Ce le da dreptul?
Raspunsuri - Pagina 6
luckyblue spune:
quote:
Originally posted by XIO
Crisseis , daca unul din parteneri se indragosteste de altcineva , iubeste pe altcineva , tu cam ce i-ai propune sa faca?
Nu inteleg de ce ar fi acesta imatur/nesimtit din moment ce nu iti poti impune pe cine si cat sa iubesti.
Dragostea se poate sa tina 100 de ani si se poate ca dupa 15 ani alaturi de cineva sa-ti dai seama ca nu mai iubesti pers. respectiva.
Imaturitate? Nu . De ce sa fie imaturitate , ca am promis ca nu o sa ma despart de X ? Hai sa fim seriosi , o casnicie si o relatie se hranesc din dragostea celor 2 , daca aia nu mai exista nu vad logica sacrificiului "ca asa trebe".
Si nici nu vad de ce unul din parteneri e nesimtit ca nu mai iubeste . Asta ma depaseste complet.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Eu totusi nu reusesc sa inteleg cum poti sa nu mai iubesti dupa 15 (X) ani? Ai fost indragostit/a atata timp? Daca ai fost (putin probabil) mi se pare imposibil sa iti treaca dintr-o data. Daca nu ai fost, inseamna ca macar cativa ani din cei X ai purtat pentru partener acea dragoste linistita, fara "fluturi". Si atunci ce te poate determina sa spui stop chiar atunci? O noua indragostire? Pai nu e egoism crunt?
Chiar cred ca "o iubire mare e mai curand un proces de autosugestie (...)" (Camil Petrescu) si ca dragostea nu te "paleste" fara sa te lasi dus de val in mod constient.
XIO spune:
LuckyBlue , cate relatii ai avut pana acum ?
In viata un om are mai multe relatii, poate sa iubeasca in jumatate dintre ele sau o singura data in viata .
Sentimentele NU ti le impui.Este anormal, ilogic , o prostie sa iti impui sa traiesti cu cineva doar pt. ca asa spune societatea.
daca tu m-ai intrebat cum se poate sa nu mai iubesti pe cinva , eu t intreb cum se poate sa iubesti?
Eu de exemplu il stiam pe prietenul meu de vreun an inainte sa ma indragostesc de el . Indragosteala a durat inca un an doar din partea mea , ca el nu stia nimic.
Acum spune-mi cum se poate sa ma fi indragostit de el , asa , brusc , dupa ce il cunosteam d o buna bucata de vreme?
Sentimentele nu sunt logice , nu poti sa spui OK , Gigel are casa , jaguar si purcel , se poarta frumoscu mine , ma iubeste , hai sa-l iubesc si eu pe el si sa-l las naibii pe NIcu care si asa ma bate si e urat ca naiba. Daca am putea sa disimulam atat de bine sentimentele si sa ne cladim o lume imaginara......probabil ar fi bine pt. unii.
Din punctul meu de vedere egoist este cel care nu intelege ca partenerul nu est nesimtit/egoist pt. ca s-a indragostit de altcineva , ca in dragoste nu poti sa-ti impui pe cine si cat iubesti.
Asa cum apar sentimentele pot sa dispara , este cursul firesc al vietii , de-aia e povestea cu suflete pereche , ca cei care ajung sa sarbatoreasca 50 de ani de casnicie au ramas atata timp impreuna pt. ca nu au gasit pe altcineva mai bun din punctu lor de vedere decat partenerul.
MissParker spune:
quote:
Originally posted by XIO
Si nu in ultimul rand,o persoana care inseala facand sex cu altcineva poate sa-si iubeasca la fel ca mine si la fel ca voi partenerul de viata, ca nici astea nu se exclud - adulterul si iubirea pt. cel inselat.
La fel cum nu se exclud nici gustul de ciocolata si gustul de rahat. Unii nu pot face diferenta si pace. Si atunci trebuie sa sustina ca gusturile sunt identice.
Felicia 21+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
MissParker spune:
quote:
Originally posted by oana_s
Ori ne iubim, in orice forma (fluturasi inclusi sau nu), ori ne vedem de drum. Asta e parerea mea.
N-a sustinut nimeni altcineva. Aici nu e vorba sa silim pe cineva sa ne iubeasca, ci ca partenerul care nu mai iubeste sa aiba DECENTA sa se desparta si sa nu insele, sa nu-si bata joc, sa nu umileasca. Se pretinde prea mult?
Felicia 21+ mami under construction pentru - David
oana_s spune:
quote:
Originally posted by MissParkerquote:
Originally posted by oana_s
Ori ne iubim, in orice forma (fluturasi inclusi sau nu), ori ne vedem de drum. Asta e parerea mea.
N-a sustinut nimeni altcineva. Aici nu e vorba sa silim pe cineva sa ne iubeasca, ci ca partenerul care nu mai iubeste sa aiba DECENTA sa se desparta si sa nu insele, sa nu-si bata joc, sa nu umileasca. Se pretinde prea mult?Felicia 21+ mami under construction pentru - David
cum se zice : "if you put it this way", atunci, da, ai dreptate, ar fi frumos ca celalalt sa "inchida usa in urma lui", nu sa astepte sa se intample ceva ca sa i-o dechizi si sa-l inviti sa plece, ca sa nu se simta vinovat .
Dar, ce te faci cu cei care prinsi in "fapt" se bat cu pumnii in piept ca isi iubesc partenerii si ca a fost doar ceva trecator si mai ales hormonal? ( poate chiar exista oameni care iubesc pe cel de langa ei, dar au nevoie de ceva in plus? - personal, ca femeie, nu cred ca iubirea are ce sa caute aici, dar barbatii pot fi mai usor scuzati din cauze de "durere de cap a nevestei"?.
(am citit si eu subiectul mirelei72, iar acolo intr-adevar este revoltator ce a facut omul ala...in conditiile in care i-a pretins sotiei atat de multe sacrificii).
Oana si Mara 11.08.2004
XIO spune:
quote:
Originally posted by MissParkerquote:
Originally posted by XIO
Si nu in ultimul rand,o persoana care inseala facand sex cu altcineva poate sa-si iubeasca la fel ca mine si la fel ca voi partenerul de viata, ca nici astea nu se exclud - adulterul si iubirea pt. cel inselat.
La fel cum nu se exclud nici gustul de ciocolata si gustul de rahat. Unii nu pot face diferenta si pace. Si atunci trebuie sa sustina ca gusturile sunt identice.Felicia 21+ mami under construction pentru - David
se poate sa ai dreptate cu aea comparatie , rahat n-am mancat sa pot compara cele 2.
In legatura cu ce am spus , imi mentin parerea ca poti f. bine sa iubesti si sa inseli tocmai din cauza ca exista atatea exemple in acest sens si mai ales in ideea ca daca mie nu mi s-a intamplat nu inseamna ca nu exista.
ellej spune:
se poate sa ai dreptate cu aea comparatie , rahat n-am mancat sa pot compara cele 2.
In legatura cu ce am spus , imi mentin parerea ca poti f. bine sa iubesti si sa inseli tocmai din cauza ca exista atatea exemple in acest sens si mai ales in ideea ca daca mie nu mi s-a intamplat nu inseamna ca nu exista.
[/quote]
Ce inseamna inselat? Ca se intampla odata, maxim de doua ori in viata ? Da, poate (desi nu sunt sigura, dar fie), poate ca o asemenea persoana isi iubeste partenerul, mai ales daca regreta ce a facut. Dar nu-mi spune ca cineva care inseala sistematic isi mai iubeste sotul/sotia. Astea sunt vorbe spuse de adulterini si crezute de cine nu vrea sa accepte realitatea.
Cine inseala de mai multe ori este un egoist se iubeste doar pe sine, nici pe amant/a si nici pe partener. Doar profita de pe urma amandurora. Cat despre caracter, verticalitate, onestitate... Dumnezeu cu mila.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
XIO spune:
quote:
Originally posted by ellej
Ce inseamna inselat? Ca se intampla odata, maxim de doua ori in viata ? Da, poate (desi nu sunt sigura, dar fie), poate ca o asemenea persoana isi iubeste partenerul, mai ales daca regreta ce a facut. Dar nu-mi spune ca cineva care inseala sistematic isi mai iubeste sotul/sotia. Astea sunt vorbe spuse de adulterini si crezute de cine nu vrea sa accepte realitatea.
Cine inseala de mai multe ori este un egoist se iubeste doar pe sine, nici pe amant/a si nici pe partener. Doar profita de pe urma amandurora. Cat despre caracter, verticalitate, onestitate... Dumnezeu cu mila.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
[/quote]
Ellej , un om poate iubi si 2 persoane , si daca e destul de iscusit cu vorbele le poate avea pe amandoua fara probleme si fara certuri.
Nu stiu de ce multi au tendinta asta sa etichetez si nu inteleg ca daca lor nu li s-a intamplat asa ceva nu este posibil, continuand sa lipeasca etichete si sa faca profile psiho.
Eu nu am inselat niciodata , nu-mi sta in fire , dar nu spun ca toti cei care inseala sunt egoisti , nesimtiti , prosti , ca nu isi iubesc partenerul samd.
Nu sunt de acord cu inselatul si cu siguranta ca as incheia relatia din cauza asta , dar nu toti sunt ca mine si eu nu pot ghici cum gandesc ceilalti.
Sunt oameni care inseala o data , facand sex cu cineva, persoane care fac sex sistematic cu prostituate sau mai stiu eu ce , persoane care traiesc 2 vieti sau mai multe , in functie de timpul lor liber
Noi nu suntem in masura sa spunem daca isi iubesc sau nu partenerii si nici sa ii bagam in aceeasi oala pe toti adulterinii din lume.
Unii isi iubesc partenerii , altii ii urasc , dar stau in relatie ca asa trebe , unii regreta adulterul , altii il asteapta pe urmatorul cu bratele deschise, etc.
ideea care vreau sa iasa la suprafata de aici (ca uneori nici nu ai stiu despre ce vb ) este ca nu putem eticheta oamenii si nu putem face afirmatii despre sentimentele unora sau altora , putem spune sigur doar despre sentimentele noastre si ce facem noi.
Asa ca cineva care inseala poate sa-si iubeasca partenerul , s nu il iubeasca , sunt 1000 de variante , care cred ca intr-un final nu mai conteaza pt. ca ce este cu adevarat important este ce hoataraste cel inselat . degeaba etichetam noi aici intr-o veselie , ca in momentul ala nu conteaza decat o singura parere.
andrath spune:
quote:
Sunt oameni care inseala o data , facand sex cu cineva, persoane care fac sex sistematic cu prostituate sau mai stiu eu ce , persoane care traiesc 2 vieti sau mai multe , in functie de timpul lor liber
Noi nu suntem in masura sa spunem daca isi iubesc sau nu partenerii si nici sa ii bagam in aceeasi oala pe toti adulterinii din lume.
Xio, am zambit nitel cand te-am citit. Pe bune! Sa inteleg din fraza de mai sus ca unii sunt mai adulterini decat altii? Ca daca isi iubesc partenerul de viata si totusi il inseala, se cheama ca nu comit adulter? Si, mai departe, inseamna ca pe partener ar trebui sa-l doar mai putin?
Pai, asta nu e similara cu fraza bunicii:" Ma inseala, dar tot acasa se intoarce?" Si nu tocmai acest gen de comportament este de combatut la femei?
Sau am io o idee gresita despre ce ar trebui sa fie o casnicie...(o relatie, ma rog, nu-i musai sa fie casatoriti)sau genul asta de gandire stil "cap in nisip" nu e tocmai ok.
Cred, totusi ca cei doi parteneri isi datoreaza, dincolo de dragoste care poate sa dispara, RESPECT. Si, nu cred, ca atunci cand inseli, iti respecti partenerul de viata.Dar, evident, asta e parerea mea! Is oleaca mai desueta!
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou
"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."