interpretare analize!

interpretare analize! | Autor: iazminn

Link direct la acest mesaj

Buna dragelor.Am o mare rugaminte la voi( cele care va pricepeti, desigur). Am o mare nedumerire. De cand mi-am facut primul FIV ( acum 2 ani)stau si ma gandesc ca daca dr se uita mai bine peste analizele hormonale, poate reuseam sa tin sarcina.Traiesc cu impresia ca analizele au fost proaste, insa dr a trecut cu multa usurinta peste ele. Ca sa-mi ies din pareri va scriu rez la hormonalele din ziua a 2 a in speranta ca poate ma poate ajuta cineva, sa-mi zica daca au fost bune sau nu.
E2 37,46pg/ml
PROG 1,34ng/ml
PRL 979,5uIU/ml
FSH 4,89 mIU/ml
LH 3.71 mIU
Mentionez ca aceste analize au fost facute intr-un spital din provincie.Pentru urmatorul FIV unde ma sfatuiti sa le fac? Va multumesc mult pt eventualele raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
Initial creeata de iazminn

Buna dragelor.Am o mare rugaminte la voi( cele care va pricepeti, desigur). Am o mare nedumerire. De cand mi-am facut primul FIV ( acum 2 ani)stau si ma gandesc ca daca dr se uita mai bine peste analizele hormonale, poate reuseam sa tin sarcina.Traiesc cu impresia ca analizele au fost proaste, insa dr a trecut cu multa usurinta peste ele. Ca sa-mi ies din pareri va scriu rez la hormonalele din ziua a 2 a in speranta ca poate ma poate ajuta cineva, sa-mi zica daca au fost bune sau nu.
E2 37,46pg/ml
PROG 1,34ng/ml
PRL 979,5uIU/ml
FSH 4,89 mIU/ml
LH 3.71 mIU
Mentionez ca aceste analize au fost facute intr-un spital din provincie.Pentru urmatorul FIV unde ma sfatuiti sa le fac? Va multumesc mult pt eventualele raspunsuri.

Aici gasesti expilcatii foarte la obiect despre analizele hormonale:
http://www.fertilityplus.org/faq/hormonelevels.html#hcg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

E foarte util site-ul recomandat.
Ma gasesc totusi in situatia de nu ma putea coordona cu informatiile ref. la dozaj in privinta prolactinei. Prolactina mi-a fost dozata in mIU/ml iar in majoritatea site-urilor , care se refera la dozari , acest hormon este masurat in ng/ml. Prolactina in ziua 23 (ciclu de 30 zile dupa ultima monitorizare) este de 288,73 mIU/ml.
(s-ar putea sa fie mUI/ml nu am acum buletinul de analize , sunt inca la servici , pe cifra 288 sunt sigura nu si pe cifrele dupa virgula , conform limitelor date in buletin sunt intre limite parca 647 era limita maxima. ) Poate reusiti sa ma lamuriti cu privire la corespondenta dintre unitatile de masura caci pe net nu am reusit cu toata straduinta mea . Multumesc!

Mergi la inceput

Am acasa un rezultat de la prolactina in ambele unitati de masura si voi incerca sa fac corespondenta ca sa va ajut.

Mergi la inceput

Am gasit:
Prolactina: 18,8 ng/ml=451,2 mU/l

Mai ramane sa folositi regula pentru valorile voastre.

Ca si sfat: mie dr. Bajenaru (endocrinoloaga la Medlife) mi-a zis ca pentru a ajuta la fertilitate prolactina ar trebui sa fie sub 8 ng/ml. Dar sunt pareri si pareri. In general ginecologii nu se ingrijoreaza daca e in limitele date de laborator. Daca o aveti peste 8 eu va recomand sa consultati un endocrinolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

cum 8, cand limita e 30 ng/ml.?

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

Multumesc pentru corelatie Marrina.

Mergi la inceput