Strumfi de iulie-august 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 19
ghinetz spune:
quote:
Originally posted by oanabbb
salut!
vestile ar fi...copilulmeu care nu manca nimic....eventual borcanele...a devenit un mancacios fenomenal.ma sperii de cat mananca.de ce?am citit eu pe borcanele ca au 0,25 sare.si desi se spune ca nu e voie de loc,am pus un strooop miiiiiiic,fff mic de sare in mancare.m.am gandit io asa ca decat sa tin copilu flamand.....si mananca de zici ca nu.i adevarat.
fructele le papa bine pe toate,la fel branzica....
la carnita a mancat deja curcan,pui,vita,ficatel...
de dormit imi doarme in continuare de la 12 la 9sau 10.
dinti inca nu avem si nici nu se vad,iar de plans nu plange deloc,asa ca va mai dura probabil pana va iesi unul.
va pup si bafta la diversificare.
oana,mami de IANI mic si scump 17.07.2007
Oana, eu totusi as spune pas de la sare pana la un an. Eu as spune pas si pentru mine, acum, dar...vezi,mai greu te dezobisnuiesti, decat sa te obisnuiesti cu ceva. Asa ca...noi incercam sa nu facem exces, dar puiutii, necunoscand inca gustul...nu vad de ce ar prefera sarat. In ce borcanele ai vazut ca au sare? De la ce firma?
Edit ca sa mentionez: m-am uitat pe borcanelul de Hipp, nu contine sare.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
Lia, faci piure de cartof asa, simplu, sau amesteci cu morcov? Cartoful asta e f mare, faci din el intreg si pastrezi la frigider piure? Cum procedezi. Am luat si eu si sunt putin derutata, ca in fata a tot ce e nou in viata mea.
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
X-ray spune:
luna la multi ani lui adelicioasa dragalasha!
cristina26 felicitari pentru performantele lui ingrid!
oana-ghinetz eu cartoful il tin in frigider si tai din el cat imi trebuie pt o zi,pun folie de plastic peste parte de unde am taiat. ca sa nu bag steamer-ul pt atat de putin fac pt doua portii si il tin in frigider piureul gata blenduit pana a doua zi.asta pe vremurile cand elisa manca....
acum suntem parca iar de la zero,mananca cat de cat piureul de fructe dar cel de legume(mai ales daca are si carne)isi face sila pana vomita.asa ca o las in pace sa traiasaca tzatza!azi vreau sa incerc sa-i dau carnita cu mar copt si cartof dulce....poate-poate... i-as da numai legume,ceva lingurite papa, dar ea e anemica,ar trebui sa manance si carnitza.oricum pe ea o doare si daca ii ating gingia,cred ca are oroare de linguritza.
oanabb mai asteapta cu sarea pana la un an,suprasoliciti rinichii lui bb cu administrarea ei.
alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)
povestea noastra...
liadorian spune:
quote:
Originally posted by ghinetz
Lia, faci piure de cartof asa, simplu, sau amesteci cu morcov? Cartoful asta e f mare, faci din el intreg si pastrezi la frigider piure? Cum procedezi. Am luat si eu si sunt putin derutata, ca in fata a tot ce e nou in viata mea.
Vad ca Alina a raspuns deja! In principiu vreau sa-i dau cartoful simplu, fiindca morcovul nu mi l-a inghitit doua zile la rand si nu vreau sa primesc acelasi raspuns si azi. Daca vad ca merge mai bine cu cartof, o sa incep sa amestec si o bucatica de morcov, crescand progresiv cantitatea de morcov. Cartoful pe care il am eu nu e foarte mare - i-am ales intentionat mai mititei - dar si asa cred ca o sa-i fac jumatate din el, blenduit bine. Cealalta jumatate o s-o pastrez la frigider, asa cum spunea si Alina.
Astea fiind spuse, trebuie sa recunosc ca abia acum imi dau seama in ce m-am bagat cu diversificarea asta. Pai e al naibii de greu!! Regrete ca nu hapaie morcov nu prea am (oricat m-as stradui, nu ma pot convinge ca fiertura aia are virtuti nutritive miraculoase, iar laptele meu e, prin comparatie, o apa chioara). Ca plan B, pe langa schema asta cu legume noi, sa vedem cam ce-i place Mirunei, ma gandesc la sucuri proaspete. In ele sigur mai raman ceva vitamine asa ca mai degraba as insista cu ele. Mai vedem insa ce se intampla cu cartoful verde, dovlecelul. Asa mi-ar fi placut sa am mazare proaspata, am impresia ca ar fi acceptat-o usor, nu stiu de ce!
Oana, eu iti tin pumnii! De fapt va tin pumnii, sa aveti mese copioase. Abia acum inteleg cu adevarat prin ce treci!
Mai editez o data ca sa-mi exprim nedumerirea in legatura cu propriile mele rationamente: daca morcovul nu i-a placut, o sa-i placa oare cartoful cu gust de morcov?! Ideea e ca acum numai asta am in casa asa ca...
violetan spune:
Cred ca am depistat sursa urletelor neconsolate ale lui bb: ieri l-am controlat la gingiutza si.....surpriza!!!! Am simtit niste zimtzishori ca de pieptan. Ne dau dintzishorii!!!!! Asta pe "raftul" de jos Sa-l pape mami de mic!
Luna, la multi ani pentru adelise!! Scuze de intarziere.
redai spune:
oanabbb tind sa iti dau dreptate cu sarea. Eu nu am vrut sa ii introduc pana la un an. Ieri i-am facut dovlecel,morcov,piept de pui mar copt si fiert toate pasirate. La carnitza cand am fiert-o am pus un strop de sare (eu nu simteam la gust diferenta) si surpriza,piciul meu a macat cum nu imi imaginam. Noi am avut probleme mari cu mancarea.
ghinetz meniurile de la Hipp contin sare, daca nu ma insel si morcovul cu mar.Eu am avut o perioada lunga in care David nu a acceptat aceva inafara de borcanele. Nici azi nu accepta multe. Oricum eu ii dau mult de la Hipp, sunt limitata cu manacrea la elo pentru ca e alergic la laptele de vaca si in casa nu ii prea pot face multe.Piureul pana ieri cand i l-am dat cu putina sare nu l-a acceptat. manca 2 lingurite si dupa aceea isi tragea fermoarul la guritza si urla.
violetan felicitari pentru dintisor.sa speram ca isi face repede aparitia.David face imediat 7 luni si nici urma de dinti, inflamatii sau agitatie.
Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad
" target="_blank">varsta David
oaana spune:
Buna dimineata,am o veste sa va dau.Stiti ca la Iosua nu se decalota deloc cuculetzul...tati "s-a jucat cu el la baie"si nu i-a venit sa creada,cand dintr-o data a reusit sa-l decaloteze complet.Am scapat sa mergem la chirurgie...si nu l-a durut deloc,cred ca in apa se desface mai usor ca "pe uscat"
Ideea e ca noi suntem tare bucurosi.
Cu Aaron ne chinuim in continuare cu dintii,care nu se vad,dar e jale...De papat papa bine,aproape tot ce-i dau,nu-i place insa brocoli.
o zi buna.
Oana,mami celor doi nazdravani:Iosua si Aaron.
http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Ioana75 spune:
Buna dimineata! Ca sa ne asiguram de un somn continuu, sotul i-a administrat smarandei Nurofen aseara la 10. Si a dormit copilul fara pauza pina la 8 fara ceva, asa ca azi sint si eu om.
Lia, da, e greu cu diversificarea; succes.
Luna, la multi ani Cezarei.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
redai spune:
Apropo de fimoza,imi poate spune cineva cand trebuie sa merg cu el la medic daca nu se decaloteaza?La ce varsta ma refer. Din cate stiu eu e vb de 2 ani, dar poate ma insel.Nu avem probleme de urinat sau alceva.
Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad
" target="_blank">varsta David
stefania_97 spune:
Neata si de la noi,
[Violeta /b] multumim de cafea, am mare nevoie.
[b]Luna La multi ani Cezarei!!! Sa creasca mare, sanatoasa si sa fie fericita!!!
Legat de diversificare nici Catarina nu mananca cine stie ce. Nu da mare valoare borcanelelor, le-am aruncat aproape intregi. Ii plac cerealele dar nu mananca decat cateva linguri dupa care pierde interesul.
Mai vedem, dupa 6 luni poate mana mai multe asa ca mai asteptam putin.
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/