* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (49)
Raspunsuri - Pagina 18
Polixeni spune:
LA MULTI ANI MAGDUTZA DRAGA!! SA FII SANATOASA SI FERICITA ALATURI DE FRATIORII TAI SI DE PARINTII TAI!!UN PUPIC DULCE DULCE PE NASUC!!
LA MULTI ANI BIUTA!!! SI TIE ITI DORESC TOT BINELE DIN LUME SI SA TE BUCURI DE FAMILIA TA!!! TE PUP CU DRAG!!
Vai ce ma bucur sa aflu vesti bune despre Bia!!! Sa dea DD sa fie totul bine in continuare!!
alinaalex sanatate lui Marc!!De la cresa a luat raceala asta pacatoasa???
Delia noi stam la etj-ul 1 din 2.Blocul este nou construit...din 2006.Insa vrei-nu vrei te sperii...si ziceau astia la tv ca poate o sa vina un cutremur si mai mare de vreo 8 gr...si cum avem si marea "la nas"....vai nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva......Oricum de atunci au mai fost alte 2 cutremure.Acum am tot timpul senzatia ca se misca cate ceva....
Frumoasa piscina dar nu ti-e teama cu Rudy ca-i vada tarcoale???
aalina2003 bine ca e Ana mai bine...
Dea referitor la chestia cu batutul parca il vad pe Nick al meu.Si al meu da in mine daca nu ii convine ceva sau il cert...desi la noi in casa nu a vazut asa ceva insa a invatat de la verisorul lui (mai mare cu 1 an decat el) si nu stiu cum sa-l dezvat.Ii tot zic ca nu e voie ca ma doare dar deocamadata din pacate nu are nici un rezultat....iar cu incapatanarea la fel...cred ca trec prin niste faze...mamicile mai exprimentate aveti ceva sfaturi????
Noe ce rau imi pare de Bia...pupam piciorusul ei Cu masaj nu-i trece sau macar sa-i amelioreze durerea???
Ada ipsatie???ce e aia?(scuzati-mi ignoranta)
Anamaria te cred ca iti e foarte greu...daca ai lua-o cu voi in pat pana adoarme si apoi sa o duci la ea in patut?Eu asa fac cu Nick.Il las sa adoarma la noi in pat si apoi il duc la el in camera.Poate ii e frica de intuneric ...lasa-i o luminitza de veghe.Si cat doarme ea odihneste-te si tu...Hai curaj!!!
Si nu in ultimul rand pupam toate gravidutzele din trupa!!!!!
tania2 spune:
sal,
Astazi, prima zi normala. Bia este din ce in ce mai bine, putin mai rasfatata si mai plangacioasa, am ajuns sa ma linisteasca plansul ei, stiu ca respira si ca e oarecum bine.
dupa cum stiti RMN-ul a iesit bine, convulsia sau ce a fost nu a lasat leziuni, dar un diagnostic tot nu avem.
Astazi va ajunge filmul la dr. neuro sa-l vada.
O sa mergem la mai multi medici, o sa cerem cat mai multe pareri, oricum eu ma simt vinovata, posibil sa-i fi fost rau de la baie.
Multumesc mult, mult, pentru tot. Incurajarile , telefoanele, sms-urile voastre m-au ajutat tare mult!
Va pupacim, aveti grija de puiuti si de voi!
de milioane de ori, multumim!
Bianca Alexandra Iris 15.04.2006
http://community.webshots.com/user/red_tania
aalina2003 spune:
Biuta,la multi ani frumosi,sanatate si un strop de noroc!!
Noe,Andreea spunea ca socrul ei este ortoped. Daca nu ai gasit nimic pana acum,nici la Medsana,Medlife sau alta clinica,poate o suni pe ea s-o vada pe Bia,chiar daca nu e pentru pediatru ortoped? Stiu ca si pe langa Budimex functioneaza o clinica privata cu medici din spital,cu experienta cu copliasii,poate suni acolo,dar,din pacate nu stiu cum se cheama.
Micaalsa, te inteleg foarte bine si te cred ca esti la capatul puterilor,eu am un somn foarte prost,odata deranjat stau treaza vreun ceas sau doua,daramite tu,trezita noapte de noapte timp de 2 ani aproape..nu stiu ce sa zic,parca ziceai ca la mama ta doarmemai bine? Mai dat o tura pe acolo,daca ai si tu timp,macar cateva nopti sa prinzi de somn.
Ada,ce dieta ai tinut si cu ce rezultate? Eu o iau iara la deal in sus cu greutatea dupa ce asta vara eram cat de cat multumita.
dea0227,Ana mea nu este nici incapatanata (uneori am chiar impresia ca cedeaza prea usor!),nici cu bataia nu s-a deprins inca (poate gradinita o s-o "invete" si pe-asta),asa ca nu stiu ce sa-ti spun. Incearca sa-ti pastrezi calmul,idiferent de situatie,eu cred ca e cam devreme sa discearna,desi nu e prea devreme pentru tine sa-i tot explici...adicate rabdare si tutun!
Catrinel_17 spune:
MICAALSA, te cred ca esti la capatul puterilor. Dar ziceai ca atunci cand e la mama ta doarme, sau nu? Poate nu ii place patul, poate ar trebui sa i-l muti in alta parte in camera, sau incearca sa ii pui patutul in alta camera! Incearca, poate reusesti, ma gandesc ca totusi atunci la Praid a dormit, si la mama ta la fel…. Aoleu, si zici asa cu manutza! Asta-i culmea, trebuie sa avem grija. Imi dau seama ce v-ati speriat! Pupici puiului mic
DELIA, am vazut piscina! E superba. Si casa la fel, s-o stapanesti sanatoasa! Imi pare rau pentru pacientul tau… ti se rupe inima cand auzi din astea….
MARIANA, nu i-am dat nimica pt imunitate. Se comporta destul de bine, nu a facut febra, ii curge nasul, numai, si tusete putin. Ii dau sirop de tuse de plante, si in rest nimica. Asa sunt toti copii pe aici, raciti intr-una, vad. Pacat ca nu ai vazut ce este bebe…. Sa vedem incotro inclina balanta in familie, ca acuma sunteti jumi-juma, nu?
ALINAALEX, mai dar ce pneumonie a facut Marc. Si ce primeste in afara de aerosoli si de injectii? Las ca o sa-si faca ele injectiile efectul si ii trece repede. Ma simt mai bine, ii dau cu Omeran inainte, mi.a zis si doctorita ca e bine, va trebui sa iau 2 saptamani. Pupici lui Marc!
Sanatate Anei, AALINA!!!!
NOE, iarasi, tot la fel cu piciorusul? L-a fortat cumva? Zi-ne cum mai e, ai reusit sa dai de vreun medic?
DEA, nici nu stiu ce sa zic, si oana mai da cate una, foarte rar, ce.i drept, dar cand da ii zic ca doare, ca nu-i frumos, si ca trebuie sa mangaie. Si ea mangaie. Nu stiu ce sa-ti spun, dar trebuie sa aveti mare rabdare si sa nu ii dati satisfactie prin reactiile voatsre, ca sunt sigura ca stie si Mia ca nu e bine si vrea sa va provoace. Asta e varsta, ei incearca, isi testeaza limitele. La fel si cu incapatanarea. Intr-o zi imi zice oana direct sa ii desfac o cutie. Eu ii spun sa zica “bitte”. Ea de obicei zice, dar atunci a zis “NU BITTE!!”, si as fi putut sa nu ii desfac cutia, daca nu a zis, dar cumva m-am gandit ca i-as da satisfactie ca aprovocat un conflict… si i-am zis ca ii desfac cutia, si i-am explicat de ce e frumos sa zica “bitte”. Si cand a mai vrut dupa aia ceva, a zis frumos “bitte”. Cred ca fiecare copil e altfel, dar trebuie multa rabdare, cred ca asta e o reteta generala. Cat ne tin puterile
ADAR, ai slabit muuult! Bravo! Ai vointa!!!
IRINA, voi ce mai faceti?
TANIA, ma bucur asa de mult ca a iesit OK!!!!!!! M-am gandit mult la voi. Tin pumnii la dr sa va dea o explicatie de ce a fost ce a fost!
La multi ani Magda mica si la multi ani Biuta!!!
adar spune:
Alina, uite aici mama:
http://good-times.webshots.com/album/562348470BclAlY
Poli, e ... un fel de masturbare la copii ... stiu ca suna ciudat si bizar si .. aiurea ... dar asta e :(
aalina2003 spune:
Ada,brava la tine,da'nu mi-ai spus cum,doar cu Pilates?..ce dieta ai tinut,ca nu poci pentru ca sa crez ca e numai din gym! Maia ta mica mi se pare cu parul mai...deschis la culoare,da'nu cred ca ai vopsit copilu'!
off topic:pt cine foloseste Mozzila,cum sa fac sa pot sa folosesc icon-rile pe DC,nici bold-urile nu merg,nimicutza..
mariana_1976 spune:
Va multumesc din suflet tuturor pentru urarile de ziua Magdei pe care nu ati uitat-o desi ea nu este o ghiocica...
La rindul meu ii urez Biutei "La multi ani" cu sanatate, dragoste in familie si implinirea dorintelor!
Tania sunt cu gindul la voi si sper sa nu mai aveti niciodata probleme din astea cu copilasa voastra.
Noe ce diagnostic a primit Bia? Promit sa intreb aici si iti dau PM cum aflu,da?
Deea asa "batausa" a fost si prima mea fetita...Cel mai tare ma supara ca aveam in cercul de cunostinte persoane care mereu se "minunau" de atitudinea ei in loc sa ma sustina in efortul de a-i explica cu frumosul si de a o atrage in diferite jocuri ca sa mai uite...
Pe mine nu ma "batea",dar nu accepta sa imparta jucariile cu alti copii si "sarea" pe ei daca ii luau cite ceva sau daca ei ii placea ce au ei...Cind a sosit fratiorul mai mic,avea 3 ani si deja intelegea foarte bine cum stau lucrurile...
Incapatinarea este specifica celor mici in jur de 2 ani,chiar asa se cheama "criza celor 2 anisori"...
Polixeni la virsta asta cei mici incearca "limitele" parintilor si de aceea se comporta asa si Nick.Nu ajunge doar explicatia ca te doare,trebuie in acelasi timp sa-l impiedici cu blindete sa te "atinga",zic suedezii in carti...
Parca atunci cind se inregisteaza cutemure mai mici si mai des,probabilitatea celor mai mari scade...Sper sa nu mai aveti asa "surprize"...
Irina si sotul meu are aproape 1,90 dar baietelul mai mare de-abia la grupa mare a crescut ceva mai mult decit ceilalti baietei de virsta lui...Daca iti spun ca acum e aproape la fel de inalt ca si sora cea mare intre care diferenta de virsta e de 3 ani!(dar ea e o miniona,seamana cu femeile din familia mea)
Nu, Magda inca nu merge, face doar 2-3 pasi singura si se opreste sa se tirasca in 4 labute.MI se pare ca ar avea totusi echilibrul necesar sa poata merge insa se pare ca nu ii place sa incerce deocamdata...
Micalsa eu cred ca ti-am mai zis ca baietelul meu cel mare nu a dormit nici o noapte de la inceput pina la sfirsit inainte de a implini 2 ani si 3 luni.Poate ca totusi agitatia din timpul zilei este responsabila de cea din timpul noptii.Eu as lua-o un timp,asa, de incercare, in dormitorul "conjugal" cu toate riscurile pe care aceasta schimbare le implica.(adica as pune patutul ei lipit de patul nostru...)
De plins eu nu ma prea pling decit in romana,ca sa nu inteleaga sotul... Am observat ca asta ma face sa ma simt mai bine.
Adar si eu am de multi ani o idee fixa sa-mi "aranjez" corpul, mai precis,"aripioarele",care oricit de slaba sau grasa as fi,se vad inestetic,dupa parerea mea.Astept sa avem insa familia "completa" si poate imi micsorez si ridic un pic si sanii...Sotul zice ca n-are rost si ca el nu intelege de ce doresc sa arat mai putin "feminina", dar eu am astea in cap de-atita amar de vreme si sper sa reusesc odata si-odata...
Tu vad ca ai o talie subtire,ce mai,esti tare ca ai reusit sa slabesti,eu niciodata nu am putut da jos mai mult de 5 kg,cu toate eforturile...
Catrinel, ce mi-a placut faza cu jumate romana jumate germana ("NU + BITTE"!") Tu ii vorbesti in casa ambele limbi? Eu mai mult suedeza,dar daca nu e tati acasa o dau si pe romana...Cei mari insa,in special baietelul, prefera sa-mi raspunda mai mult in suedeza,stiu ca face special.
Mihaser astia considera ca nu mai are rost ecografie in trimestrul 3 de sarcina, daca totul merge bine pina atunci...Cred ca motivul principal ar fi si incercarea de a face economie atit de mult cit se poate...Daca ma voi simti foarte ingrijorata,sigur ca o sa ma infiintez la particular,desi si acolo e cu programare prealabila daca nu e situatie urgenta...
Aalina parca tu intrebai de vata cu ulei in urechiuse? Aici nu ni se spune de asa ceva,dar ne sfatuiesc sa evitam patrunderea apei in urechile copilasilor mai mici,in general.
Chestias cu vata + ulei era si pe vremea cind era eu copil,imi mai amintesc inca...
Am facut curatenie si cite ceva pregatiri pentru maine,dar mult mai putin decit saptamina trecuta ca mai am la congelator cite ceva...
Nu am rezistat tentatiei si pina la urma i-am cumparat lu' aia mica o rochita,bluzita si dresuri noi pentru ziua ei...
Mariana 20+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
Delia21 spune:
LA MULTI ANI Bia,sa fii sanatoasa si baftoasa,iubita si rasfatata de soarta si de ai tai!!!
Adar,bravo pentru fata ambitioasa!!!si eu am ambitii dintr-astea,numai ca pe mine.....nu ma tin mai mult de o saptamana,din pacate,caci eu sunt dependenta de ciocalata si dulciuri.Dar cand incepe postul pastelui vreau sa-l tin si eu cu mama......si uite asa poate reusesc sa impusc 2 iepuri,adica sa pierd si ceva kilute....care ma deranjeaza si sa fiu in forma de zile mari pentru intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului din iunie.Din april,vreau chair sa incep sa merg la un club ceva de aerobic,caci pana atunci...ma gandesc ca termin si eu cu aranjatul....dar nu pariez.Sper sa ma lase astia cu scoala lor sa plec ca altfel dezertez.Si...bun venit in clubul celor....care isi pierd rabdarea!Si pe mine ma apuca niste crize....din cand in cand....si din pacate nu reusesc de fiecare data sa musc din mine si sa trec peste.Ti-am vazut pozicile cu tine si mi s-a facut dor de vremea cand aveam si eu parul la fel de lung!Noe,pupam papusa creata cu ochi albastri sa se faca bine!of,saracuta.Mai...si Rudy,cam de vreo luna plange noapte de 2-3 ori....si incerc sa-i dau apa,lapte...si nu le vrea.....si am impresia ca-l doare ceva.Nici nu stiu,sa-l duc la doctor pentru asta,oare?vorba Adei,...nici nu-mi inchipuiam ca la 2 ani...inca nu voi avea o noapte de somn cap-coada.Asta e....Poli,piscina o vom ingradi de azi intr-o saptamana si pana atuci,cand eu nu sunt acasa usa dinspre piscina e ferecata.am auzit de 2 cazuri de copii cazuti accidental in piscina care....au s-au terminat tragic....deci sunt speriata.....si imi iau masuri de precautie.Deci voi stati la 1,pai e bine....caci singurul cutremur pe care mi-l amintesc...aveam 7 ani si stateam la etajul 6...si l-am simtit cum se poate mai rau.Noroc ca a trecut in cateva secunde.Alina,intreb si eu...i-ai dat copilului echinaceea pana acum?ia incearca,astia tare o mai lauda pe aici pentru intarirea sistemului imunitar.Eu i-am dat lui Rudy siropel de echinaceea pentru copii.....si sa fie intr-un ceas bun....e bine copilul.Bine...nu se da mai mult de 5-6 zile consecutive....si asta asa cand are copilul un inceput de raceala,nu cand e sanatos.MARIANA,foarte bine ca ai innoit sarbatorita,pai e ziua ei,nu.Eu pariez ca ai fetita....dar voi....oricum pregatiti nume si de baietel...ca nu se stie.Nu te poti duce peste 1-2 luni la privat sa mai ai o ecografie?Zi-mi si mie,pliiiiz ce nume aveti voi acole pe listute?Monica are si ea sugestiile ei in privinta numelui pentru bebe?CIUF,pe unde esti,ce faci,ce face trupa ?Mi-e dor de tine!!!Baga nasul si pe la noi!Fetelor,care sunteti mai gospodine...dati-mi si mie o idee va rog muuuult ce sa mai pregatesc de ziua lui Rudy,caci il sarbatorim duminica asta,si pe lista am asa:tort facut de mine,de casa,dintr-ala buuun rau de tot cu fructe de compot si frisca,shnitzele,salata de beof,salata de vinete,sarmale face mama....si ce sa mai fac....caci sunt in pana de idei.Invitati nu am decat vreo 10,cu noi ai casei...iaca suntem 14 caci vine si tati,binenteles.Mai dati-mi idei,pliiiz!!!
mariana_1976 spune:
Delia aici lumea incearca sa faca la zile de nastere ceva cit mai simplu si mai rapid.Uite ce am eu:
-Tort sarat(care compenseaza atit tartinele cit si salata)
Asta consta din paine facuta de mine in casa si umezita cu lapte in loc de sirop(dar se poate si cumpara),taiata pe orizontal si umpluta cam cu aceleasi chestii care le pui tu in salata de boef, iar pe "dinafara" e decorat cu crema de brinza, salata, felii de somon, felii de castraveciori, marar....
-Pateuri din aluat frantuzesc umplute cu cascaval si sunca(eu il fac in casa din brinza + faina + margarina + praf de copt)
-Din acelasi aluat imi ramine si pentru saleuri (saratele) cu mac
-placinta de legume
-Rosii umplute cu pasta de peste
-bilute din brinza de vaci amestecata cu un pic de margarina, sare si marar
La dulciuri am asa:
-cozonacei mici in forma de muffins cu stafide, nuca si cacao
-cornulete cu crema de vanilie si o parte cu crema de ciocolata
-biscuiti de cacao
-chec de curmale
-inghetata
-tort umplut cu crema de fructe si "pavoazat" cu crema de vanilie amestecata cu brinza de vaci (altfel crema aia are doar 7% grasime si curge de mai mare frumusetea)
In lista deocamdata nu avem decit doua nume cu care am cazut de acord in unanimitate:
Medina si Melina
Mie imi plac si multe altele dar aici mai e si problema de limba, ca nu toti suedezii le pot pronunta corect si ma gindesc cum o sa fie la scoala si mai tirziu in viitor...
Mariana 20+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda