Mamici ce asteapta al doilea copil (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

quote:
Originally posted by danybv

Neata fetele.Noi ne-am trezit azi de la ora 7 suntem foarte vioi azi .Ieri am fost afara si ne-am plimbat , l-am dus pe Andrei la biserica sa-l impartasesc de fapt am mers cu mama soacra si eu am ramas afara langa biserica este un parc am stat acolo cu Maria care a dormit tot timpul mai ales ca erau niste pasarele care cantau de numa numa .A fost asa de aiurea sentimentul ca soacra sa intre in curtea bisericii cu Andrei si eu sa stau la intrare ca inca nu am voie sa intru fiindca nu am citita molifta de 40 de zile si nu pot intra dar lasa ca mai este putin si vine botezul si pe urma gata.Pe 23 Februarie o botezam pe Maria ..yupiiiiii
CamiM , Crengu75 , Mada_mxm , Julax, Vela , ClaudiaH, Ana_a, Mikycris , Mariaanava doresc numai bine si va pupdaca am omis pe cineva imi cer scuze .
Ana_a este adevarat ca Maria avea burta plina de statea asa de cuminte , parca este o babuta cand ii fac poze tot sta cu manutele impreunate .
Tocmai a terminat masina de spalat rufele asa ca ma duc sa le intind pe sfoara .Ne reauzim un pic mai tarziu.

danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)
POZE MARIA

ba poti intra in curtea bisericii si in biserica pana in pridvor... mie mi-a dat voie, la botez am intrat pana in pridvor dar biserica fiind micuta am putut vedea tot. (inca nu se incheiase cele 40 de zile cand l-am botezat pe matei)

dupa ce venisem acasa din spital mi-a citit preotul mie si copilului si ne-a sfintit casa(impotriva deochiului, vraji etc), apoi am putut iesi pe afara.

KHRISU 5+, mamik lui Matei (21 ian 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

de aseara imi dau tarcoale niste greturi usoare..nu prea imi vine sa gatesc..of of.. voi cum va descurcati?

KHRISU 5+, mamik lui Matei (21 ian 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danybv spune:

khrisu stiu ca este voie sa intri in curtea bisericii si chiar in pridvor dar am o temere si nu pot sa fac lucrul asta acum depinde de fiecare persoana ce simte.Imi pare sicer rau ca azi nu te simti bine
Sarcina usoara va doresc fetelor .

danybv
POZE MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Danybv , super abia astept poze de la botez.
Krisu eu la inceput cand imi era tare greata mai cumpara Flo de papa ceva gata facut sau ceva semipreparat ca eu nici nu puteam intra in bucatarie ca nu suportam mirosurile.
Ana_a, Crengu multumim.
Ana_a si noi tot am avut experiente din astea cu febra plus ca eu de mica am avut convulsii si etc si is bine instruita ce sa fac cand e febra f mare. E nasol tare cand te tot zbati sa scada si bebe e fierbinte de numa.
Claudia si aici e la fel si e f bine. La inceput mi-a fost greu sa ma obisnuiesc fara antibiotice dar eu am avut de tras de pe urma lor mereu am racit si direct gatul super infmalat in vreo doua ore de nu puteam inghiti si mereu luam antibiotice si la 18 ani a trebuit sa fiu operata ca nici un antibiotic nu mai avea efect si 4 luni am facut penicilina injectabila si moldamin si am baut ceai de musetel ca nu puteam manca nimic si algocalmin fiole sa mai calmeze durerea ajunsesem la 38 de kg.
Deci mai bine fara numai in cazuri extreme ca aici.
Cami tinem pumnnii pt control. Ce fain ca la voi e vremea asa frumoasa aici inca e frig si asa vreau sa vina primavara odata ca ma dispera vremea asta urata si statul in casa.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Buna fetelor, cum va simtiti azi?

Eu la 2 saptamani dupa ce am nascut am chemat preotul acasa ca sa imi citeasca molidva(la noi asa se spune), asa ca am putut intra in biserica. La noi deja e o moda asta, toata lumea face la fel, mai ales ca iti doresti sa vezi cum e botezat copilul.

Ada 14+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vela spune:

Buna fetelor.
Chiar avem multe obiceiuri bisericesti sa le zic asa. La noi in zona Iasilor cand iesi di spital nu ai voie sa vii acasa cu bebe pana ce nu treci pe la biserica sa-ti citeasaca preotul sau il aduci acasa tot atunci o data cu tine si la 40 de zile mergi din nou la biserica sa-ti citeasaca.
Dar am auzit, pentru ca pana la urma toate sunt din auzite ca ai voie sa intri in biserica chiar daca nu ai 40 de zile, numai sa nu mai ai scurgeri.Acuma ce sa va zic, fiecare face cum stie ca e corect si cum ii dicteaza constiinta, sa aiba senzatia aia ca a facut un lucru bun.
Eu intotdeauna cand merg la biserica am asa o.... multumire sufleteasaca, parca as fi realizat nu stiu ce...
Pacat ca nu pot merge mai des.
Va pup, poate mai intru dupaamiaza sa vad ce mai faceti.

vela38+ cu Alexia si mama lui Vlad(23.03.1997)

Mergi la inceput

Am pus aici un material despre aceste molifte care se citesc mamelor si care din pacate nu se mai respecta .
---CE ESTE "RANDUIALA IN ZIUA INTAI LA FEMEIA LAUZA"?

Este o sfintire mica si speciala a apei, legata direct de aceasta zi. Cineva din membrii familiei sau moasa (nu doar moasa, cum se obisnuieste in unele locuri) vine la preot cu putina apa intr-un vas. Preotul o sfinteste si din ea gusta lauza si se stropeste ea si pruncul. Se mai obisnuieste ca din aceasta apa sa se toarne in baia (scaldatoarea) pruncului. La ziua intai se face deci sfintirea apei de catre preot , pe care o poate folosi lauza in loc de alte sfintenii pentru ea si pentru copil. este o slujb#259; special#259;, care dureaz#259; foarte putin, 3-4 minute doar.

---CARE ESTE RANDUIALA IN ZIUA A 8-A?

"Rugaciunile la femeia lauza" sunt molitve de curatire pentru mama si celelalte femei care s-au atins de ea. Cu acest prilej preotul stropeste casa cu apa sfintita si insemneaza pe prunc la frunte, la gura si la inima, binecuvantandu-l. "Rugaciunea la insemnarea pruncului" este pentru punerea numelui.

Din nefericire aceasta randuiala nu se pastreaza decat pe alocuri, mama si pruncul rezumandu-se, in cel mai fericit caz, sa vina la biserica sa i se citeasca aceasta randuiala, ceea ce este partial bine deoarece nu se stropeste casa cu apa sfintita si mama nu are voie sa intre in biserica. Pe de alta parte, mama poate fi inca slabita si acest efort ii poate dauna.

La 8 zile, i se citesc mamei de catre preot rugaciunile speciale. In cartea de slujbe numita Molitfenic, este scris ca preotul trebuie sa mearga la casa lauzei si sa citeasca aceste rugaciuni. Nu am vazut nicaieri sa se respecte aceasta randuiala. Majoritatea femeilor care au nascut fie sar peste aceasta molitfa de 8 zile, fie vin la biserica la 20 de zile dupa nastere cerand sa li se citeasca "jumatate de molitfa". Cel mai bine este sa respectam ceea ce se spune in Molitfelnic, adica la 8 zile dupa nastere, sa chemam preotul acasa pentru a ne citi respectivele rugaciuni.

---CUM SE PROCEDEAZA IN ZIUA A 40-A?

Pruncul e adus la biserica chiar de mama lui, care trebuie sa fie insotita si de nas, prilej cu care preotul citeste doua rugaciuni pentru curatirea mamei si trei pentru prunc, dupa care il imbisericeste, dandu-l nasului. Dac#259; copilul nu a fost botezat pân#259; atunci, i se poate face atunci aceast#259; Sfânt#259; Tain#259;.

danybv
POZE MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna fetele!

La noi nu e mare lucru nou. Febra a mai cedat desi inca mai avem nevoie de antitermice. A ince put sa manance dar inca mai e marait, sta toata ziua la mama in brate...si-acum tastez cu el pe genunchi. L-am imbracat ieri putin in costumul lui de indian desi nu prea avea el chef. Am zis sa nu pun costumul neimbracat direct in sacosa si la subsol. Daca vret sa-l vedeti pe micul meu indian bolnav puteti inceca aici
Sper sa mearga.

Va pup si va urez numai bine!

mamica lui Stefan din 03.04.2005
10+
iata minunea 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Danybv, la noi copilul trebuie dus la biserica obligatoriu de nasa, si abia dupa ce citeste preotul molitfa din nou poti sa il iei in brate. Cate locuri atatea obiceiuri.

Ada 14+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

Asa este cate casute atatea obiceiuri.Sa fim noi sanatosi si sa incercam sa respectam cate se poate aceste Taine.Noi l-am trimis pe Andrei la bunica sa stea cateva ore .
ClaudiaH sa treaca repede boala lui bebe si sa fie totul bineeste un scump imbracat in indian .

danybv
Poze Maria

Andrei cu familia

Mergi la inceput