Durerea unei pierderi de sarcina (61)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Neata fete dragi!
Va doresc o saptamana minunata si cu vesti bune!
Alinush....da-ne vestea cea buna!

Ninia
http://dw.daisypath.com/sj4jp2.png
http://tt.lilypie.com/k8fVp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna ziua fete dragi,

Am pus vreo 2 poze cu burtik la 21 s. Le-am pus intr-un album cu alte poze de la un lac.....nu mai stiu cum sa le despart.... poze burtik 21 saptamani

O zi buna! Si D-ne ajuta!

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Neatza!
Dragele mele, cele care testati de zor, de ce va grabiti???

"Segmentarea: intre 30 si 50 de ore dupa fecundare

La scurta vreme dupa fecundare, prima celula se divizeaza. Acest fenomen se numeste segmentare. Dupa diviziune se ajunge la doua celule de dimensiuni egale. Fiecare dintre acestea se divizeaza iar, ajungandu-se la 4 celule, cam dupa 50 de ore, apoi iarasi, ajungandu-se la 8, dupa 60 de ore. Se constituie astfel un graunte de 16 celule, denumit morula, datorita asemanarii cu o mura.
Migratia: intre ora a 72-a si cea de-a 4-a zi.
Tot divizandu-se, oul se deplaseaza din treimea externa a trompei, unde a avut loc fecundatia, spre cavitatea uterina. „Calatoria" va dura 3 zile. Trei zile, in timpul carora diviziunile se succed multiplicand numarul de celule din morula. Trebuie remarcat ca volumul morulei in acest stadiu ramane egal cu cel al ovulului initial din momentul fecundatiei. Abia dupa cea de-a sasea diviziune celulara, cand ajunge la 64 de celule, oul incepe sa creasca in volum.
In acest stadiu, se constata deja o diferenta vizibila intre celulele din morula. Celulele periferice, de talie mica, inconjoara celulele centrale mai voluminoase, care vor fi la originea butonului embrionar. Aceasta mica sfera se scobeste in interior si formeaza o cavitate plina cu lichid ce adaposteste gramajoara de celule care constituie butonul embrionar. Morula a devenit blastocist (sau blastula). Din butonul embrionar ia nastere embrionul, iar celulele externe sunt la origineainvelisului care il va proteja. O parte a acestui invelis, denumit trofoblast, va forma placenta. in acest stadiu, blastocistul masoara 250 de miimi de milimetru.

Patrunderea in uter: intre a 4-a si a 5-a zi

La finalul migrarii sale, blastocistul ajunge in cavitatea uterina, unde pluteste liber in cea de-a 4-a si a 5-a zi dupa fecundatie. In acel moment, zona pellucida care inconjoara ovulul dispare si blastocistul se lipeste de mucoasa uterina.
La nivelul ovarului, corpul galben format din foliculul care a eliberat ovulul produce o cantitate enorma de progesteron. Acesta impiedica uterul sa se contracte asa cum se intampla in timpul menstruatiei si astfel asigura supravietuirea oului. Si cum totul a fost prevazut, trofoblastul secreta in timpul primelor saptamani de sarcina un hormon denumit gonadotrofina, care mentine corpul galben in activitate.

Cuibarirea (nidatia): ziua a 7-a

In cea de-a 7-a zi de la fecundatie, adica la 21 sau 22 de zile de la inceputul ultimei menstruatii, celulele externe ale blastocistului incep sa se insinueze intre celulele epiteliului uterin, marcand debutul implantarii, care se va desfasura efectiv in timpul celei de-a doua saptamani care urmeaza dupa fecundatie. "

Oana, daca ai 14 DPO, stii cand ai facut sex si poate si cand s-a produs ovulatia, dar nu ai cum sa stii cand s-a produs fecundarea... gandeste-te ca bHCG-ul se secreta abia dupa nidare! Daca ai fi insarcinata, bHCG-ul de abia a inceput sa se secrete...si testele de sarcina (care exista pe piata) cele mai sensibile se pozitiveaza abia de la min. 25mlU/ml....
Deci, GRABA STRICA TREABA!

Ganditi pozitiv fetelor!!! Ok? Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

vin cu bita pe spatele lui mina, pai se poate mai fetito, tu nu ai voie sa fii trista, nu ai voie sa citesti povesti de genul asta, eu, zic sincer nu am avut puterea sa deschid pagina lui paul, nu am reusit, m-a darimat zile intregi povestea cu bianca brad, abia m-a adunat sotul cu lingurita, apoi povestea baietelului nanei, povestea marianei, dar mai tu, ca esti gravida, vezi ca-ti interzic sa mai intrii aici, au care atit de dor mi-a fost de tine!

andreea, gata am pus mailul in romana, e mai simplu, l-a deschis in franceza ptr ca eu asa am optiunile. multumesc ptr urarile la sotul meu, te iert ca asa sint gravidele uituce. va fi putin mai greu ultima perioada de sarcina, vei vrea sa nasti odata, vei deveni din ce in ce mai greoaie, mai umflata.....mai multe dureri spate, .....dar cine va fi fericita apoi?

alinushca, simti cum te tin de mina? aici sint si te tin strins, si nu-ti dau drumul

cristina26, am inceput sa ma uit la situl lui paul, e tare frumos, m-am oprit ptr ca am inceput sa pling, dar voi reveni

oana, imi pare tare rau, v-ati gindit la adoptie?

mariana, asa este nu stiu daca un moderator ne poate raspunde si ajuta? ptr ca eu am deschis contul dar nu putem intra pe el!poate ca recunoaste ip-ul meu unde ma bag pe pepsi si nu ma lasa sa am alt cont? nu stiu, CINEVA NE POATE AJUTA DIN ADMINISTRATIA SITULUI?MERCI

ninia, o saptamina buna si tie

liana, te pup

dana, pozele cu marea erau ptr mine?vazut burtica frumoasa si mamica mindra de baietel!

mav, cum e gripa?si dominic e putin bolnavior, a fost tare miriit ieri si=l dureau toate, azi e mai bine,

o saptamina buna fetelor, va pup tare pe toate

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Oana...asta e partea cea mai grea, faptul ca incerci sa faci "totul" si se dovedeste a nu fi de ajuns. Medici, analize, un continuu stres si o continua organizare. Daca sa mai continui? Pai...da....pentru tine, in primul rand! Daca simti ca ai obosit de atatea analize si monitorizari, lasa-le o luna-doua, fa o pauza.
Hai, capu' sus, eu sper ca e totusi prea devreme pt test...

Alinushsa fie bine de data asta

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sufletistele spune:

gata fetelor mele dragi cu ajutorul unei fete deosebite Oana B, contul nostru a fost activat si merge.deci il putem folosi ptr dechiderea de capitol, modificat lista!

Oana B, multumim mult, de rapiditate, de tot, numai bine!

flavia sint(adica pepsi)

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

Mav, ovulul traieste pana la 24 de ore, deci fecundatia poate avea loc la maxim 24 de ore dupa ovulatie, asa ca stiu cand ar fi trebuit sa aiba loc si fecundatia

IreneCAM, multumesc din suflet, cred ca tu ai inteles cel mai bine ce-i in sufletul meu, nu cred ca a fost prea devreme, "rushii" inca nu au aparut dar nu e nici bebe. Asta e, o alta zi trista, ca multe altele care au trecut
[

Mergi la inceput

Oana, fata draga, imi pare rau ca mesajul meu te-a dezamagit... Eu am vrut sa-ti arat ca mai poate exista o speranta, cat de mica... Dar se pare ca totusi prea multa "stiinta" nu e de niciun folos... daca n-ai credinta...
Eu cred ca Dzeu exista, nebanuite sunt caile Lui si da, face minuni! Dar nu pot sa-ti insuflu credinta mea... Tu trebuie sa cauti singura, in tine...
Imi pare rau ca m-ai inteles gresit... si eu sunt alaturi de tine!

Mergi la inceput

Dana, ai o burtica frumoasa! Sa dea DD ca bb sa fie sanatos si mamica de asemenea! Totusi, te vad cam obosita (palida si cu cearcane)... Trebuie sa ai mai multa grija de tine, sa te odihnesti! Sper sa nu te supere sinceritatea mea...
Flavia, Oana_B, foarte frumos din partea voastra! Sa (ne) fie de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

Mav, nu ti-am interpretat mesajul in nici un fel, am venit doar cu o completare care nu mai dadea prea multe argumente mesajului tau
Multumesc pentru sprijin, orice vorba de incurajare e de folos
Cat despre "stiinta" pusa in ghilimele de tine, asta e, lucrez in domeniu asa ca n-am cum sa fac abstractie de ce stiu
Cred ca Dumnezeu face minuni, dar nu pot visa cu ochii deschisi
Toate cele bune

Mergi la inceput