nucsoara
4 galbenusuri
100g telemea

500g sunca
450g Mozzarella
busuioc, oregano
800g rosii taiate (sau suc de rosii)
4 albusuri spuma

400g foi lasagne
50 parmezan ras

1. Se caleste in 60g unt, se stinge cu lapte si se fierbe 5 minute. Se pune sare, piper, nucsoara. se omegenizeaza galbenusurile si telemeaua.
2. Se decongeleaza spanacul. Se caleste in putin unt. Se pune sare, piper. (Eu pun si un borcanel de iaurt. Este mai racoritor)
3.Cuptorul se incinge
4. Se tail sunca si mozzarella. Se amesteca cu rosii,sare, piper, condimente. Se amesteca cu albusurile batute spuma.
5, Se unge tava cu ulei si se aseaza : lasagne,spanac, amestecul de sunca+mozzarella+rosii, jumatate din sosul alb. Se pun restul de foi si se toarna restul de sos desupra, Se presara parmezan ras. se coace 45 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de floare de colt


Lasagne cu verdeata si dovlecei

Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g lasagne, 1 kg dovlecei, 1 l sos bechamel (subtire), 1 crenguta rozmarin, 2 foi de dafin, 4-5 frunze de salvie, 1 legatura mica de busuioc, 1 legatura mica de patrunjel, 100 g parmezan ras (sau cascaval), sare, piper, putin unt, ulei de masline.
Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in uleiul incins. Se adauga dovleceii spalati, zvantati si taiati felii, se sareaza si se pipereaza. Se sting cu apa calda sau zeama de zarzavat (1 pahar) si se lasa 10-15 minute sa fiarba incet. Se unge o forma cu unt si se aseaza - in straturi alternative - lasagne, dovlecei, sos bechamel si parmezan ras (ultimul strat fiind de sos si parmezan). Se presara deasupra bucatele de unt, se dau la cuptorul incins la 200¡C si se coc 20 de minute cu capac, iar apoi inca 20-25 de minute fara capac. Se servesc fierbinti.
Sosul bechamel: Se pun la incins 50 g unt si se calesc in el 100 g faina. Se stinge rantasul cu 1 l de lapte, turnat putin cate putin. Se lasa sa dea in cateva clocote, amestecand intruna, se adauga sare si nucsoara (pisata) dupa gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de raluka


lasagna
1 cutie foi lasagna Buittoni(nu stiu daca gasesti in Japan dar cred ca mai sunt si alte firme)
500-600 g carne porc +vita (sau numai porc sau numai vita)
1-2 cepe
2 cutii mici bulion
1 punga (250g)cascaval ras
2 cutii smantana
sunca presata, ciuperci
2 prafuri Maggi fix Lasagna
Foile se aseaza in tava unsa si tapetata cu pesmet.
Se taie ceapa marunt, se caleste, se adauga carnea tocata, sare piper,vegeta si prafurile Maggi dizolvate in cata apa scrie pe plic, bulion, ciperci.
Sunca presata sa taie fasii.
Un strat de foi, unul de carne preparata ca mai sus,sunca feliute, smanatana, apoi foi si iar carne si tot asa pana la 4 straturi.Ultimul strat trebuie sa fie carne fara foi, si in plus fata de celelalte straturi adaugi si cascavalul ras.apoi la cuptor.
Folile de lasagna nu trebuie fierte, sau poate depinde de firma,dar eu am fiert odata si s-au lipit, iti trebuie recipienta maaare, dar ele la cuptor se inmoaie si ies super, asa scrie si pe cutie ca nu se fierb!

Mergi la inceput