cum se ocupa un job la stat?
pe bune sau...altfel? din auzite, as zice ca doar a doua varianta. ce-mi convine aici e programul si siguranta unui loc de munca. voi?
din experienta voastra, ce ziceti? merita sa intri la stat?
Raspunsuri
Ramonika spune:
codrutza - am vazut ca ai scris dincolo ca vrei un salariu de macar 15 milioane. depinde in ce domeniu vrei sa intri la stat. eu am experienta in invatamant si iti spun ca nu castigi mai mult de 6-7 milioane ca invatatoare, profesoara debutanta. nu stiu in alte domenii cum e, dar daca vrei program scurt invatamantul e calea, pt ca in alte domenii tot 8 ore se lucreaza...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
alinaalex spune:
mda, depinde de domeniul in care vrei sa lucrezi...desi cam in toate domeniile de la stat salariile sunt cam mici sau f. mici. Depinde de pregatirea pe care o ai si de experienta. La stat in gen. la angajare o iei de la faza de debutant.
eu lucrez de 12 ani in sanatate si imi caut alt job, preferabil la privat, pt. ca ma intereseaza un salariu mai mare, evident. Am lucrat si in privat,ca al doilea job, in paralel cu serviciul de la spital si a fost ok.
am studii superioare, dar ca inginer n-as vrea sa ma angajez (salariul de debut = 6 mil., ceea ce e jenant).
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
Ramonika spune:
codruta vrea si cu slanina-n pod si cu burta plina
s-ar putea sa trebuiasca sa faci un compromis pana la urma... ori salariu mare, ori timp liber...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
ellej spune:
Io vreau asa: salariu bun, program de 8 ore, munca cat mai putina si eventual interesanta Inca mai caut...
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
rapsody spune:
La primarie sal+prime > 10 mil, se intra "altfel"
La finante sal+prime > 12 mil, se intra "altfel"
invatamant sal 10 mil cu 7 ani vechime...
anamaria spune:
ar mai fi o varianta cu salarii bunicele, tot la stat: joburile care presupun munca cu proiecte finantate de UE (phare, sapard, ispa, diferite programe operationale).
aici iei in principiu salariile legale plus spor 75%, eventual ocazional alte prime/ bonusuri.
de intrat se intra dupa caz/ noroc: 'altfel' sau pe bune; pe bune in posturi cu salarii mai mici, in rest e un fel de combinatie intre cele doua - pt ca in primul rand conteaza sa stii bine lb. engleza (plus eventual alta limba straina) si sa stii sa lucrezi pe calculator
cat despre faptul ca daca te-ai angaja la stat postul ocupat va fi de debutant, te contrazic: sunt cazuri in care se tine cont de vechimea in specialitate (bineinteles, daca e relevant): de ex eu am inceput munca la stat, ca functionar public, in 2006 - si postul a fost de superior, adica grad maxim fara sa ai functie de conducere!
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
claudela spune:
Parerea mea...posturile la stat se ocupa, marea majoritate...cam "altfel"...
Si, DA...cred ca merita sa ocupi un post la stat...ai siguranta..
http://tt.lilypie.com/Gjqjp2.png
alinaalex spune:
asa e, in majoritatea cazurilor se intra "altfel" la stat, din pacate...
am simtit-o pe pielea mea, de asta am zis ca nici nu mai merita sa-ncerc, dupa cateva tentative esuate (o data mi s-a spus inainte de concurs cine va lua postul si asa a fost), iar in domeniul care m-ar fi interesat, salariul, cum am mai spus, este f. mic, mult mai mic decat il am eu in mom. de fata cu studii medii.
cand m-am angajat eu erau multe posturi vacante, iesisera la pensie o gramada si uite asa am avut norocul atunci sa intru la stat "pe bune"
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre