Cum se investeste la bursa?

Cum se investeste la bursa? | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Este pe aici un investitor la bursa care sa puna niste link-uri despre ce trebuie facut? Si ceva informatii pentru dummies despre analize tehnice si functionale si despre indicii bursieri?

Stiu ca nu e un moment prielnic dar macar experienta sa cistig

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

www.bvb.ro

Ca sa investesti, momentul pare bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Banuiesc ca vrei sa stii se pot cumpara actiuni.
Trebuie sa iti alegi o firma de brokeraj, inchei un contract cu ei si le virezi o suma de bani. Dupa dai ordine de cumparare.

Atentie ca majoritatea firmelor iau comision de tranzactionare in fct de suma depusa si mai si conditioneaza suma minima pe la 10.000 lei, noi.

Cat despre analize tehnice, indici bursieri, etc pe piata romaneasca? Doar daca vrei sa te aflii in treaba pt ca altfel bursa creste/scade dupa pietele internationale, dupa investitorii care vin sau pleaca cu mai mult de 50% din capitalizarea bursiera.

mie imi place, e mai rau ca jocurile de noroc, am reusit sa strang si sume considerabile de pe la sot, rude si am cumaprat la greu in decembrie. Acum am pierdut ingrozitor. Credeti ca m-am invatat minte?
Nooo, ma mananca mainile sa cumpar ca e piata jos....
mie acum mi se pare un moment f bun de cumparat pe bursa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebita06 spune:

TOATE firmele percep comisioane, sunt obligate de lege. Jumate din el se duce la BVB. Marimea comisionului difera in functie de intermediar, suma tranzactionata etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema_27 spune:

Cristiama, ai vreo recomandare ca firme de brokeraj?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Uita-te si aici
www.iebatrust.ro/,este interesant de citit.Eu n-am avut curaj niciodata sa investesc,dar am citit si imi place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebita06 spune:

Parerea mea,desi nu mi-o cere nimeni, este sa va duceti la firme mai micute de brokeraj. Nu din cele ultracunoscute care o sa va trateze cu posteriorul daca nu aveti sume imense de investit. Lista intermediarilor cu adrese si telefoane se gaseste si pe siteul cnvm.ro.
Cat priveste profesionalismul brokerilor si informatii de inside, sunt toti o apa si un pamant, adica toti investesc dupa ureche si dupa cum se misca piata la inceputul zilei. Mai nou moda este sa te uiti la americani si, daca la ei creste, la noi scade un pic, daca nu, scade groaznic.
Am avut de a face si cu un super broker care da mereu sfaturi pe Money Chanel la Brokerul zilei: am pierdut aproape 50%, ca "asa a mers piata".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonica spune:

Eu am ales sa fac altfel: am bagat banii printr-o firma de brokeraj, dar ordinele de cumparare/vanzare mi le fac eu dupa cum ma taie capul - prost in ultima vreme, recunosc. Dar macar daca creste am satisfactia ca am facut eu ceva.
Dupa ce depui banii iti dau cod de utilizator si pe net poti tu urmari totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by Jonica

Eu am ales sa fac altfel: am bagat banii printr-o firma de brokeraj, dar ordinele de cumparare/vanzare mi le fac eu dupa cum ma taie capul - prost in ultima vreme, recunosc. Dar macar daca creste am satisfactia ca am facut eu ceva.
Dupa ce depui banii iti dau cod de utilizator si pe net poti tu urmari totul.

Interesant subiect.
Deci,contactezi o firma de brokeraj,dai acolo niste bani(cati?) inchei un contract si te lasi pe mana lor cu ce cumpara sau vand din banii tai?Sau,decizi tu ce cumperi sau sa vinzi.Dar...cum decizi? adica de unde stii care-s preturile pietei?Te informeaza ei?Stai cu telefonul la ureche toata ziua,vorbind cu brokerul care te sfatuieste?Si comision,pentru ce dai? pentru ca ai castigat,deci dai din castig?Asa ar fi ok,ca-si da interes brokerul sa castige.

Va rog,mai multe informatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonica spune:

Nu cred ca e considerata reclama: eu mi-am deschis cont la BT Trade www.bt-trade.ro
Suma minima de deschidere cont este 2.500 RON, si pana cand ajungi la 10.000 RON (sau rulezi banii sa se faca atata, comisionul este de 1,5% pe operatie.
Poti sa te lasi pe mana lor - adica iti dau un broker sau daca esti capoasa ca mine, urmaresti site-ul bvb, citesti ziarele - ziarul bursa, ziarul financiar, mai te uit la money channel si iti poti sa singura ordinele de vanzare/cumparare din fata calculatorului. Atata doar ca in piata oridunul de cump/vanz apare ca din partea firmei de brokeraj, nu in parea ta ca persoana fizica.
Comisionul il dai pentru ca iti efectueaza tranzactia.
daca castigi platesti impozit la stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by Jonica

Nu cred ca e considerata reclama: eu mi-am deschis cont la BT Trade www.bt-trade.ro
Suma minima de deschidere cont este 2.500 RON, si pana cand ajungi la 10.000 RON (sau rulezi banii sa se faca atata, comisionul este de 1,5% pe operatie.
Poti sa te lasi pe mana lor - adica iti dau un broker sau daca esti capoasa ca mine, urmaresti site-ul bvb, citesti ziarele - ziarul bursa, ziarul financiar, mai te uit la money channel si iti poti sa singura ordinele de vanzare/cumparare din fata calculatorului. Atata doar ca in piata oridunul de cump/vanz apare ca din partea firmei de brokeraj, nu in parea ta ca persoana fizica.
Comisionul il dai pentru ca iti efectueaza tranzactia.
daca castigi platesti impozit la stat.

Multumesc de lamuriri

Mergi la inceput