Ajutor!!!! Intoarcere la serviciu din CIC
Buna tuturor....Sunt mamica din septembrie 2006 si ma aflu intr-o situatie ffff dificila. Pe scurt: vreau sa ma intorc la serviciu desi CIC expira in septembrie 2008. Am fost la birou pentru o discutie cu directorul meu si ce sa vezi? de unde ma asteptam sa ma primeasca cu nerabdare inapoi la lucru (pt ca stiam ca ma apreciaza) imi conditoneaza venirea de plecarea unui alt coleg. In momentul in care eu am plecat in prenatal au angajat in locul meu pe cineva dar nu stiu dc i s-a facut contract pe per. detereminata sau nu. Eu stiu, conf. Codului muncii ca nu e legal si ca ma pot intoarce la serv oricand in timpul celor 2 ani de CIC dar cum sa procedez cu ei pt ca e clar ca nu mai pe ocolite, mi-au dat de inteles ca in organigrama lor nu mai e loc si pentru mine. Cum sa procedez cu ei, eu vreau categoric sa ma intorc la serv (e ff legal sa ma intorc pe aceeasi pozitie ca atunci cand am suspendat contractul de munca) si nu trebuie decat sa ii anunt ca de la data de.....imi reiau activitatea. Stiu ca nu ma pot da afara timp de 6 luni - pt. necorespundere profesionala, dar, ar putea gasi alta cale pentru a ma determina sa plec? de genul: reorganizare, restructurare? cum ma pot apara? cum ar trebui sa sune hartia prin care ii anunt ca incep lucrul astfel incat sa fiu total acoperita. S- a mai confruntat cineva cu astfel de probleme? Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri....
Raspunsuri
lorellay spune:
Ce nesimtiti....imi pare rau , nu te pot ajuta,,nu am trecut prin asta...Da sigur cineva o va face...Marius, Lona....
Lorellay si Scumpy Codrin
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
muchinez11 spune:
Haideti, chiar nu ma aude - vede - nimeni? Dl. Marius care e prezent mereu cu sfaturi corecte.....please.....
marius spune:
Sunt pe teren e mai greu, revin.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
marius spune:
Deci concform legii tot ceea ce trebuie sa faci este doar o informare pe care s-o depui cu numar de inregistrare un exemplar la tine prin care informezi nimic altceva ca incepand cu data de... revii la serviciu din concediul pt ingrijirea copilului. Atat.
Ei prin lege asa cum ai mentionat sunt obligati sa desfaca contractul de munca pentru acea persoana care a fost angajata pe perioada determinata pe pozitia ta. Nu au variante in acest sens decat doar daca ii ofera un alt post. Pe tine sunt obligati sa iti reia contractul de munca acesta fiind suspendat nu desfacut. Si partea cu 6 luni este exact cum spui. Din punct de vedere practic insa iti pot spune ca ti se pot face zile negre astfel incat este posibil sa pleci ca fiind o solutie mai practica decat sa stai.
Cam asta ar fi.
Eu maine sunt plecat din tara dar poimaine sunt inapoi asa incat poti sa scrii aici sau mesaj privat sau pe mail cum doresti marius@rdsor.ro
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
muchinez11 spune:
Buna dimineata tuturor, .....mda, e o situatie destul de neplacuta pentru mine, intr-adevar imi pot face destule necazuri dc ma intorc in aceste conditii dar problema este si mai urata, adica: nu am stat cu maineile in san si am trimis CV-uri, am dat sfara in tara ca vreau sa gasesc alt loc de munca si toate bune si frumoase, am mers la nu stiu cate interviuri si acolo totul perfect pana le spuneam (si eu fraiera....) ca sunt acasa de 1 an si jumatate cu bebe. De la acest punct :STOP, brusc discutia lua o intorsatura de genul: "mda...va multumim dar...."Asa ca asta mi se pare si mai grav , sa nu iti poti gasi un loc de munca pentru ca ai un copil, si ai stat acasa sa il cresti pana la 1 an si jumatate (pentru ca asa mi s-a parut cel mai bine pentru copil). ...deci sa nu mai facem copii, sau daca ii facem sa sarim din maternitate direct inapoi la job pentru ca altfel ti se ocupa locul.....Offfffffffffffffffffff, sunt ff suparata si dezamagita......
J G spune:
Nu mai spune ca ai stat acasa un an jumate, spune-le ca lucrezi la firma X. Nu au nevoie sa stie ca ai copil, ca ai stat acasa...
E oarecum normala reactia lor pentru ca sa fim sincere, dupa atata timp departe de campul muncii esti mai ruginita.
Eu, de pilda, mi-am luat un job mai low-profile ca sa ma reobisnuiesc cu ritmul, acum dupa 6 luni imi caut ceva pe masura mea.
Si pe buna dreptate, in prima faza am fost foarte derutata.
Sfatul meu, repet: nu le mai spune de CIC.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
cristianamat spune:
sa stii ca eu am fot la un interviu la o socieate foarte mare dupa mai bine de un an de stat in cic. Din 80 si ceva de intervievati si 30 care au dat test profesional eu am luat a doua, desi nu mai pusesem mana pe contabilitate de f mult timp. Atunci nu m-au angajat insa acum m-au chemat la un alt interviu fara ca eu macar sa le fi trimis CV-ul din nou si am impresia ca e chiar acelasi post. Si nu stiu de ce dar am impresia ca acest intreviu este de fapt o negociere de salariu., sper sa nu ma insel. Dar mi eimi e f greu sa ma despart de piticoata, dar o sa incerc sa o duc la o bona buna, care eventual sa mai aibain grija un copil ca sa aiba pe cineva apropiat de varsta ei.
muchinez11 spune:
Buna tuturor...m-am gandit si eu sa nu spun ca sunt in CIC dar....la intrebarea "ce faceti mai exact acum ?" , nu prea am stiut cum sa raspund altfel decat cu ceea ce fac exact, si ar mai fi o treaba...ar insemna sa-mi incalc principiile putin adica sa mint. Dar pana la urma ar fi pentru un scop nobil, nu? Ar fi o mica minciuna sau as ocoli adevarul....Asa am sa fac.
nedumeritul spune:
situatia este destul de neplacuta - din punct de vedere strict formal esti acoperita de lege, insa in fapt lucrurile stau mai complicat.
eu unul zic sa solutia cea mai inteligenta este aceea de a incerca sa ajungi la un compromis cu angajatorul, in sensul de a vedea disponibilitatea acestuia pentru o oferta rezonabila pe o alta functie acceptabila.
cred ca e singura varianta cu sanse de reusita, in conditiile in care trebuie sa intelegi si tu ca intr-un an si jumatate se schimba multe, si fiecare dintre partile contractante este indreptatita sa-si urmareasca interesul.
succes!
andira spune:
Daca tot vrei sa pleci, eu zic sa le faci pur si simplu informarea, sa te intorci la servici, si in timpul asta sa-ti si cauti.
Chestia cu datul afara pentru necorespundere profesionala e foarte sensibila - trebuie sa iti faca plan de actiune, sa dovedeasca prin rezultate ca tu nu esti in stare sa iti faci jobul, si la sfarsitul perioadei de test sa se intruneasca comisie pentru desfacerea contractului de munca. Lucru pe care oricum nu-l pot face inainte de a demonstra ca in firma nu exista alt job corespunzator cu aptitudinile tale profesionale.
Si-ti garantez ca daca te dau afara si ii dai in judecata, castigi.
Si intr-adevar nu mai spune ca esti in CIC - nu te mai gandi ca minti. Ai sa fii uimita cati oameni din ziua de azi au 0 scrupule, de la cel mai inalt nivel de management, profesional vorbind. Si vorbesc din proprie experienta.