Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 20
softurela spune:
quote:
Originally posted by esma_angelquote:
De ce nu te mulgi sa-i dai ziua lapte matern? A mea de 3 saptamani refuza ziua sa pape la san in schimb noaptea mananca foarte bine. Eram disperata, nu stiam ce sa fac si atunci am cumparat o pompa de la AVENT. Am cumparat-o cu gandul sa verific cantitatea de lapte pentru ca nu intelegeam de ce urla fata cand o puneam la san. Lapte e din belsug asa ca ma mulg si ziua papa la biberon lapte de la mami.
Incerca si tu
nici a mea nu vrea lapte de la san in ruptul capul ziua...dar noaptea mananca, asa cum am mai spus...
cu pompa am incercat , nu iese mai mult de 15-20 de ml , problema la mine este ca laptele meu nu este satios deloc, si spun asta ptr ca noaptea dupa ce suge ca lumea 20 de min se scoala dupa o ora jumate si tipa de foame.... iar pe timp de zi eu nu am lapte deloc, chiar nu stiu de ce ....
Melek, mamica lui Esma (06.10.2003), si Nur (20.11.2007)
Eu cred ca refuzul ei vine tocmai pentru ca nu ai laptic. Noaptea este mai mult decat ziua si poate asta e motivul pentru care il accepta noaptea. Eu in 10 min mulg 100 ml. Ce pompa folosesti ? Eu am 2, cu una nu reusesc sa scot mai nimic.
Daria23 spune:
quote:
Originally posted by adra_bell
Nici noi nu prea suntem cu Sf Valentin...
Eu stiu ca poti ramane insarcinata, asa a facut-o mama pe sor-mea, intre mine si ea e o diferenta de un an si o luna, si ma alapta.
Bine, majoritatea femeilor care alapteaza nu raman insarcinate, dar exista si o marja de risc in care nu stiu daca vrei sa te incadrezi.
Inimioara mea
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
deci pot face bebe si daca nu mi-a venit mensruatia??????nu m-am feritpoate is iar insarcinata ...ca am burtica
esma_angel spune:
quote:
Melek, bine ai venit! sau revenit, parca ai mai scris nu? Nur e fetita? ce nume frumos!
Inimioara mea
vine v-am regasit!
da, mai scrisesem la odisee, dar aici nu am scris niciodata...
da, Nur este fetita...si inseamna "lumina"
adra_bell spune:
Daria, nu te panica. Riscul e destul de mic, daca alaptezi exclusiv de minim 6 ori pe zi.
Inimioara mea
Vasari spune:
Daria, mie mi-a spus clar dr ginecolog ca pot ramane insarcinata! Neaparat sa ne protejam... nu conteaza ciclu, alaptat, etc.
Adina, din pacate nu erau instalatorii de care zici. Cred ca as fi putut avea o zi super!
Anca, foarte draguta Maria, si tu la fel!!
Fac un capitol nou, dar mai incet, ca don'soara nu poate azi sa stea fara mine.
Alina mamica si Maria turturica - 3 NOV 2007
esma_angel spune:
SOFTURELA...da se poate... eu pun "vina" de nesomnul din timpul zilei...nu dorm deloc...ca mai am o "coada" de 4 ani care ma tine super ocupata si nu pot deloc sa atipesc...si cu 10 min nu ma satur...ma scol mai obosita decat m-am culcat...
oricum ma multumesc, dc se poate spune si asa...caci pe cea mare nu am alaptat-o decat 2 sapt , in rest primind lapte praf...
acum la cea mica...am resit pana acum, asa cum este el, sa o alpatez si a trecut cu brio peste o perioada in care si sotul si cea mare au fost pe antibiotice fff puternice din cauza racelii si peste o escapada la munte de o sapt in care nu a patit nimik...
asa ca am spus , atat cat am atat ii dai , dc nu vrea nu am cum sa o oblig (cu infometarea si pusul la san nu a mers, este ff incapatanata si nu mai suge atunci deloc, prefera sa tipe de foame dar nu suge...). acesta a fost de fapt si motivul ptr care cea mare nu a supt, ptr ca nu-i venea repede la san, atunci cand vroia ea...si putea sa o tin nemanacata , ea nu manca, prefera sa doarma nemanacata decat sa se chinuie....
sunt copii si copii, pana la urma...
numai ca eu acum sunt mai stresata decat am fost, cu toate ca sunt la a doua, si chipurile as avea experienta...intr-adevar este mai usor in unele privinte dar muuuuuuuult mai solicitant decat la primul.. in sensul ca nu mai ai asa mult timp liber...
va las ca v-am impuiat capul cu "de-ale mele"
inca o data mersi mult ca existati
Roxxy80 spune:
Melek, Matei mananca 5 mese pe zi (cam la aceleasi ore, cu marja de jumatate de ora-o ora intre ele). Ultimele 2 mese sunt cele mai bogate: 180-200 (mai rar 200), iar la celalalte cam 120-100. mai rar se intampla sa am si mese de 90 sau chiar 80. Asta se intampla cand e foarte somnoros si prefera sa doarma decat sa manance (si in zilele alea avem cam un total de 600-650 de ml pe zi). Dar exact cum ti-am spus, eu nu mi-am facut griji nici macar daca au fost 3 zile la rand in care a mancat super putin. Mie mi-a luat bine in greutate si sunt f multumita. Nu stiu dac ama credeti, dar eu nici macar nu m-am uitat pe cutiile de lapte la ce cantitati sunt indicate pentru fiecare varsta. L-am vazut pe Matei ca e sanatos, vesel si ca se ingrasa si e totul ok. De exemplu, azi la 4 dimineata a mancat doar 80 de ml. Pur si simplu a adormit si nici cu gadilat, tras de nas si de maini, nu s-a mai trezit pana la 6 dimineata.
quote:
Originally posted by esma_angelquote:
De ce nu te mulgi sa-i dai ziua lapte matern? A mea de 3 saptamani refuza ziua sa pape la san in schimb noaptea mananca foarte bine. Eram disperata, nu stiam ce sa fac si atunci am cumparat o pompa de la AVENT. Am cumparat-o cu gandul sa verific cantitatea de lapte pentru ca nu intelegeam de ce urla fata cand o puneam la san. Lapte e din belsug asa ca ma mulg si ziua papa la biberon lapte de la mami.
Incerca si tu
nici a mea nu vrea lapte de la san in ruptul capul ziua...dar noaptea mananca, asa cum am mai spus...
cu pompa am incercat , nu iese mai mult de 15-20 de ml , problema la mine este ca laptele meu nu este satios deloc, si spun asta ptr ca noaptea dupa ce suge ca lumea 20 de min se scoala dupa o ora jumate si tipa de foame.... iar pe timp de zi eu nu am lapte deloc, chiar nu stiu de ce ....
multumesc fff mult ptr raspunsuri...
pe ROXXY80, dc nu ma insel, vroiam sa o intreb...
spuneai intr-o postarea anterioara ca bb tau mananca 700-750 de ml de lapte in 24 de ore, dar in cate reprize, a cati ml???
si fetita cea mare tin minte ca a vut o perioada din asta, dar parca acum sunt prea stresata... nici macar neuronul ramas nu vrea sa se relaxeze...
Melek, mamica lui Esma (06.10.2003), si Nur (20.11.2007)
Roxxy si Matei sufletelul meu drag (29.11.2007)
SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!
Vasari spune:
CAPITOL NOU AICI
Stef, special pt tine fontul asta, in caz ca ramai iar in urma.
Alina mamica si Maria turturica - 3 NOV 2007
Roxxy80 spune:
DA, POTI SA RAMAI INSARCINATA. CUNOSC 2 CAZURI (UNUL DINTRE CAZURI ESTE FINUTA MEA).
Pe mine m-a prins in fiecare an Valentinul, insa anul acesta e plecat sotul in delegatie si se intoarce vineri. Insa i-am pregatit o surpriza pt cand vine. In primul rand am chemat o femeie si a facut luna in casa (la noi treburile casnice revin mai mult sotului de cand am nascut si saracutul este super obosit cand vine din delegatii). O sa fac o mancare buna, o sa cumpar o sticla de vin si un tort in forma de inima. Mi-as fi cumparat si o lenjerie sexy, insa mai sunt cele 5 kg de dat jos si inca nu ma simt sexy. problema va fi ca toate astea trebuie sa le fac dupa ce adoarme Matei. Si mai e o problema: eu nu o sa pot manca nimic din ceea ce voi pregati si nici alcool nu am voie la cura. El se va bucura de toate astea. Eu o sa ma bucur de el Ce bine ar fi fost sa am si eu unde sa-l las pe Matei pt o noapte. Dar ne descurcam noi si cu bebele in casa .
quote:
Originally posted by Daria23
Deci fetelor...pe niciuna nu va prins Valentinul ....sa faceti ceva surpriza la sotior?........
AAAA inca ceva vroiam sa va intreb: Pot sa raman insarcinata din nou daca nu mi-a venit inca menstruatia si alaptez integral????'
Poze Daria
Roxxy80 spune:
In prima ,una il puneam sa doarma cand pe o parte cand pe alta. Mai nou, pe orice parte l-as pune, el ajunge tot pe spate si doarme cu mainile in sus sau intinse (parca ar fi rastignit ). Norocul meu este ca nu mai da deloc laptic afara cand doarme. da laptic doar cand ragaie. La inceput eram stresata sa nu se inece copilul noaptea. Eu zic sa nu-ti faci probleme. daca ei ii este bine in pozitia aia, nu ai ce sa-i faci.
quote:
Buna dimineata!
Nu stiu ce sa ma mai fac.... Fetita mea doarme numai cu capul pe partea stanga. Chiar daca ii pun o paturica rulata la spate ea tot reuseste sa se intoarca, se departeaza putin de paturica si ajunge in pozitia favorita. Chiar acum dormea, si eu am vrut sa o intorc. Nici nu am reusit si am mai si trezit-o . Voi cum procedati, ii puneti sa doarma pe ambele parti? si ce metode folositi?
Mie, sincer, nu mi se pare ca ar favea capul mai turtit pe o parte, dar a mea are si mult par, si nu se vede asa bine. Apoi am mai citit ca asa face platicefalie, am dat un search pentru cuvantul asta, dar nu am gasit decat in spaniola, e care eu nu o inteleg...
Inimioara mea