Mamici de iulie-august 2008 (30)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

gata...mada m a ajutat sa pun pozele..multumesc,mada...cine vrea sa ne vada pe mine,sotul dar mai ales pe cris poate sa intre...

20+cu bebe codrin si mami de cristian

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Mada, merci si .

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si asteptand o

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna ziua la toata lumea!
Ce harnicute sunteti!Deja 10 pag.,abia acum am reusit sa termin de citit.
Intre timp ma uit si la o emisiune pe Euforia.Cam trista!Subiectul este ,,cine ar trebui sa se ocupe de consilierea unei femei care a trecut prin drama pierderii unui copil,,
MONYSORESCU....La multi ani!Iti doresc multa fericire si un bb sanatos si frumos!
MADA ...cred ca e f.interesanta carte.Am sa caut si eu aici ,sper sa o gasesc.
Am vazut pozele de pe picassa.F.frumoase ,asa ne cunoastem!
Am pus si eu citeva mai noi si mai vechi.
Ieri vb de numele bb ului!Eu am hotarat deja numele si nu am intrebat nasii!Nu stiu daca au pretentii ei ,nici nu i am intrebat!Eu sunt de parere ca doar eu si sotul avem dreptul sa decidem ptr bb al nostru!
Eu ma numesc Elena Cornelia ,Elena ca i a placut lu mama si Cornelia ca pe nasa!Dar din fericire mi se spune ELLA ca nu imi place nici unul din numele puse!
Va pup pe toate!

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Mona, Caprioara it was my pleasure.
Ella ti-am vazut pozele, ce faina e aia de la carnaval.
Fetele eu am pus toate albumele noastre de pe picasa ca si unlisted nu publice sa le putem vedea noi dar sa nu apara cand se da search pe picasa sau ceva ca nu tre sa vada toata planeta burticile si bebeii nostri. Sper ca nu va suparati, ca oricum daca vreti le facem publice cine vrea. Da eu zic ca e mai safe asa.
Eu acuma vreau sa imi iau de la vicky iovine cartea cu the best firends gudie to toddlers adik copii de la 1 an la 3. Si mai are unul the best friends guide to getting yor life back after children.
Acuma am alti pitici pe creier, mamicile care mai au bebeii cand au inceput bebeii sa vorbeasca? Ca cica la 18 luni ar trebui sa rupa ceva cuvinte da a mea vb pe limba ei, zice nani, papa, pada la zapada, mama, tati, mau la pisica, mai imita cuvinte de la tv din engleza, bye bye si cam atata. Intelege ce ii zic da nu zice nimic, eu ii tot repet ii citesc ii zic mingea aia cealalta cum pune mana pe ele, ii explic ce fac la bucatarie ce e una ce e alta, da vad ca nik momentan.
Si nu stiu cum am sa reusesc sa o invat cu toaleta pana la 2 ani jumate cand merge la gradi, ca ea olita nu o accepta nici sa o pic cu ceara, toaleta e intersanta da numai vreo doua zile apoi nici acolo nu vrea, ei aici zic ca dupa 2 ani e indicat sa incepi ca atunci percepe copilul ce si cum. Uff nu stiu cum ii mai bine, ca la gradi am vazut ca au toalete, deci ar trebui sa o invat da nu stiu de unde sa incep sa fac sa fie bine, eu am mai pus-o la toaleta da nu prea vrea, am lasat-o sa vada ce fac eu si i-am explicat uite mami face pisu si tragem apa uite hartia igienica uite acuma ne spalam pe maini etc.
Ceva sfaturi?
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Mada, la treaba cu olita/toaleta m-ai lovit. Al meu la 2 ani si aproape 5 luni face pipi la wc, dar kk numai in scutec. A avut o perioada in care facea la olita si pe urma brusc nu a mai vrut, urla si daca ii aratam olita. Asa ca nici eu nu stiu ce sa fac. Mai nou ne da afara din camera cand face, nu recunoaste ca a facut, e o tragedie in 3 acte sa-l determin sa mearga la baie sa-l spal, iar daca nu are scutec pe el nu face pur si simplu, se abtine .
Cu pishu am rezolvat foarte repede, dar el e baiat si nu merge schema in cazul vostru. Pur si simplu l-a amuzat foarte tare ideea sa vada jetul ducandu-se in wc si un timp cerea la baie chiar daca nu-i venea sa faca.

Edit: despre vorbit, sunt absolut ok dupa parerea mea alea cateva cuvinte pe care le zice. La Matei a fost un salt fantastic in vorbire intre 18 si 24 luni, dar nu as putea spune ca in ziua x a inceput sa vorbeasca, pur si simplu in fiecare zi mai producea cate un cuvant si tot asa. A, si el in continuare zice "mau" la pisica, desi poate sa spuna si pisica

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

MADA,cris a invatat sa faca la olita la 2 ani si 4 luni..eu nici nu l am stresat,ca el a fost f incapatanat si nu voia sa stea pe olita,daca incercam sa l asez,plangea...asa ca l am lasat pana a fost el constient ce i ala pipi,ce i aia olita...cred ca ar fi fost pregatit de pe la 2 ani,dar atunci tocmai am inceput serviciul si n am vrut ca asta cu olita sa fie un stres in plus...
dar in momentul in care i am dat pampersul jos si i am explicat ce sa faca,n am avut surprize,cred ca o sg data s a mai scapat pe el si asta ca venisera niste musafiri si i era rusine sa ceara..noaptea mai avem probl,ca nu se trezeste,dar ma trezec eu si pun puta intr un borcan si i zic sa faca si imediat face,, ,asta ca sa nu l mai scol sa l pun pe olita,ca ii piere somnul..
cat despre vorbit,la fel,nu ti face probleme..daca intelege ce i ceri,e ok.am citit ca oricum,copiii bilingvi vorbesc mai greu...nici cris n a vb cine stie ce la 1 an si jumatate,adica spunea cuvinte,dar nu lega...insa in fiecare luna progresa,la 2 ani deja forma propozitii,iar acum vb intruna...insa are si el cuvinte pe care le poceste,sunt vreo 2 litere pe care nu le poate pronunta,dar nu mi fac probleme...

20+ cu bebe codrin si mami de cristian

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Mada cel mai bine ar sa o pui pe olita cand se trezeste si zici fa pish. Daca nu vrea pe olita incearca direct pe WC si o tii tu sau ii pui colac din ala. Iar daca nici asa nu vrea, tin-o ziua in casa fara pampers iar daca face odata, de doua ori pe ea o sa vada ca nu-i place sa fie uda ca nu-i la fel ca si cu pampersu si treptat o sa se invete. Asa s-a invatat nepotik mea. Oricum ideea e sa nu o mai tii permanent in pampers ca stie ca in ala poate sa faca cand vrea.
Cu vorbitu nu te ingrijora. Daca vorbesti mereu cu ea o sa-si dea drumu, dar in ritmu ei. Daca a inceput deja sa scape cate-un cuvintel nu mai are mult.
Nu dati cu paru ca dau sfaturi desi n-am bb, zic si io din ce-am prins de la alte mamici si de la nepotik cu care am petrecut destul de mult timp.

bujo 16+
album de nunta
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Salut fetele!
Am intrat si eu sa-i spun LA MULTI ANI! lui Biri pt ingeras,sa va traiasca si sa va bucurati de ea.
Si pentru Mony LA MULTI ANI si toate cele bune.
Mada,vad ca fetele ti-au raspuns la intrebari,dar ma bag si eu : fii-mea sta pe olita de la 6-7 luni de cand a invatat sa stea in fundulet(o asezam cand se trezea dim imediat si facea pishu si apoi dupa masa de pranz,pt ca ii stiam deja orele cand face).Pe la 1 an stia sa ceara cand facea kk.Iar cu vorbitul si-a dat drumul pe la 1 an si 8 luni.Si de-atunci nu mai tace.Sa nu aruncati cu rosii,eu am crescut-o pe fii-mea dupa vechea carte "Mama si copilul"
(care m-a crescut si pe mine) si dupa mama,care a lucrat 20 de ani la cresa.Stiu ca acum nu mai e la moda,dar mie mi-a prins bine si ei cred.La 1 an jum deja renuntasem la pampers.Asta nu inseamna ca nu au mai fost si "accidente",dar a fost ok.
Camy un ca sa nu mai fii suparata si sa te bucuri de ingerasul din burtica.
A,si Mada,scuze,stiu ca s-a mai explicat de nu stiu cate ori,dat te rog sa imi spui si mie cum intru sa vad pozele si poate sa postez si eu cateva,eventual pe mail,ca probabil s-a saturat lumea sa tot citeasca.(daca nu te deranjeaza f tare).Adresa mea e : andreea_r_p@yahoo.com.Sa stii ca nu-i bai daca nu vrei sau nu ai timp.

la toate -dutzele si toate cele bune

Andreea 20+ si Theona(27.08.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Biri, la multzi ani si din partea noastra pentru Anna!!!
Cami, imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta.Dar te vei simtzi mai bine dupa ce veti clarifica situatia.
Anaxena nu s-a intors de la shopping din Portugalia??
Sun dilema mea este ceva cam in genul asta - se da o cladire gen vila care are 4 apartamente, fiecare a cate 62 mp.Cum calculez aproximativ suprafata construita pentru intreaga cladire??Asa, la modul general.Eu cum am lucrat la mall stiam ca suprafata locuibila reprezinta aproximativ 70% din suprafata construita.Poti cumva sa imi confirmi??Mai si sa nu te amuzi de exprimarea mea neofita.
Boti noi mergem la plaja doar de pe la 8-10 si dupa masa, dupa 18,00. Oricum pe aici doctorii nu iti recomanda plaja, chiar cu factor de protectie 50, dupa ora 11.
Fetelor am o durere de stomac de azi noapte de nu stiu ce sa ma fac.Am luat pana acum 2 no-spa si nu m-a lasat.EW asa, parca e un muschi incordat.
Mada, din punctul meu de vedere e ok cu pozele de pe picasa, sa nu fie publice. Eu sunt cam paranoica de felul meu
Mai citesc si mai raspund.Incerc sa ma concentrez

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa (14+)si tati asteptand o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ruxandra, Mona, Andreea, Bujo ms de raspunsuri.
Deci eu am incercat de la 6 luni cand putea sta cu olita dim la pranz si seara deci efectiv urla ca din gura de sarpe, face ca toti dracii cand o pun cu fundul pe olitza nu ii place de nici o nuanta si de nici o culoare. Am zis ok o las sa uite ii dau olitza sa vada ce ii si etc si mai incercam m-am pus si eu pe ea sa vada ca nu musca si etc nu si nu si nu.
Ok am zis hai cu toaleta poate asa vrea ei la toaleta a mai facut dar numai ca am tinut-o mult timp si ziceam pish pish pana ma pisham eu pe mine. Dar nici acolo nu vrea de fiecare data, deci are momente cand sta si momente cand efectiv numai cand vreau sa o pun se incordeaza toata si nu vrea si gata.
Metoda cu lasatul fara pampers chiar nu am incercat cum zice Bujo ma gandesc ca ar fi bine sa fie si mai cald putin ca sa aiba mai putine straturi pe ea.
Oricum de undeva trebuie sa incep am sa vad daca ii iau pampersi din aia gen chilotel care ii lasa sa simta ca sunt uzi si ca nu e bine sa fii ud poate asa se mai obisnuieste pana la vara cand va fi cald si oi sa o las fara.
Sincer nici nu stiu care e cea mai bune metoda de a aborda, ca nici un copil nu e la fel si ce merge la unul nu merge la altul.
Andreea acuma iti trimit mail. Nu ma supar si imi face placere daca te pot ajuta.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput