prenatal? postnatal?

prenatal? postnatal? | Autor: mamicafericita

Link direct la acest mesaj

Am o idee despre cum ar trebui sa stea lucrurile dar vreau sa fiu sigura ca asa e, deci am 2 intrebari legate de situatia mea care e urmatoarea:
Pe 28 mai 2008 fetita mea implineste 2 ani si mi se termina CIC1; eu nasc bebe2 la incep lui mai sa zicem ca nasc pe 1 mai 2008.
1. Fiind in Cic1 pana pe 28 mai 2008, e nevoie de concediu prenatal pt bebe2?(eu cred ca nu, deoarece contractul de munca e suspendat pana pe 28 mai, nu?)
2. Cele 42 de zile obligatorii de lauzie dupa bebe 2 numarate de l mai cand nasc se termina pe 12 iunie 2008. Intre 28 mai(cand se termina Cic1) si 12 iunie trebuie sa iau concediu postnatal de la medic si sa duc la firma? Mai e nevoie ca firma sa-mi inregistreze incetarea Cic-ului 1 si iarasi suspendarea contractului pr Cic2? Sau intru dintr-un cic in altul? Cum ramane cu aceste zile intre 28mai si 12 iunie?
Scuze, cred ca de fapt sunt mai multe intrebari.
Marius, sper ca ai inteles punctul meu de vedere. Daca e ceva prea incalcit, spune-mi sa reformulzez.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Nu
2. Dupa ce se termina CIC1 pana la implinirea celor 42 de zile va trebui sa duceti CM si veti fi in postnatal.28.05.08/12.06.08.
Da trebuie sa anuleze suspendarea pt CIC 1 si reluarea suspendarii pt postnatal iar apoi in continuare CIC2 probabil similar ca si pt primul copil.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicafericita spune:

Multumesc frumos Marius pentru raspunsurile prompte si clare.

Mergi la inceput