Pacientele optimiste si gravi dr. Tutunaru cap. 50
Raspunsuri - Pagina 8
mmc_nd spune:
silvy24, la carte scrie ca regula este asa: femeia ovuleaza in z14 si apoi se intra in faza luteala care este fixa, in general, de 14 zile (daca nu este asa se numeste deficienta de faza luteala si este un pic mai complicat). De aici durata "standard" de 28 de zile a CM.
Desigur ca exista si exceptii, cum as fi eu , cand CM vine mai repede (la mine cam 25 de zile). Lungimea CM poate varia pentru ca femeia ovuleaza mai devreme sau mai tarziu decat z14. Eu de exemplu ovulez cam in z11. Sa incerci sa verifici si la tine aceste socoteli simple.
Oricum, dupa cum spuneam, intotdeauna exista si exceptii de la regula .
Succes!
rocsy2007 spune:
ma speriati...adica daca mie mi-a venit mai tarziu de 14 zile de la ovulatie nu e ok? mi s-a intamplat asta si mi-e putin teama. ce se intampla daca ai deficienta de faza luteala?
pentru a obtine ceva trebuie sa vrei cu adevarat
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png
lucialu spune:
Georgiadaca tot vreti sa luati ceva luati magne b6,acid folic,omega3(dar si 6 si 9 sunt fff bune),suc de orz verde,imunorezistan....chestii de imunitate si nu numai.In mod cert va vor prinde bine pentru o viitoare sarcina.
Rocsy tu lucrezi la serviciul Panica?Ceva nu pusca la costum si iti explic de ce:daca ovulezi in mod normal dureaza 14 zile pana la un nou CM.Ca sa treaca mai muuuult de 14 zile si sa fi avut ovulatie nu se prea poate.Deficitul de faza luteala se intampla din lipsa de progesteron,pe fond de dereglare hormonala din varii motive:endometrioza,PCOS...alte alea,dar si chisturi functionale,care sunt foliculi nesparti,adeca nexam ovulatie.Tu faci monitorizari si deci...chiar de ar vrea vreun folicul sa nu se sparga,tot nu-l lasa dl dr asa ca da injectii ca sa-l oblige sa se sparga.Deci cand nu produci progesteron suficient dl CM intarzie sa apara dar nici ovulatie nu prea mai ai cum sa fi avut.Iar iti trec bazaconii prin minte.
KISSES
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
Iyoana spune:
Buna seara fete dragi!
Sa mai spuna cineva ca nu am eu mana buna!
Alinushca FELICITARI! sarcina usoara si la termen! Te asteptam cu vesti de la Tutu!
Lucia ma bucur tare mult sa te citesc! pong!
esti proaspat "laparoscapiata"? cum a fost de data asta?
georgia, draga, eu credeam ca esti deja pe listuta! esti acum cu siguranta, dar eu astept sa te trec pe lista de !
Rocsy nu faci bine sufletelului tau, sufletelului sotului, foliculilor, endometrului si, in sfarsit bebelului cu atatea griji! Fii cumintica si asculta de nenea dr, ca e bine cum zice el!
Va pup pe toate si mai scriu, numai sa am un picut de timp!
Noapte buna!
iyoana
Anul asta se intampla ceva!
georgia_c spune:
buna fetili ....
, cred ca noi 2 , io cu rocsy facem serviciu' Panica;
in alta ordine de idei , pe mine m-a pus dr endocrinolog sa fac ATC antifosfolipidici , ceva ceva stiu io ce inseamna , dar acum ma bag la cetit sa vaza baba ce inseamna exact
Yyoana , sar'na ca m-ai trecut in lista
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
bebe2008 spune:
tutunicilor mele dragi!
Felicitari pentru Alinushca, sa ai o sarcina usoara, la termen si un bebe sanatos!
Haideti fetelor ca s-a spart gheata anul acesta...ploua cu gravide...sa dea Domnul sa fie asa in fiecare luna.
Eu astept sa treaca zilele, sa merg din nou la eco, sa vad ce face bebelusul meu.
Stie cineva in ce perioada e plecat Tutu din tara?
super98 spune:
Neata fetelor! Ieri am fost la dr. si am stabilit sa-mi faca laparoscopie, m-a programat la sf. lui martie.
Si uite asa am scapat sa tot fac drumuri pt monitorizari si cu laparo aflu mai exact ce am.
multi pupici si multumesc ca sunteti alaturi de mine
georgia_c spune:
super98, si io astept sa-mi vina cm , sa ma programez la laparo ... cred ca vom fi colege de perioada a operatiei ....
Albert Einstein
super98 spune:
Georgia tu de unde esti? Sa-mi spui cand te programeaza. Poate ne gasim acolo. Ce bine-ar fii. Abia astept. Multa bafta.
georgia_c spune:
io is din bucuresti
Albert Einstein