Mamici de mai-iunie 2008 (36)
Raspunsuri - Pagina 11
cory74 spune:
salutare fetelor!
noi suntem bine, abia astept sa treaca ziua de azi si jumate din cea de maine ca merg la dr sa-l vad pe BB, sper sa nu-si fi schimbat sexul.
eu tin minte ca am avut anul trecut o infectie urinara si tare urata a fost, dar sa ma fi si insarcinata cred ca e f aiurea.stiu ca mi-a spus medicul sa beau multe lichide, dar exact ce mi-a dat nu-mi amintesc.
fetele cu probleme, va tin pumnii, sunt sigura ca o sa fie bine pana la urma.
miss parker, ce s-a intamplat la control?
fecian, ma bucur ca s-a rezolvat si ca pe viitor esti hotarata sa-l aranjezi.
depsre intaritul burtii pot sa spun ca de vreo sapt observ cam o data pe zi lucrul acesta, se intareste pt cateva secunde dupa care se inmoaie iar, dar o sa-l intreb maine pe dr sa-mi zica el mai exact ce e.
eu il simt pe BB la mijlocul burtii, cel mai mult pe lateral, jos mai simt niste gadilituri, cred ca atunci se joaca cu degetele sau ma gadila pe burta, ca de multe ori chiar sambesc asa ma gadila.
acum sa-mi zic si eu supararea pe ziua de azi ca daca nu zic simt ca explodez:joi le dau copiilor o tema super simpla la mate, asta venind dupa 2 ore de exercitii, aceleas tip ca si tema, si azi 8 copii o fac gresit ca mama a spus ca asa e corect.imi venea sa urlu la acei copilasi dar bine ca mi-am revenit repede si am mai explicat si am mai facut inca o ora ex de acelasi tip, poate ca acele mame o sa-si dea seama ca au gresit.sincer, e asa de rau cand isi baga cineva nasul in temele copiilor si le explica gresit si biata invatatoare se chinuie sa repare ce a stricat altul.eu tot nu le inteleg daca nu stiau de ce nu m-au sunat sau sa-i lase sa vina fara teme ca atunci stau cu ei in pauza si le rezolvam.bine ca suna pt orice magarii:copilul si-a pierdut radiera, nu-i gasesc gasesc nici o tema in caiet, sau etc...
acum mi-am zis si eu oful, sper sa ma iertati dar nu mai puteam tine in mine.
va pup pe toate!!!!
corina 
Lorich spune:
Cory 
Foarte bine ca mai versi din amar aici, o sa-ti spun si eu ce mi-au zis mie fetele de cate ori am avut nervi: incearca sa stai calma, ca faci rau la bebelin.
Bafta maine la dr.!
Lori
24+
asteptand un bebe Robert
SilviaPop spune:
Fetelor, va multumesc mult pt raspunsuri!!!
Mi-am mai revenit cu moralul cand am citit ca majoritatea dintre voi il simtiti pe bb ca si mine. Eu m-am speriat cand am citit aici: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=sap28 , sub scrisul cu rosu "Cum se schimba viata dvs:". Acolo zice ca bb tb sa fie la jumatatea distantei intre stern si ombilic. Bine..ca eu sunt in sapt 27 dar am zis ca nu poate urca burusc intr-o sapt si ar trebui sa-l simt de pe acum mai sus... In fine, m-am hortarat sa nu mai citesc toate bazaconiile ca mai mult ma sperii.
In privinta contractiilor, da, contractia se simte ca si o crampa de diaree sau ca atunci cand suntem balonate si se plimba niste gaze pe acolo care nu vor sa iasa. Se intareste partea de jos a burtii si cand e contractie dureroasa se simte ca o durere de menstra sau iradiaza si in spate, ca o durere de coloana. Eu am avut si dureroase. Medicul mi-a spus ca pot exista si contractii pe care nu le simtitm si astea, la fel ca cele pe care le simtitm, cand sunt dese imping bebelusul in jos si pot duce la inceperea travaliului. Of, o sa cer un test non-stres cand merg la spital peste o sapt. Pana atunci stau la orizontala, ma doare si capul de atata stat in pat.
Apropo de golitul vezicii: da, am observat ca daca am vezica plina e si burtica mai tensionata, asa ca o golesc des. Si multumesc fetei care a zis de magneziu. Mie mi-a recomandat medicul magneziu, le cumparasem dar ii trageqm cu elevit, fier, no-spa 3 pe zi, gynipral si cam neglijam magneziul, am crezut ca e pt moralul meu.
Fetelor, am luat-o razna! Daca stau toata ziua in pat si numai le gandesc... mi se pare si normal. Mi-a zis cineva ca ficusul aduce ghinion si am dat ficusul afara. Imi vine sa si rad de mine pt ca eu nu eram superstitioasa absolut deloc. L-a dus sotul meu la firma. daca da firma faliment va zic si voua care e treaba cu ficusii :d
Va pup si va urez la toate sanatate multa si bebici perfecti!
E mare lucru sa ai cu cine schimba o opinie..va multumesc ca existati 

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
simonacip spune:
Buna fetele, am citit tot ce ati scris.
Fecian, ce nemernic, eu cred ca-i faceam la rindul meu o panarama de nu se vedea, mai ales ca in ultima vreme sunt cam irascibila si-mi cam sare tandara, cred ca-l faceam cu oua si cu otet de ma tinea minte toata viata...Iar seful, ce sa mai zic, la fel de jalnic si meschin...
Silvia si Elena, stati cumintele..bb-ii trebuie sa apara la termen. Si eu sunt destul de imprudenta si-l mai ridic pe David si fac destul de mult efort (si inca nu m-am apucat de curatenie...
) Sper sa nu am probleme pana la sfirsit...
Andreea, si eu am cosuri pe spate, imi amintesc ca aveam si la David
...Cit despre kg....imi propusesem 10 toata sarcina
Alysh, frumoasa surpriza, ar trebui sa pregatesc si eu un album dintr-asta cu David...sa-l aiba cind va fi mare, si la fel pt urmatorul bb...Dar nu prea am timp pentru asta, sincer ma mir cum , cind, reusiti sa scrieti atita...Dar ma rog, eu il mai am si pe David si trebuie sa ma ocup si de nevoile lui, plus treaba calcat, mincarica, curatenie....nu mai imi ramine prea mult timp
Va pupicesc pe toate
David (10 nov 2004) si
Simona
29+ 
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Lorich spune:
Silvia, eu desi sunt innebunita dupa chestia aia cu sarcina pe saptamani, citesc peste tot, abia astept sa se schimbe saptamana, dar... nu cred ca sunt lucruri general valabile in care trebuie sa te incadrezi. Eu la un moment dat am citit ca "acum toata lumea vede burtica, nu mai poti s-o ascunzi" si la mine nu se vedea nimic. Asa ca desi imi place sa vad evolutia, fiecare persoana e diferita.
Sa-ti fie bine, sa te odihnesti hihihi acum ca ai scapat si de ficus.
Si eu sunt tare bucuroasa ca am gasit grupul asta al nostru. 
Lori
24+
asteptand un bebe Robert
gabitzam spune:
Silvia, pe site-ul babycenter.com, unde citesc eu date despre saptamanile de sarcina, dupa fiecare articol este inserata o nota:
Note: Every baby develops a little differently — even in the womb. Our information is designed to give you a general idea of your baby's development
Toate datele alea sunt la modul general, ca bebelusii nu au niciodata fix acelasi ritm de crestere si dezvoltare. In perioada asta schimbarile sunt destul de mari de la o saptamana la alta.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
andreap spune:
Silvia,si eu tot mai jos de buric o simt...cat despre contractii,acum e mai bine,dar la prima sarcina chiar s-a scurtat si deschis colul din cauza asta.Dupa 1 luna de pat+gravibinon,era muuult mai bine.Ai grija de tine
Simona,deci nu numai eu sunt 'dereglata'hormonal,ca altfel nu-mi explic....ma simt asa sexy buboasa

..sa stii ca si eu o ridic pe Mariuca destul de des..inainte sa fiu
ma miram cand vedeam mamici gravide ridicandu-i pe cei mai mari in brate..acum am ajuns la fel.Sa vezi cand mergem undeva si trebuie sa o tin sa faca pipi...durere![]()
va dorec o seara buna
BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea 
Sara si MARIUCA-7.11.2004
MissParker spune:
Fetele, merge o intalnire si in martie, intr-o sambata, da? Hai sa ne gandim la un punct aflat la egala distanta de noi toate, ok? Eu nu le prea am cu geografia, asa ca incepeti voi ;-))
Dana, of, ce nasol cu infectia aia urinara, si eu in ultimii ani am avut cel putin o data pe an cate o inflamatie/infectie la vezica, e cumplit!!! Trebuia sa iau antibiotice la greu. Bea mult suc de Cranberry (nu gasesc acum cum le zice in romaneste), curata si ala bine si ajuta la eliminarea bacteriilor.
Sa va zic acum cum a fost la mine ieri la doctor. Asta nici nu merita sa-i spun doctor. Stiti ca eram demult nemultumita cu el, dar am zis ca hai, sa astept screening-ul ala mare de 20 de saptamani, caci acolo se fac toate masuratorile posibile, acolo trebuie sa-si ia timp si sa se ocupe cum trebuie de mine, sa-i mai dau o sansa, nu?
Mai intai, ne-a lasat sa asteptam peste o ora si jumatate. Am fost eu odata la toaleta, dar apoi ma gandeam ca acusi-acusi ne striga inauntru si nu m-am mai dus la toaleta, ceea ce a facut ca atunci cand ne-a chemat eu sa am deja vezica pe jumatate plina. Mai erau vreo 6 femei in anticamera (la ce pastele ma-sii chemase atatea pt. un interval de timp asa scurt??) si deci nu am mai indraznit sa zic ca vreau la toaleta.
Din cauza asteptarii, si eu si Bogdan eram un pachet de nervi. Deja controlul vaginal m-a durut, nenorocitul este f. brutal si nu e deloc atent. Daviducul evident a simtit nervozitatea si nelinistea si nemultumirea mea si a devenit si el nelinistit: s-a sucit si s-a rasucit si s-a invartit si s-a miscat permanent, de parca si el voia sa fuga de doctorul cel dobitoc.
Din cauza ca nu reusea sa vada ce voia el sa vada acolo, doctorul a inceput sa apese si mai tare si sa miste rahatul ala de aparat si mai repede pe burta mea, deja mi-era f.f.f.f. neplacut, simteam presiune din toate partile si nici nu reuseam sa descifram absolut nimic din ceea ce se vedea acolo. Bogdan i-a zis la un moment dat "Explicati-ne si noua ce se vede, va rog"... Nemaivorbind ca, dupa ce vazusem aparatul tipului cu amniocenteza, unde totul se vedea clar ca lumina zilei, aparatul astuia mi s-a parut primitiv in ultimul hal, totul era negru si neclar si mic...
Nici prin cap nu i-a trecut imbecilului - daca bebe era nelinistit si el nu putea sa masoare ce voia - sa ma intrebe daca ma simt bine, daca nu vreau totusi sa ma duc scurt la toaleta, sa ma intind 10 minute pt. ca bebele sa se linisteasca si apoi sa incercam din nou. Nu, el apasa tot mai tare pe burta mea, cu furie parca, a masurat f. pe graba capsorul copilului, ne-a aratat foarte foarte pe scurt coloana vertebrala si inima si atat!!!
A mormait ceva de genul "Din cate vad eu, totul e ok." (si cum ramane cu ceea ce nu vezi din cauza ca bebele e in continua miscare?????) si apoi a zis "De, asa e uneori, nu se poate vedea mai nimic, cand copilul se misca permanent" (gata, se gasise si tapul ispasitor, faptul ca ne lasase sa asteptam ca pe doi prosti si ca ne trateaza mereu cu o nesimtire crasa nu mai conteaza, copilul era de vina ca se misca - pai probabil ala mic voia sa fuga de doctor si nu avea unde, de aia se tot rasucea prin burtica). Nici nu e de mirare ca bebe devenise si mai nelinistit si mai agitat, de la atata apasare pe toate partile cu aparatul, se simtea incoltit peste tot si asta il enerva si mai tare.
Cand am ajuns la servici mi se intarise burta si ma durea vezica, am fost in doua ore de 15 ori la toaleta. De nervi.
Boul mi-a trecut in carnet "+1 sapt.", deci practic sunt acum in a 22-a saptamana, am castigat una in evolutie. Eu i-am zis: "Da, pai asa calculasem si eu, ca v-am zis ca eu nu aveam cicluri de 28 de zile, ci de 24 de zile."
Replica lui (sa cad pe spate): "Nu, nu are nici o legatura cu asta, eu cred ca e genetic, fiindca sotul e atat de mare [1,93m], dar trebuie neaparat sa facem un test de zahar in a 27-a saptamana ca sa excludem posibilitatea unui diabet de sarcina, care apare cand copilul e mai mare decat normal".
Mi se urcase sangele la cap si imi statea pe limba sa-i spun "Bai, dobitocule, pai daca tu imi calculezi gresit e evident ca si copilul e mai mare decat ce mi-ai calculat tu, dar asta nu inseamna ca e mai mare decat normal, caci moasa de la haptonomie mi-a calculat cu ciclul de 24 de zile si mi-a iesit DPN-ul 25 iunie, nu 30 iunie, asa ca nu e copilul mai mare decat normal, ci este normal in conditiile mele individuale!!".
Fetelor, imi venea sa-i crap capul!! Cum dracului am dat de acest incompetent nesimtit? Am citit si pe Wikipedia ca DPN-ul are legatura si cu ciclurile menstruale ale femeii respective. Ca altfel s-ar naste toti copiii la acel termen fix standard. Ce imbecil egoman de doctor!
Stiam ca la acest screening mare se masoara greutatea, capsorul, coloana, inima, rinichii, gura si gatul etc., in schimb eu am auzit doar "Pai din cate vad eu aici, totul e ok, normal". Cum sa ma linistesc?? Aseara am plans si am fost asa disperata, ca nu mai stiam ce sa fac.
Singurul moment frumos la sonografie a fost o scena cand am vazut clar cum David isi ducea piciorusul stang la gura. M-a apucat rasul si am spus "Asta e baiatul lu' mama"
fiindca si eu in copilarie imi duceam permanent picioarele la gura, ba chiar intr-o perioada imi si rodeam unghiile de la picioare si umpleam de nervi pe maica-mea...
Ce sa va mai zic de poza primita in final, care a fost o gluma proasta ("O vreti? Alta mai clara nu am!!" - dar nici nu vrei sa-ti iei timp ca sa faci alta clara, nenorocitul dracului!!). In poza se vede o pata stearsa-stearsa, in care mi-a explicat el ca se vede putin din coloana vertebrala a lui bebe si capsorul din spate!! Mersi... pot s-o folosesc ca hartie igienica...
Singura informatie cat de cat linistitoare a fost ca placenta e bine plasata, departe de orificiul uterin, si ca inima bate "cum trebuie". Atat. Dar la cat de repede a manevrat el aparatul pe burta mea si la cat de putine imagini a reusit sa prinda pentru a masura ceva ca lumea, nu sunt sigura de nimic din ce mi-a spus.
Ieri am avut arsuri pe stomac de nervi, imi fierbea stomacul cand am ajuns la servici, apoi s-a intarit burta si Daviducul lovea in continuu, nu mai puteam sa stau jos ca lumea ca ma strangeau pantalonii, trebuia sa ma las f.f.f. mult pe spate, iar azi-noapte m-au durut iar soldurile si am stat treaza cuc de la 2 pana la 5. Inainte de asta visasem ca fostul meu sot voia sa ma injunghie cu cutitul... Ce-o fi in subconstientul meu, naiba stie...
Dimineata m-am trezit groggy si m-am dus la medicul de familie, care mi-a dat imediat concediu medical saptamana asta si saptamana viitoare, sa ma odihnesc si sa ma refac ca lumea.
El m-a sfatuit sa repet screening-ul, eventual la un medic privat, dar mie mi se pare strigator la cer sa trebuiasca sa platesc din propriul meu buzunar niste sute de euro numai fiindca boul asta e incompetent si nesimtit. O sa ma uit pe net la asigurarea mea medicala, sa vad daca am dreptul la o a doua incercare, daca il reclam pe dobitocul asta si spun ca primul screening a fost zero barat si ca sunt f.f.f. nemultumita si ca de fapt a fost degeaba, fiindca eu nu am aflat absolut nimic important.
E culmea, pana acum nu am avut nici un fel de probleme in sarcina si acum ma simt varza sufleteste si disperata la gandul ca nu voi gasi un doctor mai atent si mai uman!
E ingrozitor...
Aseara am luat primul contact cu o moasa care locuieste in apropiere, va veni duminica la noi pentru o prima consultatie. I-am zis ca vreau sa profit de tot ceea ce e platit de asigurarile medicale, vreau sa stau de vorba cu cineva empatic, care sa ma linisteasca, sa-mi raspunda la tot felul de intrebari, cineva pentru care sa simt ca nu sunt doar o bucata de carne de pe urma careia se pot face bani etc.
Va tin la curent.
Felicia
21+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
MissParker spune:
quote:
Originally posted by cory74
acum sa-mi zic si eu supararea pe ziua de azi ca daca nu zic simt ca explodez:joi le dau copiilor o tema super simpla la mate, asta venind dupa 2 ore de exercitii, aceleas tip ca si tema, si azi 8 copii o fac gresit ca mama a spus ca asa e corect.imi venea sa urlu la acei copilasi dar bine ca mi-am revenit repede si am mai explicat si am mai facut inca o ora ex de acelasi tip, poate ca acele mame o sa-si dea seama ca au gresit.sincer, e asa de rau cand isi baga cineva nasul in temele copiilor si le explica gresit si biata invatatoare se chinuie sa repare ce a stricat altul.eu tot nu le inteleg daca nu stiau de ce nu m-au sunat sau sa-i lase sa vina fara teme ca atunci stau cu ei in pauza si le rezolvam.bine ca suna pt orice magarii:copilul si-a pierdut radiera, nu-i gasesc gasesc nici o tema in caiet, sau etc...
acum mi-am zis si eu oful, sper sa ma iertati dar nu mai puteam tine in mine.
Corina, te inteleg perfect!! Eu nu am de gand sa ma amestec in temele copilului. Chiar si in cazul cand voi sti solutia, la ce il va ajuta asta pe copil? Ca sa se simta prost si umilit si neajutorat?? El trebuie sa isi rezolve singur temele si sa poarte raspunderea pentru ceea ce face. Nu-l ajut cu nimic facandu-i eu exercitiile (daramite sa i le mai fac si gresit, ca proastele de mamici din clasa ta), ci doar ii transmit mesajul ca el e prostut si nu poate, ceea ce il va motiva negativ in continuare.
Unii sunt atat de prosti psihologi, Doamne... Vai de copiii aia! Parca vad ca, daca vreunul din ei o fi inteles mai bine genul de probleme si si-o fi contrazis mama, o mai fi primit si o palma pe motiv de obraznicie si, vorba aia, "mama stie mai bine"... Nu ma mai mira nimic.
Felicia
21+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
simonacip spune:
quote:
Originally posted by andreap
Simona,deci nu numai eu sunt 'dereglata'hormonal,ca altfel nu-mi explic....ma simt asa sexy buboasa..sa stii ca si eu o ridic pe Mariuca destul de des..inainte sa fiu
ma miram cand vedeam mamici gravide ridicandu-i pe cei mai mari in brate..acum am ajuns la fel.Sa vezi cand mergem undeva si trebuie sa o tin sa faca pipi...durere
va dorec o seara buna
BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
AndreeaSara si MARIUCA-7.11.2004
Da, la tine e mai nasol cind tb sa faca pipi afara, la noi e mai simplu, dar gasesc eu ocazii sa-l ridic, nu-i problema...

Andreea, tu i-ai dat amoksiklav de curind Mariucai? David imi tuseste de ceva vreme si mi-a facut si putina febra. I-am tot facut aerosoli, dar de data asta vad ca nu merge cu ei, cu atit mai mult cu cit a aparut si febra...
Sau poate stie alta fata care mai are un bb acasa...Pleeeease
In alta ordine de idei sunt un pic suparata,s e pare ca mi-a iesit streptocuc B la secretie...
David (10 nov 2004) si
Simona
29+ 
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."