Fetele din America (100)!!!!
Raspunsuri - Pagina 20
josefine spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Nu-ti face prea multe iluzii. Eu am terminat doctoratul in 2003 si am Chevy Cavalier
loool, stiam eu ca nu din prima asa, cine stie, daca vine si bebe intre timp, o sa ii iau tricouri cu bmw z4, dar asa ma amagesc si eu, sa stiu pentru ce ma chinuiesc.
miau-miau spune:
eu stiu ca, cu PhD in EE ai sanse sa intri de la primul job cu de la 100,000 in sus.
ruxij spune:
Pai care imediat, ca acu' se fac 5 ani de cand terminai
Acu' glumii, nu te speria, cred ca o sa poti sa iti iei, noi fuseram cu alte probleme si daravele :))
ruxij spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
eu stiu ca, cu PhD in EE ai sanse sa intri de la primul job cu de la 100,000 in sus.
Nu ajung
liris spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
se poate dar nu e necesar. depinde si prin ce parte a tarii stai. si dc job-ul e in industrie sau un invatamint. nu sar toti pe tine cu sutele de mii doar ptr ca ai ph.d. ptr job-urile bine platite te filtreaza bine, sau ar trebui cel putin. are barbate-miu niste chinezoiace sub mina (toate cu doctorate pe aici), nici engleza n-o vorbesc ca lumea, nici experienta n-au, nici prea grozave nu-s. acum nu stiu cu cit sunt ele platite ... dar nu ar trebui sa ajunga la 100 000 macar, nici macar aproape.
mai prin grupurile voastre tot asa abunda de chinezi? la barbate-miu e full (de fapt aici in zona cred ca doar 5% au mai ramas caucazieni in rest indieni si chinezi) de asiatici si imi povesteste cum n-au idee sa lucreze in echipa, sau poate doar nu vor ca se string in cubical-ul cite unuia si vorbesc de zor "tranzistor chi-chio-chiong, device chi-cang-cong etc etc ..." deci vorbesc de electronica no doubt. nationalism sau lipsa de profesionalism? mda, noi stiam ca din punct de vedere profesional, chiar dc ne-am mutat in interiorul companiei, venirea in america va fi un regres. si este. grupul ala din Olanda era extrem de bun, toti inginerii erau alesi cu grija sa fie excelenti profesional si sa se potriveasca in spiritul grupului. da macar platim taxe mai putine, ca sa look at the bright side.
multumesc mult ptr informatii. am vazut reclame prin ziare (da, in Santa Clara stau) cu lenscrafters astia. o sa ma uit dupa ei si o sa si verific ce acopera asigurarea mea (da prin compania lui barbate-miu o am--eu nici nu lucrez).
m-am intind cit o zi de post, si nici macar nu e.
weekend placut!
miau-miau spune:
pai locuim in acelasi oras. As crede chiar ca as putea lucra cu sotul tau la aceeasi companie dupa cite povestesti tu aici cu chinezii, daca n-as sti ca e la fel in marea majoritate a companiilor :)
cenia spune:
Philip: de ce zici ca nu zicem nimic de tine?
nici tu nu ai zis ce anume te-ar interesa sa faci ce fel de scoli specializate americane!
poate de asta fetele nu au raspuns chiar instant!
parca am retinut ca lucrezi in domeniul avocaturii si ca ai terinat dreptul in Romania.
si eu am terminat dreptul si nu stiu ce as pputea face aici. cred ca nimik. doar un masterat dar de unde atitia bani nenica? mi-ar place un master pe resurse umane ca am lucrat pe latura asta dar in Romania.
as putea face si eu un masterat aici si sa nu platesc? asa cum bine vad ca se poate! dar prin domeniile astea cu matematica, fizica cu care nu am avut nici o tangenta in viata mea!
deci sa cauti un profesor sa ii fii asistant? dar cine ia emigranti din astia saraci amariti ca noi? ma refer la mine, sa stiti!
m-ar interesa si pt sotul meu el a terminat psihologia, dar a zis ca sa ma uit cit costa un master si o sa ma linistesc repede!!!
josefine spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Acu' glumii, nu te speria, cred ca o sa poti sa iti iei,
haha, mersi ca imi tii isonul:-)
diana_n spune:
hop si eu, ca a aparut in discutie ceva care ma intereseaza.
Am facut EE in tara, am lucrat 7 ani la Orange Romania si acum ca a crescut baiatul imi doresc un job. N-am lucrat deloc in State, am ramas insarcinata la 3 luni dupa ce am venit aici. Stiu ca ajutorul vine doar de la mine (cv, pregatire pentru interviu, etc), dar aveti vreun tip cum sa dau de un job? Pun CV-ului pe vreun site gen Yahoo jobs, o sa ma duc la interviuri cand gasesc un job asemanator sau mai exista si o a 3-a, a 4-a varianta de a gasi un job?
Scuze ca apar rar, Petrut e la perioada cand ma vrea numai langa el, sa ma uit doar la el, dar nu cumva sa ma joc cu jucariile lui, doar sa-l laud, sa bat din palme si sa zic bravo. Adica imi ia tot timpul...
Felicitari baietelului pentru operatie si felicitari Ralucai , asa fetita... mai rar...
Diana si Petrut (3 oct 2005)
josefine spune:
Si eu as vrea sa stiu ce fel mai poti prinde slujbe.
Mai exista si networking-ul, adica pila.. la mine in dept, primesc mail-uri de la profi cand primesc si ei de la contactele pe care le au cate o slujba. Intai firmele vad ca se orienteaza pe recomandari, dar nu cred ca intr-un oras mare sunt asa multe pile. Aici, in satucul meu, e mai nasol, suntem si noi cu ochii in patru dupa fiecare slujba care apare pentru sot si vad ca tot degeaba:(.