Ed

Ed | Autor: cam33

Link direct la acest mesaj

multumesc ptr raspuns, inchid subiectul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Eu nu am copilul la o gradinita particulara, ci la una de stat, dar m-am confruntat cu asa ceva si eu, asa ca iti raspund din propria experienta. Fetita mea a inceput gradinita in toamna, sunt 29 de copii de 3 ani in grupa - imagineaza-ti ca la inceput toti plangeau, in cor...au tinut-o asa cam 2 saptamani, apoi au inceput sa se adapteze...unii mai plang si in ziua de azi. Educatoarele erau destul de "surmenate", ca sa nu folosesc alt cuvant si probabil ca ridicau tonul sa se faca intelese...nu le era usor si le inteleg si pe ele... Fetita mea nu a prea plans, insa nu voia sa doarma la pranz, asa ca i-a venit si ei randul sa i se vorbeasca pe un ton mai ridicat. Nefiind obisnuita, plangea dimineata ca nu mai merge la gradi ca d-na o cearta si tipa. La inceput voiam sa fac galagie in plina sedinta cu parintii, dar m-am calmat si bine am facut. Am vorbit in particular cu ambele educatoare, le-am spus ca fiica mea e speriata ca o cearta, ca ea nu e obisnuita sa se ridice tonul la ea si ca, daca s-a intamplat, sper sa nu se mai repete. Am vorbit frumos, am spus ceea ce vreau si se pare ca m-am facut inteleasa. Acum fetita mea merge cu drag la gradinita, le iubeste pe educatoare si nu a mai spus niciodata ca a certat-o cineva. Eu te sfatui sa vorbesti cu ele in particular, nu sa le acuzi direct ca ati facut, ati dres, ati tipat - spui ca daca s-a intamplat, speri sa nu se mai repete si, ce e mai important, ele trebuie sa stie ca al tau copil iti spune totul acasa. Multa bafta si sa auzim de bine!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput