Mamici de mai-iunie 2008 (36)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Buna seara fetelor!
Am intrat sa vad ce ati mai facut, cum sunteti si normal sa va salut.
MissParker - sunt uluita! Nu ma asteptam la asa ceva , cel putin nu venind de la tine ( Germania). Am avut un flash-back cu prima parte a povestirii. Cred ca in sinea mea speram ca doar eu am avut "norocul" sa dau peste niste oameni nepasatori, care te lasa sa astepti cu orele cu atata mai mult in situatia noastra.
Imi pare sincer rau ca ai trecut prin asa ceva si ca pana la urma ce trebuia sa fie un moment frumos si plin de incarcatura emotionala s-a transformat intr-un cosmar si mai mult ... intr-o serie de intrebari fara raspuns ( tocmai ce trebuia sa lumineze!) Sunt sigura ca ai sa gasesti solutia pt situatia asta , esti o femeie puternica .
Bine ca l-ai avut si pe sotul tau aproape , sa te sustina si sa vad "live" ceea ce , de fapt, n-ar fi trebuit sa vedeti.
Incearca sa pui incidentul deoparte, sa gasesti o solutie si sa il bagi undeva pe stimatul doctor.
Eu si acum cand ma gandesc la experientele mele cu doctorii din ultimul timp, imi creste tensiunea . Dar ... 1,2,3 ... ma calmez
Alysh - super cadou! Mai mult ca sigur sotul tau va aprecia si va fi foarte incantat.De acum stiu cui sa-i cer sfatul pt un cadou potrivit hhihiih. Sunt sub orice critica ca vine vorba de ales un cadou :(
Va pup pe toate si vreau numai vesti bune, da?

Adriana 26+ , Andra

http://bd.lilypie.com/cAoqm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Miss Parker- Imi pare rau sa aud asa ceva dar nu ma mira, din pacate. Si eu am fost tratata asemanator aici in Belgia, tot la eco de trimestrul 2, desi parca nu chiar asa... de fapt daca stau sa ma gandesc hmmm la mine a fors parfum Sa stii ca pentru linistea mea m-am dus la un alt doctor, am platit suta de euri de rigoare din buzunar... asta este. Ti-am zis ca incep sa te inteleg cu moasele si cu diferentele de tratament.

Promiteam ca va zic de cursurile mele. Hmmm am tot evitat sa scriu pentru ca inca nu am o parere bine formata - cand citesc pe brosura sau cand le ascult pe kineto mi se pare prea frumos sa fie adevarat cum se zice. Vom face asa:
- un pic de gimnastica - am facut, dar tot poporul poate face acasa: exercitii simple si usoare, care te dezmortesc, seamana cu incalzirile pe care le faceam in scoala la ora de sport
- exercitii de constientizare a anumitor parti din corpul nostru care vor fi implicate la nastere.
- exercitii de respiratie pt expulzie - astea ma intereseaza. Evident, rolul lor va fi de a ne pregati pt acel moment, cand bebe trebuie sa iasa cat mai repede.
- exercitii de relaxare - ei bine, eu pe astea nu pot sa le sufar...Incerc sa fiu cuminte si sa ma concentrez la ce spune tanti sa facem : sa ne de-crispam , sa ne lasam corpul greu, particica cu particica, incepem cu fatza si capul pentru a termina cu picioarele. Evident ca bebele incepe sa faca gimnastica la greu – eu il simt peste tot in burta, si peste buric, dar si foarte foarte jos. In momentele respective kineto ne-a spus ca suntem relaxate deci bebe are mai mult loc si se joaca, dar noi trebuie sa ne lasam duuuuse… nu stiu unde, ca eu nu reusesc. Ba chiar v-am spus déjà ca am avut niste contractii de toata frumusetea ieri incercand sa ma relaxez :D Cica exercitiile astea de relaxare sunt bune evident in timpul travaliului – daca nu imi fac astia peridurala ma indoiesc ca pot sa ma relaxez pe contractii haha. Tipa ne-a zis ca si relaxarea se invata si ca vom face progresiv… cica sunt oameni mai inclinati spre relaxare, care reusesc imediat, si oameni mai indaratnici ca mine. Astept sa vad in continuare. Cica o sa variem pozitiile de relaxare.

Apoi se mai fac cursuri pentru tatici – cum sa ne maseze pentru a scapa de dureri de spate sau de picioare in timpul sarcinii, ce sa faca cand avem contractii si alte alea. Cursurile vor evolua, incepem cu lucruri usoare si mai prin martie vom incepe serios pregatirea pentru nastere. Eu ma duc la aceste cursuri pentru a sti exact cum sa imping... in rest, sper sa am parte de epidurala, dar in caz ca e o problema, as vrea sa fiu pregatita. Iar la impingere hehe acolo trebuie sa lucram noi intens ca peridurala nu ne poate ajuta hihi

Acum, ce mi s-a parut interesant , desi poate stiti déjà (mai ales mamicile la al doilea bebel) : perineul - aici e vorba de renumitele exercitii Kegel - ceva care tot poporul poate face acasa. Dar si astea se fac intr-un anumit fel, cica vom invata cum sa ne controlam muschiul respectiv in trepte... Am inteles ca trebuie sa fim foarte constiente de acest ansamblu de muschi pt ca ne va ajuta in mai multe situatii: travaliu, expulzie, tuseuri vaginale, recuperare post partum. Ce anume trebuie sa invatam: sa il relaxam si sa il contractam cand trebuie. De ce:
1. Travaliu-trebuie relaxat in momentul contractiei deoarece rolul contractiei este sa ne dilate colul, ei bine, colul este pozitionat deasupra perineului iar daca noi il vom incorda (ceea ce este o tendinta, evident), vom pune presiune si pe col si deci contractia va fi mai ineficienta.
2. Expulzie - este destul de evident de ce trebuie sa il relaxam. Vom evita astfel rupturile si il vom ajuta pe bebe sa coboare si sa iasa.
3. Tuseu vaginal-stim cu toatele: daca ne incordam, o sa ne doara si mai tare, deci... relax
Aceste exercitii de constientizare si de control al perineului trebuie repetate, si vom face chestia asta in diferite pozitii, pt ca sunt pozitii in care il simtim mai bine: ne va ajuta in timpul travaliului. Avem voie ca acasica la noi sa il si atingem ;) si eventual sa il ungem cu ulei de migdale (sau de masline) pentru a-i mari elasticitatea si a intelege exact pe unde vine :D

Citind descrierea mea a cursului, imi dau seama ca de fapt nu prea seamana cu ce a facut Miss Parker. Exista si cursuri de haptonomie, dar tre sa ne inscriem. Poate chestia care seamana este faza cu relaxarea si constientizarea corpului si implicit a bebelushului. Eu insa nu prea am talent la asa ceva… ma joc cu bebe si reactioneaza cand imi plimb mana intr-un anumit fel, dar nu ma simt in stare de mai mult. Si astept sa se nasca… o sa ma revansez eu dupa aceea.
Voila, sper ca nu v-ati plictisit prea tare. Azi ma duc la prezentarea anesteziei peridurale la maternitate si voi veni cu informatii proaspete maine ;) Se mai fac o groaza de conferinte pe diverse teme care ne intereseaza, dar nu prea am timp. Oricum, cum aflu ceva, va fac un raport :p
Pupici

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

MISS PARKER-iti ineleg supararea si nu ma mira nimic..asa e prin Europa in serviciile de stat.eu anul trecut la sarcina cu Sofia m-am inscris paralel pt un an de zile la o clinica particulara,o suta si ceva pe luna,si nici acolo nu au fost mai breji,asteptam la usi cate o ora desi aveam programare,nu imi dadeau ecografii cand voiam,adica toto trageau si aia ..dar daca am fost fraiera si m-am insscris la ei am platit tot anul,desi nu am facut la ei decat o data analize de sange si o ecografie . nici un control ginecologic,ginecologul aici e pe post de secreatara.
la nastere e alt spital si alt medic,care pica de garda.
Acum nu ma mai agit,m-am obisnuit uc sistemul siaproape ca nici nu imi mai vine sama duc la analize ca oricum ei le cam fac sa se afle in treaba.

Asa ca fetele din Ro trebuie sa stea linistite pe perna pt ca au un medic care le urmareste toata sarcina,acelasi cu care vor naste,acelasi care le raspunde la telefon si la intrebari..ce telefon aici??

toata Europa e la fel.
important e sa te obisnuiesti.eu m-am obisnuit si nu ma mai agit,stiu canu imi spunenimeni nimci acolo decat " e totul bine" .

CORY-in cazul desris de tine se procedeaza in felul urmator.la sedinta cu parintii se ridica problema,se spune clar ca au gresit si ca ei sunt obligati sa lase totul pe seama ta,ca iti ingreuneaza munca.
iar pt cei care nu ar gresi problema,oricum au alte metode si zapacesc copilul mai tare.

Ajutati-o pe Sonia

Sofía (2ian2007)

26s(DPN 18mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

'Neata burtici!! O zi buna la toate, bebei miscaciosi si mamici fara stres!!

Iar am tras chiulul de pe la voi dar pot sa va spun ca am avut niste zile super : luni am fost la eco si am vazut mogaldeata mica( are deja 1050gr), facea o groaza de tumbe, se intindea, ce sa mai zic a dat un spectacol de ne-am prapadit de ras. Placenta s-a ridicat si e frumos asezata asa ca sper sa nu mai fie probleme. Azi am aflat si ca am trecut cu bine de testul de diabet, yupii!!
A!! Si cred ca ne-am hotarat asupra numelui: Sabina Adriana( pana la noi ordine asta ramane).

MissParker socant ce povestesti tu, imi pare sincer rau ca ai trecut prin asa experienta neplacuta.

Simonacip din cate stiu eu nu e asa grav ca ti-a iesit pozitiva cultura de strep B. Trebuie doar sa iti puna niste perfuzii cu antibiotic cu cateva ore inainte de nastere asa ca precautie, cel putin aici asa se procedeaza, si totul o sa fie ok.

Cory lasa nu te mai necaji...ar trebui sa le pui notita in caietel "mami nu are voie sa imi faca tema!"

DanaH multa sanatate, sper sa treaca repejor infectia si sa nu mai dea tarcoale!!

Alysh foarte faina surpriza ta!! Eu sunt total lipsita de idei si de chef..

Mihaser felicitari pentru bebelina miscacioasa!!

Cami 27+ & Sofia - 8 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata buna la toate fetele...
CamiM, da, am citit si eu cite ceva, sper sa nu fie nici o problema, ideea e ca stau cu stres un pic, dc nasc mai devreme si intr-un timp scurt, am citit ca trebuie sa stau cu antibioticul in jur de 4 ore inainte de nastere.Ma rog sa fie totul bine.
Missparkernoroc ca esti o tipa puternica si trecuta prin multe si reactionezi corect ca altfel, comportamentul ginecologului astuia depaseste orice limita...
DanaH, saracuta de tine, dar urite manifestari a luat infectia asta urinara la tine...multa sanatate, sa-ti recapeti fortele neaparat, pt bb...
Am uitat sa urez si eu sarbatoritelor La Multi ani, cu intirziere, dar sper sa mai fie primite dupa atitea zile...

David (10 nov 2004) si
Simona 29+
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

aaa, camim, foarte frumos nume ai ales fetitei, imi place mult Sabina, si mie si sora-mii....de fapt cam ea si-l adjudecase in cazul in care ar fi avut fetitza....Sa-l stapaneasca satatos draga de ea...

David (10 nov 2004) si
Simona 29+
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_g spune:

Buna dimineata la fete si bebei!

Am citit si eu experienta minunata a lui MissParker..interesant ,m-as fi gandit ca lucrurile stau altfel acolo.
Fetelor...am tot citit aici ca vi se iau si probe la secretii..la mine mama naibii ,nu mi-a zis nimeni nimic , desi am semnalat faptul ca am si sunt ciudatele mi s-a recomandat scurt ceai de galbenele-panaceu la tot ce tine de acest aspect.Si eu ma confrunt cu secretii vaginale destul de uratele si as fi vrut ori sa mi se dea ceva ori macar sa mi se zica ca sunt normale...etc...vesnica replica.
Alt aspect..am vorbit de mi s-a racit gura de acel chist si de durerile pe care le am in zona respectiva.Chiar azi noapte m-am trezit din cauza unei dureri slabe ce-i drept dar care ma ingrijoreaza.Oare chiar nu mai exista o monitorizare atenta a sarcinii?Ti se spun numai sabloane si staaaaaiiiiii de-ti vine rau cautand de una singura si intrebandu-te daca totul e ok.Ufff....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_g spune:

Fetelor , chistul ovarian se vede atunci cand fac morfologia fetala?Sau tine de dr.care o face sa se exprime in legatura cu el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

"neata,

Elena mie mi-a spus un dr la care mai merg eu pt ecografii ca nu se mai vede chistul din cauza faptului ca uterul a crescut si ovarele nu mai pot fi vizualizate. E drept ca pe dr mea ginecolog n-am intrebat-o, insa nici ea nu mi-a mai spus nimic de chist, de ovare ceea ce ma duce la concluzia ca intr-adevar nu se mai vede nimic pe-acolo!

Alina 27+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna dimineata fetelor!

N-am mai trecut de mult pe la voi - noi suntem bine si sper ca toate burticile si bebeii la fel (n-am apucat sa citesc din urma).
Avem si noi 2 anunturi de facut
- asteptam o fetita (desi speram la un baietel) insa imp. e sa fie sanatos

- si am mai avea de dat 2 bilete de avion (2 pers) Buc. - Viena (si retur), pt. 12 martie, intoarcere 17 martie dim. Pret 75 euro pers.
Pt. cine e interesat pot da detalii pe PM (nu stiu daca e permis sa scriu aici).

o zi frumoasa tuturor
Adriana 28, mami de Lara

Mergi la inceput