nu-l vrei? fa-l si da-l altora!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Nu va povestesc decat ca, in decursul celor 7 ani de investigatii, 5 anestezii generale, laparo, 2 histero, HSG, 1 copil, 3 sarcini pierdute, o trompa pierduta, am avut "norocul" sa dau si peste dr care faceau avorturi la cerere si peste femei care erau la al 9-lea avort, in timp ce eu as fi dat orice pentru a avea un copil in viata mea, fie el natural, fie infiat.
Am plecat plangand din spitale de zeci de ori vanzand usurinta cu care acele femei spuneau "iar am ramas gravida"..."am mai avortat si acum 2 luni"..."este al x-lea avort".
Este cumplit de dureros...

Iar momentul pierderii celor 3 sarcini, toate dorite, sau a chiuretajului (doar la una dintre ele a fost nevoie de chiuretaj), am trait momente in care ma intrebam cu ce am gresit, cu ce sunt eu vinovata, de ce eu nu reusesc sa fac / mai fac un bb, iar alte femei raman gravide in continuu si fac avorturi? de ce, pt ca nu este deloc corect!?
si apoi am invatat ca fiecare trebuie sa se bucure de ceea ce are in viata si sa lupte pentru mai mult.

Nu, nu sunt impotriva femeilor care fac un avort, fie ca este vorba de o sarcina nedorita, fie ca este vorba de un copilas cu malformatii (Doamne Fereste), sunt impotriva femeilor care nu se protejeaza de o sarcina nedorita si fac avorturi dupa avorturi. Lor nu zic ce le-as face...

Si...pisigri, ai sa te miri, dar printre cele mai importante "pretentii" ale unor parinti adoptivi se regaseste varsta copilului, care, pentru a ii crea o apartenenta normala in famile, trebuie sa fie cat mai frageda.
Si aici parintii se lovesc de birocratie si, in loc sa ii dea acelui copil mic, bebelus, o sansa la a avea o viata normala si frumoasa, il tin in orfelinate, ca poate, mama vine sa-l ia. Si uite asa ajung ei la 10 ani si cresc in conditiile cumplite din orfelinate, au dezavantaje vizibile deja la aceasta varsta fata de un copil crescut cu dragoste si daruire si nu se mai gasesc partinti adoptivi, atunci cand el devine adoptabil...

Ingeras, mami de Maya
Maya va avea o surioara sau/si un fratior! cand va vrea Dumnezeu...
3 sarcini pierdute 5-8 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza26 spune:

am facut si eu 2 avorturi.acum am o mogaldeata de baietel,are 3 saptamani si imi umple viata de fericire.cand ma uit la el imi amintesc cateodata de avorturile facute si imi dau lacrimile.ce n-as da sa dau timpul inapoi sa pot evita cele intamplate.stiu doar k nu o sa mai fac niciodata asa ceva.am 26 ani si sunt o mamica fericita.nici acum dupa aproape o luna nu realizez ca bebelusul meu este cu adevarat al meu k a iesit din mine.daca avort am fost in stare sa fac,sa dau nastere unui copil si sa-l dau spre adoptie nu as putea.
va doresc sanatate multa si aveti grija de puiutii vostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Pogonici, ingeras, si sa dea Dumnezeu sa vi se implineasca visul !

Asa e, nu stii prin ce trece cel de linga tine pina nu "walk a mile in his shoes", cum bine zice romanul. Pot sa imi imaginez cit de dureros este sa te lupti cu morile de vint (medicale sau birocratice), dar asta e nimic daca facem comparatie cu voi, cele care TRAITI asta.

Tocmai pentru ca sistemul de adoptii din Romania este cum este, mie acest " fa-l si da=l" nu imi suna bine. Nu la noi. Stiu ca virsta copilului este un criteriu important, mi se pare normal cumva sa fie asa. iti doresti un copil pe care sa il modelezi cum se poate mai bine, nu unul la care sa repari ce se mai poate repara. Chiar daca copilul ala de 10 ani nu are nici o vina ca este asa cum este. Ce am incercat eu sa spun este ca realitatea nu este la fel de simpla ca sintagma folosita in titlul topicului, ca nu e ca si cum eu ramin insarcinata cu un copil pe care nu il doresc, dar va gasesc pe una dintre voi pe forum si peste 9 luni va pun in brate copilul, rasuflind usurata si impacata cu mine ca copilul ala va trai frumos intr-o familie sanatoasa. De la "fa-l" la "da-l" e o cale atit de lunga....incit multe lucruri importante se pierd pe drum, pentru totdeauna din pacate.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

am citit subiectul cu lacrimi in ochi.

Am prietene, care se chinuie sa faca un copil. Nu va zic ce bani, ce greu e tratamentul hormonal, ce grele sunt operatiile. Mai cunosc o persoana, indirect, care vrea sa infieze un copil. A fost la protectia copilului, are dosar, are o situatie financiara DE INVIDIAT, o singura problema are, vrea copil blond si de maxim 1-2 ani si.... pana acum a vazut numai copii de tigani (sotii sunt blonzi).
Daca stiti vreun caz de prag de abandon/situatie in care mamica nu are de ales, dati-mi un pm. Copilul va ajunge intr-o familie iubitoare.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput