Ce pot face?

Ce pot face? | Autor: Tisina

Link direct la acest mesaj

Am o problema delicata. Ma simt ca si cum as avea secretie acida, adica am usoare usturimi (permanente), insa secretia nu este mai abundenta decat de obicei. Toamna trecuta am avut o candidoza pe care am tratat-o cu niste ovule (am uitat cum se numesc) si spalaturi locale cu o solutie speciala. Faza e ca atunci nu prea aveam mari simptome, ca sa am termen de comparatie. O sa ma intrebati dar de ce nu ma duc la medic? Dintr-un motiv cu totul imbecil: nu am unde, pentru ca cu ocazia anului nou chinezesc, pe aici e paralizie totala, si nu exista medici decat pentru cazurile de urgenta. Am sunat-o pe doctorita la care mergeam de obicei (cu translatorul de rigoare) si m-a lamurit ca nu am nici o urgenta, deci, ne vedem peste DOUA SAPTAMANI!!!
Si eu pana atunci ce pot face??? ca am o senzatie tare nasoala!
Poate imi dati si mie vreo idee, va rog!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Ceaiul de galbebele si de musetel stiu ca este foarte bun si ajuta .

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ai doua posibile cauze pentru persistarea simptomelor: ori sotul nu a urmat si el tratament impotriva candidei in acelasi timp cu tine; ori tratamentul a fost insuficient (trebuia o doza mai puternica sau cateva zile in plus).
Nu stiu exact ce anume poti gasi la voi in farmacii, dar pe aici exista diverse chesti pentru spalaturi interne, cum ar fi de ex. Tantum Rosa. Ca leac babesc, ceaiul de pelin este foarte bun in combaterea candidozei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Multumesc pentru raspunsuri, fetelor. O sa incerc cu ceaiurile
Cat despre vechea candidoza, m-am tratat si eu si sotul, cu "postul" de rigoare.
Simptomele actuale le am de vreo doua zile. Nu stiu daca sa ma apuc sa folosesc iarasi ovulele (o sa caut cutia, cred ca o mai am), asa, dupa ureche, adica fara o consultatie prealabila, sau sa ma tratez cu ceaiuri pana vin astia din concediu. Credeti ca risc ceva daca pun ovule si nu ar fi fost nevoie? Sau or fi mai multe tipuri de candidoze, fiecare cu tratamentul ei specific? Zau, nu stiu ce sa mai fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Candida albicans este o ciuperca; poate fi tratata in mai multe feluri, sub forme diferite... Sincera sa fiu, nici eu nu am folosit ovule sau creme sau comprimate fara recomandarea medicului; adica, pana sa ajung la medic, o dadeam pe spalaturi locale cu ceai (ca stiam ca nu are ce sa-mi dauneze)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Si spalaturile cu bicarbonat ajuta, scad aciditatea. Dizolva o lingurita de bicarbonat in jumatate de litru de apa calda si spala. Stiu ca nu e bine sa faci prea des treaba asta, parca o data sau de 2 ori pe saptamana doar.Poze:
http://community.webshots.com/album/562040587rahoEU?start=0

Mergi la inceput