Buna...eu sunt noua pe aici. Avem 21 de saptamani si 4 zile si se pare ca barza va aduce o fetita .....cel putin asa spune ecografia. Am si eu o intrebare. De curand am citit un articol despre recoltarea si stocarea celulelor stem la nastere. Stie cineva mai multe? A facut cineva asta?
Multumesc
Buna...
Anul trecut in oct am adus pe lume o fetita minunata la spitalul Elias si cei de acolo au facut o treaba buna in a recolta celule stem din cordonul ombilical al fetitei.Celulele stem sunt celulele originare din care se formeaza copilul, cele care raspund cu formarea oaselor, muschilor, sangelui.....iar acestea se ragasesc in sangele din cordonul ombilical.Medicul iti preleveaza 200 mi de sange, iar tu nu simti absolut nimic, nici bebelul de altfel, se depoziteaza la rece un reprezentant al firmei cu care ai incheiat ctr vine si le ia si le trimite la pastrat, in cazul nostru la o banca de sange din Bratislava. Pe noi ne-a costat cu totul 3200 ron.
www.cordbloodcenter.com se numeste firma.
Sper sa nu avem nevoie vreodata de ele, dar am inteles ca iti ofera o sansa in plus in vindecarea anumitor cazuri de cancere, paralizii,etc.
Sarcina usoara in continuare emapeltea...sper sa-ti fi fost de ceva ajutor!
Buna
Cred ca mai nou sunt mai multe firme care se ocupa de acest lucru.Costa in jur de 1000 euro..Se recolteaza din cordonul omblical si se stocheaza intr-un recipient special..
Se spune ca doamne fereste mai tarziu daca copilul are probleme acest sange ii poate salva viata..
Insa stie cineva vreun caz in care sa se fi folosit cu succes acest sange?