retete cu paste
Raspunsuri - Pagina 2
osna spune:
400g macaroane se fierb
-o ceapa si 2-3 ardei grasi diferit colorati se toaca fin
-2-3 rosii se oparesc si se decojesc.se taie si ele.
-400g carne tocata se pune la calit si se adauga legumele.se lasa sa fiarba 5-10min.se condimenteaza cu ce aveti chef(sare,piper,nucsoara)
-din 2linguri unt,2 linguri faina si 500ml supa instant(sau apa+knorr) se fierbe un sos in care se pune la sfarsit si 100g cascaval ras.
-intr-o tava se pun macaroane,carne si sos pina se termina toate.deasupra se rade putin cascaval sau branza si se da la cuptor.se tin vreo 45 min la foc potrivit.
-se serveste calda si cu un pahar de bere
osna spune:
cannelloni cu umplutura de peste
o punga canelloni(paste groase care se pot umple)
o felie paine alba fara coaja
600g peste file
o ceapa mare
2oua
patrunjel,marar.sare,piper.
150g cascaval sau mozzarela sau branza feta
sos: o lingura faina,o lingura unt,500ml lapte.
Se pune in robot ceapa,paine putin muiata,pestele,condimente si se mixeaza 2-3 min.se amesteca apoi cu sucul unei jumatati de lamai si putina branza rasa. Se fierb pastele in apa cu sare si se lasa sa se stoarca apa din ele.se umplu cu amestecul de peste si se pun in tava putin unsa.
Din lapte,faina si unt se face un sos care se toarna deasupra.se presara restul de cascaval si se pun la cuptor vreo 40min.
osna spune:
Initial creeata de cristinacsa
Spaghete cu ton in sos alb
In ziarul Libertatea , Anca Turcasiu recomanda aceasta reteta. Am incercat-o si eu azi si noua ne-a placut.
"Spaghetele se fierb cu putin Delikat, pentru gust, zece minute, cat sa nu fie foarte moi. Intre timp se prepara sosul: se taie marunt o ceapa si zece catei de usturoi mari si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei si putina Vegeta.
Apoi se adauga o conserva de ton, cu tot cu ulei, se pune si piper si se lasa in continuare la calit. Se toarna un pahar mic de smantana, se amesteca totul pana se omogenizeaza si da in clocot, iar dupa ce sosul este gata, se adauga spaghetele. Reteta se prepara in cel mult 15 minute si este extrem de gustoasa".
osna spune:
Initial creeata de Yasmine
Spagetti Carbonara
Se pune la fiert apa intr-o oala mare, cu putzina sare. Cind da in clocot, se pun la fiert spaghete (o punga=500gr), se fierb al dente, adica 8-10 minute. In acelashi tim se taie 200 gr costitza (Kaizer) in cubuletze f mici shi se pun la rumenit intr-o tigaie mare de teflon fara ulei. 400 gr de frishca se amesteca cu 2-3 galbenushe de ou shi putzina sare. Spaghetele fierte shi trecute odata prin apa rece se pun in tigaie peste cubuletzele de costitza prajite, apoi se toarna deasupra frishca amestecata cu galbenushul, shi se mai tzin pe aragaz, pana sosul de frishca incepe sa se ingroashe. Inainte de a fi servite eu rad deasupra un pic de nucshoara.
Eu fac asemenea spaghete cind avem musafiri, pot manca 4-5 persoane pe saturate.
Originally posted by Theodora
CARBONARA...made in Greece
500gr spagetti(sau orice fel de pasta)
1 conserva de ciuperci sau 250gr proaspete si taiate marunt
200gr beacon(asa se scrie?)
250gr crema de lapte(smintina)
3 oua
parmezan(sau orice alta brinza rasa,de preferinta sarata)
sare si piper
putin unt
2-3 linguri de ulei
Intr-o tigaie punem putin unt,ciupercile si beacon-ul sa se caleasca.Punem la fiert macaroanele si le fierbem conform indicatiilor de pe pachet cu sare si cu 2-3 linguri de ulei(uleiul e ca sa nu se lipeasca intre ele macaroanele).Intr-un castronel punem crema de lapte,ouale,putina brinza rasa(parmezan),sare si piper.Pe foc mic,amestecam macaroanele cu beacon-ul si ciupercile si adaugam continutul din castronel...amestecam continuu 2-3 minute(nu uitati...pe foc foarte mic,altfel crema se incheaga) si masa e servita!
osna spune:
Originally posted by Katink
Tagliatelle cu chiftelute:
Ingredinte:
500 g carne tocata de porc
2 catei usturoi
2 linguri patrunjel proaspat
o lingura pasta de rosii
350 g tagliatelle
500 g sos de rosii
un ardei gras rosu
cimbru, boia iute, sare, piper
Mod de preparare
Carnea, patrunjelul, usturoiul tocat, un virf cutit boia iute, o lingura pasta de rosii, sare si piper se amesteca si se modeleaza chiftelute care se dau la cuptor 25 min. Pastele se fierb in apa sarata. Se pune la incins o lingura ulei de masline si se prajeste ardeiul taiat fisii timp de 10 min. Se adauga sosul de rosii si se amesteca foarte bine. Se pun chiftelutele in sosul cald. Se scurg foarte bine pastele de apa si se adauga si ele in sos. Se presara deasupra o lingurita de cimbru si se serveste.
Katink spune:
Postat initial de osna
Paste cu legume si piept de pui
nu stiu daca o fi reteta italiana dar noua ne place mult si tocmai am terminat-o de pregatit
2 morcovi taiati betisoare
1 conserva mica ciuperci taiate felii
500g piept de pui
150g mazare din doza
jumatate de pachet paste spirale(250g )
2 linguri ketchup
un pahar smantana
200 ml supa de legume
o ceapa tocata mai mare
pieptul de pui l-am fiert in apa cu vegeta apoi l-am scos si l-am taiat fasii(apa o folosesc maine cand fierb orez sau chiar puteti face o supa de galuste)
macaroanele se fierb in apa cu sare apoi se lasa la scurs in sita.
Carnea taiata se pune la prajit in putin ulei si cand se rumeneste usor se scoate.
in acelasi ulei se pun morcovii,ceapa, mazarea si se toarna deasupra supa de legume.se lasa vreo 10-15 min sa se moaie legumele si lichidul se evapora. Se toarna smantana si ketchup si se condimenteaza.
legumele se amesteca cu macaroanele.
Se pun intr-un castron iar desupra se aranjeaza carnea.
se presara patrunjel si se servesc imediat.
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
osna spune:
250g macaroane spirale
150g morcovi
o ceapa
150 g mazare din conserva
250 g sunculita sau parizer cuburi
250 g quark(branza dulce)
un pahar de 150g creme fraiche de la dr.oetker
2-3 oua crude
putin piper
sare
macaroanele se fierb in apa cu sare si apoi se pun la scurs.morcovii se oparesc usor,se taie mai marunt si se pun la distiut cu ceapa tocata fin si sunculita taiata cuburi(nu am folosit ulei deloc caci am o tigaie de teflon).mazarea se pune la scurs.
se amesteca ouale cu branza dulce si creme fraiche ,macaoanele scurse si legumele dinstuite.se pun in forma unsa si se tin la cuptor vreo 45 min la 180grade.se servesc fierbinti
nick51 spune:
Eu fac cele mai rapide spaghete.
Pentru 4 portii: 400gr ceafa afumata, 1 cutie de ciuperci, o rotita mica de cascaval si un borcan de sos "dolmio". Tai ceafa bucatele, o prajesc putin, pun ciupercile si sos-ul si le fierb 20min.Intre timp fierb pastele, bineinteles. Pun pastele pe farfurie, torn sos-ul, rad cascaval si... gata.
osna spune:
BUDINCA DE PASTE CU TELEMEA
400-500 grame paste spiralate
400 grame ciuperci
300-400 grame telemea(de vaca)
2 oua
un pahar cu lapte
un pahar cu smantana
pesmet
Se face un sos din telemeaua rasa, oua (batute ca pentru omleta), lapte, smantana, ciupercile prajite putin.Dupa gust se adauga piper si sare daca mai e nevoie (eu las telemeaua la desarat). Se fierb pastele, se spala sub jet de apa rece, se amesteca cu sosul, se rastoarna intr-un vas uns cu ulei si tapetat cu pesmet si se da la cuptor pana prinde o crusta aurie.Pofta buna!
osna spune:
initial creeat de marianar
paste cu ficatei
Ingrediente:
500g paste
500g ficatei
150g cascval
marar, sare si piper dupa gust
Se pune la fiert apa cu sare dupa care se adauga pastele si se lasa sa fiarba cca. 10 min. Ficateii se prajesc in ulei.
Pastele se pun intr-un castron, se adauga cascavalul ras un pic de ulei si se amesteca. Deasupra se pun ficateii taiati in bucati potrivite si se presara marar.