CONSILIER JURIDIC STAGIAR FARA LICENTA?

CONSILIER JURIDIC STAGIAR FARA LICENTA? | Autor: codrutza4

Link direct la acest mesaj

azi am fost sunata sa merg la un interviu ptr. un asemenea post, DAR...dupa ce m-am bucurat mi-am dat seama ca eu NU am licenta luata, in urma absolvirii facultatii de drept juridic, o am doar pe cea de drept administrativ. mai are rost sa merg la interviu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onyca1978 spune:

codrutza4,din pacate nu poti practica aceasta meserie daca nu esti licentiata in stiinte juridice. Si eu sunt licentiata in drept si iti spun ca pt.a profesa trebuie sa faci parte din Colegiul juristilor din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codrutza4 spune:

m-am temut eu ca asta va fi raspunsul. ma gandeam ca pot deveni stagiar si in toamna sa-mi iau licenta. e prima mea sansa sa profesez in domeniu si....................UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Du-te linistita la interviu, foarte multe firme angajeaza tineri absolventi de facultate pe post de jurist si le dau munca oarecum "usoara" de birou. Nu te controleaza nici cucu daca esti sau nu membru in Colegiul cons. jur. Nici in instanta, in cazul in care ai ajunge cu vreun dosar nu te controleaza absolut nimeni, iti verifica doar delegatia depusa la dosar prin care firma te imputerniceste sa o reprezinti, in baza Cartii de Identitate.
Mai ales daca le spui ca intr-un timp foarte scurt iti vei sustine si licenta, urmand sa te inscrii si la Colgiul cons. jur, deci sa fii cu acte in regula, cred ca nu va fi mare branza. Angajatorii mai degraba accepta pe cel cu pretentii financiare mai reduse, decat pe cel cu 7 diplome.
Intrucat tu deja ai o diploma de licentiat in drept adinistrativ, chiar si pe cartea ta de munca va aparea functia de jurist.
Si Curtea constitutionala, din cate imi amintesc, a emis o decizie in sensul ca arata, ca atat absolventii de stiinte juridice, cat si cei in dr. administrativ au aplicabil acelasi regim! Tocmai pe motivul acesta, ca de multe ori s-a facut o diferentiere "neconstitutionala" intre cele doua categorii de absolventi.
Asa ca, succes! Du-te la inteviu! Daca esti sigura pe tine, sansele sunt mult mai mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codrutza4 spune:

martie multumesc! mi-ai ridicat moralul!
fii mai explicita insa! ce inseamna nevoi financiare reduse? in cv-ul in baza caruia m-au selectat ei...la bani am scris 500 euro.
cum ti se pare?

Mergi la inceput

Cred sincer ca e mult pentru un proaspat absolvent, mai ales daca in timpul facultatii nu ai lucrat, in cabinete de avocatura, in vreun notariat, chiar daca fara forme legale, cat de cat conteaza pe cv, in sensul ca apare un nr. de tel. si angajatorul poate obtine referinte favorabile despre tine.

Niciodata sa nu refuzi sa mergi la vreun interviu, de foarte multe ori criteriile de angajare sunt atat de subiective. La o companie foate mare se poate ca cei de la Resurse umane sa te placa pur si simplu, in ciuda CV-ului si sa obtii un post la care poate nici nu visai.

Mergi la inceput

Iti raspunsei la mail..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

asteptam deznodamantul. cum a fost la interviu?

eu stiu ca nu e obligatoriu sa fii inscris in colegiu ca sa profesezi ca jurist. exact cum e povestea si cu colegiul psihologilor: se incearca, dar nu se reuseste sa se creeze obligativitatea.

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput