Fondante!

Fondante! | Autor: bits

Link direct la acest mesaj

Fetele ajutati-ma:vreau sa-i fac sotului de Sf Valentin fondante dar nu stiu cum?!Sunt sigura ca nu a mancat asa ceva si as vrea sa-i fac o surpriza.Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:



Nu sunt sigura ca aceasta este reteta pe care o cauti dar sper sa te ajute:

FONDANTE CU MENTA

250 g zahar pudra
1/2 din albusul unui ou mic batut (sau praf de albus)
1 lingurita de aroma de menta
2 lingurite de suc de lamaie
colorant alimentar verde
folie de plastic, facalet

Se cerne zaharul pudra intr-un castron mare, se formeaza un cuib in mijloc cu lingura. Se amesteca albusul, aroma de menta si sucul de lamiie intr-un castron mic. Toarna amestecul peste zahar.
Cu un cutit neascutit se amesteca compozitia si apoi se framanta cu degetele pana devine ca o coca.
se imparte in doua, se pune in doua castronele. se adauga cateva picaturi de colorant alimentar verde intr-unul din castroane. se framanta cu degetele ca sa amesteci colorantul. daca este prea lipicios, mai pui putin zahar pudra si amesteci in continuare.
se presara putin zahar pudra pe masa si pe un facalet sa nu se lipeasca aluatul. intinzi fondantul cu facaletul pana este de 1/2 cm grosime. se taie stelute, inimioare cu forme de biscuiti. cu un cutit neascutit, ridici formele si le pui pe o tava acoperita cu folie. se lasa cel putin o ora sau pana se intaresc. se aseaza apoi in cutii tapetate cu hartie aurie.
VOILA!

(poti folosi si alte arome sau f.f. putin colorant rosu alimentar pentru fondante roz )


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Sper ca te va ajuta acest subiect

http://www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/2961/Cine-stie-sa-faca-bomboane-fondante-/

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

nu am mai postat caci nu am mai facut fondantele din lipsa de inspiratie.

Laura multumesc tare mult dar nu e ceea ce cautam.bombonelele sunt trase prin serbetul ala-cred ca e fondantul.

Vero merci citisem in ziua respectiva pe culinar dar nu stiu de unde as putea procura serbet pe aici.

Mergi la inceput