folosesc anticonceptionale logest de ceva timp si nu am avt nici o problema
doar ca de curand,adica marti am uitata sa i-au pastila..........problema e ca am observat de abea a doua zi seara cand trebuia sa iau pastila pt miercuri.am luat in continuare pastilele in ordinea zilelor.........cat de mari sunt sansele sa raman gravida?dupa cat timp sa observa semnele.....greturi ,ameteli?
astept un raspuns cat mai urgent va rog.......multumesc .
Nu vreau sa te descurajez, dar simtomele pot foarte bine sa nu apara, asa ca nu te baza pe asta.
Gandeste-te in a cata zi de ciclu erai, si fa-ti un calcul simplu, daca erai in perioada fertila sau nu (asta ca sa te ami linistesti pe moment si sa ai ceva de facut, ca daca faptul e implinit....). Daca folosesti de mai mult timp anticonceptionalele, ar trebui sa ai un ciclu regulat, deci sa iti dai usor seama daca erai sau nu in perioada fertila.
Multa bafta, si sa fie cum vrei tu!
Anticonceptionalele inhiba ovulatia, deci nu au nici o legatura cu perioada fertila sau nefertila de pe vremea cand nu luai pastile. Nu ai cum sa ramai insarcinata acum, intrucat un eventual folicul (aparut ca urmare a omiterii pastilei) nu avea cum sa ajunga la maturitate in 24 de ore, ci in aproximativ 14 zile. Trebuie sa te protejezi deci in urmatoarele saptamani (cu prezervativ sau chiar abstinenta), fara sa intrerupi anticonceptionalele. Dupa ce vei avea ciclu (daca iti vine normal), poti sa stai linistita in continuare si sa iti reiei activitatea sexuala ca inainte, fara sa uiti sa mai iei pastilele. Daca totusi ti se mai intampla sa uiti, ai grija ca poti lua pastila uitata in maxim 12 ore de la ora la care trebuia sa o iei (scrie si pe prospect).
Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu Ana mica in burtica (35+)