Mamici de mai-iunie 2008 (35)
Raspunsuri - Pagina 11
andreap spune:
Cadina,eu la prima sarcina am intrat in cele 126 zile cu 1 sapt.inainte sa nasc....deci din cele 126 zile am avut cam 120 dupa ce am nascut.Legea 'dicteaza' minimul,adica 42 zile.Cta despre analize,daca am scapat de cosmarul cu hepatita B..restul e mai putin stresant.
Buburuzii..parca de pe la 30-32 sapt.nu-ti mai dau medical.da' pot sa intru pana atunci..si apoi mai vedem..
BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004
cadina spune:
Alysh art. 51 este cel referitor la sal mediu, brut pe unitate, care va fi acordat de angajator inainte de nastere. Uite:
ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor
beneficia si de urmatoarele ajutoare:
a) in cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate;
b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii medii pe unitate;
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil;
daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe
unitate;
d) un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.
Eu vroiam sa stiu care e articolul in care se specifica faptul ca angajatorul poate compensa cateva luni plata cic pana la sal net dinainte de sarcina sau ceva de genul acesta.
Oricum stiu clar ca sunt doua chestii separate. Si e pacat sa nu beneficiem de ele. Important este sa stim despre ce este vorba si ce legi sunt implicate, ca se pare ca oricum, daca nu ne interesam noi nu beneficiem automat de ele, din pacate.
28+
cadina spune:
Cred ca am gasit ceva... In contractul colectiv de munca:
ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Acum sper sa nu par complet pe dinafara: concediul de maternitate este postnatalul si prenatalul sau intreg concediul pentru ingrijirea copilului...?
MissParker spune:
Luminel , iti tinem pumnii sa fie totul bine!! Nu stiu concret ce sa-ti spun, fiindca nu m-am confruntat cu problemele tale. Dar la cat de avansata e medicina in ziua de azi, sunt convinsa ca vei naste fara complicatii. Bine macar ca stii dinainte la ce sa te pregatesti si astfel nu vor fi surprize neplacute. Ai sa vezi ca te vei descurca bine. Fii optimista, asta ajuta enorm!!
mihaser, frumoasa burticuta!!
fecian, si te asteptam cu vesti bune dupa ce-ti mai revii putin!! Nu-ti pierde optimismul si increderea! Fie sa ti se rezolve problemele cat mai repede si cu bine! Incearca sa te menajezi sufleteste, caci puiucul are nevoie de o mamica puternica si fericita!
andreap, bravo pentru rezultatele bune!! Ai vazut ca totul e ok?
Daria Ioana , mai vino pe la noi!!! Eu te citesc intotdeauna cu placere
ancaurn, bine ai venit!! Sarcina si nastere cat mai usoare si un bebic sanatos si mancacios!! Esti o draguta si ai o fetita tare frumoasa si ochioasa, sa-ti traiasca!
cleo78, ce linkuri frumoase ne-ai pus, m-am delectat cu pozele cu bebei si copii
Fetele care cer sfaturi, imi pare rau ca nu va pot ajuta, eu nu am avut nici un fel de dureri, nici un fel de contractii, nici macar alea de crestere a uterului, eu il simt doar pe bebe de 2 saptamani incoace cum impunge si se misca inauntru, dar in rest cred ca sunt de o nesimtire crasa!! Poate ca am si pielea foarte groasa sau poate ca la mine placenta e mai spre interior, cert e ca nu observ si nu simt nimic deosebit gen contractii etc...
Sunt furioasa fiindca nesimtitul meu de sef a venit racit la birou, mi-a tot dat hartii si m-am dus din 2 in 2 minute sa ma spal pe maini ca sa fiu sigura ca nu ma infectez, dar tot stau cu inima cat un purice si sunt plina de draci!
Abia astept sa inceapa weekendul, la noi sunt cam 11° si soare si cer senin!! Maine mergem la Offenbach la un restaurant unde au si cateva mancaruri romanesti (Bogdan saliveaza de pe acum la mititei, iar eu ma voi regala cu o ciorbita de vacuta si cu papanasi cu gem si smantana!!), iar in apropiere e si un parc imens, vrem sa ne plimbam pe acolo vreo ora, sa profitam de vremea buna!!
Va pup pe toate si vad ca Daviducul va saluta si el, ca tocmai m-a impuns cu un bobarnac in burtica
Felicia 19+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
cory74 spune:
salutare fetelor!
lorich, la mine e prima analiza pt rh, adica pt anticorpi. e prima sarcina si atat ginecologul cat si med de familie au spus sa o fac doar o data cam prin sapt 24-25.sincer sunt putin speriata ca nu stiu cum iese, dar sa speram ca iese bine.stiu ca trebuie facut imediat dupa nastere un vaccin.si inca ceva, in sapt 28 de sarcina trebuie un vaccin, dar nu stiu prea multe despre el, miercuri cand merg la control sper sa nu uit sa intreb de el.
ieri am fost in vizita la colega mea, are un baiat super cuminte si dragalas, 2 ore cat am stat acolo m-a tinut numai de deget.rade f mult si striga, e un copil fericit.dar mananca f mult, aproape o sticla plina de nestle, la doar 3 luni, m-am ingrozit.
va pup fetelor ca fug sa mai invat ceva ca maine iar ex!!!!
corina
buburuzii spune:
cadina, din pacate aceasta compensare nu se aplica in toate firmele. trebuie sa verifici acel contract colectiv la nivel de unitate.
Concediul de maternitate inseamna cele 126 de zile de care tot vorbim.
Am mai gasit niste lucruri interesante:
... este optional concediul de maternitate prenatal, in timp ce concediul postnatal este obligatoriu pentru o perioada de 42 de zile dupa nasterea copilului ... Asta daca vrei sa te intorci imediat la munca...
... trebuie indeplinite doua conditii de baza pentru acordarea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la īmplinirea vārstei de 2 ani
- realizarea stagiului de cotizare de cel putin 10 luni īn ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului
- efectuarea a cel putin 42 de zile din concediul de lauzie
Din cate stiam eu, aceste 10 luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator, conteaza ca timp de 10 luni sa fie platite contributiile sociale conform legii
Mihaela 20+
ancaurn spune:
quote:
Originally posted by cory74
salutare fetelor!
lorich, la mine e prima analiza pt rh, adica pt anticorpi. e prima sarcina si atat ginecologul cat si med de familie au spus sa o fac doar o data cam prin sapt 24-25.sincer sunt putin speriata ca nu stiu cum iese, dar sa speram ca iese bine.stiu ca trebuie facut imediat dupa nastere un vaccin.si inca ceva, in sapt 28 de sarcina trebuie un vaccin, dar nu stiu prea multe despre el, miercuri cand merg la control sper sa nu uit sa intreb de el.
ieri am fost in vizita la colega mea, are un baiat super cuminte si dragalas, 2 ore cat am stat acolo m-a tinut numai de deget.rade f mult si striga, e un copil fericit.dar mananca f mult, aproape o sticla plina de nestle, la doar 3 luni, m-am ingrozit.
va pup fetelor ca fug sa mai invat ceva ca maine iar ex!!!!
corina
Nu trebiue sa-ti faci griji in legatura cu anticorpii anti RH la prima sarcina . Sansele ca ei sa apara la prima sarcina sunt aproape nule. Probabil ca de aceea medicii tai ti-au recomandat analizele doar o data. Vaccinul de la 28 de sapt. ti-l vor face doar daca apar anticorpi. Imediat dupa ce nasti, vor verifica RH-ul lui bebe si daca il are tot negativ, atunci nu iti vor mai face nici un vaccin, ca nu e cazul. Cel putin asa mi-au explicat mie medicii. Cezara mea are si ea RH negativ si eu nu am facut vaccinul nici la 28 sapt si nici dupa nastere. De aceea, acum, la a doua sarcina, mi-au spus ca sansele sa apara anticorpii sunt la fel de mici ca si la prima. Eu totusi verific lunar pt linistea mea, desi ar trebui doar de 3 ori pe parcursul sarcinii. Sper ca te-am mai linistit. Stiu cum e, ca la fel am fost si eu la prima sarcina, mai ales ca tot din cauza RH-ului am ramas si singura la parinti. La cat de avansat era sist medical pe vremea aia, ai mei nu au mai riscat.
23+ Dragos si mami de Cezara (19.07.2003)
Lilly79 spune:
Buna fetelor.
Vad ca se discuta pe-aici de concedii de maternitate, cic, etc Eu stiu ca trebuie sa ai un stagiu de cotizare de cel putin 12 luni inaintea nasterii copilului, nu 10.
In ultima vreme eu nu mai am chef deloc de lucru si deabia astept sa-mi iau concediu.Asta va fi peste vreo 2 luni (tare mult mai este).
Andree27 ma bucur ca totul e ok cu bebe-le tau.D-ra mea nu e nici la gine1 nici la stanca. Ea merge cu clientele la clinica lui nanu, clinica pe care eu incerc s-o evit. De-asta m-am bucurat enorm cand am auzit ca se va deschide o alta clinica, si d-ra mea e printre doctorii care o deschid. Din pacate, vad ca astia lalaiesc cu deschiderea.Si daca nu deschide pana in mai? Nu pot sa risc. Si de-asta m-am gandit sa ma duc la un doctor de la Stanca sa ma vada de vreo 2 ori, si sa-i spun care-i situatia, si daca e cazul voi naste cu el.
Restul fetelor va rog sa scuzati detaliile astea legate de clinicile din Cluj.
Si eu am probleme mari in ultima vreme cu hainele (nu mai am cu ce sa ma imbrac, iar in magazine nu-mi place nimic). Cred ca m-apuc sa-mi fac eu ceva, desi is varza la capitolul croitorie,dar am masina de cusut pe care-am folosit-o la scurtarea unei perechi de pantaloni
Un weekend fain va doresc
Lilly 24+
andreap spune:
va doresc un WE minunat..eu iar am o groaza de facut:petrecere la niste prieteni,de 'la revedere',pleaca in Canada,duminica circ cu scorpiuta mica..luni voi fi
sa ne auzim cu bine
BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004
Andree27 spune:
Lilly acuma am inteles!Ca ma tot gandeam ca ce vrei 2 doctori daca ai unu.Si mie mi-ar fi groaza de clinica lui Nanu ca am auzit ca daca doamne fereste apar ceva complicatii cheama salvarea si te pune pe ambulanta si te trimite ori la stanca ori pe clinicilor!Nu stiu ce sa zic cu deschisul clinicii,ca si eu vad ca o lalaiesc,dar ce sa facem?Nu stiu ce sa zic eu am vb cu Butnaru si a zis ca in martie,dar mi-a zis asistenta ca el in martie isi ia concediu.Eu ma gandeam ca poate de aia isi ia concediu sa se ocupere de clinica,dar nu stii sigur!!!Dar totusi ma gandesc ca sigur pana in mai se deschide ca ei platesc acolo chirie sau ceva de genul si nu le renteaza sa plateasca si ei sa nu foloseasca!Da tu cum ai dat de dr ta?
Scuze la restul fetelor si sper sa ne intelegeti.
Andreea 23+ in asteptare de un ingeras: Eric