Mamici de mai-iunie 2008 (36)
Raspunsuri - Pagina 13
elena_g spune:
ALISH...logic asa e cum zici tu dar e o faza...am tot citit "n"materiale unde faceau diferenta intre chisturile foliculare si nu mai stiu cum naiba...ma rog.In functie de acest lucru vedeau daca e necesara sau nu o interventie in trim II de sarcina sau daca pune cumva in pericol sarcina.Cum pot vedea aceste lucruri si cum stiu eu daca nu reprezinta un pericol pt bebe?Cred ca de aceea am si durerile astea...ma tot gandesc sa nu se fi marit....uffff........
andreap spune:
'neata!
Missparker...deci se poate si la voi????Parca citeam o postare din RO....offf....incompetenti,delasatori sunt peste tot
Simona,din pacate nu stiu nimic de siropul mentionat
..la Mariuca merge f bine Paxeladine la tuse seaca,apoi Ambroxol,Mucosin,Eurespal..ptr.tuse 'productiva'.Unde ti-ai facut analiza ptr.secretie?as vrea undeva la un laborator super..sa stiu clar ca e OK.
Cami,frumos nume ai ales
.
Eu sunt un car de nervi:incerc sa gasesc o pila
sa inscriu zgubilitica la gradi!E a doua oara cand merg,normal ca la 8.30 nu venise la munca
..asa ca maine din nou,cu parfumelul de rigoare...off,si mai zic ca e obligatoriu sa-i inscriem la 3 ani la gradi..unde?la particulara poate,ca la stat nu-i primeste nici la 4,ca nu au locuri.gata..mi-am varsat neduful![]()
Pupici
BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea 
Sara si MARIUCA-7.11.2004
leeloo2004 spune:
Neata fetele!
Diseara mergem si noi sa luam carutul - o sa-l depozitam la soacra-mea ca nu vreau inca sa-l aduc acasa...abia astept!
Miss Parker - ce dezamagire...credeam ca numai pe aici e asa...oricum mie mi se pare tare ciudat sistemul de acolo unde te supravegheaza moasa...la problemele pe care le-am avut eu de exemplu la sarcinile anterioare nu stiu daca ar fi fost ok sa ma bazez doar pe moasa...
CamiM - sa va traiasca fetita! Foarte frumos nume!
Mihaser - eu abia acum mi-am dat seama ca astepti o fetita...
eu ramasesem cu impresia ca e tot baiat - parca asa ai anuntat a inceput, nu? Sau am inteles eu gresit? Oricum sa-ti traiasca!
Saptamina viitoare ma duc iar la medic, dar nu am nimic nou sa-i spun de la ultima vizita...la analize ma duc abia saptamina viitoare, iar la urmatoarea eco, pe 6 martie...deci va fi o vizita scurta...
Gabriela
25+ cu
si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
inais spune:
Buna dimineata si de la noi!
CamiM si mie imi place Sabina! 
Andreap in ritmul asta cred ca trebuie deja sa ne interesam de gradi pentru bebeii din burtik!! 
MissParker tare as vrea sa stiu cum e in clinicile particulare din Germania! Nu mergi si la una din categoria asta? Asta asa ca sa vedem daca mai cade un mit (eu despre Germania aveam o impresie destul de buna la cap. sistem de asigurari, organizare, etc.)
Adriana felicitari pentru fetitza!
Discutiile despre chist...din pacate nu stiu prea multe, insa la urmatoarea eco voi intreba dr. si poate voi avea mai multe detalii pentru voi!
Simonix super info pe care ni le dai...sa ne mai povestesti! Si eu intentionez sa urmez niste cursuri, dar aici tatii nu-s atat de impllicati. Ma refer la faptul ca vin si ei la cursuri, dar sa fie invatati cum sa faca masaj mamei...suna voodoo, din pacate!
Va doresc o zi buna si usoara!
Ina
pana ne vom strange in brate
...adica
lui mami si a lui tati
MissParker spune:
MsBB, Simonix , aelita , CamiM, elena_g , andreap, va multumesc mult pentru cuvintele frumoase si pt. sustinere, m-au mai consolat cat de cat si azi imi e mai bine.
Trec la contraatac si imi caut alt doctor. Am sa incerc mai intai la femei, sa vedem cum sunt. Am uitat sa va zic ca aici nu se naste cu medicul ginecolog la care mergi pt. controale. Pt. nastere vom merge direct in spitalele din Hanau si vom vedea acolo care sunt doctorii, care sunt moasele, cum arata salile si ce aparatura au etc., ca sa ne alegem unde vrem noi. Deci nu am nici un fel de scrupule in a-mi schimba ginecologul, daca e imbecil. Dupa cum vedeti, si neamt fiind are voie sa fie imbecil
dar pe mine cel mai mult ma enerveaza incompetenta lui crasa, dublata de tupeul de a vrea sa se impuna de fiecare data si de incapatanarea de a nu accepta nici o parere noua. La primul control, de 10 saptamani, ma intrebase daca am greturi, stari de voma etc. I-am spus ca nu am absolut nimic, dar am mentionat ca la primele mele sarcini din tinerete, pe care le-am avortat, avusesem greturi zilnice de dimineata pana seara (vomitam tot: mancarea, apa, pana si suc gastric), fiindca atunci psihicul meu se opunea din rasputeri ideii de sarcina si eu ma simteam ca blestemata in acele perioade (tot incercam sa ma protejez, dar - neavand anticonceptionale de nici un fel pe vremea lui Ceausescu - se mai intampla sa ramai gravida); am precizat acest contrast, tocmai pentru a sublinia ca acum corpul si psihicul meu sunt in deplina armonie si pt. mine asta e cauza lipsei de greturi. Comentariul lui "atotstiutor" a fost: "Ah, nu, nu exista absolut nici o legatura, acum ati avut noroc!"
In fine, nu mai scriu, ca iar imi creste tensiunea.
elena_g, fiindca ai pomenit de probe la secretii, mi-am amintit ca si mie dobitocul mi-a luat o proba, l-am vazut cum o impacheta pe acolo in timp ce eu ma dadeam jos de pe scaunul de control. Dar crezi ca a suflat vreun cuvintel sa-mi spuna ce proba mi-a luat si pentru ce este?? Pentru el eu eram o vita ca oricare alta, fara drepturi de a sti ce se intampla in corpul ei. La fel face si cu carnetul meu: imi spune ca la rubrica de comentarii el scrie "niste comentarii pentru mine" si mie mi se urca sangele la cap si imi vine sa-i sparg dintii si sa-i spun sa-si scrie comentariile lui pe fisa lui, iar pe carnetul MEU sa faca bine sa scrie citet, fiindca ala e documentul MEU, nu al lui!
Simonix, suna bine descrierea exercitiilor tale. Am zambit din coltul gurii citind reactia ta la exercitiile de relaxare, eu le stiu de la terapie, incepeam tot asa cu fruntea, capul etc. si cand ajungeam pe la burtica eram deja atipita (asa-numitul "somn de templu"), iar terapeuta dupa aceea imi punea niste intrebari si raspunsul venea mai mult din inconstient... Interesant oricum, sa incerci sa-ti dai creierul pe OFF si sa te concentrezi mai mult pe corp. Interesanta chestia cu perineul. Am invatat si eu cu multi ani in urma, cand am stat ore in sir pe scaunul dentistului si trebuia sa gestionez cat mai bine durerile, sa ma relaxez exact atunci cand vine durerea, e cea mai buna metoda, te lasi practic dusa de valul durerii, te cocoti pe el (nu stiu cum sa descriu mai bine), iar durerea se va mai estompa. E de exersat, nu gluma, dar se poate. Trebuie sa te gandesti tot timpul sa nu te incordezi, sa nu opui rezistenta durerii, fiindca altfel o accentuezi.
CamiM, imi place numele Sabina, e frumos.
simonacip, tinem pumnii sa fie totul bine la tine si sa nu ai nici un fel de probleme!!
andreap, in Germania am inteles ca trebuie sa-ti "inscrii" copilul la cresa sau la gradinita cam imediat dupa nastere, sa fii sigur ca prinzi loc. Nu e gluma. Abia din 2009 introduc si nemtii (cel putin astia din Hessen) o lege conform careia locurile la gradinita vor fi platite de stat, pana acum plateau parintii. Halal...
Va pup pe toate si o zi cat mai buna. Noi stam acasa si lenevim, ne uitam la TV si stam pe DC (pai cum altfel?), da' mi-am propus sa fac si putina curatenie, adica sa strang niste carti, sa sterg putin praful prin dormitor si sa vad daca ma simt in stare sa "pilotez" putin aspiratorul prin casa... Daca nu, nu. ![]()
Felicia
21+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
MissParker spune:
quote:
Originally posted by inais
MissParker tare as vrea sa stiu cum e in clinicile particulare din Germania! Nu mergi si la una din categoria asta? Asta asa ca sa vedem daca mai cade un mit (eu despre Germania aveam o impresie destul de buna la cap. sistem de asigurari, organizare, etc.)
La medicii privati platesti o caruta din buzunarul propriu, nu-mi permit chestia asta pt. o sarcina intreaga. Si-asa se plateste destul pe langa si la aia care lucreaza cu asigurarile de stat (toxoplasmoza am platit-o noi de doua ori, testul rapid pt. rezultatul de la amniocenteza l-am platit tot noi, daca vrei alte teste - pt. virusul parvo sau citomegalie - tot tu le platesti, triplul test se plateste la fel din buzunarul propriu etc.); asigurarile nu preiau decat chestiile standard. Depinde insa si de la doctor la doctor. Dobitocul unde ma duceam eu mi-a cerut cate 25 de euro pt. fiecare sonografie suplimentara fata de cele 3 prevazute si platite de asigurari, o colega a mea din Frankfurt are o doctorita draguta care ii face sonografie de fiecare data si-i da si poza de fiecare data, pe gratis!! Deci nu exista reguli fixe, exista oameni si neoameni

leeloo, asa e si aici cu doctorii si moasele. La cel mai mic semn ca ar exista probleme, nu mai ajunge sa te supravegheze moasa, plus ca oricum tb. sa mergi la doctor pt. analizele mai complicate, el are aparatura necesara...
Felicia
- David
gabitzam spune:
Bai, deci am un specimen in birou pe care l-as face cu mare placere basorelief pe peretele biroului. Ma doare capul de mor.
Nu e in birou cu mine, a venit la teste. Cica testeaza un program de-al meu. Deci n-ati vazut specimen batut in cap ca asta.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Lorich spune:
Miss Parker,
Povestea ta imi suna cunoscuta, adica seamana mult cu ecografia mea morfo-fetala de la 23 saptamani. Ma rog, fara partea in care ti-a facut si rau fizic. Noi o asteptam cu mare emotie, sa vedem puiul, sa ne explice ca e bine, nu voiam povesti, dar el ne-a tinut intr-o tacere mormantala de am crezut ca sigur urmeaza o veste proasta, mai nu ne-a zis nimic, despre limite, ce sa mai vorbim de o manuta sau o mocutza. Sa nu-ti zic despre asa-zisul filmulet. Ei, m-am plans la greu atunci, am injurat Romania... uite ca ne zici tu ca se intampla si la case mai mari.
Bine ca ai o perioada de odihna acum, sa ai grija de Daviducu iubit!
Lori
24+
asteptand un bebe Robert
elena_g spune:
MISSPARKER...nu stiu ce stare ai tu acum ,nu stiu daca te-ai calmat sau daca esti f.nervoasa dar ma distreaza rau stilul...rad ca apucata in birou si nasol e ca am geamuri si se vede din capatul holului ...vor crede astia ca odata cu sarcina mi-a sarit si o doaga......scumpica rau .Intr-adevar si eu turbez cand mormaie si cand fac pe interesantii...eu stau cu sufletul in gat si ei ..na..nici nu stiu ce sa mai zic ca as zice urat tare .....Macar la tine tot a recoltat o proba,dracu stie ce a facut cu ea vorba ta,dar la mine nici nu mi-a zis nimic cu toate ca am subliniat acest aspect. Am zis ca eu am niste secretii cum nu am avut pana acum si ma tot intreb de ce,sa nu fie vreo infectie,sa nu faca rau puiului....spunandu-i toate astea...raspunsul a venit sec...ceai de galbenele!!!
inais spune:
quote:
Originally posted by MissParkerquote:
Originally posted by inais
La medicii privati platesti o caruta din buzunarul propriu, nu-mi permit chestia asta pt. o sarcina intreaga. Si-asa se plateste destul pe langa si la aia care lucreaza cu asigurarile de stat (toxoplasmoza am platit-o noi de doua ori, testul rapid pt. rezultatul de la amniocenteza l-am platit tot noi, daca vrei alte teste - pt. virusul parvo sau citomegalie - tot tu le platesti, triplul test se plateste la fel din buzunarul propriu etc.); asigurarile nu preiau decat chestiile standard. Depinde insa si de la doctor la doctor. Dobitocul unde ma duceam eu mi-a cerut cate 25 de euro pt. fiecare sonografie suplimentara fata de cele 3 prevazute si platite de asigurari, o colega a mea din Frankfurt are o doctorita draguta care ii face sonografie de fiecare data si-i da si poza de fiecare data, pe gratis!! Deci nu exista reguli fixe, exista oameni si neoameniFelicia
- David
MissParker zambesc...stii de ce zambesc?!
Pentru ca aici eu, care platesc lunar la fondul de sanatate aprox 70 EUR/luna (deci sunt aprox 840/an), de cand am inceput sarcina merg numai in sistemul privat. Nu am beneficiat nici macar de o retea gratuita din acest sistemul public.
O consultatie ma costa 55 EUR. Si merg o data sau de 2 ori/luna.
Dublu-test a fost 100 EUR intr-un loc si aprox 50 EUR in alt loc.
Triplu-test a fost 70 EUR.
Eco morfologice au fost cam 100 EUR - una. Si am facut cate 2 (si la trim I si la trim II). Deci 4 pana acum. O sa mai fac una si la 24 sapt. Si apoi si spre finalul sarcinii.
Analizele de sange le am free, dar nu din sistemul public de asigurari, ci datorita firmei unde lucrez care are acord cu o clinica privata si aceste analize sunt incluse in pachetul negociat pentru fiecare salariat. Pe de alta parte, asta inseamna indirect ca si noi platim pentru aceste beneficii (venitul e evident calculat functie de beneficiile suplimentare si diminuat in concordanta cu valaoarea lor). Si nu-s toate analizele free...a se vedea mai sus dublu si triplu test.
In raport cu sumele de mai sus, salariul nu cred ca trebuie sa-ti spun ca e net inferior salariului minim din vest. Ce sa mai vb de salariul mediu.
In conditiile astea...cum ti se par sumele pe care le platesti aici in sistemul privat?
Din nimicul pe care il avem, platim aceste sume. Si cam atat. Nu mai conteaza ca-i privat sau ca, tragand linie la sfarsit de luna, constatam ca suntem cu banii pe muchie.
Am constat ca romanii au o lejeritate muuult mai mare cand vorbesc de sume in euro, in raport cu cei din vest! La noi se vorbeste lejer de sute de euro....desi clar in raport cu un vestic marea majoritate dintre noi ne permitem mult mai putin aceste sume.
Este paradoxul masinilor pe care le vezi pe strazile din Ro in raport cu cele din vest.
Poate si eu, daca as trai intr-o astfel de tara, as cantari mai bine fiecare euro desi as avea alt venit. Poate nu...time will tell
Ina
pana ne vom strange in brate
...adica
lui mami si a lui tati