Naturiste si homeopate (34)
Raspunsuri - Pagina 4
miki-miki spune:
Ioana78
, extractul de zmeur te va ajuta cu progesteronul. Dar te rog eu fa-ti analizele in z 2 si ar fi bine sa nu faci nici un tratam deocamdata pana la analize pt ca o sa le influenteze. Acum ce zi zici ca esti? Cat mai ai pana la z 2? Ovarele sunt curate? Chisturi ceva ai avut?
Anes
URGENT ! Tb sa-ti spun ceva pe PM si nu ai.
Miki
Anul asta pui de-un pui
raluk16 spune:
quote:
Originally posted by gudinde
raluk16,
Primul lucru pe care l-am observat la lista ta este ca este prea mare. Nu trebuie combinate chiar asa naturistele. Ia cateva si vezi cum te simti si lasa-le sa actioneze.
Apoi, in PCOS noi avem un dezechilibru estrogen-progesteron datorita unei deficiente progesteronice in faza luteala. Luand-o logic: orice dezechilibru se echilibreaza adaugand ce lipseste ori la noi ne lipseste o parte din progesteron. Deci de asta avem nevoie. Daca tu adaugi estrogen, ceea ce avem destul, practic maresti dezechilibru.
Asa cum ti-a spus si mikivitex si maca e prea mult. Ori ... ori ... In PCOS sunt multe fete care au obtinut rezultate bune cu Vitex. Cred ca pe asta ar trebui sa-l iei.
Am vazut ca vrei sa bei si ceai. Cred ca o alegere f buna ar fi ceaiul de napraznic IN FAZA LUTEALA (preparat cum a zis miki). Baut DOAR dupa ovulatie!
Capsulele de Omega 3 sunt foarte bune.
La capitolul "metale grele" te sfatuiesc sa iei bio-crom sau crom picolinat. Acesta este pt PCOS. Lasa seleniul si zincul!
Multumesc!

Sanatate tuturor!
raluk16 spune:
gudinde, abia astept raspunsul tau (dat de experienta si cunostinte) la minunatul medicament gasit de miki. Am ramas in extaz cand am vazut ca e bun si la tiroidita autoimuna (Hashimoto), pentru ca am si boala asta... si multe rele imi da... Ce minunat ar fi sa fie bun si la PCOS, chiar ar putea fi un inlocuitor al metforminului?
ioana78 spune:
Miki- n-am chisturi. Am facut si HSG tot in nov 2005 si n-am nici trompele infundate. Dr Ancar mi-a zis ca se vede pe film ca am anexita cronica si poate am canalele trompelor cam subtiri. Sunt tocmai in perioada fertila. In aprilie imi voi face analizele in ziua a 2 a pt ca atunci trebuie sa-mi fac alea obligatorii,ca am primit plicul deja, iar eu nu ma intep de doua ori ca sa-mi ia sange
. Nu-mi plac seringile!
gudinde spune:
Miki
,
Trebuie sa mai studiez efectele acidului alfa lipoic asupra rezistentei la insulina ca sa-mi dau cu parerea despre produs.
Ceea ce pot sa-ti spun sigur, sigur este ca ....wow mama da stiu ca-i SCUMP!!!!! Pai te coste peste 150 RON/luna numai acest produs!
miki-miki spune:
quote:
Originally posted by anto_27
Va voi povesti de la inceput si va multumesc inca de pe acum pentru sfaturile pe care va rog sa mi le dati pentru a gasi o iesire din acesta situatie.
Problema unui CM neregulat am rezolvat-o timp de vreo 6-7 ani luand pilule contraceptive (Triquilar timp de 5 ani, Mercilon, vreo 3 luni si Diane35 tot vreo 3 luni, la recomandarea medicilor). Cata vreme luam aceste pastile totul era ok, chiar daca CM era putin pe parcursul celor 3-4 zile. Atunci cand le intrerupeam cateva luni, pauza totala..
Dorind sa am un CM regulat fara a mai lua pilulele, am ajuns in martie anul trecut la dl doctor Puia, la cabinetul privat Marinescu M.C. Am facut dozarile hormonale (care indica un FSH mare, intre 12 si15,66 in cele 3 zile de analize)poza la hipofiza, care pare ok. Pe atunci nu ne gandeam inca la copil, ci voiam sa imi rezolv problema CM. Mi-a descoperit si o rana pe col, pe care mi-a cauterizat-o si care s-a vindecat frumos. Dlui mi-a recomandat sa iau 3 luni la rand 3 folii de Diane35, spunandu-mi ca acestea ma vor ajuta si voi avea un cm regulat. La finalul celei de-a 3-a folii, exact in prima zi de pauza, am inceput sa iau Amoxicilina forte timp de 5 zilr/3/zi, din cauza inflamatiei amigdalelor. Numai ca nu a aparut cm in intervalul respectiv; eu am crezut ca antibioticul a influentat situatia, asa cum citisem apoi, de altfel, si pe prospect; vazand ca nu apare, chiar imi faceam griji pt o posibila sarcina peste care am luat antibioticul.
Insa dl doctor a spus ca antibioticul nu are niciun amestec. Mi-a prescris 2 pastile Duphaston si una de vitamina E timp de 3 luni, incepand cu Z13 si pana in Z26; neintelegand de ce nu aparuse cm mi-a recomandat sa merg la dna dr Marinescu. Asta a fost in decembrie, luna in care am luat si ceea ce imi prescrisese dl dr.
In ianuarie am fost la dna dr Marinescu cu problema de cm si spunandu-i ca in viitorul apropiat ne dorim un copil, mi-a recomandat o inseminare cat mai repede, ca si ultima sansa; diagnosticul a fost: menopauza precoce si infertilitate, din cauza fsh-ului meu mare; a picat cerul pe mine, nu alta; mi-a dat de facut dozarile hormonale in ziua 3 si eco transvaginala, iar pt sot de facut spermograma.
Rezultatele mele din Z3 au indicat FSH: 11,80, LH: 21,90, TSH: 4,30; eu cred ca acestea au fost influentate pozitiv de tratamentul cu duphaston din luna dec. despre care v-am spus; voi ce parere aveti?
Prolactina si Estradiol II au iesit in limite normale; asadar fsh-ul este in continuare mare, fapt pt care ne-a recomandat iarasi o inseminare cat mai repede pt ca timpul trece in defavoarea mea, rezerva de ovocite fiind pe terminate; asta inainte sa vedem spermograma. Pt scaderea tsh iau Euthyrox timp de 2 luni.
Am facut apoi ecografia la care intr-adevar, s-au vazut ovare putin mai micute decat normal pt varsta mea, iar pe dreptul cativa foliculi in crestere; uterul, la fel, cam micut; insa nu acestea ar fi o mare problema...
Anto
in primul rand antIconceptionalele (AC) nu inseamna tratament. Acele pastile ti-au amanat pb sau chiar ti-au agravat-oRaportul LH/FSH e aproape 2 si normal ar tb sa fie 1.
Iti tb un tratam progesteronic cu extract de muguri de zmeur (doza max de 70 picaturi in doza unica dimineata iar pt tiroida sa iei spirulina. Dc vine CM intrerupi extractul de muguri pe perioada sangerarii. Mai iei o pastila de vitamina E forte la 2 zile si Flavonoid Complex de la GNLD International. Omega 3 pt ovocite de calitate. Dar ac tratam nu=l faci dc iei AC. Dc reusim sa provocam CM intrerupi extractul de muguri de zmeur si iei Maca de la innovatics. Dupa ovulatie iei iar extract de zmeur.
FSH nu e f mare , la FIV cu tratam de stimulare se pot obtine ovocite. Dc vrei sa vezi rezerva ovariana sa faci analiza inhibina B.
Miki
Anul asta pui de-un pui
miki-miki spune:
Gudindel
e tare pretul nu?
Eu cred ca acidul ala e ceva gen EPA sau DHA cum contine omega 3. Eu as vrea sa il iau sotului meu dar inca cercetez ca si tine. Sa-mi spui dc ai aflat ceva![]()
Miki
Anul asta pui de-un pui
Anto_27 spune:
Miki, iti multumuesc foarte mult pentru raspunsuri si pt promptitudine.
Ai dreptate, m-am lasat dusa de sfaturile medicilor care imi spuneau ca daca vreau sa am CM regulat, sa iau anticonceptionale, desi stiam ca nu e bine; tocmai de aceea m-am si oprit si am cautat un medic mai bun. In acest moment nu mai iau AC. Astept rezultatele analizelor sotului pt ca sper ca vom putea face curand o IA sau FIV, si nu cu donator!
Sa ai o noapte linistita!
KoraPop spune:
miki,gudinde va rog da-ti-mi si mie niste sfaturi!Am auzit despre Royal Jelly cum ca ar fi bun pt cresterea endometrului,voi ce parere aveti?Stiu ca e laptisor de matca,contine multe vitamine.Voi stiti cumva daca in timpul tratamentului pt stimulare FIV e voie sa luam royal jelly?Sau ce am putea lua in timpul stimularii pt cresterea endometrului astfel ca sa nu inflenteze cumva negativ tratamentul?Maca eu personal am incercat la primul FIV si nu mi-a facut deloc bine,ci dimpotriva asa ca as vrea sa incerc altceva,de aceea ma gandeam la royal jelly.Pana la FIV-ul urmator mai a ceva de asteptat,acum am o mica problema,am un chist pe ovarul drept,e chist seros in jur de 3-4 cm,dr. Cocei a spus sa asteptam urmatorul cm poate se elimina ( am mai patit asta odata si s-a eliminat la cm),daca nu, a spus ca....poate mi-l va punctiona dr. Marinescu atunci cand voi face histeroscopie.As putea lua ceva care sa il micsoreze?Va trebui sa fac si FSH-ul in zi 2 si nu as vrea sa iau ceva care sa influenteze analiza.Sunt in mare dilema.Multumesc frumos anticipat!

P.S. Aveti ceva "leacuri" si pentru infectia urinara cu ec.oli recidivanta?Ar trebui sa iau echinaceeapt cresterea imunitatii sau ce ma sfatuiti?
Kora
CARPE DIEM!
crisaa07 spune:
Salutare,
Eu sunt cu intrebarile azi, sau nu, de fapt va cer parerea si daca va face placere sa-mi raspundeti atunci azi va fi o zi buna
.
Acu' vreo 15 ani am incercat sa beau cafea, dar nu mi-a placut. Apoi, peste vro 5 ani am inceput sa beau zilnic, iar acum, deci dupa aproape 10 ani, incerc sa ma las. Intrebarea e, daca o avea cafea vreo importanta in PCOS. Stie cineva, despre asta, ceva? Voi cum faceti, considerati cafeaua naturala sau daunatoare si o beti dimineata sau va feriti de ea?
Eu m-am lasat dar cateodata as mai gusta....