*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (143)*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danybv spune:

fetele.Am intrat si noi sa va salutam si sa va dorim din suflet cat mai multe nopti linistite alaturi de puiutii vostri.
Noi suntem bine , mai avem si noi din cand in cand cate o seara mai agitata din cauza colicilor dar cu tratamente si ceaiuri scapam de ei .
Felicitari mamicilor care au nascut , sa aveti bebelusi sanatosi
Maria a luat in greutate foarte bine , a inceput sa faca falcute . , eu reusesc sa-i scot aerul punand-o pe umar si masandu-o pe spate iar cand o asez in patut dupa ce a mancat o pun pe partea dreapta asa mi-au spus cei de la maternitate intai sa o pun pe partea dreapta si pe urma s-o intorc pe partea stanga .
Va pup si ne reauzim

danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)
Poze Maria

Andrei cu familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

anca la primul copil si eu am intrebat ca si tine pediatrul " pai nu-i ridic putica in sus ?" si stii ce mi-a spus " intrebati-l pe sot daca lui i-ar place sa stea cu ea pozitionata asa in chiloti "

asa ca o las in legea gravitatiei {pup]

PS : de aia va udati ca iese pipi pe partea de sus , unde nu este atat de mult material absorbant si in pozitie culcat apare o gaurica intre burtica si pampers.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

am ajuns si eu cu cititul la zi. evident ca am uitat aproape tot ce-am citit. zi proasta azi in calendar. dar am sa sarpund repede, si cu simt responsabil. sa nu va suparati ca nu ma leg detoate cate s-au spus, dar va explic eu ce zi "furtuna" am avut azi.

deci, godzila, la multi ani! frumosi si fericiti. iti sunt datoare cu un site,d ar cred ca te-a lamurit un raspuns de-l lui angi cu privire la wrap.

gabrittza, deci se intampla intamplarea! sa fie intr-un ceas bun, cu ursitoare generoase! curaj!

alina, si eu sunt amnezica, dar sotul meu ma depasheshte. sic red ca nervii mei au fost pusi la grea incercare ca eu nu prea mai am rabdare cu amnezia lui saracu si-i cam sar la beregata.

honey, pup fata. ce nu ne doboara ne face mai puternice, si poate mai cinice:)

gatta, grati, mikybaby, am vazut pozici! si ma bucur de fiecare data cand va vad fetele luminoase si implinite (gatta si miky) si am ramas profund impresionata, un pic invidioasad epozele cu ozi si tudor! sunt superbi!

ellenutsa, ce crezi tu ca e trezeire cu urlete la 15 minute, s-ar putea sa fie somn agitat. las-o sa tipe. 5 minute- groaznic de lungi, dar e cea mai buna metoda de verificare - daca e plans in somn, se linisteste singura. dac e o jena, continua. va trebui sa decodezi de ce, dar daca e plans in somn si o iei in brate, o bulversezi si ii intrerupi un ciclu de somn. nu uitati ca la varsta asta somnulo lor e pe reprize de 50-60 de minute. daca intrerupeti un ciclu, tre sa asteptati cele 60 de minute regulamentare sa adoarma.

miutsa, copiii nu cresc la fel. cartile zic ca trebuie sa creasca 150 de grame pe saptama. sar nu cresc in fiecare zi la fel: azi iau, maine scad, poimaine iau mai mult, sau stagneaza. ca s recuperati putin handicapul oblig-o sa manance cateva zile la doua ore. asa te asiguri ca intra suficient in stomacel. daca chiar crezi ca e "de belea" mai bine vezi un pediatru. intre ce vrem noi si cum se intampla lucrurile in viata se intampla sa apara discrepante. chiar daca sunt fan alaptat la san, daca e o pb, laptele praf poate sa va puna pe linia d eplkutire.

eliza, observ ca cu cats e apropie momentul ti-e mai drag sa stai la noi. foarte bine, incarca-ti bateriile ca p-orma ai sa vezi ce dor o sa ti se faca de noi!:))

gina, am citit de remediul naturist. spre sa-ti functioneze cu succes. trebuiesa fie groaznic! si nici n-ai vreme sa "te alinti" cu trei mici acasa. sanatate multa!

irlandeza... cum esti? cum e patti?

virgo, la 22 de grade in dormitor, un body cu maneci lungi, o salopetica, si sosetele. caciulita doar dupa baie, si in general sta invelit intr-un pleduts mai strans pe langa el (uneori cu mainile ascunse in el). daca transpira e de belea; E PREA CALD; scuze de caps.

lauraI, pt geana din ochi, ser fiziologic bundent. dar nu atingeti cu mana. daca e sa plece, pleaca. aca nu, inseamna ca nu il deranjeaz ape bebe daca nus e umfla nu face urdori.

irinouka si irinaL, bruno a fost in ro cu avionul la 3 luni, si la mare in tunisia la 6 luni. daca ne permit finantele anul asta, plecam in formula completa din nou la mare, nu stimexact und,e dar plecam. apropos d epasaport, aici copiii au pasaport propriu si personal si in plus li se face si o carte de identitate pt iesirea din tara.

miscunel, abia ai nascut si vrei la interviu pt job? cred ca asta ma paste si pe mine, desi imi repet la infinit ca o sa am timp mai incolo.

azi am fost la analiza de glicemie. un fiasco. dar n-am cums a va scriu ca s-a trezit gaga. oricum, si acu am dureri de cap d ela glucoza aia si deshidratarea ce-am suportat-o doua ore. plus c-am chinuit si copilul dinc auza unor tampite car enu m-au bagat ins eama o ora... revin.

miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

buna seara

am nevoie de un sfat ....ce pot lua pt durere de cap? ce am voie? astazi a fost medicul de familie la noi la nu am intrebat nimic despre ce pot face eu ,doar despre bebe

Matei

POZE
DRAGOSTEA MEA

Mergi la inceput

Ereena poti lua paracetamol sau nurofen.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

quote:
Originally posted by Lala_D

Ereena poti lua paracetamol sau nurofen.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

saru'mana
au luam antinevralgic inainte de sarcina si nu stiu daca am voie acum cat alaptez

Matei

POZE
DRAGOSTEA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

quote:
Originally posted by irinouka

ufff, vorbresti de lucruri sfinte, diana...mare...soare...
nu cred ca pup litoral anul asta. adica nu imi dau seama cu as putea. n-as vrea sa duc cupilul pe plaja, mi se pare prea mic pt atata soare si caldura. ta-su inca spera, se vede la vama veche, cu multe beri in jur si cu mine si bebe sub o umbrela mare. iar cand ii spun ca e dus cu capul, face ochii mari si rotunzi.

Irinouka lui bebe ii face mult mai bine aerul sarat de la mare decat poluarea si praful din Bucuresti. Mie pediatrul mi-a dat voie sa merg cu cel mare la 3 luni la mare si a fost fantastic (era septembrie). Evident a stat la umbra, la terasa si a dormit 8 ore pe noapte fara treziri si cel mai important, toata iarna nu a racit deloc.
Or bebeii nostri vor fi mari la vara, 5,6,7 luni. Trebuie intr-adevar sa evitam lunile iulie si august. Si daca alaptam sa nu ne expunem sanii la soare.
Eu una abia astept luna iunie sa incarc copii in masina si sa o taiem la bulgari sau la greci.

Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC

Mergi la inceput

Nu scrie nimic in prospect de alaptare dar nu stiu daca e bine de luat .

ANTINEVRALGIC P , comprimate
combinatii

Compozitie: 1 comprimat contine acid acetilsalicilic 250 mg, cafeina 20 mg si paracetamol 150 mg.

Actiune terapeutica: Analgezic si antiseptic prin acidul acetilsalicilic si paracetamol; stimulent psihomotor slab si antimigrenos prin cafeina.

Indicatii: Cefalee, nevralgii, mialgii, febra, gripa, dureri postoperatorii.

Mod de administrare: Cate 1 comprimat la nevoie, repetat de 3-4 ori/zi.

Contraindicatii: Alergie sau intoleranta la salicilati si antiinflamatorii nesteroidiene (inhibitoare ale sintezei prostaglandinelor); alergie specifica la paracetamol; ulcer gastroduodenal in evolutie, boli hemoragice si risc de hemoragii. Prudenta in boala ulceroasa neevolutiva, astm bronsic, la renali (in administrarea indelungata) si in timpul sarcinii (se va evita primul trimestru si in ultima luna). Se administreaza cu prudenta sau se evita (dupa caz) asocierea cu anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii), glucocorticoizi (risc de ulcer si hemoragii), metotrexat (creste toxicitatea acestuia), sulfamide antidiabetice (risc de hipoglicemie), probenecid si sulfinpirazona (efect uricozuric scazut), spironolactona (efect diuretic scazut).

Reactii adverse: Epigastralgii, greata, voma; reactii alergice diverse, eruptii cutanate, bronhospasm; rar: reactii anafilactoide diverse, cu asfixie sau colaps (intoleranta incrucisata pentru toate inhibitoarele sintezei prostaglandinelor); tulburari de ritm si cresteri ale valorilor tensiunii arteriale.

Forma de prezentare: Cutii cu 2 benzi de hartie caserata a 10 comprimate.

Conditii de pastrare: La adapost de lumina, caldura si umiditate.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

HEHEHEY!
Am vazut in cap trecut parca a dat DOCDECAP strigare si ma prezint la apel.
Zilele noastre(cu exceptia noptilor-cand adoamre la 00:30 se trezeste la 04:00,04:30 pana la 06:00 o lalaim si iar somn pana la 08:30) nu sunt nici unele identice. Azi de ex nu a dormit inainte de pranz decat 35 min in loc de min 1h. Apoi de la 13:30-14:15 somn in leagan, alaptat la san pe canapea, trecut in pat la noi in dormitor alaptat 5 min, somn pana la 15:30 alte 5 min la san si inca tot doarme de 2h. Doarme pt prima data peste zi la noi in pat, pe perna lui tati. Eu eram la 14:00 rupta ca puteam alternativ iesi sa doarma la aer. Acu e aproape intuneric si nu mai am curaj sa ies e tarziu si se face rece. Si eu sunt sucita rau! Cand nu doarme vreau sa doarma, cand doarme ma mir de ce oare doarme prea mult. La noi in dormitor e cel mai racoare din toata casa si acu ma "injur" ca nu are caciulita. Doarme cu ea pe cap numai in noaptea dupa baita, din doua in doua zile. In fine. In rest am avut doua seri diarie si trecator un sg scaun verzui. Moasa a zis la tel ca nu am motiv de panica daca nu e urat mirositor sau cumva gelatinos. Temperatura nu am luat-o deloc de cand suntem acasa si ieri am implinit 7 saptamani. Sambata i-am trimis pt prima data pe baietii mei sg la plimbare: fiindca incepea sa se foiasca in somn sotul a venit in goana acasa (eu spalam geamuri) si acasa Benji a mai dormit 1h1/2. Ieri seara cred ca a avut colici urat de tot, avea faze cand urla de imi sageta direct la inima. Nu e fair sa aibe dureri asa mari la cat sunt ei de mici, nu? Noi luam ceva homeopat: NICOTIANA! Nu am incercat nimic de la farmacie.
Pe 4 febr am fost eu la control, totul e in ordine cica e un mic chist dar normal dupa ovulatie (!?????!!!!!) si prima menstruatie. Inca meditam la metode de contraceptie: pe termen lung va fi cred spirala iar acum am reteta pt minipilula-ceva nu asa intens hormonal, inca nu le-am ridicat de la farmacie sa citesc prospectul.....
Cam atata despre noi; asa imi doresc sa intru si "in direct" sa pot raspunde sau sa imi dau si eu cu parerea dar pt ca nu e real time ma simt f defazata si renunt!
Avem pe site poze noi cu Benji si sper sa am timp sa vad pozele la zi cu clopoteii vostri. Sunt oare pe mailul comun de gasit? Daca da care e parola ca am uitat, va rog! Imi da cineva PM? Multumesc!
Pe curand sper!

Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 7 saptamani

http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Salutare zuzele !

Azi a fost zi de cantar oficial saptamanal si m-am desumflat de tot cand am vazut ca Sara nu a luat in greutate sapt. asta decat 140 g , in conditiile in care pana acum lua 210-230 g . Nu stiu ce s-a intamplat ca de mancat, mananca la fel , ce-i drept , destul de putin 10-15 min. si de cele mai multe ori numai la un san. Face caca de 4-5 ori pe zi , nu regurgiteaza foarte mult , si totusi ...nu stiu de ce a asimilat asa putin sapt asta. Laptic este destul , dupa ce mananca mai mulg cam 65-80 ml. Daca incerc sa-i mai bag sanul in gurita dupa ce il scoate ea, plange si-l da afara , si suceste capul intr-o parte de parca ar spune "ajunge..."
Nestiind ce sa fac , am sunat pediatra sa-i zic de ingrijorarea mea iar raspunsul a fost simplu " nu vrea de buna voie ...da-i fortat " . M-a cam mirat raspunsul , ca pana acum am mers pe ideea cu "alaptatul la cerere " insa am zis sa fac cum zice doctorul. Asa ca de azi , a inceput operatiunea "INDOPAREA "...La ultimul alaptat , dupa ce a supt de buna voie vreo 15 min. , m-am muls si am reusit sa-i mai dau cu lingurita , printre urlete si suspine , inca vreo 30 ml. Sper sa fac bine ce fac , daca aveti situatii similare , spuneti-mi si mie cum le rezolvati.
Pupici...merg sa citesc din urma.

Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE

Povestea nasterii

Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta

Mergi la inceput