contract inchiriere si domiciliu stabil in CI
Buna!
Am si eu o intrebare in numele unei prietene!
Situatia e cam asha :
Mama prietenei mele e paralizata...are un apartament ... si are o doamna care sta cu ea (permanent).
Prietena are si e un apartament!
Doamna in cauza, cea care ingrijeste de mama paralizata nu are casa (a divortat si a pierdut casa) si acum i-a expirat buletinul.
Ca sa-si faca buletin are nevoie de un domiciliu!
A rugat-o pe pritena mea sa-i fac un contract de inchiriere pe 1 an si in baza acestuia, plus acordul prietenei sa-si faca buletin.
Deci prietena ii va face doamnei un contract de inchiriere pe apartamentul ei (al prietenei) si doamna isi va face buletin cu acest domiciliu. Dupa 3 luni vor rezilia contractul de inchiriere!
Doamna locuieste si va locui in continuare in apartamentul mamei prietenei, cea de care ingrijeste de altfel.
Intrebarea este : poate sa aiba probleme vreodata cu aceasta doamna, pentru ca are domiciliu din buletin in apartamentul ei?
Poata sa emita vreodata ... in viitor ...pretentia de a locui in apartamentul prietenei mele?
(Pretentie legala evident....)
Multumesc!
Eu si Raducu (22.04.2005)
Raspunsuri
kiekeboe spune:
hmm, cam dubios ...
desi nu am experienta personala cu asa ceva, am mai auzit si eu de cateva ori de situatii dintr-astea ... se pare ca nu e chiar de joaca ... eu personal as evita !
o data ca respectivul contract trebuie facut oficial, de unde rezulta impozite, declaratii fiscale, pe urma nu stiu cat de usor poti "scoate" pe cineva pe care l-ai bagat in spatiu, iar nu in ultimul rand, riscul de a te trezi cu tot felul de credite si datorii ale respectivei persoane, pentru care bancile si creditorii vin la usa ta !
si totusi ... de ce nu-si face buletin la adresa mamei ? ar fi ceva mai logic ...
ligia13 spune:
kiekeboe, pai nu-i face buletin la adresa mamei in primul rand pentru ca mama fiind paralizata nu poate fi transportata la politie ca sa-si dea acordul in fata "organului" ca e de acord sa-si faca buletin pe adresa ei
si apoi se gandeste ca daca de exemplu mama va deceda... ea(prietena) ce face... ramane cu femeia in casa?
Se gandea ea ca daca ii face pe adresa ei , a prietenei... unde doamna nu a stat niciodata ... nu poa sa emita pretentii ca vrea sa stea!
Nici ea nu s-ar complica, dar ar vrea totusi sa o ajute pe domna asta, pentru ca se poarta f frumos cu mama ei . Si doamna acum pare chiar a fi in impas, pentru ca de exmplu are niste bani la banca si nu-i mai poate folosi pentru ca nu-i da decat pe baza de buletin.. iar acesta fiind expirat....
Eventual daca ma puteti ajuta cu informatia unde s-ar putea interesa despre eventualele viitoare probleme... ca acolo l-a evidenta polupatiei nu au zis nimic...doar ceva de genul ... faceti cum credeti!
Eu si Raducu (22.04.2005)