Incaltaminte cu talonete
Clara are 11 luni, de la 8 luni jumate sta singura in picioare, pe la 9 luni a inceput sa se ridice singura la patut si de pe la aproape 10 luni a inceput sa paseasca tinuta de manute. In ultima vreme ni se parea noua ca paseste cam ciudat mai ales cu stangul, asa ca la ultimul control, i-am spus pediatrului ( in care avem mare incredere ) despre asta, a pus-o pe o suprafata plana sa faca cativa pasi, si ne-a spus ca deja si-a format un mod defectuos de a pasi, mai ales cu stangul. Isi tine talpitele inclinate catre interior, ceea ce duce in timp la picioare in X si nu-stiu-ce deformare a bazinului. Ne-a spus ca trebuie sa poarte si in casa si afara, adica tot timpul, niste incaltari cu ridicaturi, cu talonete. Spuneti-mi, voi v-ati lovit de asa ceva la copilasii vostri, si de unde sa iau astfel de incaltaminte?
Va multumesc
Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Raspunsuri
dddd spune:
fetita prietenei mele are platfus si isi tine labele picioarelor in interior. i s-a recomandat sa-i faca un masaj de pe la 4 sau 5 luni, acum are 11 luni si i s-a mai corectat pozitia spre interior a labelor picoarelor. talonetele sunt recomandate in momentul in care copilul poarta nr. 25, deci pe la 2 ani si ceva. in schimb nu trebuie sa te sperii asa de tare pentru ca nu este grav.
ENYA spune:
Noi am facut asa ceva la Centrul de Ortopedie Biangi,
Bd. Ferdinand nr.141 (linga Gara Obor) tel.642.48.82.
Amalia si Vladi (3 ani)
http://community.webshots.com/user/amalia2000
acs spune:
Maria a primit cadou 2 perechi de incaltaminte: tenisi si pantofiori. Pantofii mi s-au parut grei, asa incat am incaltat-o mai des cu tenisii.
Cand am fost la controlul lunar, doctorita mi-a spus ca-si deformeaza mersul si s-o incalt cu pantofiorii cu talonete.
Maria are un an si 3 saptamani si pantofii au numarul 18-19 (nu sunt sigura, dar parca 18). Nu stiu de unde i-au cumparat socrii mei, dar cred ca poti gasi la Bucur Obor sau la un magazin pentru copii.
Multa sanatate,
Manuela
Cary spune:
Buna,
In farmaciile particulare se gasesc talpici cu talonet care pot fi pusi in orice tip de incaltaminte,sunt pe masura fiecaruia si costa in jur de 200.000 lei.
In tot cazul platfusul nu este un lucru grav,dar trebuie corectat la timp,pentru a nu avea urmari mai tarziu.
ENYA spune:
Ruxi,
Nu stiu daca am inteles bine (intreaba-l pe medicul vostru),
dar daca el a recomandat incaltaminte cu talonete nu numai interioare, dar si laterale, atunci astfel de ghetute nu se fac
decit de comanda, la centrele de ortopedie (de ex. la cel recomandat
de mine mai sus).In cazul acesta, incaltamintea va fi un pic mai ridicata, peste nivelul gleznei.
Daca e vorba numai de talonete interioare, problema e mai simpla,
gasesti o astfel de incaltaminte si in magazine. Eu inclin sa cred ca ti-a recomandat si cu talonete laterale, cel putin asa am inteles.
Amalia si Vladi ( 3 ani)
Marianar spune:
Lui Vladut i-am pus incaltari cu talonete de cand a inceput sa stea singur in picioare (6 luni jumate). Asa ne-a recomandat medicul. De la 6 luni jumate il tin incaltat mereu, doar cand doarme e descult
ruxi spune:
quote:
Originally posted by ENYA
Ruxi,
Nu stiu daca am inteles bine (intreaba-l pe medicul vostru),
dar daca el a recomandat incaltaminte cu talonete nu numai interioare, dar si laterale, atunci astfel de ghetute nu se fac
decit de comanda, la centrele de ortopedie (de ex. la cel recomandat
de mine mai sus).In cazul acesta, incaltamintea va fi un pic mai ridicata, peste nivelul gleznei.
Daca e vorba numai de talonete interioare, problema e mai simpla,
gasesti o astfel de incaltaminte si in magazine. Eu inclin sa cred ca ti-a recomandat si cu talonete laterale, cel putin asa am inteles.
Amalia si Vladi ( 3 ani)
Draga Enya, ne-a recomandat numai talonete interioare. Multumesc oricum
ruxi spune:
quote:
Originally posted by Marianar
Lui Vladut i-am pus incaltari cu talonete de cand a inceput sa stea singur in picioare (6 luni jumate). Asa ne-a recomandat medicul. De la 6 luni jumate il tin incaltat mereu, doar cand doarme e descult
Mariana & Vladutz
Draga Mariana si de unde luati aceste incaltari cu talonete?
Marianar spune:
Sandalutele au taloneta doar pe talpa, sunt un pic mai inalte, acopera glezna si le-am cumparat de la magazinul Happy Baby care este situat pe str. 13 septembrie (cum vii de la casa poporului pe stanga aproape de intersectia Dr. Sarii-13 sept.-Ghencea-P.Ispirescu) si au costat 650.000 lei. Sunt reglabile si se inchid cu arici. Le-am cumparat pe la sfarsitul lui mai. Am mai vazut ceva asemanator pe la Magazinele Piciul (Dr. Sarii sau Iuliu Maniu sau Miha Bravu, care iti e mai aproape)
ruxi spune:
Multumesc Mariana, stiu ambele magazine unde sunt, ma voi duce maine. Doctorul vostru ti-a spus cumva pana cand trebuie sa poarte astfel de incaltari?