Parinti AP (2)
nu-mi vine sa cred ca am ajuns aici sa ne fie de bine!
capitolul 1 il gasiti aici
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
Raspunsuri
dianocica spune:
despre positive discipline recunosc ca nu citisem nimic. dar am cautat si..da, e de bine m-a ajutat mult sa ii explic mai clar sotului, cu niste exemple concrete, mi s-a parut buna informatia de www.kidsource.com/kidsource/content/positive.discipline.html" target="_blank">aici, spusa pe intelesul tuturor.
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
GGina spune:
Sirod ,ok ,am inteles.
Diana,despre jocul cu scaunele.
Intradevar se cam imping unul pe altul ,dar daca nu se intimpla nimic grav ,nu vad problema.si daca ii intrebi ce vor sa joace tot jocul ala cu scaunele e interesant.Ca sa nu se mai imbrinceasca educatoarea ar trebui sa faca niste reguli.
Desi e cam greu ,pentru ca toti vor sa ocupe un loc pe scaun.
Dianocica ,vad ca v-am dat bataie de cap cu mincarea .
Si ca sa-mi dau si eu cu parerea un pic.Eu de mica nu prea am mincat dulciuri si nici acum la virsta adulta nu sint adepta dulciurilor.
Dar bineinteles ca maninc si eu citeodata .Si acum un alt ex., sotul meu caruia dintotdeauna i-au placut si inca ii mai plac dulciurile
nu se omoara dupa junk food ,lui ii place mincare gatita (si daca e gatita ca la restaurant e si mai bine).
Alt ex . Eu nu mincam zarzavatul din ciorba ,acum il maninc cu placere.Au mai fost altele pe care nu le mincam cind eram mica si invers.
Ar mai fi multe ex( ca pe copii nu i-am bagat in discutie ,am si aici 2 guri diferite) ,dar ma lungesc prea mult.Si ca o concluzie ,e chestie de gusturi.Cred.A! Si inca ceva,maninci si ce iti cere organismul.Sper sa nu ma insel.
GGina spune:
quote:-
da-i lui jucaria pt. ca este mai mic -uite ce bine zice x poezia -nu ai voie pt. ca esti mic -lasa ca vezi tu acasa -te spun lui taica-tau cand vine -sa nu ma faci de ras -se uita lumea la noi -faci asa pt. ca asa ca zic eu si, mai ales, asta: "de ce plangi, ca tu esti baiat! Baietii nu plang. Ce barbat o sa fi tu?" etc.
Astea ar putea fi si ele discutate.Da-i lui jucaria ca este mai mic.Nu e nimic rau in a imparti jucariile.A invata sa dea si sa primeasca.E ceva normal.
Uite ce bine zice x poezia.Ma abtin.Pina acum nu am dat ex din astea.
las ca vezi tu acasaPoate nu vrea sa-l certe de fata cu altii .Si oricum pina ajung acasa mama o sa fie mai calma si ii poate explica copilului mai linistita si intre 4 ochi.
te spun lu taic-tau cind vine
asta demonstreaza uneori neputinta ori oboseala mamei de a mai certa /corecta copilul.Si atunci il plaseaza lu tasu.Asa mai fac si eu citeodata ca sa nu ma enervez.E bine ,nu e bine ,nu stiu.
sa nu ma faci de ris
Hai ca ma risc sa raspund.Depinde de virsta ,situatie etc.
Se uita lumea la noi
Mda,e ca si cum ma faci de ris ca nu stiu sa te stapinesc mai bine ,ca nu stiu sa te cresc.
faci asta pentru ca asa zic eu
asta e pentru mamele care vor sa aibe copii exemplu /soldati.
Ma opresc aici.
Qamar spune:
holaaaaaa
am revenit..din probleme si sper ca am terminat cu ele...
am citit aprox tot, subscriu la ce spunea diana aici:
"
O alta idee care-mi vine in minte ar fi ca, orice ai face si orice ai zice, copilul nu trebuie sa se simta nicidata umilit, frustrat sau nedreptatit. Mie mi se ridica tensiunea instantaneu cand aud clisee ca:
-da-i lui jucaria pt. ca este mai mic
-uite ce bine zice x poezia
-nu ai voie pt. ca esti mic
-lasa ca vezi tu acasa
-te spun lui taica-tau cand vine
-sa nu ma faci de ras
-se uita lumea la noi
-faci asa pt. ca asa ca zic eu
si, mai ales, asta: "de ce plangi, ca tu esti baiat! Baietii nu plang. Ce barbat o sa fi tu?"
etc."
Ma ia cu nerv' cand aud chestiunile de mai sus, plus multe altele care ar intra in categoria asta.
Despre papa, pe scurt:
-si noi suntem aprox vegetarieni, adica: sotul nu mananca deloc carne de 3-4 ani, eu mananc o data pe luna max, daca suntem la vreun chef sau daca imi vine vreo pofta carnivora, iar Bia...pai Bia a ales ea singura; diversificarea i-am facut-o fix ca la carte (cartea aia buna, nu cu sarmale si zahar) si de pe la 1 an si un pic a inceput sa refuze carnea; acum accepta carne cam o data pe luna si ea, eventual cand vine vreuna din bunici si o "pacaleste"(grr); s-a dezvoltat f bine, isi ia proteinele din alte surse (am vorbit pe larg la subiectul cu copii vegetraieni) si poate cere/primi carne oricand doreste- numai ca nu vrea
-despre libertatea in a-si alege ce mananca: se aplica si la noi, in anumite limite; avem si dulciuri in casa insa imi cere f rar - o data la 3-4 sapt-, tocmai pentru ca stie ca poate manca oricand vrea; (prin dulciuri inteleg chestii relativ sanatoase, facute de mine, si nu prajituri cu frisca luate de la supermaket); junk food- am facut acu cateva luni un popas la un Mac -era singura chestie deschisa la 11 noaptea si eram pe drum de 6 ore- si nu a vrut sa guste nimic de acolo; -din ce imi comandasem eu-; pe termen lung, sunt de aceeasi parere cu Ioana..
cam atat deocamdata, ma duc la munci pana se trezeste puiul convalescent...
ai pup iu!
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Motionless, I stay and go: I am a pause
Qamar spune:
quote:
Originally posted by dianocica
despre positive discipline recunosc ca nu citisem nimic. dar am cautat si..da, e de bine m-a ajutat mult sa ii explic mai clar sotului, cu niste exemple concrete, mi s-a parut buna informatia de www.kidsource.com/kidsource/content/positive.discipline.html" target="_blank">aici, spusa pe intelesul tuturor.
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
thanx!
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Motionless, I stay and go: I am a pause
Sabina spune:
mai fetelor, voi aveti copii mici.
sa vina si cineva cu bb mai mai mare de 5 ani, ca la noi dupa 4 ani jumate au inceput problemele cu alimentatia.
cat era mica sofia manca iaurt cu fulgi de ovaz si stafide...acuma vrea "lapte cu chocapici".sau cum s-or scrie
la 3 ani rosii cu branza...acu sa nu vada nici rosia, nici branza.
Ardei si castraveti? bleaaaaach.
daca ar avea ocazia, ar manca numa ciocolata. si exemplele pot continua.
MCd nu mananca, macar atata. Am si dus-o de vreo 2 ori, ca era langa parc...am crezut ca odata merge, nici macar cartofii prajiti nu-i vrea, Good for her!
nu mananca nici chips nici pufuleti, pur si simplu nu-i plac.
dar refuza mnacarea variata... ok, nu facem caz, asteptam sa se mai dea pe brazda de la sine, sg modalitate care maimerge e sa gatim impreuna...dar la noi sotul gateste de regula, si el n-are rabdare de ea sa citeasca din revista retete noi si sa le faca cu ea
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Simo78 spune:
Nu stiu daca ma incadrez, pentru ca nu am citit literatura de specialitate, doar ce ati postat voi si ma regasesc in multe din actiunile voastre.
Am incercat si partea cu "disciplina", dar copilul meu nu putea pricepe la cateva saptamani ca "o fac spre binele tau", asa ca l-am luat sa doarma cu mine. L-am pus la el in pat adormit bine, iar cand se trezea pentru suptul de dimineata il lasam in continuare cu noi. Mi-am luat pauza asta de cateva ore sa ma pot intinde si eu cum trebuie, oricum nu dormeam profund, stiti si voi, deschis ochii la fiecare respiratie profunda....
Il tin in brate de cate ori cere...partea proasta e durerea de spate, dar ma gandesc asa...cand nu o sa ma mai plnag de durere de spate, o sa plang ca puiul meu nu mai sta la iubit si la pupat, asa ca traiesc la maxim perioada asta....asa cum am trait si sarcina (nu foarte usoara), si in general incerc sa iau fiecare clipa din viata mea noua asa cum e ea, fara sa ma gandesc la etapele urmatoare.
Am un copil foarte lipicios si nu il pot priva de apropierea asta, mai ales ca si mie imi place sa fiu tinuta in brate
Am actionat mereu din instinct cu el si ma bucur sa vad ca ma regasesc undeva, iar positive discipline mi se pare cea mai potrivita stilului meu.
M-am saturat sa explic ca il tin in brate si il alint pentru ca nu l-am facut sa stea bibelou pe pat!
Si ma consider extrem de norocoasa ca pot sa stau cu el acasa si sa ii acord toata atentia, chiar daca nu e cel mai ordine in casa sau frigiderul urla uneori de singuratate!
Va salut si sa aveti o zi minunata
Simo mami de Matei Hisham (28 iulie 2007)
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.
dianocica spune:
quote:Astea ar putea fi si ele discutate.Da-i lui jucaria ca este mai mic.Nu e nimic rau in a imparti jucariile.A invata sa dea si sa primeasca.E ceva normal.
Originally posted by GGina
nu e nimic rau in a imparti jucariile, dar depinde cum pui problema. nu il poti sa renunte la ceva cu care el se joaca doar pt ca altul e mai mic. in cazuri 'complicate', copilul ajunge sa isi doreasca sa fie dinnou bebelus, vrea sa fie el cel care beneficiaza de toate favorurile fiind 'mai mic'. ii poti spune f frumos ca, daca vrea, sau dupa ce termina, i-ar putea da jucaria 1 si lui x, iar el s-ar putea juca cu jucaria 2 sau 3. trebuie sa ii oferi o alternativa dar si sa il si lasi sa faca o alegere. daca da jucaria sau nu.
Uite ce bine zice x poezia.Ma abtin.Pina acum nu am dat ex din astea.e exact ceea ce vb mai devreme, despre metode de a-l ambitiona umilindu-l, facandu-l sa se simta prost, inferior :(((
las ca vezi tu acasaPoate nu vrea sa-l certe de fata cu altii .Si oricum pina ajung acasa mama o sa fie mai calma si ii poate explica copilului mai linistita si intre 4 ochi.dlar de ce sa il ameninti? nu ii poti spune frumos, hai sa discutam despre asta acasa, pana ajungem acolo avem timp sa ne mai gandim la asta
te spun lu taic-tau cind vine
asta demonstreaza uneori neputinta ori oboseala mamei de a mai certa /corecta copilul.Si atunci il plaseaza lu tasu.Asa mai fac si eu citeodata ca sa nu ma enervez.E bine ,nu e bine ,nu stiu.dar tata cu ce a gresit sa fie transformat in personajul negativ? de ce sa stie de frica lui tata? apoi, daca tata nu face nimic (sper)oricum mama isi pierde credibilitatea, si copilul ii va spune: lasa ca stiu io cxa tata nu-mi face nimic, esti tu proasta...(am auzit..de muulte ori..:(( )
sa nu ma faci de ris
Hai ca ma risc sa raspund.Depinde de virsta ,situatie etc. Se uita lumea la noi
Mda,e ca si cum ma faci de ris ca nu stiu sa te stapinesc mai bine ,ca nu stiu sa te cresc.
aici mi se par clar problema parintelui. am stat si m-am gandit...siner, nu gasesc o situatie in care sa simt ca al meu copil ma face de ras. poate si pt ca el e primul ca importanta in viata mea. si atunci...ce ma intereseaza ce crede/zice x sau y? daca copilul meu reactioneaza intr un fel inseamna ca are un motiv. si mai degraba as investi energia in a descoperi cauzele, motivul care det un asa comportament decat sa ma doara de ce zice 'lumea'
faci asta pentru ca asa zic eu
asta e pentru mamele care vor sa aibe copii exemplu /soldati.
Ma opresc aici. nici nu pot sa comentez asta. deci nu pot...n-am de unde sa incep...:((((
quote:
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
iula78 spune:
Aceste amenintari "nevinovate" ale unor parinti fac parte din arsenalul lor de intimidare, supunere neconditionata, umilire si control facil asupra copilului. Nu exista razboaie reale intre parinte si copil, ci doar unele fabricate de unii parinti pt a avea pretext de agresiune. Sa privim lucrurile din punctul de vedere al copilului si vom intelege. Sau, ca lucrurile sa fie si mai clare, sa ne amintim ce experiente de acest gen am avut noi in copilaria noastra si ce efect au avut pe termen lung. In cazul meu, destul de apasatoare. Eu nu vreau sa am langa mine un robotel care sa astepte de la mine o "indicatie" , ce sa faca, ce sa spuna, cum sa actioneze sau ce sa simta si toate astea sa le faca pt ca nu poate iesi din tiparele fixate de mine; m-ar asculta, caci un parinte ar putea fi un dresor, iar copilul un imblanzit, dar toata viata m-ar uri. Nu vreau nici sa-i fie frica de mine sau de alti "bau-bau". Un copil are aceleasi drepturi ca si noi, doar ca, fiind mic, nu stie sa si le apere prea bine in fata adultilor; dar de ce sa existe situatia de a le apara, cand corect ar fi sa-i fie respectate aceste drepturi.
Hai ca m-am ambalat cam tare...
Inca studiez teoriile AP, chiar daca multe din practicile AP le-am aplicat. Nu-mi intra un lucru in cap; adica de ce un copil alaptat cativa ani ar fi mai inteligent decat unul alaptat mai putin sau deloc? Cum se fac masuratorile? Cred ca mi-as putea da seama daca alaptatul l-a ajutat in acest sens in cazul in care i-as fi cunoscut IQ nativ, lucru imposibil la nastere. Oricum, AP pune accentul pe EQ mai mult decat pe IQ.
Apropos de alaptat, am vazut un videoclip in care o mama isi alapta fiica la 7, iar pe sora acesteia pana la 9 ani. Ce parere aveti?
inaioana spune:
Iulia, alaptatul la 7 ani e deja o schema de control. Cat priveste inteligenta..nu stiu cum stau lucrurile, dar pare plauzibil ca EQ sa fie poate usor mai mare. Nu stiu daca tine de alaptat in sine cat de relatia emotionala intre tipul de mama care alapteaza si copilul ei.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)