Mamici de iulie-august 2008 (31)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Am cautat si eu despre gradele placentei si am gasit asta www.learningradiology.com/notes/gunotes/placentapage.htm" target="_blank">http://www.learningradiology.com/notes/gunotes/placentapage.htm, deci se pare ca e ok la mine grad 1, pe la jumatatea trimestrului II (17 + inseamna saptamana 18, asa ca ma incadrez in ce scrie pe site-ul asta). Dar tot astept sa imi spuneti cum e la voi, ca sa comparam

Didi 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai fetele
Am asa:

Medlife, s 12:
DOWN risc scazut, dar Dr nr 1 zice sa fac amnio, dr nr 2 zice sa imi vad de treaba
EDWARDS risc scazut

Genetic Lab s18 fara 2 zile:
DOWN scazut
TUB NEURAL scazut
EDWARDS scazut

Sanador 2 18:
DOWN scazut
TUB NEURAL scazut
EDWARDS pozitiv!

Ma duc dupa cifre. La Sanador, Edwards a iesit ceva 1: 2990 sau whatever fata de 3000 / ;a Genetic Lab 1: 10.000

Anca 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna seara fetele,

Biri ai o minune de fetita! Sa va traiasca!

Dara stai linistita ca o sa simti si tu funditza!

Boti multumesc! Asa e, zic de cateva zile ca-mi fac poze si uit! In seara asta nu am nici o urma de chef..poate maine sau vineri, ca apoi...mai greu...
Sa-ti traiasca multi ani Ozzy! Cum sa radem mai? Pai eu imi astept bula blanoasa ca pe paine calda..vin ai mei cu el in weekend, ca sa ne scuteasca de drumuri pe noi! Din pacate mi-l iau iar, dar or sa treaca si renovarile si mutarile! Eu te invidiez ca iti ai blanosii aproape!

Lori felicitari pt schimbatul prefixului!

Oana e bine ca sarbatoresti, fie si prin munca! Inca o data la multi ani!

Alina felicitari si tie inca o data! Vad ca radiezi de fericire!

Bubule ce bine ca mai dai un semn! Ma bucur ca totul e in regula! Si voi cu renovari?

Mada bate-ma! Sunt vinovata, da! E cert ca si mie imi este foarte dor de mare/soare dar este fantastic cum te transforma un licurici..nu simt decat nerabdarea s-o vad pe ea. Concediul poate astepta! Multam de aprecieri.

Mina sa porti sanatoasa pantalonasii! Si imi pare rau pt durerile de cap! Cum ai tensiunea?

Ella ti-o iei! Ti-am promis-o! Cum esti mai un tanc/tanculetz/tancushor..whatever??? Huh, aud? Esti o viitoare mamica foarte draguta si simpatica! Punct!

Tecky si eu am dureri de spate. Dar nici nu ma asteptam la altceva. Eu am facut sport de performanta, am avut fisuri, rupturi...asa ca ma mir ca mai rezista draga mea coloana! Dar m-am obisnuit si le iau ca atare. Eu toate neplacerile astea le numesc "pashii spre comoara vietii noastre".

Mada dar eu ti-am mai zis, e perfect sa ne spui ce si cum! Cu toata sinceritatea, da! Eu una iti multumesc pt tot ce faci si pt toate informatiile utile!

Dia te inteleg cu "sufocarea". Cum eu vorbesc foarte mult zilnic, am momente cand simt ca "mi se taie gazul" dar nu ma las :)

Mona ba poti sa fii si ambitioasa daca-ti propui! Si eu stiu c-o sa reusesti! O sa fiu printre voi si la scutece, ca nu scapati asa usor de mine, si o sa fiu langa tine sa te ambitionez, sa te cert, sa te incurajez, sa-ti aplaud succesele!O sa vezi...eu vreau un lucru..sa te aud vorbind cu incredere despre propria persoana! Sa te aud vorbind frumos despre tine! Si o sa reusesc, ca-s incapatzanata ca un catar!

Mony 10 kg? Dumnezeule, dar tie chiar ti-a fost rau! Iti doresc sanatate si sarcina usoara!

Nashii- noi am hotarat ca Galu sa aiba aceiasi nasi ca si noi! N-as putea sa-i fur ocazia de a avea cei mai potriviti, frumosi, altruisti si sufletisti parinti spirituali! Noi ii iubim tare, ei pe noi la fel si ne dorim ca ei sa ne boteze Galushka! Iar cu numele nu au pretentii, ar fi culmea!

Anka si eu zic la fel: se poate ca testul sa fie fals pozitiv (ceea ce eu intuiesc, fiind vorba de Sanador) dar se poate sa indice si ceva nasol! Pana la urma e o probabilitate! Urmatorul pas ar fi amnio! Decizia va apartine voua! Eu, ca si toate fetele de aici, iti tin pumnii sa fie o Ligiuta perfecta in burtica! De fapt sunt convinsa ca asa e. Doamne-Ajuta!

Didi felicitari pt fetitza cu funditza! Sa va traiasca si sa fie sanatoasa! Ai un doctor care seamana izbitor in conceptii cu dr. mea.

Am terminat! Sunt rupta in doua de oboseala si de foame! Azi am stat in sedinta 7 ore...romani, englezi, spanioli, greci. Persoane diferite, mentalitati diferite, cerinte diferite...acelasi proiect si o caruta de bani! Bine ca s-a terminat cu bine!

Am reusit sa mananc o piersica intr-o pauza a astora de tigara si intr-o pauza a mea de pipi, mi-a bagat o colega 3 covrigei in gura.
De sapt viitoare cred ca ne mutam in chirie, vom vedea maine daca ne place ce ne-a gasit agentia. Asta inseamna ca o sa-mi fie dor de casa mea si de internetul meu performant. Acolo probabil imi va aduce iubi un card, ca sa ma pot da si eu seara, totusi! O sa-mi fie dor...dar o sa aiba Galu o casuta renovata si curata si frumoasa, in care o asteptam cu atata drag!

Acum am niste pulpe cu ciuperci in cuptor si iubi o sa prajeasca niste cartofi noi..tare ce m-am bucurat cand i-am vazut in magazin!
Sunt prin zona....

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Didi pus caruciorul si schimbat data.
Anka ia uite ce zice aici despre cum se depisteaza si ce investigatii se fac pt sindromul asta:
"Investigations
Chromosome analysis will confirm the diagnosis. Parents should also have chromosome analysis in case of balanced translocation although the risk to subsequent pregnancies seems small. Balanced translocation is when there is fusion of two chromosomes,or joining end on end but if the total number of chromosomes is counted it appears to be 45 and the total amount of genetic material is normal. Full trisomy occurs in more than 95% of cases, mosaicism in 5% and translocation is very rare.

Screening
A study from Leicester looked at 44 cases of Patau's Syndrome (trisomy 13) and 88 cases of Edward's Syndrome (trisomy 18) and found that 64% of cases were diagnosed because chromosome screening was done after concerns raised by fetal anomaly scanning in the 2nd trimester. In only 3% of cases concern was raised from the abnormalities of the blood screening for Down's Syndrome. In 11% of cases the diagnosis was not made until birth. Hence anomaly scanning is the best method of screening. In a study from Northwick Park, 33% of Down's syndrome, 68% of Edwards' syndrome and 52% of Patau's syndrome were diagnosed before 28 weeks without the use of serum screening. 4 A second trimester anatomical screening by ultrasound appears to be a good method of detection.5It is possible to screen for Edwards syndrome using maternal blood markers, to give a detection rate of 76% with a false positive rate of 0.5%6 but the value of this in the general population is dubious." Sursa: http://www.patient.co.uk/showdoc/40001374/ .
Anka eu zic sa mergi sa faci un eco morfo da la cineva care stii sigur ca face klumea chestia asta ii spui de ce si cum si ce griji ai etc. Eu din ce am mai citit pe net la eco copii cu sindromul asta au cateva semne ca un craniu in forma de capsuna, se mai vad niste chestii care comparate cu eco la un copil ok nu se vad. Deci un eco amanuntit cu un ecograf bun si un specialist ar trebui sa elucideze cat de cat din mister. Vezi ca si in articolul asta insista mult pe eco si zice ca multe din rezultatele dupa analizele de sange sunt dubioase.
Laura ms. Ma bucur ca va pot fi de ajutor, mie la odiseea cealalta f de ajutor mi se pareau mesajele mamicilor la al doilea bebe. Si am zis ca si eu la randul meu pot sa ajut.
Si mie imi plac cartofii noi caliti cu putina ceapa verde si condimente dupa ce au fost putin fierti.


---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Toata ziua netul mi-a mers groaznic si de-abia am reusit sa mai citesc putin din urma...

Monysorescu si OanaH va doresc La multi ani fericiti,sarcini asa cu le sperati si bebelusi cu note mari (apgar bineinteles)!

Ankalaura eu inclin sa cred ca pe undeva este un rezultat gresit,de altfel am mai citit pe forum fete care s-au plins de sanador...Eu m-as duce mai intiai la un doctor bun si un eco performant,apoi in ultima instanta la amnio...

Fiquelle eu am o singura cezariana facuta acum doi ani si am ramas gravi la 3 luni dupa dar nu m-a deranjat deloc cicatricea si vad ca nici acum nu am probleme...
Astia de aici zic ca ar fi periculos sa te doara in timpul contractiilor din ultimul trimestru cind uterul este mult mai intins.
Daca ai dubii,poate gasesti un doctor care sa-ti masoare grosimea peretelui uterin in dreptul inciziei prin sapt.35-36.
Aici imediat dupa operatie se apreciaza aceasta grosime si inca o data inainte de luna a noua.

Narcisa da, dar costumele de baie pe care le-am vazut eu ca le poarta brazilienele la plaja sunt asa de .."nguste" incit sotul meu a spus ca si cu si fara aproape tot atit de bine se vede.

Marimar bne ca v-ati instalat...Aici avem radacina de telina dar leustean nu exista sub nici o forma.


Mada ce dragut e sotul tau ca iti face cadouri de asa ocazii! Al meu sta prost la capitolul "memorie",dar...m-am obisnuit.

Mirela(blueeyes), am vazut un studiu facut pe un segment de populatie aici in ultimii 5 ani si potrivit lui, gravidele care au luat vitamine prenatale inaintea sarcinii si au o dieta bogate in legume,fructe,fibre si consuma foarte putine dulciuri si grasimi nesaturate au avut un risc mai mic de preeclampsie.Totusi nu exista metode concrete de evitare,fiindca nici cauzele declansarii nu se cunosc...

Nu mai tin minte cine a intrebat de zboruri cu avionul.De obicei dupa sapt.28 se cere certificat medical in care se atesta ca gravida nu are contraindicatii.Cel putin companiile de zbor nordice accepta la bord pina in sapt.36,iar la sarcinile gemelare pina la 34.Trebuie contactata compania fiindca au reguli diferite. De obicei cele low cost sunt mai stricte.

Sa va mai zic ca subsemnata a zburat si la 32 de sapt si totul a fost okay,desi pe parcursul calatoriei am schimbat 3 avioane in 2 zile...
Culmea, cind ne-am intors acasa, am avut pe drum accident rutier. (un domn in virsta nu ne-a vazut ca veneam de pe soseaua principala si nici nu a oprit la semnul ala hexagonal de stop.Noroc ca era iarna si alunecos, altfel...Oricum ne-am ales cu botul masinii facut praf,dar important este ca toti am fost bine)

Despre mersul la doctor cu sotul, eu am fost doar pe parcursul primei sarcini.Acum,de citiva ani incoace, rar mai vad gravide singure pe la moasa.(aici moasa ne supravegheaza sarcina daca nu sunt probleme).
Sotul meu a dorit intotdeauna sa asiste la nasteri si chiar la cezariana,prezenta lui mi-a fost de mare folos.
Luna asta vine doar in weekend acasa dar eu parca reusesc sa ma organizez mai bine de una singura...

Mariana 18+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Anka, nu exista rezultat pozitiv la tt. E doar un risc, iar in site-ul ala oficial despre Edwards, pe care l-am scris in cap trecut, scria ca se recomanda amnio daca riscul calculat la tt e mai mare de 1/100!

dar tu ai 1/2990 !!!! Astia ne cred proaste? Cum sa-ti dea pozitiv cu 1/2990?

Monica si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza 17+ posibil ?

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai fetele, am revenit cu cifrele
Nu ma prea lasa asta sa formatez textul, dar incerc sa o scot din culori:
Genetic Lab / Sanador
Tip risc Risc calculat Risc standard
Risc Varsta 1/545 idem
Risc Triplu Test 1/5313 1/4662 1/385
Risc Defect Tub Neural <1/5000 idem 1/1000
Risc Trisomie 18 <1/10000 1/2093 1/3000

So.... m-am certat cu toti la telefon, dau peste ei cu Proteveul, cu protectia consumatorului, cu ministerul sanatatii, cu toti nene...
Maine imi reface la Sanador estriolul negativ, care mi-a iesit mie aiurea, ca eu i-am trimis doamnei respective (draguta, de altfel...) si rezultatul si interpretarea de la Genetic Lab, cu care ei lucreaza.
Ma duc si peste genetic Lab, si ii pun, de asemenea, sa imi refaca estriolul negativ pe proba lor, iar in functie derezultatul de la Sanador de maine, ei imi dau serul sa mi-l analizeze si Geneticul pe aparatele lor.
Si invers.. cu serul de la Genetic Lab ma duc la Sanador.
Ca la nebuni in tara asta!!!

Anca 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Revin - era 2093, nu 2990... Ei au pus pozitiv in ideea ca e sub 3000...

Anca 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Seara buna si de la mine. NU am citit nimic din urma, am intrat doar sa va zic ca am fost la eco si bebe nu s-a sfiit deloc sa arate ce are intre picioruse... Va rog sa ma treceti si pe mine cu un cu numele de Mihai Daniel.
Va pup pe toate si promit sa ma apuc de citit din urma...

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Anka mi se pare buna decizia ta! Iti tin toti pumnii din lume maine!

Cris felicitari pt bebe Mihai! Sa va traiasca sanatos si fericit!

Marimar cum a fost astazi la 10.30 la amnio? Ti-am zis ca ma rog sa fie bine! Asa cum ma rog si pt Anka!



19+

Mergi la inceput