Mamici de septembrie-octombrie 2008 (7)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MMimi spune:

Pup fetele! Am fost la control ieri, l-am vazut din nou pe bebisor si i-am ascultat un pic inimioara... Ah, ce sunet frumos! Nu stiu cum i-a reusit doctoritei, dar mi-a facut o poza in care micutul Cometa chiar arata a omusor. Adica poti sa zici unde-i capul, si mi se pare ca pot sa intuiesc si minutele. Capul e cit tot restul corpului

Monica -- eu stiu ca ultima data cind se recomanda sa faci eco pt translucenta nucala este 13s6z. Asadar, in principiu este ok programarea ta, dar eu una as muta-o un pic mai repede, ca sa nu risc nimic. Am facut si eu programarea pt. 6 martie. O sa am atunci parca 11s si 5 zile.

Ce alte noutati mai am eu? Tot fara greturi, ma simt foarte bine. Nici chiar sinii nu mai sint asa de tensionati. Vreau sa ma duc la sfarsitul saptaminii sa imi caut un sutien de bumbac pentru dormit si stat prin casa.

Mi-am schimbat si doctorul, cred ca o sa vad pentru restul sarcinii pe cineva care se ocupa de high-risk pregnancies. Eu am boala Graves, adica un hipertiroidism autoimun. Desi este sub control acum (cu medicamente), exista un risc de cca 5% ca bebe o sa se nasca si el cu hipertiroidism (temporar la el, dar este important sa i se faca niste teste speciale la nastere, si sa se asigure pt citeva zile ca totul este in regula). Mai sint si alte riscuri, de avort spontan si nastere prematura, asa ca ma simt mai in siguranta cu cineva care se ocupa de high-risk. Doctorita asta poate sa-mi si ajusteze doza de medicament, asa ca nu mai am nevoie sa vad si endocrinologul in paralel. Dezavantajul este ca o sa o vad de fiecare data la spital, pe cind ginecologul meu avea un cabinet tare cochet, o atmosfera discreta si intima. Dar -- sigur -- totul pt bebe.

6+
Si asteptam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MMimi spune:

Ehe, si semnatura updatata, ca sa nu credeti cumva ca sintem mici-micuti.

7+
Si asteptam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

ancutza3 luni deja..wow!!! La Multi Ani cu sanatate!!! multumim de urari!
dyanira felicitari pt cele 10s!!!! sanatate tatului ta inca odata! mie la 12s imi masoara pliul nucal!
monica uite un link ff util zic eu cu translicenat nucala...am sa il pun pe prima pagina..ce zici?
http://www.fetalmedicine.com/11-14scanbook/Chapter1/chap01-3.htm
july cred ca se face abdominala eco! la mine la 10s mi-a facur abdominala si bb se vedea super bine!
codruta f probabil ca va fi eco vaginala..dar nue musai..de ex dr din romania mi-a fact doar abdominala..iar cel din unagria mi-a facut vaginala la 6s..cand am si vazut inimioara!
bunny bine ai venit si sarcina usoara! merg sa te trec pe listutza imediat! sa va traisac Daniel...e un dulce!!!!!!
nocom
mimi felicitari pt inimioara! hai noroc si la mai mare!

Oana
10+
o noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimu spune:

quote:
Originally posted by bitza2008

Salutare burtici!
N-am mai intrat de duminica si vad ca s-au umplut cateva pagini bune! Sper ca a trecut "conflictul". Chiar n-are rost!
Maimu, mii de scuze, n-am scanat graficul!, ma cam lasa memoria, sunt f aeriana. Nici nu mai conduc ca simt ca nu ma concentrez destul. Dar, daca imi spui in cate saptamani esti, iti "citesc" de pe grafic cam intre ce dimensiuni trebuie sa fie bb.
July, nu exista o 'Regula' cu ecografia. Depinde de bb, daca se lasa vazut. Spre exemplu, cumnata mea, morfofetala sapt 13- a inceput abdominal dar pt ca bb se ascundea si dr nu putea sa-l masoare a trecut la eco transvaginala.

9+

Si eu care credeam ca m-ai uitat....... tocmai ma preagateam sa te atac azi....
deci dupa ultimul CM as avea 7 s si 6 zile insa dupa ultima ecografie am 6 sapt si 5 zile asa ca pp ca tin cont de masuratoarea ecografiei
si mai zi-mi te rog pr 8 sapt si 5 zile -asa o sa am la viitoare ecografie......

merci frumos

Mergi la inceput

maimu uite un link klumea cu bb pe saptamani...si dimenisuni, in primul trim de sarcina...am sa pun linkul si pe prima pagina...daca nu este inca
http://www.baby2see.com/development/ultrasound_sonogram/first_trimester_scans.html

Oana
10+
o noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freshanana spune:

buna seara fetelor

am lipsit cateva zile si s-a umplut forumul de pagini. le-am citit pe toate pe nerasuflate

eu am refuzat eco transvaginala (la privat e drept) si mi-a facut eco abdo si am vazut bb, am auizt si inimioara lui, are maini si picioare acum (prima data era o kestie ovala care nu avea nimik - la 7s)
acum la 9s5z se vede fain, la 4d nu se intelege nimik din poza, mai bn arata poza 2d
andreeaUK intr-adevar dr cristureanu e cel mai bun, eu am ajuns la rusa pt ca era urgent sa ma vada un ginecolog intr-o seara la ora 18.30 si singurul la care ma puteam duce fara programare a fost dr rusa

am fost azi la dr si mi-a dat lista cu toate eco "obligatorii" pr sarcina.
prima e cea din trim I - pe care am bifat-o
urm e cea din sapt 11-13 cd se face bitest (sange) si eco abdo
urm nu le mai tin mine, dar norok k mi le-a scris dr ca neuronul meu saracul e cam stresat

codrutza nu lasa rautatile sa te afecteze pt ca se supara si bb si eu cred ca el e cel mai imp pt tn

am aflat de la dr ca pt raceala pot sa iau nurofen, pacaetamol si dc tusesc e f bun stodal (sper sa fie util si altora dc e cazul, dar sper sa nu fie)
am scris cam mult si cam incoerent, scuze (ora e de vina si insomniile care nu imi dau pace. ma tot gd cd o sa pot dormi linistita sa stiu ca e totul ok cu bb)

sanatate multa si toate mamicile

9+

Mergi la inceput

'neatza!
aa...uitasem sa va zic, ieri am fost la bazin...a fost fff fain! as vrea sa merg zilnic, in masura in care timpul imi permite...deci merg si azi
va si va doresc o zi faina, fara greturi!

Oana
10+
o noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Neatza.

POZNICI CU NOI

8+ sper la o Andreea Raluca

EL NINO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta27 spune:

Neata, fetelor cucuietelor!

Ce faceti? Cum va simtiti?

M-am facut si eu mare. Am 6 saptamani astazi! Parca trece foarte greu!Azi dimineata, pentru prima data am avut o senzatie de greata bine, bine definita, dar, surprinzator cred ca de la foame. Ma trezezsc cu o foame dimineata... O chestie foarte surpinzatoare, pentru ca eu inainte de sarcina nu mancam dimineata!

Mimi, parca si sanii mei sunt mai putin tensionati! In ceea ce priveste problemele de sanatate, foarte bine ca ti-ai luat toate masurile. Sa dea Dumnezeu sa nu ai nevoie de ele!

Fetelor, stiu ca la un moment dat vorbeati despre niste carti. Vreau si eu! Ce trebuie sa fac?

VA pup,
Sa aveti o zi frumoasa si usoara!

http://bd.lilypie.com/Xt2tp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea92008 spune:

Salutari tuturor burticilor.
Sunt nou venita si ma bucur sa ma alatur voua.
Sunt in al 9-lea cer, ieri i-am vazut pentru prima data inimioara cum pulseaza. Am 7 saptamani si sper din tot sufletul sa fie bine, mai ales ca am avut 2 esecuri (opriri din evolutie). Acum speranta e mai puternica ca niciodata.
Multa sanatate tuturor

Mergi la inceput