GATA, am cedat nervos

GATA, am cedat nervos | Autor: ralcat

Link direct la acest mesaj

In fiecare zi cand ma duc in parculetul aflat la 10 minute de noi, unul din putinele ramase nevandalizate in zona in care stau, dar asta e un alt subiect, trec prin intersectia Rahova cu Trafic Greu.
De fiecare data, trebuie sa iau cupilu in brate, s-o iau prin trafic printre masinile in viteza (ca nu e in dreptul trecerii de pietoni), sa ocolesc pretioasele masini parcate astfel incat ocupa intregul trotuar. Daca un sofer grabit ma accidenteaza atata timp cat sunt pe carosabil intr-un loc nepermis mie ca pieton, este protejat prin noul cod rutier. Dar daca eu ma aflu in acel loc pentru ca trotuarul este blocat de o masina ? Ce fac ? Ce fac daca am si un copil in brate ? Sau in carucior? Ma urc pe masina ?
Eu azi am cedat nervos si am apelat la politia comunitara care mi-a comunicat ca dumnealor sunt autorizati sa intervina doar daca un loc de parcare este ocupat abuziv de o alta masina. Bun, am inteles, asa cum inteleg si sintagma "doamna, stiti si dumneavoastra cum e traficul in Bucuresti", dar pe mine cine ma protejeaza ? Si eu sunt cetatean roman si merit protectia institutiilor de stat la fel de bine ca un loc de parcare si ca o masina.
Asa ca am continuat sa fiu cedata si nervoasa si am facut reclamatie la politia rutiera, la directia de siguranta rutiera, le-am dat si pozele care arata cat de frumos stau cele doua masini octavia pe tot trotuarul si oamenii prin trafic printe masini in mers.
Si voi continua sa tot fac poze si sa tot trimit la politie pana vad macar un raspuns.
Inteleg ca e un calvar sa gasesti un loc de parcare, si noi avem masina, dar nu mi se pare corect ca masina sa stea pe trotuar, pe tot trotuarul ca sa nu cumva sa fie lovita de alta masina iar pietonul sa fie printre masini.
OMUL CONTEAZA, NU RABLA.

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

RALCAT din pacate si eu trec zilnic prin asa ceva si chiar nu stiu ce se poate face dar ce stiu sigur este ca "nesimtirea oamenilor intrece orice limita"
poate pt ca stam in aceeasi zona?

MIRELA mami de andreas nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Super ai actionat!

Si eu m-am ocupat acum 2 ani de asa ceva.
Am inceput prin a pune biletele in parbriz apoi am continuat cu reclamatiile. S-a rezolvat
Dar... au aparut altii in locul alora.

Anul trecut s-a asfaltat in spatele blocului unde este o parcare inghesuita.
s-a micsorat trotuarul special ca masinile sa nu mai parcheze pe el. s-a facut asta mai mult pentru copiii care se intorc de la scoala si daca o iau prin parcare, mici, fiind nu-i prea vezi.

sunt multi care nu respecta asta. si atunci in prima zi cineva din bloc le ridica un stergator, a doua zi le ridica pe amandoua. a treia zi nu stiu ce se intampla ca nimeni nu a mai indraznit sa parcheze pe trotuar.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Fii atenta: scap de sesiune, ies si eu cu copiii si ma pun pe pozat! Ar trebui sa ne unim fortele, stiu ca suntem multe care mergem cu copiii in parc si ne lovim printre altele si de problema asta.
Ai mare dreptate, eu am si masina, adik sunt si sofer dar sunt la fel de revoltata de cum parcheaza unii. Iar pentru o mama cu un carucior si eventual si un copil mai mare atarnat de carucior, ca noi asa suntem ca un ciorchine, drumul pana in parc e sport extrem. Nu mai zic de un biet om paralizat in scaunul cu rotile, ca ala saracu nici sa-si ia o paine nu poate sa mearga.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

felicitari pentru initiativa! incerc si eu sa "contribui".

Ajuta-i sa lupte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barsines spune:

Felicitari pentru ca ai actionat.
Acum vreo 2 ani cand baietelul meu era bebe si mergeam cu carutul in parc, drumul era un calvar. Eu am nascut prin cezariana si aveam si o anemie f puternica, imi era extrem de greu sa urc si sa cobor carutul peste borduri. Din fericire tot drumul spre parc avea zone amenajate pentru coborare - urcare pe trotuar, stiti voi, acei 2 metri cu bordura la nivelul soselei. Din nefericire, mai mult din jumatate din aceste locuri erau blocate de masini parcate. Eu nu am facut niciodata nimic. Odata mama a semnalat situatia unui politist aflat in zona, dar nu numai ca nu a rezolvat nimic, dar i-a si raspuns mamei f urat, de parca noi am fi fost nebune.
Ma intreb daca exista asociatii ale femeilor, mamicilor, ceva de genul acesta, dar nu in scop politic. O astfel de asociatie s-ar putea ocupa de probleme care poate altora le par marunte, dar care ne intristeaza zi de zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

MAi fetelor, imi pare rau sa va zic dar parerea mea este ca nu se va rezolva nimic.
Ideea voastra cu pozatul e bune dar nu cred ca va schimba ceva.

Anca 23 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Nu ca as vrea sa va enervez...doamne fereste...dar vad ca sint 5 voturi cu maxim de punctaj....e...voi ce votati? ca ralcat a cedat nervos...ca masina nu e parcata pe strada sau ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Trimite poze si la televiziuni si pe net.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Guestus, te asteptam Am votat initiativa luata, dorinta de a schimba ceva.
Si chiar cred ca putem sa schimbam situatia, daca vom fi multe care vom face poze si reclamatii. Dar pe undeva Guestus are dreptate, subiectul e apreciat, votat dar cam putine raspunsuri Ma asteptam ca la armata de carucioare plimbarete care sunt pe forumul asta, pana acum sa se umple pagini intregi de mamici revoltate. Ei as...

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Cu situatia asta ma confrunt zilnic, cind duc copilul la gradinita, si am grija sa-i spun copilului sa aiba grija sa fie atent la masini, baltoace, ca suntem nevoiti sa mergem pe strada, sa ne ferim de masini, pentru ca sunt soferi nesimtiti si parcheaza pe trotuar, chiar si in fata portii gradinitei si a scolii de linga ea. Si o spun in gura mare mai ales cind sunt persoane care s-o auda ( chiar soferii respectivelor masini). Copilul a invatat lectia si repeta zilnic in gura mare cit de incorecta este parcarea pe trotuar si cit sunt de lipsiti de respect soferii care le parcheaza acolo.Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput