Mamici de Martie-Aprilie 2008!!(91)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

rox_dox, noi ne-am hotarat la nume inainte de a sti nasii!..ne-au placut noua, iar Cristian pt ca e de Craciun ziua lui!..eu mereu am suferit ca nu am si eu un nume de sfant clar, sau 2 prenume..sunt Anca..nu ma serbeaza nimeni de Sf. Ana...
clau, m-am intins si am simtit cateva miscari..dar nici Matty nu e asa mare, era conform graficului pt varsta lui!...fata ta se misca mult si tare, ai zis, si ai 37 sapt!..la mine ce-o sa faca mai incolo, ca mai creste???nu prea inteleg...

LUNY, in 35+ cu bebe MATEI CRISTIAN DPN 11.03.2008
http://www.flickr.com/photos/23097488@N05/sets/
http://community.webshots.com/user/luny_lee

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicol_conte spune:

Luny dupa tabelul pe care l-ai dat , eu ma incadrez exact la randul cu posibilitatea de conflict 100%. Evident, nu ai inventat tu tabelul, dar oare de ce spun ei 100% ,cand la noi nu a fost absolut nici o problema? Sunt un pic confuza..acum la bebe 2 la ce ar trebui sa ma astept?Daca nu o nasteam pe prima perfect sanatoasa, fara icter, fara nici o problema, cu siguranta m-as fi panicat acum...

Haideti randunicilor cu vesti bune de la doctor

POZE(burtica,Alexia,diverse)
Antonia

Nicol29+ cu Antonia si Alexia(24aug2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Fac ce fac, si mai dau un refresh la pagina, sa vad vestile noi.

Nu s-a intors nimeni de la doctor?

Kya 31+ cu Sanziana
Pana la AMR 9

A inceput o mare dragoste

-------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Ioana imi e greu sa cred ca inca mai sunt doctori care nu cer din partea tatalui macar grupa si Rh-ul, ca sa nu mai zic ca mie mi-a cerut si VDRL-ul..

Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Luny, sunt sigura ca bebe Matei este foarte bine, pur si simplu e mai somnoros azi. Au si ei zile cand dorm mai mult, altele in care dorm mai putin si tot asa... Nu misca mereu constant! Stai linistita sa nu-i transmiti starea ta. Totusi daca esti foarte ingrijorata , mai bine suni doctorul si vezi ce zice...

http://community.webshots.com/user/claudel77

CLAU 37 + cu Rebecca

AMR 14 ZILE !!!!!

mamica de Razvanel si acum de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvy spune:

Helou, m-am intors de la servici , v-am citit repejor si imediat iar incep sa ma joc, oare cand ma voi satura???

Luny, hai sa va explic cum sta treaba cu Bepanthenul.
Deci, exista 3 forme de prezentare: Bepanthen crema , unguent si Bepanthen PLus.
Bepanthen crema si unguent, contin sunstanta activa: dexpanthenol, care ajuta la dezvoltarea si regenararea tegumentelor si mucoaselor, e un derivat intermediar al coezimei A. Diferenta intre cele 2 sta in excipientii folositi, crema se absoarbe in piele mai repede, e cu efect mai rapid, iar unguentul e mai gras, substanta e eliberata mai incet, deci efectul e mai intarziat dar de durata mai mare decat a cremei.
Bepanthenul Plus, are pe langa dexpanthenol, subsatnta numita clorhexidina, care este un antiseptic de uz local, ce impiedica inmultirea bacteriilor. La bebelus, nu e prea indicat deoarece pe langa bacteriile nazdravane, poate sa le distruga si pe cele " bune", si-atunci poate deveni vulnerabil la infectii mai periculoase.
In concluzie, puteti cumpara :pentru un efect rapid cu actiune mai scurta, Bepanthen cream, iar pentru efect mai lent si actiune de durata mai lunga, Bepanthen ung.
V-am zapacit!!!!!

Si-acuma ma duc pe Conquiztador, dar mai arun un ochi si pe aici!!!
va PE TOATE, FARA EXCEPTIE!!!

Livi +36Iris Miruna

http://community.webshots.com/album/561238041MWFDTe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hagiyannis spune:

Am pierdut mesajul!!!!
O iau de la capat:

Salut randunici!

Tare harnicute ati fost week-end-ul asta. Io am reusit sa recuperez abia acum.
In sfarsit, dupa lupte seculare am cladit si io lista cu ce ne trebe la spital.. asa incat duminica am avut inconstienta sa nu mai stau la orizontala si sa recuperez toata miscarea de n-am facut-o din noiembrie pana acu: Carrefour, Metro, (Brico si Ikea k ne mai trebe una alta prin casa).. na!

Io si randunoiu eram de fapt vitei la poarta noua pe la rafturile de bb din Carrefour.. ne-am uitat lung la o gramada de produse si am pierdut ore pana ne-am decis la cateva chestii.
In final ce pompa de san recomandati fetelor.. am vazut Nuk, Avent (cu un pretz hipnotizant )??? K as vrea ce-i mai bun pt bb, pt tzitzi si pt portofel.. daca asa ceva se poate!?
Am luat niste hainute pt bb nepretenioase dar dulcici pt spital.. era oferta la Carrefour cu 35Ron: body cu maneca scurta si fara picioruse, pantalonas, bluzita, body cu picioruse si maneca lunga, caciulita si babetica, bbc100%. I-am luat gogoasei marimea 1 sau 22, si unul marimea 2 sau 24.. si ne-a luat o suta de ani pt k nu stiam ce i-ar veni bine!? Stie cineva daca o sa incapa zuza in ele sau daca o sa inoate?
Am vazut o grama' de lucrusoare dulci da' ma enerveaza k's un pic supersititoasa si nu vreau sa-i cumpar de acum.. Da' daca nu mai am timp dup-aia si k o mama denaturata o sa-mi las bb dezbracat!?!?!?!?

Apropos, cum le spal? La masina? La cate grade? Cu ce detergent? k n-am gasit special pt bb la niciun hipermarket enumerat mai sus..

V-am zapacit, stiu.. dar salvati-ma va rog din haosul din mintea mea.. (ma intreb daca sunt hormonii de vina, depresia, sau eram varza de la inceput si abia acum imi dau seama..!?!?!?)

Mary 33+

Mergi la inceput

Kya , parca tu iti luasei un super carucior de vreo 15 mil. As vrea sa-l mai vad odata, ca nu mai stiu in ce capitol era

Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Riscul exista la mama cu grup OI si care poarta un fat de grup AII, BIII sau ABIV si mai rar la mama de grup B si copil A.

Este cauza de icter neonatal sau de boala hemolitica la nou-nascut.

Nu intru in imunologie pt. ca este destul de complicat, va scriu pe scurt explicatia: mama cu grup O are anticorpi anti A si anti B in sange (caracteristica a acestei grupe). Prin placenta anticorpii pot trece la copil si ataca hematiile acestuia (globulele rosii) care au pe ele antigene A si/sau B. Anticorpii anti A ataca antigenele A, iar anticorpii anti B ataca antigenele B. Hematiile invelite astfel de anticorpi traiesc mai putin, sunt duse in splina si distruse, rezultand anemia hemolitica.

Cateva caracteristici ale bolii hemolitice:
-nou-nascutul poate fi afectat de la prima sarcina (spre deosebire de incompatibilitatea Rh, cand problemele apar la a doua sarcina)
-se manifesta postnatal
-NU se intrerupe sarcina inainte de termen
-NU se fac mamei interventii care sa necesite transfuzii intrauterine

-dupa nastere copilul are icter precoce, fara hepatosplenomegalie (ficat si splina marite), e palid, iar la laborator iese anemie cu reticulocitoza si eventual sferocite, hiperbilirubinemie.

-evolutia este mult mai usoara decat in cazul incompatibilitatii Rh.
-exista risc de icter nuclear 9bilirubina se poate depune in creier si da complicatii neurologice)
-ca tratament se face fototerapie, fenobarbital, iar in cazurile grave se face exsangvinotransfuzie
.

Ioana
38+ si David

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

quote:
Originally posted by numeioana

Cum sa faca bebe meningita de la incompatibilitatea de grup sangvin??!!! Eu nu cred asa ceva! Sunt sigura ca daca era pericolul asta eram, macar majoritatea dintre noi, avertizate de medicii nostri! Eu nu pot sa cred ca doctorita mea ar putea sa omita sa-mi spuna ceva asa important!

Dar nimeni nu cere grupa sangvina a tatalui, la niciun control! Asta ma face sa cred ca mai mult de un icter prelungit nu poate fi...

Ioana
38+ si David

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

eu zic exact invers, pe toate cunostintele mele le-a intrebat dr de grup sangin si la sot, si mai am vreo 4 colege gravide la serviciu si in policlinica pe toate le-a intrebat si despre asta, ele stiind si de mine, mi-au povestit ca le-au intrebat si pe ele de grupa tatalui...eu zic ca tine de medic...nu cred ca nu cere NIMENI grupa tatalui la niciun control.. s-a intamplat la tine, dar asta nu ar trebui sa fie o regula!...eu am schimbat 2 gineco pana acum si 2 internisti si toti m-au trimis sa fac analiza..sa nu te superi pe mine, ca nu vreau sa par insistenta sau atoatestiutoare, nicicum,nici sa te ingrijorezi degeaba dak ti s-a spus ca e totul ok, nu sunt medic eu!...
dar tocmai am pus tabelul unde sunt si posibilele complicatii care pot aparea, despre meningita si mie mi se pare exagerat, dar asa am auzit...fiecare decide si procedeaza cum vrea, eu doar v-am povestit de cazul meu si ce trebuie eu sa fac..poate altor randunci le va fi de folos, asa cum mi-a fost si mie...te pup si ai grija de tine!
si pt exemplificare, uitati ce a patit o amica de-a mea din Constanta,are 2 fetite acum, si asta mi-a scris cand era insarcinata in 7 luni.. asa m-a pus pe mine in garda: "dupa cum ti-am spus, eu si sotul sintem incompatibil si in acest punct de vedere. eu am O1, el A2. ei bine, Ralu a luat grupa lui si a facut la 6 ore dupa nastere icter destul de sever, ptr care a stat la reanimare si fototerapie 4 zile... ce sa-ti spun, bilirubina crescuta (daca mai creste, ii va afecta creierul...asa mi=a spus o asistenta, fara nici un menajament...)... a avut o anemie severa, ma rog, perfuzii si tot tacimul...
acum am aflat in luna a 7-a ca se pot face niste dozari...deja tirziu... sanse ca si la al 2-lea copil sa patim la fel sint tot de 50%... sper sa fie ok. Ralu e un copil perfect sanatos, deci in afara de icterul din spital, care a trecut cam in 2 saptamini, nu a mai avut nimic...oricum, da-ti seama ce spaima am tras cind mi-am vazut prima data fetita , in incubator, la fototerapie, cu ochisorii acoperiti cu un leucoplast...mi s-au taiat genunchii, noroc de 2 asistente ca m-au prins...
ti-am spus toate astea ca sa stii ca poate fi si asa, poate fi mai rau (sa fie nevoie de exsangvinotransfuzie) sau poate lua grupa ta, fara sa fie nici o problema... e bine ca doctorii sa stie, in caz ca bebe are o pb la nastere, unde sa caute cauza.
oricum, nu cred ca vor fi probleme, atita timp cit te duci la institutul de hematologie si urmezi ce spun ei."

LUNY, in 35+ cu bebe MATEI CRISTIAN DPN 11.03.2008
http://www.flickr.com/photos/23097488@N05/sets/
http://community.webshots.com/user/luny_lee

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput