Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 19
Victo spune:
sheri..si eu m+am tot gandit si nu cred ca faci bine,dandu+i lapte praf in laptele tau. e f concentrat.intr+adevar laptele de mama e mai apos la inceput, tocmai ca sa le tina de sete, dar ulterior e gras.
uite aseara l+am cantarit pe piti si are 5,85..eu sunt f multumita.
sheri, tu la ce dr ai fost, la marinescu cumva? nasa mea tot incearca de mai bine de 2 ani sa faca un bebe si vroiam sa stiu mai multe despre marinescu si tutunaru,ca parca ei se ocupa d e pb din astea
de genu..adrese, nr de tel.cat de repede se obt o programare..cat costa nasterea, chestii din astea..dc nu intereseaza pe fete puteti sa imi scrieti pe pm, cele care ma puteti ajuta. multumesc.
adinag, stiu ca nu e recomandat sa trezesti copilul sa manance, totusi nu ai putea incerca asta?stiu cat e de greu..al meu nu ca nu mananca, ca cu chiu cu vai mananca 5 mese..dar cea de pe la 6 seara i+o dau trezindu+l..la mine pb e ca el doarme f mult ziua, dupa ce venim de afara. iar dimineata pe la 5-6 maxim e sus..
si asta vroiam sa zic, sa incerci un pic, chiar dc il chinui sa il trezesti dupa 4 ore de nemancat..si eu stiu..vreo 2 ore juamte de somn..si sa ii mai dai sa manance cate un pic, poate treptat incepe sa se trezeasca singurel. sa il trezesti in sesnul ca mergi pe lg el..mai vb cu el asa incetisor..il mangai..apoi il iei in brate..sa nu se sperie. eu asa fac..inca nu am f mare succes, ca se culca la 12 noaptea si azi spre ex la 5 jumate era sus..dar na..decat sa mi se culce la 10 si sa mi se trezeasca la 3..prefer noul program..
nu de alta dar dimineata nu mai doarme, ba se tot smiorcaie..deci nici eu nu mai pot dormi.
oana 8188 al meu papa cam cat scrie pe cutie.
mihuta si eu sunt treaza d emult, numa ca lenevesc in patut, nu am chef de calc la ora aia..plus ca sotul doarme pana la 7.fericitul de el..
kiva, si eu tot nan1 ii dau in completare.al meu l+a acceptat din prima, nu am avut probleme.
eu am inteles de la fetele de cluj ca topfer ar fi un lapte f bun.dar eu nu l+am mai schimbat, sunt multumita cu asta si mai ales ca nu il ingrasa f tare, ca asta e riscul la laptele praf, sa ii umfle efectiv.
melek..eu ii dau sa manance cam la 4 ore.uneori la 5, dc doarme. mai repede nu ii dau, dar nici nu cere. al meu mananca cam 180-200 ml, dar mixt. pe cutia de nan scrie ca in luna a 4a tre sa mannce 5 mese a 180 ml..acuma, na, fiec copil zic eu poate manca cu plus-minus aceasta cantitate.oricum conteaza cantitatea totala pe parcursul zilei.
nici sotul meu nu il celebreaza pe vali.
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
Daria23 spune:
quote:
Originally posted by mihuta
hmm, noi fiind mai batrani n-am prins febra cu sf. valentin... asa ca la noi va fi o zi obisnuita...
mami de Sophia
Pai cine e batran aici ......????? pana la 99,9 ani nu e batran nimeni.....!!!!!!!!ok?? o noua regula pentru mamici : Sa se simta vesnic tinere, si frumoase...!!! Si iesirea din rutina ,adica cate o surpriza la sotior nu strica nicidata.....si Sf. Valentin e o ocazie faina.....deci pe treaba
esma_angel spune:
quote:
De ce nu te mulgi sa-i dai ziua lapte matern? A mea de 3 saptamani refuza ziua sa pape la san in schimb noaptea mananca foarte bine. Eram disperata, nu stiam ce sa fac si atunci am cumparat o pompa de la AVENT. Am cumparat-o cu gandul sa verific cantitatea de lapte pentru ca nu intelegeam de ce urla fata cand o puneam la san. Lapte e din belsug asa ca ma mulg si ziua papa la biberon lapte de la mami.
Incerca si tu
nici a mea nu vrea lapte de la san in ruptul capul ziua...dar noaptea mananca, asa cum am mai spus...
cu pompa am incercat , nu iese mai mult de 15-20 de ml , problema la mine este ca laptele meu nu este satios deloc, si spun asta ptr ca noaptea dupa ce suge ca lumea 20 de min se scoala dupa o ora jumate si tipa de foame.... iar pe timp de zi eu nu am lapte deloc, chiar nu stiu de ce ....
multumesc fff mult ptr raspunsuri...
pe ROXXY80, dc nu ma insel, vroiam sa o intreb...
spuneai intr-o postarea anterioara ca bb tau mananca 700-750 de ml de lapte in 24 de ore, dar in cate reprize, a cati ml???
si fetita cea mare tin minte ca a vut o perioada din asta, dar parca acum sunt prea stresata... nici macar neuronul ramas nu vrea sa se relaxeze...
Melek, mamica lui Esma (06.10.2003), si Nur (20.11.2007)
Daria23 spune:
quote:
Originally posted by esma_angelquote:
De ce nu te mulgi sa-i dai ziua lapte matern? A mea de 3 saptamani refuza ziua sa pape la san in schimb noaptea mananca foarte bine. Eram disperata, nu stiam ce sa fac si atunci am cumparat o pompa de la AVENT. Am cumparat-o cu gandul sa verific cantitatea de lapte pentru ca nu intelegeam de ce urla fata cand o puneam la san. Lapte e din belsug asa ca ma mulg si ziua papa la biberon lapte de la mami.
Incerca si tu
nici a mea nu vrea lapte de la san in ruptul capul ziua...dar noaptea mananca, asa cum am mai spus...
cu pompa am incercat , nu iese mai mult de 15-20 de ml , problema la mine este ca laptele meu nu este satios deloc, si spun asta ptr ca noaptea dupa ce suge ca lumea 20 de min se scoala dupa o ora jumate si tipa de foame.... iar pe timp de zi eu nu am lapte deloc, chiar nu stiu de ce ....
multumesc fff mult ptr raspunsuri...
pe ROXXY80, dc nu ma insel, vroiam sa o intreb...
spuneai intr-o postarea anterioara ca bb tau mananca 700-750 de ml de lapte in 24 de ore, dar in cate reprize, a cati ml???
si fetita cea mare tin minte ca a vut o perioada din asta, dar parca acum sunt prea stresata... nici macar neuronul ramas nu vrea sa se relaxeze...
Melek, mamica lui Esma (06.10.2003), si Nur (20.11.2007)
Incerca sa bei niste ceai de la Fares...pt stimularea lactatiei...la mine functioneaza foarte bine si alaptez integral
esma_angel spune:
quote:
Incerca sa bei niste ceai de la Fares...pt stimularea lactatiei...la mine functioneaza foarte bine si alaptez integral
am incercat...si Fares, si chimen, anason si fenicul
beau dar problema este ca ea nu suge decat noaptea si cu pompa nu pot scoate mult...
Melek, mami de Esma (06.10.2003), si Nur(20.11.2007)
adra_bell spune:
Buna dimineata!
Nu stiu ce sa ma mai fac.... Fetita mea doarme numai cu capul pe partea stanga. Chiar daca ii pun o paturica rulata la spate ea tot reuseste sa se intoarca, se departeaza putin de paturica si ajunge in pozitia favorita. Chiar acum dormea, si eu am vrut sa o intorc. Nici nu am reusit si am mai si trezit-o . Voi cum procedati, ii puneti sa doarma pe ambele parti? si ce metode folositi?
Mie, sincer, nu mi se pare ca ar favea capul mai turtit pe o parte, dar a mea are si mult par, si nu se vede asa bine. Apoi am mai citit ca asa face platicefalie, am dat un search pentru cuvantul asta, dar nu am gasit decat in spaniola, e care eu nu o inteleg...
Inimioara mea
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
adra_bell spune:
Melek, bine ai venit! sau revenit, parca ai mai scris nu? Nur e fetita? ce nume frumos!
Inimioara mea
Daria23 spune:
quote:
Originally posted by adra_bell
Buna dimineata!
Nu stiu ce sa ma mai fac.... Fetita mea doarme numai cu capul pe partea stanga. Chiar daca ii pun o paturica rulata la spate ea tot reuseste sa se intoarca, se departeaza putin de paturica si ajunge in pozitia favorita. Chiar acum dormea, si eu am vrut sa o intorc. Nici nu am reusit si am mai si trezit-o . Voi cum procedati, ii puneti sa doarma pe ambele parti? si ce metode folositi?
Mie, sincer, nu mi se pare ca ar favea capul mai turtit pe o parte, dar a mea are si mult par, si nu se vede asa bine. Apoi am mai citit ca asa face platicefalie, am dat un search pentru cuvantul asta, dar nu am gasit decat in spaniola, e care eu nu o inteleg...
Inimioara mea
Eu nu cred ca e ceva rau ca doar nu doarme de ani de zile tot pe aceiasi parte....a mea nu vrea decat pe burta...pe spate nu adoarme deloc...da deloc
Daria23 spune:
Deci fetelor...pe niciuna nu va prins Valentinul ....sa faceti ceva surpriza la sotior?........
AAAA inca ceva vroiam sa va intreb: Pot sa raman insarcinata din nou daca nu mi-a venit inca menstruatia si alaptez integral????'
adra_bell spune:
Nici noi nu prea suntem cu Sf Valentin...
Eu stiu ca poti ramane insarcinata, asa a facut-o mama pe sor-mea, intre mine si ea e o diferenta de un an si o luna, si ma alapta.
Bine, majoritatea femeilor care alapteaza nu raman insarcinate, dar exista si o marja de risc in care nu stiu daca vrei sa te incadrezi.
Inimioara mea