Mamici de Martie-Aprilie 2008!!(83)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicol_conte spune:

Am venit si eu de la petrecerea piticilor..merg sa citesc din urma, ca ati ciripit destul si revin..eventual si cu pozici..

BURTICA
mami,tati si Alexia
Antonia

Nicol28+ cu Antonia si Alexia(24aug2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Clau, am rezolvat "mansarda" cu ciocolata si cu o vorba buna de la electrician (caree varul meu, sa nu va ganditi la prostii!)
Ramo, intr-adevar esti o norocoasa ca are cine sa te ajute!
Eu vreau sa pun in camera la bebe (si nu numai) covorase care sa poata fi luate usor si spalate integral, nu doar aspirate bine/curatate pe loc, ca am fixul asta cu praful care stagneaza sub ele sau la baza pufului. Si crede-ma, nu sunt vo impatimita cu curatenia, dar asta e fixul meu.

Cory, rad aici de una singura. Bine zis de combinatia "hormoni cu mustar" Si al meu cand a trecut pe acasa mai devreme, ce crezi ca afacut? S-a dus la chiuveta si a spalat vasele. Cred ca numai de 2 ori s-a mai intamplat asta fara sa il rog!
Eu m-am dus departe de el, ca sa nu ii zic vorbe pe care le-as fi regretat amarnic mai tarziu.

Bubu, vad ca esti in plin rasfatz culinar. Brava!
Cris, mercic de indemn, dar pe randunoi nu il pup o vreme. Avem prea mult mustar :))

sovi 28+ saptamani cu sasha (de la Alexandru)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceionescu spune:

Ioana, spuneai ca iti pare rau ca nu stii greutatea bbului. Uite aici ceva ce te-ar putea ajuta:

"DBP-diametru biparietal, adica cit de "lat" este capusorul puiului.La nastere este de 10 cm, in medie
FL-lungimea femurului
AC-circumferinta abdominala
Sunt formule prin care se calculeaza greutatea copilului ( estimativa )...
ex.1,4*BPD*FL*AC( in cm)-200 =greutatea copilului."

Nici mie nu mi-a spus greutatea bebelusului la ultimul control, dar am calculat singura, dupa formula de mai sus. Sper sa-ti fie utila si tie! (si nu numai!)

Ela, m-ai intrebat acum ceva timp de ce nu sunt trecuta "pe crenguta". Eu am trimis la inceput de tot, cand abia se construia cuibul de randunele, datele mele, dar, din cauza ca apar rar, probabil ca am fost omisa din neatentie, nu-i bai!

Naty si Iulia: sa va bucurati una de alta, sa fiti sanatoase si sa veniti cat mai repede acasa!

Va pup, Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Cory, nu promit nimic , incerc sa ma abtin de la dulciuri, dar tot mai scap siin kinderele copilului

Clau, e superb afara! Maine e si randunelul meu liber si sper sa ne plimbam prin parc.
Si eu ma duc luni la analize, sa vedem glicemia si celelalte, n-am avut niciodata probleme, doamne ajuta sa fie bine si acum. Eu ma simt f. bine!

Cris, sa-ti traiasca soacra, sa fie sanatoasa si sa va ajute la nevoie, ca mare lucru e sa ai un ajutor!

Sovi, bine faci ca iei covorase din alea, sunt unele pe care le poti spala la masina, doar sa vezi sa fie antiderapande pe dos, ca sa nu aluneci cu ele pe parchet. Si eu am un fix cu praful...hai ca nu mai am mult si incepem si noi balamucul...cam in doua saptamani

Oana 28+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Bubu, si pe mine m apune pe ganduri problema cu derapajul. Drept urmare voi testa urmatoarea solutie: sa dau cu niste silicon pe partea de contact cu parchetul. In primul rand la papuci de casa/botosi se cere solutia asta. Si daca functioneaza bine, si la covorase. Sau poate or exista in comertz caucioace finutze de pus sub covoare...

Si mai am o mare dilema. Gospodinele care mai au parchet +covorase, ce fel de aspirator v-ati luat? ca magaoaia mea actuala nu cred ca e buna si pt parchet. Sau parchetul se trateaza numai cu mopul umed? (sper sa nu stric lemnul de pe jos)

sovi 28+ saptamani cu sasha (de la Alexandru)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIDANA spune:

Ola!
Ati mai pomenit sa iti fie lene sa faci baie? Numai cand ma gandesc ca trebuie sa ma spal pe cap ma ia groaza. Am preferat sa calc pana acum ca n-am mai calcat de vreo 2 sapt si erau toate vraiste in sifonier.
M-a cuprins asa o melancolie blegoasa........ o fi astenia de primavara? Ieri am trecut pe la doctorici ca eram in zona si mi-a spus asistenta ca au iesit bine analizele la secretie+pap, apoi am fost la ai mei ca nu venea tramvai in directia catre casa si am luat in sens invers.
Unde mama m-a batut la cap sa nu iau nimic pana nu se naste bb, primele hainute ea i le-a luat si acum mi-a mai aratat o sacosa cu hainute mici-mici pe care le-a luat sapt asta. Acum imi tot spune ca sa nu iau eu nimic, ca o sa cumpere ei, ca tot nu e bine sa cumperi inainte sa se nasca . Cine-o mai intelege??????

Dana 27+ cu
http://md.lilypie.com/hV78p2.png
http://www.flickr.com/photos/21356319@N04

Mergi la inceput

Sovi, nasa mea si-a luat covorase din astea moi, sunt putin latoase si arata ca niste paturici si au ceva pe dos antiderapant si nu aluneca(daca mergi usor pe ele, dar un copil care doar alearga in casa dupa ce invata sa mearga e posibil sa le ia in picioare). Nu stiu cu siliconul, sa nu se strice covorul si apoi tre sa-l dezlipesti mereu sa-l speli...
Eu am la Vlad o mocheta luata la metru si apoi festonata pe margini la o tapiterie. Am aspiralor normal, o aspir, apoi o rulez si o aspir si pe verso, o strang sul si o pun intr-un colt si apoi aspir parchetul si dau cu mopul. Nu se zgarie parchetul de la aspirator.
Si asa fac cu toate covorasele din casa. Mai nasol cu spalatul, ca trebuie duse la Nufarul si asta de 2 ori pe an, in rest le mai dau eu cu Vanish la o luna-doua.
Acum n-am mai facut operatiunile astea de multisor ca nu mai pot si pe randunoi pana-l mobilizez si-l prind cu chef...trece ceva vreme . Adica dat cu Vanish de covoare, ca in rest aspira

Dana, hai ca ai fost tare! Si mie cateodata nu-mi vine sa ma spal la cap, dar doar pt. ca trebuie sa-l usuc apoi si nu-mi mai place de nici o culoare cum sta parul, nu mai are nici o forma
Mai, la Vladut nici eu n-am luat inainte hainute multe, doar cu ce sa-l scot din spital, dar apoi cand am venit acasa s-a dus sotul la magazinul cu pricina, ii aratasem dinainte ce sa cumpere si mi-a luat tot ce trebuia. La fel si cosmeticale, am luat dupa ce am nascut. Doar camera i-o facusem cu o luna inainte si luasem lenjerie de pat si cadita. Restul am luat dupa, pe parcurs.
Apoi cand am inceput sa ies eu afara la plimbare, era jale, nu exista zi sa nu cumpar hainute pt. el

Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Salutare mamicute harnicute!
Ma tot uit la listuta de pe prima pagina si as vrea sa va spun ca s-ar putea sa avem surprize.Eu cred ca voi fi undeva in fruntea plutonuluidesi DPN este 6 martie, pentru ca doctorita mea insista ca datorita glicemiei ridicate, copilul trebuie "scos" in saptamina 38 .Asta pentru ca bebe are tendinta sa creasca exagerat de mare (deh, maninca numai dulciuri) si s-ar putea ca in ultimele saptamini sa devina vulnerabil si expus la tot felul de riscuri.
Eu sunt usor stresata din acest motiv, pentru ca n-as fi vrut sa deranjez "mama natura", am si eu fixurile mele.In plus, operatia cezariana imi da fiori.Cind am mai vazut si clipurile alea trimise ieri de Violeta/Adriuta....mi s-a facut rau.Si asta poate pentru ca eu primul copil l-am nascut f usor, totul a durat maxim 2 ore din momentul internarii si durerile alea ingrozitoare nu le-am simtit.Au fost niste dureri suportabile, mai mult o senzatie de disconfort si durere de spate.Nu mi-a venit sa cred cind mi-au spus ca trebuie sa intru direct in sala de nasteri ...nici timp de perfuzie n-au avut.
Ma rog, asta se intimpla acum multi ani, eu eram mult mai tinara si nu e obligatoriu ca doua nasteri sa fie la fel.Depinde cred si de copil, si de pozitia lui...nu stiu.M-am gindit sa va povestesc asta celor care vor sa nasca natural, ca o incurajare.Uite ca se poate si asa, nu e musai ca-n filme ....Ei, asta-i motivul pentru care o cezariana ma ingrozeste teribil.Mi-e teama de anestezie, de reanimare, de recuperare, etc.Dar asta e, incerc sa ma obisnuiesc cu ideea.Asadar, nasterea lui Vladutz se va produce pe la jumatatea lui februarie.Mai merg joi la o ecografie, sa vedem cit de grasut mai e si daca si-a bagat barbita in piept sau nu.Data trecuta era cu capul in hiperextensie (dat pe spate)si nu stim daca asa vroia el sa stea sau asa va ramine definitiv .Un motiv in plus pentru cezariana.
Am o prietena care a nascut pe 30 la Medlife cu Mendez.F multumita de servicii, totul a fost ok.Ieri s-a externat.Va spun asta tot ca o incurajare pentru cele care vor sa nasca acolo.Desi, daca ma intrebati pe mine, eu chiar la Medlife m-am enervat teribil cind am facut amniocenteza si n-as merge acolo nici batuta.Dar e fiecare cu experienta lui si o fi asta exceptia care confirma regula ca acolo e totul in regula.
Sovi, ca sa rezolvam problema cu covorul pe parchet noi nu am mai pus covoare deloc.Arata super si aerisit.Se aspira si se spala cu mopul si e ca nou.Dar e parchet de lemn, cu placi mici.Lacuit.
Spor la treaba tuturor, odihna placuta celor care se odihnesc si tin pumnii strinsi micutei Iulia care sper ca este bine, papa tot si se face repede mare,mare.

Simona,mamica de Teo (14 ani) si Vlad Alexandru 36+
AMR max 14 zile!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maxinne spune:

fete dragi, va salut si va doresc sa fiti sanatoase si voioase voi si cei dragi. vin dupa o pauza mare de la net.. cu multumiri pentru gandurile si rugaciunile voastre pentru naty si iulia.sper din tot sufletul ca forta lor si a tuturor celor care o cunosc si o iubesc pe naty sa le ajute in continuare pe naty si pe bebe iulia.asa cum stiti deja nasterea iuliei a venit intr-un moment in care riscurile de a o pierde pe mamica ei erau foarte mari.naty se reface incetisor..ieri zambea si parea increzatoare.increderea si zambetul veneau de la bebitza! astazi insa e mai greu intrucat iulia este foarte fragila. va pup si s'auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Maxinne, esti o draguta ca ne dai vesti despre Naty, Doamne Ajuta sa-si revina repede si ne rugam pt. Iulia in continuare, sa fie puternica si sa ia in greutate! Sa le pupi din partea noastra!

Mimo, tu sa asculti de dr, daca zice cezariana, asta e, sanatosi sa fiti amandoi!

Fetelor, sunteti la nani?
Eu abia acum am oprit mancarica, nu cred ca mai ma culc la ora asta...

Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput