***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (49)
Raspunsuri - Pagina 17
lbelciug spune:
Hello ladies!
In ultima vreme va citesc pe diagonala si desi nu am timp sa raspund, din cand in cand mai apuc sa vad pozele puilor vostri. Ma bucur mult sa vad cum capsuneii nostri se fac din zi in zi mai frumosi, mai "mergatori" si ma papaciosi. Sa ne traiasca!
Despre noi: Bogdanel alearga chiuind de-a buselea, mai ales cand vede ceva care il intereseaza. Ii sclipesc ochii cand il vede pe Matei sau pe nepoata bonei si se bucura mult sa se joace langa ei. Ii place mult sa fie tinut de manute si sa mearga in picioare, fuge pe gresie de cate ori prinde ocazia si desigur ii place sireturile si incaltamintea de pe hol. Se agata de jucariile lui M, ceea ce il cam dispera pe frate-sau care ii aduce insistent si fara succes jucariile lui de ros.
De 2 zile e f agitat caci i-a iesit un coltisor de la dintele din stanga-sus, nu prea doarme si e f muscacios. Inca ii mai curge nasucul si doarme cu muuulte intreruperi noaptea (spre disperarea mea of course).
Kid, eu stiu ca fierul NU se da profilactic, ci doar la indicatia medicului. Mai stiu si ca o usoara anemie e normala la varsta lor. De regula primele analize se fac la 1 an si abia atunci trebuie intervenit dac ae cazul cu supliment de Fe, etc.
Didi, te admir! Cum reusesti sa mai citesti si beletristica?
Mica, ce mare s-a facut Maya! Mi se pare ca si-a schimbat mult fizionomia.
Ella, vazut Bobitza care sta in picioare! Ai flacau mare!
Am vazut sugestiile voastre in legatura cu inscriptia tricoului si cu data intalnirii. Haideti sa supunem la vot mai intai CAND sa facem MAREA INTALNIRE:
varianta 1: 3-4 mai
varianta 2: 10-11 mai
(desigur puteti sa propuneti si alte variante)
Despre tricouri: eu propun sa fie albe si cu inscriptia rosie (capsuna si textul). Mi se pare f buna ideea de a alege un font haios si sa punem un trademark micut "Desprecopii" (logo-ul cu ratusca). SE OFERA CINEVA SA FACA INSCRIPTIA?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
mica0307 spune:
liviana despre asta vreau sa deschid si eu discutia. In week-endul cu 3-4 mai s-ar putea ca ma multa lume sa fie plecata (e week-endul cu 1 mai) si in plus noi pe 3 mai botezam o fetita, deci nu putem.
Pe 10 mai e ziua printesei Maya, deci iar nu putem. Eu ma gandisem la 11 mai, e duminica si nu e ziua nici unui capsunel. Ca banuiesc ca nimanui nu-i convine ca petrecerea comuna sa fie de ziua bbului lui. Ca se taie motu', se rupe turta etc...sarbatoare in familie.
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sa o ajutam pe Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze
An@ spune:
Alyna24, nu te-am uitat. Te-am mentionat si pe tine cand am facut strigarea (undeva pe prima pagina). Felicitari lui David pt progrese. Am vazut pozele noi...E baiat mare, ce mai!
Pacat ca nu mai scrii asa des...mi-a placut mereu sinceritatea ta (cand ai povestit cum a adormit David in premergator ..., cand povestesti ce ii dai sa manance, chiar cu riscul de a declansa polemici,..). Am vazut ca aveti cilindru (de la Chico?)si am mai vazut la cineva (Elteka?)..cum "functioneaza", la ce foloseste? merita?
Vazut poze/filmulete noi de Lauradi (haios foc cum sta el pe sub scaun), Ella (Bobyta cum sta el in piciore singurel), Mica (Maya, domnisioara cu palarie), Pepsi (David in cos),...(nu-mi mai amintesc dar am vazut tot ce s-a pus in ultimele zile).
Didialex, multumim pt aprecieri. Asa e, m-am lasat greu convinsa sa particip activ (ca asa eu am fost cu voi inca din prima zi, de la primul test.)
Aaaaaaa, Carmen_So, bien venue! Pai, ce faci, ma lasi singura aici sa ma "depresez" ... cand povestesti tu de fetele tale (kile, ...) ma mai linistesc si io, ca uite domne, mai sunt si altii care au sub 7 kile.
Noi avem cateva nopti la activ de maraiala, asteptam dintii de sus care stau sa sparga gingia. Avem deja o pauza de 2 sapt de piureu de fructe, ca nu-l mai vroia, isi facea greata... am mai pacalit-o cu portocala decojita, mar decojit, dar mi-e cam frica ca musca bucati mari...Ne plac ciorbele acre si mamaliga cu branza calcica, putin unt si lapte. orez/gris cu lapte (lapte formula pe care il pun dupa ce am fiert orezul/grisul in apa. Ca nu stiu cine intreba, parca Poohy, daca se ace branza din lapte formula...nu am incercat, dar nu cred ca iese ca nu e suficient de gras si nici nu cred ca e recomandat sa fierbi laptele formula ca se distrug chestiile cu care e imbunatatit. Cel putin asa ne-a zis noua dr.)
Hai, sa aveti o sapt. usoara!
mami de Ana (22 mai 2007)- www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3efbfa3091b1e8871d70d5" target="_blank">poze
Alyna24 spune:
An@, sar'na ca te-ai uitat la pozici si pt ceea ce ai spus!
Sa stii ca si noi ne-am uitat la printesica ta si.....dc asculti atenta la filmuletul in care David se joaca(printre ultimele din albumul cu filmulete-cel cu hartiile) ai sa auzi melodia de la colajul vostru dc nu ma insel!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">SARBATORI
DAVID
Alyna si David (22 Aprilie 2007)
ELTEKA spune:
Didi
Cum adica sa curga cana cand o atingi??? Ca io i-am luat Avent, Disney, Canpol, Nuby si inca una de nu-mi vine acum, si toate au: fie supapa (curge daca tragi) fie gauri (se face fleasca) Din alea cu supapa nu trage nicicum...le rontaie, orice asa face...
Maine plec in Olanda. Sunt in Germania in ultimele 3 zile de februarie, chiar m-am uitat pe nenorocirea de program, intru in meeting de cand aterizez pana pe 28 seara. Plec pe 29 dimineata. Ce zici???
Si eu i-am dar galbenus un sfert ieri...dar mi-a lasat jumatate de mancare neatinsa. Ieri n-a avut chef de mancat. El oricum n-are...Mai nou am coborit standardul si-i dau de mancare pe geam (vorba lu' Pepsica, sa vezi ce-o sa alerg dupa el cu castronul...).
Doxinuuu
Cum e cu mastita aia nenorocita? Te mai doare? Esti mai bine?
Ancamari
Salutari Petitului de la Elias, care nu doarme inainte de 12 (decat in zilele in care nu apuca sa doarma bine peste zi - dar in general apuca, familia e asa fericita cand il vede adormit pe Navalnic ca nu mai misca nimeni in front )
Angi
Trebuia sa-ti raspund eu ceva, dar nu-mi amintesc .
Ma duc sa mai impachetez la miel, la purcel, moama ce ma enerveaza
Mamica lui ELIAS , 31.05.2007
POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel
doxinu spune:
Pentru cine este incepator la facut btanzica ca noi am gasit 3 retete:Se poate face din 1 litru de lapte pasteurizat (deci tot ce urmeaza este lapte pesteurizat, nu conteaza daca este slab sau gras, din cel UHT e problematic sa iasa ) pus la fiert in care se poate pune dupa ce da doua clocote una din variantele de mai jos :
* 8-10 picaturi lamaie (nu Hellas sau sare de lamaie) dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste
sau
* 4 pastilute de calciu lactic pisate dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste
sau
* 2 linguri de iaurt simplu si una de smantana mai grasa dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste
Dintre toate variantele eu optez pentru ultima, uneori prima varianta iese mai acrisoara (dar nu mereu, probabil depinde de soiul de lamaie ), iar a doua varianta iese cam fada si usor inecacioasa... cea mai cremoasa si gustoasa iese varianta ultima -
Acum vreau sa va intreb ceva pentru ca sunt foarte nedumerita(sa nu raeti de mine).
FETELOR CARE ESTE LAPTELE UHT?ADICA CE MARCA DE LAPTE ESTE UHT?AM CAUTAT PE CUTIILE DE LAPTE SI NU SCRIE SAU SA FIU IO CHIOARA?
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared" target="_blank">Stef cel papacios
Alyna24 spune:
An@, am uitat:cilindrul ala are niste bile in el care zdrangane si undeva pe el un buton pe care apesi si canta!David nu e prea incantat de el!Mai mult vrea sa-l bage in gura si...nu poate! Cica ar fi sa se catere pe el dar...fiind prea mic ar cadea in cap, evident!Deci....nu i-l dau decat cand il supraveghez si stau langa el!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">SARBATORI
DAVID
Alyna si David (22 Aprilie 2007)
angiuta spune:
Buna fetelor! In ultimele zile nu prea am mai avut timp sa intru pe forum...abia am reusit sa citesc un pic pe diagonala.
Va multumesc pentru felicitarile pt. dintisor si de implinirea a8 luni.
Vladut e un neastamparat, nu pot sa-l scap din ochi deloc (asta e motivul pentru care nu prea reusesc sa mai citesc) in decembrie ma plangeam ca nu se intoarce iar acum misuna prin toata casa.
Mai nou mananca doar borcanele (nu mai vrea pireu facut de mine) si doar alnatura amestec de mai multe legume. Am incercat mai multe dar asta e singurul pe care-l mananca cat de cat cu placere. I-am pus si carnita (tot borcanel, de vita) dar nu-i prea place.
Ou a mancat sapt. trecuta de 2 ori.
Am o intrebare: voi ii dati in fiecare zi carnita sau ou? ca eu ma gandeam ca macar de 2 ori pe sapt. sa-i las masa de legume simple.
O sa incerc sa pun si eu cateva poze noi astazi, imi pare rau ca nu am reusit sa vad toate pozele si filmuletele cu puiutii vostri.
Uitasem:
Didi tu ce borcanele cu carne ii dai? ca as incerca mai multe poate gasesc ceva sa-i placa. Eu am testat pana acum doar Alnatura de curcan si de vita (de pui nu avea la DM).
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)
lbelciug spune:
Mica, din partea mea e ok cu 11 mai, dar sa vedem si restul fetelor ce zic.
Vroiam sa-ti spun ca sambata si duminica am fost impreuna cu M la piscina de la World Class, inarmati cu papuci, halat, colac la brau si pe manute si cu o rata de plastic care sa ne tina companie. L-a inceput i-a fost un pic de teama sa intre in apa, dar placerea de a prinde rata a invins. Incet-incet puiul meu drag s-a acomodat cu apa, asa incat dupa cca 30 de min nu se mai dadea scos din apa. I-a placut tare mult balaceala, impreuna am inotat si am alergat rata prin tot bazinul. A prins cum e cu datul din maini si picioare si chiar a renuntat la colacii de la manute. La dus n-a comentat nimic, desi i-a curs apa garla pe cap. A fost ascultator si f vorbaret cu doamenele de la vestiar. Duminica a topait de fericire cand a auzit ca mergem din nou la "picina", iar azi dimineata a iesit pe usa convinsa ca mergem tot acolo.
Am vazut-o si pe Vania Limban cu care am schimbat si 2 vorbe. I-am zis ca B are 8 luni si m-a invitat sambata de la ora 10 sa vin si cu B la grupa de bebei. Mie mi s-a parut un pic cam rece apa pt bebelusi, dar ea zice ca e ok si ca vin acolo chiar si pui mai mici ca B. Am decis sa mai astept o vreme, mai ales ca B e inca mucios, iar cand il voi duce, voi sta putin cu el in apa. (Daca nu te misti in apa, simti ca te ia un pic cu frig.)
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV